Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
1.1k 285 253.9k 317

• @ahmet_ cok gecmis olsun, cok uzuldum 😔 benim kediminde bir gozunde bir ay once benzer durum olustu. veteriner katarakt dedi sizinki gibi. 10 yasinda. beslenmesini degistirdi, balik yagi verdi sadece yavaslatabilmek icin😔 sizi cok cok iyi anlıyorum. acil sifalar diliyorum 🙏🏻

• Degerli forum uyeleri bir sey sormak istiyorum.
    Ulkeye 4 Aralikta giris yaptim. Henuz GC ve SSN gelmedi gelene kadar araba alip ise baslamak istiyorum. Araba almak icin de GC veya SSN gelmesini bekleyecek miyim? Tesekkurler

• ⭐⭐⭐

@timtim Is icin kesinlikle SSN e ihtiyaciniz var. Pasaportunuzdaki vizeyle ise baslamaniza izin verebilir bazi kurumlar ama bu olursa maasi ancak SSN geldikten sonra alabilecek olma kosuluyla olur. Teknik olarak bu sekilde ozetle.

Arac satin alma tamamen degisken, nereden ve nasil bir odeme yontemiyle alacaginiza bagli. Teknik olarak alabilirsiniz arac. Taksitli/kredili alamazsiniz malum kredi puaniniz gorunmez ama nakit olarak alirsiniz. Arac alirken sigorta gerekir, SSN olmayinca sigortaniz yuksek cikacaktir ama gelince bu da guncellenir.

• ⭐⭐

@ahmet_ Operasyon sonrasi guzel sonuclari da yazmayi unutma ahmet. Dogru karari verdiniz , umarim cok daha iyi olacak.

• @ahmet_ Geçmiş olsun çok tatlı 🥹 Evet herşey para değil ama birçok şeyin anahtarı maalesef para bu Dünya'da keşke öyle olmasa.. Umarım bir an önce iyileşir ve eski sağlığına kavuşur kızınız

• @lumos tesekkur ederimmm

• ayvalik10A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐

@icf Deneyiminizi akşam eşime okutacağım oda sizin gibi çok korkuyorum ve yazınız tamamen benim resmen her bir cümlede her bir sözlükte kendimi gördüm bu yüzden burada yazdığınız herşeye dikkat edeceğim

• Selam, 08 Ekim’de US’e ailecek giriş yaptığımızdan, bir çok farklı SSA ofisini ve farklı görevlileri ziyaret ettiğimizden ancak, SSN kartlarımızın bir türlü gelmediğinden daha önce bahsetmiştim. Çok şükür SSN kartlarımız dün geldi :) Benzer durumda olan veya başına gelecek olanlara bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Defalarca deneme ve tekrar SSN kartı başvurusuna rağmen kartlarımız, anlam veremediğiz şekilde 2 ayı geçkin bir süre gelmedi. Her ofise gittiğimizde de “Anlamıyoruz, şimdiye gelmiş olmalıydı” şeklindeki içi bış açıklamalardan sonra, neredeyse hergün, bu sorunu nasıl çözeceğimizi düşünür olduk. En son ofis ziyaretimizde yine aynı boş açıklamalar ve “Git 2 hafta sonra gel” cevabını duyunca iyice canımız sıkıldı. Biz de görevliye nazik, kibar ve sabırlı bir şekilde manager’i ile bu konuyu kanuşmak istediğimizden ve belki onun sorunu çözebileceğinden bahsettik. O da ( neyseki) anlayışla karşıladı ve bizi görüştürdü. Kendisine derdimizi anlattık. O da bize, sorunun ev adresi ile ilgili olabileceğini, bize mutlaka yardımcı olup bu durumu düzelteceklerini söyledi. (Aslında evi kiraladığımız günden buyana Elk, su, int, banka dökümleri, car ins. v.s. hepsi düzenli geliyor bu arada…) Bizden basit bir vekalet istediğini, SSN kartlarını bizzat ofisin talep edeceğini ve bizim onayımız olursa ofisin adresine geleceğini anlattı. E tabi bizde çaresizce OK dedik…

Bu işlemden tam 13 iş günü sonra bizi cep telefonumuzdan arayıp, kartlarımızın sorusuz bir şekilde ofise geldiğini, istediğimiz zaman gelip alabileceğimizi söyledi :) O an adamı, telefondan uzanıp alnından öpesim geldi :-))) Kartlarımızı alıp evimize dödük. Şimdi araba ehliyeti sınavını kovalıyoruz.

Tavsiyem şu; ülkeye ilk gitiş yaptıktan aonra 2 hafta bekleyin. Sonra SSA ofisine gidin ve durumu anlatın. Hiç beklemeden yeni başvuru formu doldurun ve maalesef iki hafta daha beklemeniz gerekecek. İkinci ofis ziyaretinde de ortada yoksa kartlar, kibar bir dille manager ile görüşmek istediğinizi ve kartların ofis adresine gelmesini istediğinizi söyleyin. 15 güne kalmaz kartlarınız cebinizde ;)

Bizim başımıza gelen bu; çözümünü de nasıl bulduğumuzu anlattım.

Son karar sizin tabi… Adı üstünde “tavsiye”…

• Merhaba değerli dostlar, Amerika North New Jersey’de 3. Yılımı doldurdum ve bir konudaki deneyimimi paylaşmak istiyorum. İşim gereği her gün 10 saat civarı araba kullanıyorum ve trafikteki saygısızlıktan bahsedeceğim, burada bir arabaya veya bir yayaya yol vermeye korkar oldum hemen arkadan korna basmalar falan sinirlerim tavan oluyor :) bazen sola dönmek için dakikalarca yol vermelerini bekliyorsunuz. Merak ettiğim sadece bu eyalette mi böyle yoksa diğer eyaletlerde de bu durum var mı ? Deneyimleyen varsa yorum yaparlarsa sevinirim.

• ⭐⭐

@emreonline Istanbul'dayim, tipkisinin aynisi. Bence orada cok Turk nufusu var, ondan dolayidir

• @emreonline Biz Nevada’dayız burası anlattığınız gibi değil. California, Utah ya da Arizona’da da denk gelmedik hiç. Yani her bölge aynı değil sanırım.

• @emreonline san franciscoda bende hiç öyle bir şeye denk gelmedim. Büyük ihtimalle NJdeki türk popülasyon fazlalığından kaynaklanıyor olabilir.

• ⭐⭐

@emreonline Teksas'da böyle bir durum yok. Bekleyene yol verilir. Kornaya nadir basılır.

• @emreonline 2,5 aydır New Orleans'dayım. Burda da 1 yada 2 kere denk geldim öyle şeye.. 2,5 aylık bir süre için ideal, buradaki insanlar zaman zaman çılgın çünkü :) Hatta %99 herkes acaip saygılı ve Stop'larda yada yanan söner kırmızı ışıkta mükemmel şekilde sıra ile geçiyor herkes.. Hatta geçenlerde "STOP" olayı Türkiye'de uygulansa, ne kaza kalır ne de tartışmalar, hatta kavgalar bile biter diye düşündüm :) Sadece şuan anlam veremiyorum. 2,5 aylık süre içerisinde onlarca kez şahit oldum. Kimse fren yapmıyor, OK stop'larda yada ışıklarda duruyorlar ama ara yollarda yola çıkarken yol falan vermek yok! Fren'e basan görmedim. Hatta US-90 / 610 / I-10 gibi ana yollarda da fren yok kimse de :) Bu fren olayı için de şunu düşündüm. Burada araba ucuz diye bazı şeyler umurlarında değil , kaza maza için de diyorum. Çünkü ilginç bir şekilde kaza yapanları çok görüyorum. Sanırım araba ucuz yada Sigorta'dan para alıyorlar diye rahatlar.. (Biraz saçma bir yorum olmuş olabilir.)

• Benim yaşadığım bölge tam şehir merkezi diyebilirim, merkezden uzak ve sakin yerlere gittikçe insanlar daha saygılı. Türklerle alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü nüfus oranımız %2-3’ü geçmez.

• @emreonline Bende size katılıyorum. Bizim nüfus sayımız ile alakası yok konunun. Kaldı ki bence burada yaşayan tüm Türkler kurallara harfiyen uyuyordur. Ben Türkiye'de kurallara uyan biriydim. (zaman zaman hız hariç) Burda da uyuyorum. İlginç bir şekilde hız konusunda kendimi törpüledim :) Onu da burada sanırım deli gibi koşturmadığımız için diye düşünüyorum. 20'lik yerde 18-20 , 30'luk yerde 27-30 , 25'lik yerde 23-25 , 60'lık yerlerde (68-70) çünkü herkes basıyor :) Trafiğe ayak uyduruyorum. 70'lik yollarda ise 76 yada 77'yi geçmiyorum :) - Bu arada diğer arabalar deli gibi basıyor. (76-77 'den sonra korkuyorum, her hangi bir arabanın bir anda polis arabasına dönecek diye korkuyorum.)

Not: Bir kaç gün New York'da kalmıştım. New York'da o kısa süre de korna ve agresifliğe vs çok denk gelmiştim.

• @Redbeard Stop sign ve ışıklarda burada da duruyorlar kanunlardan dolayı ama sign olmadığı yerlerde çok göremiyorum yol verdiklerini.

• @emreonline Orange county deyiz, CA da. LA e giitigimizde olabiliyor, OC de sehirden sehire olabiliyor. Medeniyete geldik diye dusunmeyin, sonucta gocmen ulkesi, her turlusu var. Tum genellemeler tehlikelidir, benim su an yaptigim bile . Saglicakla kalin.

• ⭐⭐⭐

@janedns Merhaba. Amerika'ya gitme amacınız tam olarak neydi acaba? İstanbul'da ortalamanın üstünde bir hayatınız varmış. Zaten Türkiye'de durumu zor olan kişilerin gitmek isteme sebepleri az çok belli ama sizin çok merak ettim açıkçası. Eğer özel değil ise paylaşırsanız bizimle çok mutlu olurum :)

• New Jersey de ozellikle de kuzeyinde, yani New York'a yaklastikca suruculer cok agresif arac kullaniyorlar. Zaten trafik de o bolgelerde oldukca yogun. Ne zaman oraya gitsem, trafikte extra dikkatli olmaya calisirim.

Delaware de ise trafik genel olarak oldukca sakin ve duzenli. Zaten eyalet kucuk oldugu icin bircok yerde polise denk gelme ihtimali yuksek.

Ancak 21 yildir ABD'deki trafik tecrubemden dikkatimi ceken, Hindistanlilar, Cinliler ve Afrika'dan gelenler cok kotu araba kullaniyorlar. Bu da sanirim cogunlugunun ilk defa ABD de arac kullanip trafige cikmalarindan kaynaklaniyor veya ulkelerindeki curcunali trafikten oyle alismislar. Siyahiler ise size kaza yaptirtmak icin bilerek kotu veya agresif kullanabiliyorlar. Onlarin amaci kaza sonrasi sigortadan para kopartabilmek!

Benzer Başlıklar

• Memphis de yaşayan arkadaşlar

2
    0 Oy
    2 İleti
    126 Bakış
    ayvalik10A
    bu bölge de yaşayanlar için bir kampanya yapılmış. Ancak eski fiyatı ne idi şimdi kaça düştü haber de yazmıyor. İsterseniz bir göz atın derim. https://techolay.net/spacex-memphiste-starlink-fiyatini-yariya-indirdi/
  • Amerika'da Evcil Hayvan Adoption/Foster

8
    6 Oy
    8 İleti
    687 Bakış
    R
    @EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı. Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar. Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler. Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden. Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^
  • Amerika'da Dil Problemi - Yardım

8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    yunus emre çeçenY
    https://www.usalearns.org/ Bu siteden ücretsiz şekilde dil için eğitim alabiliyorsunuz. Ayrıca duolingo vs uygulamalarda var. Bunlardan başlamak ve birkaç temel öğrenmek, hiç başlamamaktan sıfır şekilde amerikaya gitmekten daha iyidir.
  • Amerika'da yaşayanların sosyal hayatı

48
    7 Oy
    48 İleti
    8k Bakış
    jesus 0J
    @knnrn bu nasil mumkun 6 bin tax odemek bizleri de aydinlatma imkaniniz var mi acaba ? 🙂
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k