Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @burcugulsn Hosgeldiniz , umarim bundan sonraki surecinizde sansiniz yaver gitmeye devam eder.


  • @burcugulsn Hayırlısı olsun. Arkadaşlarınıza bolca teşekkürler 🙂 Ne güzel her şey süper başlamışı. Bundan sonrası da inşallah güzel gider. Hayırlısı olsun... Saygılarımla...


  • @burcugulsn hayırlı olsun, şansınız artarak devam etsin :))


  • @burcugulsn çok tebrik ederim


  • Uzun zamandır foruma giremiyordum.
    şimdi forumda yazılanları okuyunca uzun zamandır mektup beklediğin gurbetçi dayından gelen mektubu okur gibi hisler içindeyim.

    yerleşimini tamamlayan ve hayatının akışını istediği doğrultuda devam ettiren herkese kolaylıklar dilerim.
    umarım bir şekilde (yasal) yaşadıklarınızı yaşayabilirim.

    aman kimse yasal yollar haricinde gidenleri eleştirdiğim için linçlemesin lütfen.


  • Ya gercekten cok guzel ya insablarin burda hikayelerini paylasmalari ve herkesin bunu okuyup ayri bir ders cikarmasi, tecrubelerinden faydalanmasi gercekten forumu kuran crazycells heralde cok minnetrim teskkurler ve hikayesini paylasan herkes cok tesekkur ederim herkese yakinda bende paylasacagim benimkini ins


  • Merhaba New jersey de bir ev sahibi ile yazıstım ve bugun eşim evi gormeye gidecek. Ama en tedirgin olduğumuz konu o evin o kişiye ait olup olmadıgını nasıl anlayabılırız?


  • @seroler Merhaba, Linclenecek bir şey yok. Herkesin kendi tercihi.. Amerika'ya geleli 1,5 ay oldu. İnşallah Green Card alma sürecimi "AOS" ile tamamlayacağım. Burada "SSN" numaranız yoksa bir hiçsiniz. 1,5 aylık sürede bunu iliklerime kadar hissettim. Şansa bir şekilde banka hesabı açtım sanki "Sayısal Loto" kazanmış gibi mutlu oldum. "SSN" yoksa "Uzun süreli Ev kiralamak, tanıdık yok ise iş bulmak, ehliyet almak vb." gerçekten zor. Umarım yasal yolla gelmeyenlerin yardım edecek kimseleri olur. Yoksa ciddi şekilde burada büyük sıkıntılar yaşayacaklar...

    Hep dediğim gibi Amerika rüyalar ülkesi kesinlikle değil! Ama belli ki "Fırsatlar" ülkesi, umarım buraya gelen herkes zamanı gelince fırsatlarını bir şekilde kendi yaratır ve istediği hayata hızlı olması ile bir süre sonra kavuşur. Bu süre zarfında ben dahil herkese "Sabır" diliyorum.
    Saygılarımla...


  • Herkese Merhabalar, Amerika’ya 14 eylül de san francisco havalimanından girdim. girişte bir ofiste 5 dakika bekledikten sonra işlemlerim bitti ve 10 gün kalacağım airbnb evenine geçtim. 10 sonra da burada bulunan arkadaşım bizim için tuttuğu 2 odalı mutfaklı San jose’s bulunan evimize geçtik. hala aynı evdeyim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki benzininden yiyeceğine en pahalı eyalet california. kira fiyatları çok yüksek. yaşam pahalı yani anlayacağınız. Aşırı şekilde kaçak gelen Türk-Kürt var. Çoğu çalışma iznini alıyor bu nedenle green card ile gelenin bile iş bulma yüzdesi düşüyor. daha az göç alan yerleri tercih etmenizi öneririm. başlangıç için burası pahalı bir eyalet. Los Angeles tarafını çok bilmiyorum ama San Francisco taraflarında çok tehlikeli bölgeler var. Özellikle Oakland şehrine hiç işiniz düşmesin bile. öyle bir şehir olduğunu unutun. birisi yolunuzu keserse sakın karşı çıkmayın istediğini verin. hiç acımadan öldürebilirler. telefon veya para tekrar alınır ama bir hayatı tekrar alamazsınız. Palo Alto, Mountain View, Sunnyvale, San jose, Cupertino, Los Altos, Campbell şehirleri güvenlidir.
    genellikle iş bulmadan gelen herkesin yaptığı ilk iş DoorDash’tir. Bildiğiniz yemek sepeti gibi yemek dağıtma. Bu işi yapabilirsiniz. ingilizceniz iyiyse başka işler de bakabilirsiniz tabi ki.
    şunu söyleyim arkadaşlar gelir gelmez o Amerika hayalleriniz gerçekleşmeyecek ama pes etmeyin. çalışmaya devam edin. Sıfırdan bir hayat kuruyorsunuz elbette refaha ulaşmak biraz zaman alıcak. Ben şu an Doordash yapıyorum. henüz kendi arabam olmadığı için arabaya kira veriyorum. çok para kazanamıyorum açık söyleyim. 2000-2500 dolar kazanıyorum. 1290 dolar tek kişilik odama aylık olarak veriyorum. Telefon Faturası, araba sigortası, yiyecek içecek derken şu an hiç kenara para koyamıyorum ama zamanla hepsi düzelecektir. Buraya geldiğinizde ilk işiniz ingilizcenizi iyi bir seviyeye getirip kültüre adapte olmak olsun. para zamanla kazanılacaktır.
    neyse özetle California kesinlikle ilk tercihiniz olmasın. hatta 2. veya 3. tercih de olmasın. yani 1290 dolar california da tek odaya para vereceğinize Texas’da 600-800 dolar arası verirsiniz. Sabırlı olun, kendinize inancınız tam olsun, aceleci olmayın, ingilizcenizi hemen geliştirmeye başlayın vb.
    sorularınız olursa bana sorabilirsiniz. hepinizin hayallerindeki hayata kavuşması dileğiyle.


  • @mresit Hayırlısı olsun.. En zor şey olan "Başlamak" kısmını geçmişsiniz. İnşallah her geçen gün daha iyiye gider her şey.. "Sabır , Sabır , Sabır.." söylenecek çok şey yok. Umarım daha iyi olması için başka fırsatlar yakalarsınız. 1 sene sonra geriye dönük baktığınız da inşallah bu yaşadıklarınıza sadece küçük sıkıntılar der ve gülümsersiniz..
    Saygılarımla...


  • @mresit kesinlikle katılıyorum hatta dil.bilmeyen bir kişi kesinlikle New Jersey başlamalı

  • ⭐⭐⭐

    @mresit kaçak gelen kısmına kesinlikle katılıyorum 2019da 1 sene boyunca yaşadım toplamda gördüğüm türk sayısı 2 elin parmağını geçmezken şu anda sokakta görür görmez bu kesin türk diye bile ayırt edebiliyorum ve daha 1 sene olmadan yüzlerce türk görmüş olabilirim. California geneli pahalı bir şehir olsada San Francisco başı çekiyor diyebiliriz ona göre aldığınız saatlik ücrette tabi biraz fazla ama yinede pahalı bir şehir dediğiniz gibi

  • ⭐⭐⭐

    @T-C-Kubilay-Dikici new jerseyden başlanma noktasına pek katılmıyorum dilin biraz maruz kaldıkça daha düzgün ve çabuk öğrenildiği düşüncesindeyim. NJde o kadar türkün arasında hiç ingilizce geliştirememe durumunuz oldukça mümkün eğer Türk topluluğuna kendinizi çok kaptırırsanız. Türk popülasyonunun fazla olduğu bir yerde dili öğrenmenizde zorlaşacaktır ama dediğiniz noktayı anlayabiliyorum özellikle dil öğrenmeye açık olmayan kişiler için haklısınız


  • @burcugulsn hoşgeldiniz. Muhtemelen sizlerle karşılaşırız. Bu arada Boca Raton da T mobil çoğu yerde pek iyi çekmiyor. Keşke At&t alsaydınız.
    Gelir gelmez yağmurlarla karşılaştınız ama bir kaç gün sonra geçer. Ve çok rahat denize gidebilirsiniz.
    Tekrar hayırlı olsun.


  • @divionyedi T-Mobile pişmanlıktır. Evimde bile çekmiyordu.


  • @EasternStar t-mobile gerçekten pişmanlıktır. illallah ettiriyor. en merkezi yerlerde sinyal olmasına rağmen çöp


  • @mresit verizondan t-mobile e geçtim hayatımda verdiğim en iyi kararlardan biri olabilir.


  • @mresit hocam california hatta SF en kötü şehirlerden birisi yeni birisi için.
    ciddi anlamda pahalı ve tehlikeli.


  • @mresit Kaçak girenler yüzünden yasal girenler hep sıkıntı yaşıyor...devletin bu insanlara izin verip bir de çalışma izni vermesi anlaşılır gibi değil...Umarım sıkıntı yaşamadan huzurla adım adım daha güzel günlere kavuşursunuz...


  • Bir arkadasim handyman yani elinden tamir onarim her is gelir. Sahibinin Turk oldugu bir insaat sirketiyle calisiyordu. Soyledigine gore haftada 4 gun ise gidiyormus ve yine haftada $1,200 yapiyormus. Ama son bir yildir durumlar degismis. Sirket Meksika uzerinden kacak gelenleri calistirmaya baslamis ve haftalik $400-500 oduyormus onlara. Once benim calisma gunlerimi azalttilar, sonra da sana ihtiyacimiz kalmadi diye beni isten cikarttilar dedi. Bu olay Philadelphia da. Ve bunun bircok ornegi cogalmaya basladi, ozellikle restaurant ve delivery islerinde.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum