DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan cok tesekkur ediyorum 3 kere tarih guncellemesinden sonra bugun ap ye dondu durumum


  • @gucarslan hayır çünkü evlendim tekrar başka biriyle şuan hem kendi hem eşimin soyadı var. sadece eski esimin adını soyadını sordu . Başka birşey sormadı, mülakatta sormadılar zaten parmak izinden önceki görüşmede sordu.


  • @gucarslan ayrıca mail attım yoğunluk vs dolayı 10 haftaya kadar işlemler uzuyor diye klasik bir mail atıldı. Ankarada girdim. [email protected] bu adrese attım mail. Başka bir adres var mı atacagım


  • @gucarslan çok sağolun hocam, hemen imzamı düzeltiyorum, red durumunda da bilgilendirmek için mail atıyorlar mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enesyucel gün içinde issued oalcaktır, gözünüz aydın.
    vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kutaykc red almayacaksınız, içiniz rahat olsun.
    abd'deki hayatınızda bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @merzer tekrar evlenmiş olmanız boşanma davanızla alakalı bir belge olmaması anlamına gelmez ama.
    sabırla beklemelisiniz cevap almak için. farklı bir durum olursa zaten mail ile bilgi verirler tarafınıza.
    yoğunluktan dolayı bu yaşanabilir dediğim gibi..


  • @gucarslan haklısınız ama ekstra evrak boşanma belgesi vukuatlı nufus örneği filan hiç bir belge talep etmedi. Vize görüşmem de ise hiç sormadı bile sorular sordum cevap verdım onayladı dedi pasaportumu aldı . sabırla bekleyeceğim mail atayım mı sizce tekrar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @merzer bu belgeler mülakat öncesi size gelen mailde açıkça yazar aslında, ais kaydı yaptıktan sonra.
    şuan beklemekten başka çareniz yok. farklı bir durum olursa konsolosluk size ulaşacaktır.


  • @gucarslan 🙂 inşallah hocam


  • @gucarslan teşekkür ederim cevaplarınız için ais kaydından sonra gelen mailde istememişlerdi , bekleyeceğiz sabırla.


  • @gucarslan ve tüm forum üyelerine bu süreçteki destekleri için teşekkür ederim öncelikle. Mülakatta istenen eksik evrağı (yurtdışında yaşadığımız yılların adli sicil temiz kayıtları) ulaştırdıktan birkaç hafta sonra, asıl talihli olan eşim ve oğlumuzun green card vizeli pasaportları elimize ulaştı; eşim ve oğlumun haziran sonuna kadar ilk girişlerini yapmaları gerekiyor. Ben ise AP’ye kaldım.

    Eksik evrak ile birlikte üçümüzün pasaportlarını Ankara’ya yollamamızın hemen ardından benim AP’de olduğum bilgisi mail ile eşime yollandı ve ek belge (ds-5535) talep edildi. O belgeyi de hemen tamamlayıp Ankara’ya e-mail ile yolladım.

    An itibariyle, eksik belge ile birlikte yolladığım pasaportum Ankara’da. AP süreci için ds-5535’i de doldurup yolladım. Eşimin ve oğlumun pasaportu ise green card vizeli şekilde elimizde.

    Böyle bir durumda,

    1. AP ne kadar sürer bilemeyeceğimizi de düşünerek, benim pasaportumu (AP süreci bitmese bile) başka seyahatler yapabilmem için, bana green card’sız bir şekilde geri yollar mı Ankara? Bunu talep etmemin bir yolu, yöntemi var mı? Sürece olumsuz bir etkisi olur mu?
    2. Daha önce turist vizesinde de AP’ye kalıp 9 ayın sonunda AP olumlu sonuçlanıp turist vizemi almıştım. Sizce bu sefer birkaç hafta içinde süreci sonuçlandırırlar mı green card kotası bitmeden, beni ve ailemi mağdur etmemek için? Süreç uzarsa eşim ve oğlum vizeli - ben vizesiz kalmış olacağım çünkü.
    3. mülakatta henüz AP’ye kalmamıştım sadece eksik evrak istemişlerdi, o nedenle benim turist vizemi iptal etmemişlerdi. 1. Sorumdaki gibi green card vizesiz bana pasaportumu geri yollarlarsa turist vizemi iptal ederek mi yollarlar yoksa turist vizem geçerli kalır mı? Benim AP’min uzaması durumunda, eşimin ve oğlumun haziran sonuna kadar giriş yapması gerektiği için onlarla beraber amerika seyahati planlayacağız, ben turist vizesiz AP’de kalırsam onlarla beraber seyahat edemeyeceğim için eşimin oğlumuzla seyahat etmesi çok zor olacak. O yüzden merak ediyorum.

    Destekleriniz için teşekkürler.


  • @gucarslan merhaba AP formunda sorulmamış ama ad soyad bölğmünden sonra other names used kısmı ekleyip eski soyadımı yazsam ve şu tarihte mahkeme kararıyla soyadım değişti istenirse mahkeme kararlarını ve çevirilerini sağlayabilirim gibi bir ifade eklesem uygun olur mu acaba?


  • @oturan
    1)Genellikle 8 haftadan uzun süreceğini düşündükleri AP vakalarında pasaportu size geri gönderiyorlar.Eğer talep ederseniz pasaportu geri gönderirler ama ben bunu ilk yöntem olarak tercih etmezdim, özel değilse pasaportunuzda schengen veya başka ülke vizeleri mi var?
    Eğer yoksa ikinci pasaport talebini nufus dairesinden rahatlıkla yapabilirsiniz

    2)Bir vize türünden daha önce AP ye kalmış kişilerin başka vize türünde ya da aynı vize türü deki başvurularında AP ye tekrar kalmaları beklenilen bir olay. Maalesef ne kadar süreceği hakkında bir yorum yapamayız ama pasaport konsoloslukta kalmaya devam ediyorsa bir ihtimal kısa süreceğini düşünebiliriz. Umarım çok kısa sürede ap süreciniz biter

    3)Göçmen vizesi basmadan göçmen olmayan vizeyi iptal ettikleri bir münferit vaka dışında hiç karşılaşmadım. Buna istinaden pasaport boş gelirse turist vizeniz iptal edilmeden geleceğini düşünüyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Biyolog size sorulmamış soruları cevaplamayin.


  • @Muhtaradana cevabınız için çok teşekkürler. Cevaptaki sorunuza dair, evet Ankara’daki pasaportumda US turist, Schengen ve Rusya vizelerim var. İşim gereği birkaç hafta sonra böyle seyahatler yapmam gerekebilir o yüzden de AP’nin uzun sürmesi sıkıntı olur eğer pasaportu yollamazlarsa bana. Önerdiğiniz gibi yapayım, ilk etapta pasaportu geri talep etmeyeyim ama erteleyemediğim iş seyahatlerim çıkarsa o zaman isterim.


  • @enesyucel arşiv kayıtlı sabıka kaydında mı var suç kaydınız yoksa silindiği halde arşivden siz mi beyan ettiniz DS 260 da? Benim de arşivden silinen bir kayıt var ve endişe ediyorum. Sizin tek kaydınız mı var?


  • @Muhtaradana benim turist vizem mulakatta AP’ye kaldigim esnada iptal edildi. Forumda da gocmen vize mulakatinda, gocmen olmayan vizelerin iptal edildigini okudum. AP’ye kalma durumu olsa dahi. Sanirim bu bir prosedur. O an vize basmayacak olsalar da iptal ediliyor. Neredeyse 9 aydir AP’deyim ve turist vizemden de oldum. En cok ona uzuluyorum. Insallah bu surec bir an once biter.


  • @dpdemir bilgi için teşekkür ederim. Gerçekten kötü olmuş münferit vaka derken aynı sizin durumunuzda olan birini hatırlıyorum, belki de sizin deneyiminizi okumuştum hatırlamıyorum. Ama bundan sonraki iletilerde sizi referans alacağım


  • Merhabalar, 22 Ocakta Ankaradan B1/B2 Business & Touism vizesi için onay almıştım.

    Fransa'ya seyahat tarihim yaklaşınca pasaportumu geri istedim (7 şubattaydı) neyse son gün 6 şubatta pasaportumu teslim aldım. Seyahatim dönüşünde (12 şubatta) tekrar kargolayıp geri gönderdim. Şuanda beklemedeyim.

    Yalnız şöyle bir durumum var benim, pasaportu geri istediğimde sistemdeki durum "Approved" dan "Refused" a döndü (prosedür bu şekildeymiş, çağrı merkezindeki kişi bu bilgiyi verdi). Pasaportumu tekrardan gönderdiğimde konsolosluk teslim aldığında bu durum "Administrative Processing" e döndü. Açıkçası sistemsel olarak mı buna döndü yoksa bu kadar gün sonra neden AP ye düştü başvurum bilmiyorum.
    Ais ten kontrol ettiğimde ise hala "Send Documents" (bu en son pasaportumu bana geri gönderdiklerinde buna dönmüştü) olarak gözüküyor durumum. Bir yorumunuz var mıdır bu duruma?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

42.3k
Kullanıcı

4.5k
Konu

433.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum