Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • bu başlığı nereye yazmam gerektiğini bilmediğim için yazım.Başlığı açma nedenim facebokta Turks in houstun sayfasına yazılan bir yardım yorumuna yapılan yazılar.40 gün önce eşi ile gelen bir arkadaş bu arkadaşı bir youtuberin videoların gördük tanıdık iyi sevecen bir çiftler. Türkiyedeki mesleklerini ve part time iş aradıklarını yazmışlar kendileri hakkında kısa bilgi vermişler .Tam 100 yorum yapılmış ve bir yaraya merhem olacak yorum yapılmamış.son yapılan ve sayfa yöneticisinin müdahalesi sonrası yapılan yorumlar haric.kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ama yargılamak neden geldin işin iyiymiş burda sürüneceksin gibi insanların moralini bozacak yorumlar yapmak nedir.Türkiye cennetmiş usa cehennem bunu söyleyenlerin coğuda orada yaşayanlar e neden dönmiyorsunuz diyenlere okula giden çocukları varmış falan filan mazaret.iş yardımında bulunan insana iş bulmasına yardım edersin imkanın varsa fikrin varsa söylersin.klavyenin başında ülke cennet cehennem niye geldin sürünürsün muhabbeti yapmazsın .yeni nesil göç edenler ilk avrupaya göcenler trenle elinde tahta valiz bulunduğuköyden şehirden başka yere gitmemiş insanlar gibi değil artık en ince ayrıntısına kadar araştırıp karar veriyor.yardım edecek durumunuz yoksa bırakın insanlara negatif enerji yollamayı.bir ortamda bilgi sahibi değilsen susmak bir marifetse sosyal medyada da bilmediğin konu hakkın yorum yapmamak bir erdemdir .yorum yapmayı mecburiyet sanıyorlar.destek olacağına köstek olanlara gölge etme başka ihsan istemez demekten başka bir şey denmez sanırım


  • @birumut o arkadaslari bizim foruma davet ediniz. Buyursunlar burada biz yardimlasiyoruz.

  • ⭐⭐

    @birumut Bu Facebook sayfasının/grubunun linkini verir misiniz?


  • Bu tarz negatif enerji yayanlar banlanmali bence. Ben yapamadim sen de yapma zihniyetinden cikamamis insanlarin boyle platformlarda yeri olmamali. Uzgunum boyle soyledigim icin.. Umut verici ve adim atmamizi cesaretlendirecek soylemlere ihtiyacimiz var. Biraz sert gelebilir bu soyledigim ama durum buysa yapilacak sey bellidir.


  • Siz olumsuz görüşleri o kadar da dikkate almayın. Gurbette herkesin hikayesi ve nasibi farklıdır. Varsa niyetiniz, gözünüzü karartın ve yola çıkın. Arkası çorap söküğü gibi kendiliğinden gelecektir zaten. Ama ilk gelen insanların elinde tutulması, onlara destek olunması, parayla satın alınamayacak mertebede bir iyilik. Umarım hep iyilere çıkar yollarımız.


  • @birumut

    Genellikle entegre olmayı başaramamış ve yoğun özlem duyan insanların bir tepkisi olarak görüyorum.


  • @sadriabi büyük ihtimal foruma üye houstonda yaşadığı için facebook Turkısh ın houston sayfasında işiçin bir yardım talebiinde bulunmuş.


  • @heavenblue yardım için bir yazı yazıyor ve altına onlarca anlamsız aşağılayıcı yorum bu kişilerin bir ailesi cevresi var. annesi babası okusa yorumları mutlaka arar siz nasıl bir yere gittiniz burası daha iyiymiş derler birde o taraftan baskı gelir.bilincsizce yorum yapanları engelleyebilmek imkansız malasef


  • @saulgoodman linki atamıyorum ama facebook ismini vereyim isterseniz bakın Turk in houston


  • @entelman yeni gelenlere destek mi köstek mi olmak lazım ? içinde söyledi:

    Siz olumsuz görüşleri o kadar da dikkate almayın. Gurbette herkesin hikayesi ve nasibi farklıdır. Varsa niyetiniz, gözünüzü karartın ve yola çıkın. Arkası çorap söküğü gibi kendiliğinden gelecektir zaten. Ama ilk gelen insanların elinde tutulması, onlara destek olunması, parayla satın alınamayacak mertebede bir iyilik. Umarım hep iyilere çıkar yollarımız.

    Gercekten dogru soylediniz. Dunyanin neresinde olursak olalim iyi insanlarla karsilasmak dilegiyle.


  • iyi insanlar atlara bindi gitti diye düşünürken kötülerde araya karışmış sanırım.
    insanlar neden böyle kötü olur ki anlamıyorum.yardımlaşma platformu burası insanlara bir faydası dokunmayan insanların ne işi var buralarda anlamış değilim.
    insan daha huzurlu yaşam için ülkesini değiştiriyor motive edecek yorumlar yapmak varken neden olumsuz yorumlarla insanların canlarını sıkıyorsunuz.
    bilgiyi sevgiyi paylaşmaktan kimseye zarar gelmez.insanın söyleyecek sözü varsa söyler yardım edecek durumu varsa yardım eder sırf yorum yapmak için yorum yapmak nedendir. iyi insanlara selam olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @birumut size hak veriyorum, maalesef bu insanlar varlar...
    bizim grupta da sorulan soruya cevap vermeyen veya konuya katki saglamayan arkadaslar yorumlari nedeniyle uyari aliyorlar.

    Ben de bu konuda -sizin de belirttiginiz gibi- "golge etme, baska ihsan istemem" dusuncesini destekliyorum...


  • Foruma üye bende gördüm hatta fikrimi söyledim kendisine 🙂 o tür insanlar çok ben de onları görünce onlara cevap vermeden duramıyorum hastalık gibi. Onlar gereksiz cevap vermede bende onlara cevap vermede bir hastalığımız var 🙂 ifrit oluyorum.


  • O grupların hepsine girmem ile çıkmam bir oldu. Kabaca olacak ama leş ve seviyesiz yorumlarla dolu, hiçbir fayda getirmeyecek gruplar.


  • Biz Houston'da guzel bir zincir kurmustuk aslinda yeniler olarak... Bir cok isimizi cozduk birbirimizin... Is ev araba...

    Artik yoruldum lakin...

    Kimse kusura bakmasin...

    Eskiler ne kadar kotu ise yenilerde o kadar kotu... Biktirdilar artik beni yeni gelenler... Asiri guvensiz davranislar, ithamlar, yaftalamalar... Isi bitince herkesten kacmalar... Soz verip tutmamalar... Burada onlara el verenler onlari sirtinda tasimak zorundaymiscasina rahat davranislar... s
    Son bir kac yasadigim olay tum iyi niyetimi kaybettirdi bana...

    Arkadaslarla karar aldik... Artik insanlara yardim edip dogruyu ikna yolu ile anlatmayacagiz... Guvensizsen ve bizim dediklerimizi yapmiyorsan lutfen vaktimizi alma diye uzaklastiracagiz... Evet cok kaba bir dil ama tamda boyle dusunuyoruz. Amerika'da kimse kimseye birakin gunlerini, saatlerini harcamaz... Biz harcadik kac defa...

    Cok fazla olay yasandigi icin tek bir olay uzerinden yazmiyorum bunu...

    Gercekten guzel bir ortam kurduk... En acili zamanlarimda gecenin 3.de aradigimda gelip cocuklarima bakacak aile dostlarimiz var. Burada aksam 10dan sonra insanlar telefonuna bakmaz!

    Size de onerim... 3-5 aile dostunuz olsun menfaatsiz... Herkese yardim etmeye calismayin. Olmuyor zaten... Insanlar hayatinda yardim, insanlarin dertleri ile dertlenme gibi seyleri hic yapmadigi icin, siz yapinca zaten bir menfaatiniz var gibi algilaniyor...

    Yardim degil, danismanlik adi altinda para kazansaydik daha degerli olurdu sanirim... Millet bulundugu apartman dairesine biri gelsin, referral parasi alalim diye gulucukler dagitirken bizler yeni geldiniz ihtiyaciniz var diye o paralari iade ettik, ettirdik cevremizdekilere...

    Sonuc olarak... Buradakiler kotu degil... Turkiyede ne isek (kendimi de katiyorum) burada ayniyiz...


  • Ozellikle greencard ile Amerika’ya gidecek herkesin muhakkak ilk düşüneceği şeylerden biri ozellikle ilk zamanlar ordaki hayatını kolaylaştırmak ve biraz sosyal çevre edinmek adına arkadaş, dost edinmek ama malesef okuduğum yorumlar artık bu işin zıvanadan çıktığını gösteriyor. Yorumlara bakınca şunu dusunuyorum, tamamen çıkarcı ve kötü niyetli insanlar yuzunden acaba kimden nasil yardım talebinde bulunabileceğiz? Kısmen de olsa yerleşik olduktan sonra bizim geçtiğimiz yollardan geçmekte olan insanlara el vermek yardım etmek gelecek mi içimizden ? Herkes kendi yağında kavrulsun, herkesin burnu surtune surtune öğrensin mi diyeceğiz?
    Okuduğum yorumlara bakınca gerçekten herhangi birine tek satır bisey yazmaya, sormaya çekiniyor insan. Çünkü bıkkınlar ve haklılar.


  • @FreeWoRLD Ben de bir facebook grubuna (Amerika'daki Türkler gibi bir şeydi adı) girdim ama 2 gün dayanabildim, dediğiniz gibi boş insanların boş muhabbetleri vardı.Şimdi "Turks in Houston" grubunu buldum, bu gruptaki paylaşımlar daha faydalı ve insanların sorulara faydalı cevap vermeleri güzel, tıpkı yeşilkartforum gibi.
    @semavi Kadir Bey , dediğinizde haklısınız, bir insan mekan değiştirdiğinde karakteri değişmiyor ne yazık ki, şöyle bir huyumuz da var kötü bir örneği genellediğimizde kimse o örnektekinin kendi olabileceğine inanmıyor. hep bir başkasının kötü olduğuna inanıyoruz ve kendimize toz kondurmuyoruz millet olarak.


  • Forumda yazdigimiz ve videoda cektigim icin ulasan cok kisi var...

    Gecen bir whatsapp grubuna girdi birisi... Adres yokmus gosterecek... Birileri eklemis, dedim herhalde duzgun bir kisidir... Verdim adres... aldi ve gruptan cikti... Sonra bir yerde daha takilmis, beni gruba eklermisin diyor... Konusma tarzida Kardesli falan... yasi sanirim 22 falandir... Bu cok ufak ve ucuz bir ornek... Dusunun insanlar 3 kurus menfaat icin neler yapabiliyor...

    Buyuk vaadler verip, hallederiz diyenler daha cok seviliyor ama 🙂 Cunku millet olarak seviyoruz boyle seyleri... Bir seyi tartisarak yada ikna ederek dogruya gitmek yerine ben boyle diyorum demeyi daha cok seviyoruz..

    8 ayda ev aldik, aman allahim... Mevcut hukumet bu kadar muhalefet ile karsilasmamistir... Kredi karti cikarma vs saymiyorum bile...

    neyse ya... gerildim yine 😃


  • @semavi Çok kızdırmışlar üstat sizi:)


  • @semavi sizin Allah için üzerinize düşeni fazlasıyla yaptığınıza inanıyoruz. Siz kalbinizin güzelliğini paylaşın Allah mutlak gören ve bilendir. mükafatını da oradaki huzur ve refahınız olarak alırsınız inşaallah.


Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum