ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@timtim hocam az çok forumda yazanlar orada yaşayanlarla konuşmalar yaptım 6 usd çok düşük olduğunun düşüncesi içindeyim tabi siz bilirsiniz ama bence yasalsanız daha farklı işlere bakmanızı tavsiye ederim
Katiliyorum, bu ucret delivery icin bile cok dusuk. Yasalsaniz cok daha iyi isler bulabilirsiniz.
-
@baran-bozdogan tip hic verilmiyor desem yalan olur yalniz gunde 10-11 saat calisip anca $90 i zor gormek anlamsiz geliyor. Ehliyet sinavina calisiyorum suan ingilizcem de iyi degil ama tercumana da $400-500 arasi gidiyormus. Cepten daha fazla harcamak istemiyorum ev kirasi ve arabanin odemrsi yaklasti bunlar da total $2k ediyor. Onun icin bir ise de girmem gerek. Durumlar bu sekilde. Aslinda yasadigim 2 haftalik deneyimi de yazmak istiyorum ama her sey biraz daha otursun oyle yazayim dedim aciliyeti olan islerim var takdir.edeceginjz uzere :))
-
@MySea arayislar icerisindeyim onceligim bir is bulmak calisirken de firsat bulabildigim surece ehliyet sinavina calismak.
-
@T-C-Kubilay-Dikici eyvallah
-
@timtim acil şekilde akıcı ingilizce ögrenmeniz gerek.
-
@timtim Newark da Troy Pizza var. Sahipleri Turk. Arayip veya ugrayip bir gorusun. Zaman zaman delivery icin ihtiyaclari oluyor.
-
@timtim Asagidaki de Newark da bir diner. Onun da sahipleri Turk. Delivery olayi yok ama belki restaurant da isler olabilir.
-
@timtim tercüman herhangi bir arkadaşınız olabilir, hiç bir ücret vermeden halledebilirsiniz.
-
@divionyedi bana buradaki arkadaslar, kendilerinin anlasmali oldugu kisilerin tercumanlik yaptiklarini soylediler eyalete gore degisiyor galiba, New jersey'de de Turkce alabiliyormusuz sinavi onun icin de orada ikamet olmasi lazimmis
-
@MySea tesekkur ederim, gorusecegim.
-
@MySea tesekkur ederim, gorusecegim
-
@timtim elinde Türk ehliyetin varsa ingilizcen çok iyi bile değilse neden new jersey başlamadın biraz maddiyat rahatlayınca başka eyalete geçerdin. Forumda ki kişilere neden sormadın fikir almadın gitmeden. New jersey neden diyorum Türk ehliyetin varsa sadece yazılı sınava giriyorsun. Soruları ezberle yazılı sınavı geçersin. Ezber yapamam dersen türkçe sınav soruları da var. SSN elinde var. Hemen delivery başlardın ne kadar kötü olsa da delivery çalıştığın zaman aldığın paranın kat be katı para kazanırdın. Zararın neresinden dönsen kardır. Bence bu yolu denemelisin hemen. Çünkü durdukça kendi cebine hayatına eksi zarar yazıyorsun.
-
@mresit hayırlı olsun, umarım her şey gönlünüzce olur. Gerçekten sabır bu sürede insanın en çok ihtiyacı olan şey.
-
@ayvalik10 hocam eyvallah da, esimin arkadaslari maryland elktonda yasiyorlardi ve bize ev konusunda yardimci oldular burada onlar sayesinde ev tutabildik kisacasi new jersey'de kimsemiz yoktu bura hem gider kalemlerini dusundugumuzde ve diger faktorleri , benim adaptasyonum vs dusundugumuzde daha uygundu baslangic icin yoksa forumdaki herkese tesekkur ederim ilgileri icin kimsenin hakkini yiyemem sagolun varolun :)
-
@Hamuchera teşekkür ederim
-
@timtim, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
Arkadaßlar merhaba, 2 hafta oldu geleli SSN im geldi, amerika ehliyetimi henuz almadim Turk bir pizzacida Delaware da delivery yapiyorum, yalniz saati $6 dolar fazla order da yok dukkanin isin acigi fazla para yapamiyorum onerilerinjz neler ne yapabilirim ehliyeti alana kadar tesekkurler
Hemen o. iş yerinden ayrıl kardeşim eğer ingilicez iyiyse tabi - nedir bu milleti sömürme böyle anlamı değilim - bir sürür yer var başvur lütfen. başarılar.
-
@mresit, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@serkanist Haklısınız. Ben de isteyen herkesin Amerika'ya gelmesini isterim ama bu şekilde yasal yolla gelen de iş bulamıyor.
Kesinlikle kardeşim kaçak yollar hiç devlet için iyi değildir inan bana - bu amerika içinde iyi değil - birileri 6-10 dolara inan çalışmamalı hiç bir yerde - neyse umarım iyi olur dediğim gibi sende iyi bir eyalet bul - cf ben iyi değil - hadi bakalım.
-
@timtim merhaba , sana en yakin salem dmv var. Nj bi adres bul ve orada hemen sinava gir. Turkce 50 soru 40 dogruda geciyoraun. Her hafta sinava girebilirsin. Sorulara calis ezberle ve bol bol test coz iki gun boyunca yeterli.
-
@canertnc ben Maryland'de yasiyorum Nj den giremem tesekkur ederi yine de ilgin icin
-
Eyalet Değişikliğinde Ehliyet Transferi (California Hariç)
ABD eyaletlerinden herhangi birinden alınan ehliyeti, başka bir eyalete taşıdığınızda transfer edebiliyorsunuz. Bunu New Jersey'den aldığım ehliyeti Pennsylvania'ya taşınınca yaptım. Son derece kolay. Önce yeni eyaletinizin DOT veya DMV sayfasına girip, Driver's License transfer için neler gerekiyorsa onlara bakıyorsunuz (ki adres ispat dokümanları kesin gerekiyor. Bunun yanısıra bir önceki ehliyetiniz, SSN Numaranız, green card veya pasaportunuz da gerekecek)
Bu evraklarla beraber gidip, yeni ehliyetinizi alıyorsunuz.Kimi eyaletler halen postayla çalışıyor, kimisi de direk ehliyeti o anda basıp veriyor.
California İçin
California DMV sitesinden baktım. İster ABD vatandaşı olun, ister göçmen, artık her ne ise, California'ya taşındığınızda ehliyeti transfer etmek için yazılı sınava girmeniz gerekiyor. Yazılı sınavı geçmek yeterli.Son zamanlarda Türk arkadaşlara sürüş testi de yapıyorlarmış. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, prosedürlerinde sadece yazılı sınav gerekliliği olduğunu söyleyip, çok çatışmadan itiraz edin.
Çok çatışmayın diyorum, çünkü yine de memurların insiyatifine bakıyor. Keyfim istedi, sana güvenemedim, direksiyon sınavına da gir diyebilir bir memur.
Ve yine önemli bir konu, kalabalık bir DOT/DMV seçin bu işlemi yaparken. O zaman memur ilave işle uğraşmak istemeyeceğinden, işlemleriniz daha hızlı hallolabilir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum