Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2023 & FY2024 Background Check & NNCP (AP durumu / İdari işlem)


  • @gucarslan haklısınız ama ekstra evrak boşanma belgesi vukuatlı nufus örneği filan hiç bir belge talep etmedi. Vize görüşmem de ise hiç sormadı bile sorular sordum cevap verdım onayladı dedi pasaportumu aldı . sabırla bekleyeceğim mail atayım mı sizce tekrar?


  • @merzer bu belgeler mülakat öncesi size gelen mailde açıkça yazar aslında, ais kaydı yaptıktan sonra.
    şuan beklemekten başka çareniz yok. farklı bir durum olursa konsolosluk size ulaşacaktır.


  • @gucarslan :) inşallah hocam


  • @gucarslan teşekkür ederim cevaplarınız için ais kaydından sonra gelen mailde istememişlerdi , bekleyeceğiz sabırla.


  • @gucarslan ve tüm forum üyelerine bu süreçteki destekleri için teşekkür ederim öncelikle. Mülakatta istenen eksik evrağı (yurtdışında yaşadığımız yılların adli sicil temiz kayıtları) ulaştırdıktan birkaç hafta sonra, asıl talihli olan eşim ve oğlumuzun green card vizeli pasaportları elimize ulaştı; eşim ve oğlumun haziran sonuna kadar ilk girişlerini yapmaları gerekiyor. Ben ise AP’ye kaldım.

    Eksik evrak ile birlikte üçümüzün pasaportlarını Ankara’ya yollamamızın hemen ardından benim AP’de olduğum bilgisi mail ile eşime yollandı ve ek belge (ds-5535) talep edildi. O belgeyi de hemen tamamlayıp Ankara’ya e-mail ile yolladım.

    An itibariyle, eksik belge ile birlikte yolladığım pasaportum Ankara’da. AP süreci için ds-5535’i de doldurup yolladım. Eşimin ve oğlumun pasaportu ise green card vizeli şekilde elimizde.

    Böyle bir durumda,

    1. AP ne kadar sürer bilemeyeceğimizi de düşünerek, benim pasaportumu (AP süreci bitmese bile) başka seyahatler yapabilmem için, bana green card’sız bir şekilde geri yollar mı Ankara? Bunu talep etmemin bir yolu, yöntemi var mı? Sürece olumsuz bir etkisi olur mu?
    2. Daha önce turist vizesinde de AP’ye kalıp 9 ayın sonunda AP olumlu sonuçlanıp turist vizemi almıştım. Sizce bu sefer birkaç hafta içinde süreci sonuçlandırırlar mı green card kotası bitmeden, beni ve ailemi mağdur etmemek için? Süreç uzarsa eşim ve oğlum vizeli - ben vizesiz kalmış olacağım çünkü.
    3. mülakatta henüz AP’ye kalmamıştım sadece eksik evrak istemişlerdi, o nedenle benim turist vizemi iptal etmemişlerdi. 1. Sorumdaki gibi green card vizesiz bana pasaportumu geri yollarlarsa turist vizemi iptal ederek mi yollarlar yoksa turist vizem geçerli kalır mı? Benim AP’min uzaması durumunda, eşimin ve oğlumun haziran sonuna kadar giriş yapması gerektiği için onlarla beraber amerika seyahati planlayacağız, ben turist vizesiz AP’de kalırsam onlarla beraber seyahat edemeyeceğim için eşimin oğlumuzla seyahat etmesi çok zor olacak. O yüzden merak ediyorum.

    Destekleriniz için teşekkürler.


  • @gucarslan merhaba AP formunda sorulmamış ama ad soyad bölğmünden sonra other names used kısmı ekleyip eski soyadımı yazsam ve şu tarihte mahkeme kararıyla soyadım değişti istenirse mahkeme kararlarını ve çevirilerini sağlayabilirim gibi bir ifade eklesem uygun olur mu acaba?


  • @oturan
    1)Genellikle 8 haftadan uzun süreceğini düşündükleri AP vakalarında pasaportu size geri gönderiyorlar.Eğer talep ederseniz pasaportu geri gönderirler ama ben bunu ilk yöntem olarak tercih etmezdim, özel değilse pasaportunuzda schengen veya başka ülke vizeleri mi var?
    Eğer yoksa ikinci pasaport talebini nufus dairesinden rahatlıkla yapabilirsiniz

    2)Bir vize türünden daha önce AP ye kalmış kişilerin başka vize türünde ya da aynı vize türü deki başvurularında AP ye tekrar kalmaları beklenilen bir olay. Maalesef ne kadar süreceği hakkında bir yorum yapamayız ama pasaport konsoloslukta kalmaya devam ediyorsa bir ihtimal kısa süreceğini düşünebiliriz. Umarım çok kısa sürede ap süreciniz biter

    3)Göçmen vizesi basmadan göçmen olmayan vizeyi iptal ettikleri bir münferit vaka dışında hiç karşılaşmadım. Buna istinaden pasaport boş gelirse turist vizeniz iptal edilmeden geleceğini düşünüyorum


  • @Biyolog size sorulmamış soruları cevaplamayin.


  • @Muhtaradana cevabınız için çok teşekkürler. Cevaptaki sorunuza dair, evet Ankara’daki pasaportumda US turist, Schengen ve Rusya vizelerim var. İşim gereği birkaç hafta sonra böyle seyahatler yapmam gerekebilir o yüzden de AP’nin uzun sürmesi sıkıntı olur eğer pasaportu yollamazlarsa bana. Önerdiğiniz gibi yapayım, ilk etapta pasaportu geri talep etmeyeyim ama erteleyemediğim iş seyahatlerim çıkarsa o zaman isterim.


  • @enesyucel arşiv kayıtlı sabıka kaydında mı var suç kaydınız yoksa silindiği halde arşivden siz mi beyan ettiniz DS 260 da? Benim de arşivden silinen bir kayıt var ve endişe ediyorum. Sizin tek kaydınız mı var?


  • @Muhtaradana benim turist vizem mulakatta AP’ye kaldigim esnada iptal edildi. Forumda da gocmen vize mulakatinda, gocmen olmayan vizelerin iptal edildigini okudum. AP’ye kalma durumu olsa dahi. Sanirim bu bir prosedur. O an vize basmayacak olsalar da iptal ediliyor. Neredeyse 9 aydir AP’deyim ve turist vizemden de oldum. En cok ona uzuluyorum. Insallah bu surec bir an once biter.


  • @dpdemir bilgi için teşekkür ederim. Gerçekten kötü olmuş münferit vaka derken aynı sizin durumunuzda olan birini hatırlıyorum, belki de sizin deneyiminizi okumuştum hatırlamıyorum. Ama bundan sonraki iletilerde sizi referans alacağım


  • Merhabalar, 22 Ocakta Ankaradan B1/B2 Business & Touism vizesi için onay almıştım.

    Fransa'ya seyahat tarihim yaklaşınca pasaportumu geri istedim (7 şubattaydı) neyse son gün 6 şubatta pasaportumu teslim aldım. Seyahatim dönüşünde (12 şubatta) tekrar kargolayıp geri gönderdim. Şuanda beklemedeyim.

    Yalnız şöyle bir durumum var benim, pasaportu geri istediğimde sistemdeki durum "Approved" dan "Refused" a döndü (prosedür bu şekildeymiş, çağrı merkezindeki kişi bu bilgiyi verdi). Pasaportumu tekrardan gönderdiğimde konsolosluk teslim aldığında bu durum "Administrative Processing" e döndü. Açıkçası sistemsel olarak mı buna döndü yoksa bu kadar gün sonra neden AP ye düştü başvurum bilmiyorum.
    Ais ten kontrol ettiğimde ise hala "Send Documents" (bu en son pasaportumu bana geri gönderdiklerinde buna dönmüştü) olarak gözüküyor durumum. Bir yorumunuz var mıdır bu duruma?


  • Merhaba, Sn @gucarslan 9 aydir AP’deyim. Mandamus davasi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Beklemek yerine harekete gecmeli mi sizce?


  • @dpdemir 3 yıla yakındır mandamus davası sonucu bekleyen bana gelen bu soru için öncelikle teşekkürler :)
    şahsen AP konularında mandamus davalarının verim sağlayacağını pek düşünmüyorum. çünkü konsolosluk size vize vermemek için değil vermek için uğraşır.
    AP'ye bırakması da tamamen sistemsel bazı prosedurler gereği. sizin özelinizde bir uygulama değil biliyorsunuz.

    maliyetler de mandamus davaları için ciddi yüksek.. min 5K$ talep ederler ve sonuç her zaman belirsizdir.
    karar sizin tabi yine de..


  • @gucarslan Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Ben de Curtis Morrison’dan teklif aldim. Evet dediginiz gibi 5000 usd talep edildi. Sanirim sizin de calistiginiz avukatti. Bu yuzden sizin goruslerinize basvurmak istedim.


  • @dpdemir canım curtis, kedi canını onun :)
    bol şans..


  • @gucarslan Anladim 😊 Bol bol dua ve yardim en iyisi.


  • Selamlar arkadaşlar,

    1 hafta önce B1/B2 vize mülakatım vardı. İş seyahati sebebiyle başvurmuştum vizeye, turistik bir amaç taşımıyor. Mülakat olumsuz geçmese de sonunda sarı bir kağıt ve boş pasaportumu geri verdiler ve ayrıldım oradan. Sonrasında olayın Administrative Processing olduğunu farkettim eve gidince.

    Eve gidince ilk iş DS5535 word belgesini doldurup gönderdim konsolosluğa. Son 15 yıldır yaşanan evler vs. gibi soruların olduğu form.

    1 saat sonra, istanbul konsolosluktan bir mail geldi, "Further action is needed" diye başlayan bir mailde benden 20 ye yakın doküman talebinde bulundular. Askerlik belgesinden tutun, cv'ye, financial support letter a kadar. Ben de bu 20 ye yakın belgeyi 2 gün içerisinde toplayıp gelen mail'e cevap olarak reply ettim (dokümanları da yükleyerek).

    Bana verilen sarı kağıtta herhangi bir şey işaretli değildi, sadece DS-5535 formunu mail atmam söyleniyordu. Fakat formu attıktan sonra gelen mailde istenen tonlarca bilgi bu AP sürecini uzatabilir diye korkmuyorum değil. Bu benden ek talep edilen belgeler e-mail üzerinden talep edildi ve o şekilde gönderdim. Ek belge olarak ptt ile gönderme olarak istenen bir şekilde değildi.

    Soruma gelecek olursam: Sizin tahmininizce ben uzun süren AP sürecine mi düşmüşümdür? Yoksa kısa süren bir AP'de miyimdir? Araştırdığım kadarı ile AP genelde 60-100 gün içerisinde çözülüyor. Fakat bendeki AP durumu uzun süreçli olacak mı yoksa kısa mı sürecek hiç fikrim yok. 2 yıl sürecek bir şeyin içine girmiş olmaktan korkuyorum açıkcası.

    Çok teşekkür ediyorum şimdiden,


  • Selamlar,
    Bugün (21.02.2024) kızımla beraber mülakata girdik. Mülakat ve doktor deneyimlerimizi güzel güzel yazmayı umut ediyordum, fakat görüşme sonucunda biraz daha inceleme yapılacak diyerek sadece AP – idari işlemler kısmı işaretlenmiş meşhur sarı kağıdı ve pasaportlarımızı elimize tutuşturarak bizi evimize gönderdiler.
    “Emaille göndereceğimiz DS5535 formunu bize gönderin sonuca göre pasaportları isteyeceğiz” dediler. Şimdi, gelen emaildeki talimata göre DS5535 formunu dolduruyorum. Zaten Ds260 formunda olan adres ve iş yeri bilgilerini “This information is on my DS260 form” diyerek geçtim ve eklenecek bilgileri gireceğim, fakat şurada takıldım. Yardımlarınıza ihtiyacım var.
    “Case Number/Visa Type/Classification:”
    Case number tamam da ötekiler ne ola ki. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    NOT: Şu form işini halledince deneyim paylaşma işini yapacağım herhalde.
    GÜNCELLEME: Acele ile yazdıklarımdan sonra biraz forumda dolaşınca şöyle yapmaya karar verdim.
    Case Number/Visa Type/Classification: 2024EU25XX / Immigrant Visa / Diversity visa
    Umarım doğrudur.
    GÜNCELLEME 2 : Ek olarak daha önce DS260 formunda yazmadığım sosyal medya hesaplarım ve email adreslerim vardı onları da ekleyeceğim, bu bir sorun yaratır mı acaba daha neden önce yazılmadı diye.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum