Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• Bu ileti silindi!

• K-1 vizesi Aos süreci masrafları ne kadar, form ücretlerine baktım ama bazı formların ücretini öderken bazılarını ödememiz gerek yok diyor bazı kaynaklar.Ortalama 1500 olarak düşünebilir miyimx

• @Redbeard, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@aslisirin Çok teşekkürler bilgi için. Saygılarımla. "Ben Şuan New Orleans LOUISIANA' dayım. Fırsat bulunca, mutlaka dediğiniz siteyi inceleyeceğim. Çok teşekkürler...

selamlar süreciniz hayırlı olsun umarım gc alırsınız. field office seçerken neye dikkat ettiniz acaba? bu süreçte en önemli konu sanırım bu. new Orleans da hızlı mı ilerliyor süreç?

• @aystun1, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@steward59 Merhaba Bostondan basvuru yaptim ancak benim surecide field offise hic gitmedim sadece parmak izi yani biometric vermek icin ayni bir merkeze gittim. Zaten mulakat olmadan parmak izinden 5 gun sonra case onaylandi kartta bir hafta sonra bana ulasti.

selamlar gc hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar diliyorum. bostondaki field office daha önceki senelerdeki performanslarına bakarak mı seçtiniz? ya da neye dikkat ettiniz? araşatırdığınız bir platform var mı? Bostondaki office genel işleyişi mi bu şekilde yoksa sizin dosyasınıza mı denk geldi? sonuçta mülakata çağırılamadan ve girişten sonra 90 günü beklemeden başvurunuzu kabul etmişler. biz de field office seçme aşamasındayız muhtemelen AOS yapmak zorunda kalıcak. eğer sürecinizi biraz daha detaylı anlatabilirseniz çok seviniriz.

• @Sini-sini Merhaba, açıkçası önümüzdeki hafta resmi başvuru süreci başlayacak. Resmi derken "AOS" anlamında diyorum. Department of State'e 330 Usd ücreti ödedik. Artık zaten Türkiye'den süreci yönetme şansım ortadan kalktı. Önümüzdeki hafta da Avukatım tarafından "AOS" paketi gönderilip süreç başlayacacak. "Field Office" seçmedim. New Orleans'da yaşadığım için burada bana yakın hangi ofise atayacaklar ise kaderimize razı olacağız. Umarım şanslı olurum. İyi bir office olur hatta dosyama bakan memur/memurlar iyi insan çıkar da süreci hayırlısı ile tamamlarız. Süreçte gelişme olduğu taktir de mutlaka bu başlık altına yazmaya devam edeceğim. Saygılarımla...

• @Redbeard basarilar diliyorum.

• @Redbeard Bol Sanslar

• ⭐⭐

@Redbeard Hocam kolay gelsin, şansınız bol olsun.

• @jtcarlos Çok teşekkürler...

• @Figen Çok teşekkürler...

• @EasternStar İnşallah, çok teşekkürler...

• @Redbeard Basvurunuz basarili olur umarim, simdiden kolay gelsin.

Field Office secmedim dediginiz kismi tam anlayamadim, verdiginiz adreste yazan zip koduna gore ofisinize su anda bakamiyor musunuz?

Bu arada avukat ile ilerlemeniz mantikli olmus.

• @koray2000 Çok teşekkür ederim. Bakalım önümüzdeki günler de neler yaşayacağım.. Zip kodu üzerinden Field Office bakmadım, sonuçta baksam da , bakmasam da söz konusu ofis üzerinden ilerleyeceğim.. Sonuçta benim açımdan bir şey değişmeyecek diye düşünüyorum. (Umarım yanlış düşünmüyorumdur.) :)

• Merhaba arkadaşlar, mayıs sonu gibi aos yapacağım ama çok mu geç olur acaba? Bir de orada red alıp gönderme ihtimalleri çık mu yüksek her şeyi riske atmak istemiyorum

• @ilker41 Numaranız daha current olmadı. Eğer Vakit probleminiz yok ise, maddi olarak durumunuz iyiyse, erken den gelip 2-3 ay yaşadıktan sonra "AOS" sürecine başlamanız en mantıklısı. Ülkeye girerken mi "RED" den bahsediyorsunuz, "AOS" sürecinde mi? "AOS" %100 GC alırsınız diye bir kural yok. Ancak şu bir gerçekki "17XXX" ile Türkiye'den randevu almanız zor görünüyor. Dolayısıyla gerçekten Amerika'da yaşamak istiyorsanız, "AOS" tek yol gibi görünüyor. Ben 42 yaşındayım, Türkiye'de çok güzel bir hayatım vardı, her şeyi sonladırıp "RİSK" alıp geldim, çünkü gerçekten Amerika'da yaşama deneyimini görmek istedim. Dolayısıyla ilk önce forumun Amerika ile yaşam detaylarını insanların anlattığı diğer başlıkları okumanızı, masanın üzerinde "+" / "-" her şeyi yazmanızı ve buna göre karar vermenizi öneririm. 2 Aylık yaşadığım tecrübede eğer benim gibi ingilizce'niz az ise gerçekten sizi burada zor bir hayat bekliyor. Benim şansım babamın burda yaşaması ve bana çok destek olması. Hep söylediğim gibi Amerika Rüyalar ülkesi değil ancak fırsatlar ülkesi. Sabır ettikten sonra fırsatları yakalarım,burada bir hayat kurarım diyorsanız "Risk" alabilirsiniz. Ancak geçen sene GC sonucu açıklandığından beri formu okuyarak Amerikaya geldim. Kendimi hep kötüsüne hazırlayarak geldim ama buna rağmen "Oryantasyon" sürecinde ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Biraz negatif yazdım gibi ama mutlaka gelen insanların tecrübeleri okuyun. Buraya gelirken kendimi hazırladım ve buradayken zaman zaman kendi kendime söylüyorum. "Sabır , Sabır , En az 6 ay yada 1 yıl sabır diyorum." Her geçen gün biraz daha alışıyorum 05 Kasım'dan beri burdayım her geçen gün kendimi daha iyi hissettiğimi görüyorum. Bu bir süreç ve en az 1 yıl daha sıkıntı yaşayacağımı biliyorum ve 1 yılı hatta 2 yıl çok zorlanacağımı biliyorum. Toparlamak gerekirse neyi riske atacağınızı siz biliyorsunuz, %100 GC alırsınız diye bir kural yok. Siz elinizden geleni yapacaksınız ve inşallah GC'yi alacaksınız. Alamazsanız yapacak bir şey yok, dünyanın sonu değil. Örneğin kendim için samimiyetle söylüyorum. Her şeyi geride bıraktım ve kıta değiştirip bu ülkeye geldim ve inşallah GC'yi alacağım. Alamazsam evet üzüleceğim ama dünyanın sonu değil.. Geçen sene "AOS" için gelip alamayan arkadaşları gördük ve üzüldük.. Ben bu tecrübelerden sonra kendimi "AOS" başarısızlığına bile şuan da ikna ettim. Yapacak bir şey yok. O güzel ülkeme, o güzel hayatma geri döneceğim...
    Saygılarımla...

Not: NBA maçına gitmek üzere biraz dan dışarı çıkacağım, biraz karmaşık anlatmış olabilirim. Lütfen diğer başlıklarda "Yaşam Tecrübelerini" bu başlık altında "AOS" yapan arkadaşların tecrübelerini okuyun lütfen ve kendi kararınızı, kendiniz verin. Her karar küçükte olsa risk barındıracaktır...

• ⭐⭐

@Redbeard Bize siyasalda öğretilen bir şey vardı, bir cümlede fakat bağlacı varsa öncesinde söylenen şeyler geçersizdir. Sizin bu güzel yazınızdaki "fakat" bağlacınız en sona bıraktığınız NBA maçı detayı olmuş :)

Evet ABD'de yaşamaya başlamak zor ama sabredebilene ve zamanı geldiğinde fırsatı yakalayabilene yaşamak çok daha rahat ve eğlenceli.

• @EasternStar İlk maç tecrübesini yaşadık. Yağmur ve yoğun Trafik nedeni ile son dakika maça girdik. Maç öncesi nasıldı bilmiyorum ama Çeyrekler arasında farklı farklı show'lar, ilk yarı arasında yine özel bir show, Özetle NBA maçı keyifliymiş yaa.. :) :) Şubat'da Alperen Şengün geliyor New Orleans'a , belki bir de onu izlemeye giderim, tabii desteklemeyeceğiz, (Gönülden destekleriz) yoksa fanatik taraftarlardan zılgıtı yeriz :) Buradaki taraftarlar birazcık çılgın :)

"Yaşamak çok daha rahat ve eğlenceli" kısmına çok okuduğumdan tam katılmasam da genel olarak katılıyorum size. (Neresi olursa olsun, herkesin tecrübeleri kendisine oluyor.) Bu tamamen yaşamayı tercih ettiğiniz şehir ve olanaklar ile belirleniyor. Tabi ki zaman zaman farklı şehirlere seyahat ettiğimiz de eğleniriz :) Geçen hafta 4 günlüğüne "TAMPA'ya" gittik, bayıldım oraya ya gelecekte inşallah yaşama fırsatım olur. Örneğin: New Orleans bana biraz gergin geliyor. Zaman zaman duyduklarım, (İnanmamıştım ilk önce) zaman zaman gördüklerim ve şahit olduklarım, sonrasında bazen dışarı çıkmak bile içimden gelmiyor. New Orleans da çok şükür başıma bir şey gelmedi ama zaman zaman korkmuyorum dersem yalan söylerim :) "French Quarter , Bourbon Street" bunlar en ünlü caddeleri ama hepsi hikaye, tek sevdiğim ve güvenli hissettiğim "Local People'ların" olduğu "Magazine Street" tek geçiyorum :) Neyse inşallah 6 ay sonra "Charleston - South Carolina" tarafında taşınacağız sanırım, o zaman hayatım biraz daha keyiflenir :)

Not: NBA falan hikayeymiş bunu öğrendim buraya gelince. Türkiye'den NBA daha önemli sanırdım ama New Orleans'da "Amerikan Futbolu" olduğu günler de hayat duruyor resmen.. Herkes "The Caesars Superdome" Arenaya koşuyor :) Neyse sırf izlemek (hiç anlamıyorum çünkü) ve tecrübe etmek için bir gün oraya da gideriz :)

Saygılarımla...

• ⭐⭐

@Redbeard Tabii haklısınız rahat ve eğlenceli kısmı kişinin beklentisine, yaşadığı şehre göre değişir.

Basketbol burada 3. sırada, ilk sırada elle oynadıkları ve topa 1 kez ayakla dokunduktan sonra bir daha ayaklarına değdirmeyip ayaktopu dedikleri acayip spor dalı var. Çoklu güreşin top katılarak hafifletilmiş hali. İkinci sırada izlemeye 3 dakika dayanamadığım beysbol var. Sonra basketbol geliyor.

Umarım AOS süreciniz kısa sürede sorunsuzca hallolur, siz de istediğiniz şehre yerleşirsiniz ve beraberce Alperen'i izlemeye gidebiliriz.

• @EasternStar İnşallah inşallah, çok teşekkürler... Bu arada "Güreşin top katılarak hafifletilmiş hali" benzetmenize çok güldüm :) :) bir ara izleyeceğim. Bu arada sıralamaya şaşırdım , ben Amerikan futbolu 1, beysbol 2. sırada biliyordum. (Muhtemelen şehir'den şehire değişebilir diye düşünüyorum.) tekrar çok teşekkürler iyi dileklerin için. "AOS" yada "Ankara'dan" yada dünyanın her hangi bir yerine "dosya taşımayı başarabilen" herkesin Allah yardımcısı olsun. İnşallah gerçekten gelmek isteyen herkese bir şekilde GC'yi alır. "SSN" yoksa hiçiz bu ülkede çünkü :)

Saygılarımla,

Not: Alperen Şengün izleme konusunda, gelecekte neden olmasın, kısmetse izleriz :)

• @ilker41 Cok gec bir tarih degil ama sinirda bir tarih, Mayis basi gibi basvurmaniz iyi olur. Mulakattan red alinma ihtimali genelde az, ama kota dolarsa 2023 gibi eliniz bos donersiniz. Bu baslikta paylasilan onceki paylasimlari mutlaka gozden gecirin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k