Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ikizbabasi Çok teşekkürler, umarım herkes ulaşır bu imkana


  • Merhabalar,

    Biz çocuklar ile 4 kişiyiz. Fakat bazı yazılardaki gibi bir birikimimiz yok. Yaklaşık 30k TL + ipotekli ev + araba. Ilk önce ben gidip yerleşmeyi ve iş bulmayı düşünüyorum. Herşey rayına oturunca ailenin diğer üyelerini almayı planlıyorum. Sizce bu şekilde onaylanmama ihtimali var mı? Teşekkürler.


  • @mutlu 8 bin dolar yapiyor hocam sizin cash . bence çok çok az . bence eşten dosttan para alıp bankada gösterin mülakattan sonra dagıtırsınız geri . riske girmeyin yazık olmasın . 4 kişi tahminen en az 20 25 bin dolar isterler .


  • Bu ileti silindi!

  • @mutlu Para konusunu mülakat tarihine kadar ayarlayabilirsiniz ama mülakatta sizden istenen para Amerika da yeni bir hayat kurarken kendi ayaklarınız üstünde durabilmeniz için.Ve asıl talihlinin ilk girişi yapması gerekli biliyorsunuz değilmi.


  • Evt asil talihli de benim, o yuzden ilk ben girip kendi ayaklarimin uzerinde durana kadar, orda hem iş bulup hem duzeni sagladiktan sonra esimi ve cocuklari getirmeyi planliyorum.


  • Maddi konularda bu tip mesajlar beni çok üzüyor.Aslında halkımızın bir nevi ekonomik gücünün bir göstergesi.GC kazanmak gibi bir fırsat elinize geçiyor ama istenilen şartları yerine getirmek oldukça zorlu.4 kişilik bir ailenin muayene ücret, visa ücreti,gc nin basım ücreti ve uçak biletleri dahil yaklaşık 6000-7000$ arasında.Ki bu rakam sadece yeni bir hayat kurmak için Amerika ya ayak bastı parası.


  • Ama benim o giderleri cikinca yaklasik 30k kaliyor 🙂 Bir de arkadasin yanina gidecegim, bir hostel da kalirim, is bulana kadar tek basima 30k yeter gibi me geliyor.


  • @mutlu her şey gönlünüzce olur umarım.Ben şuna inanıyorum Amerika da yiyecek ekmeğiniz olmasa bu şans yüzünüze gülmeyecektir diye düşünüyorum.


  • Amerika da yaşayan ya da yeni giriş yapan arkadaşlarımız daha net cevap verecektir.
    İlk 6 ayın çok zorlu geçeceği aşikar.Bu dönemde her zaman olduğu gibi insanoğlunun en önemli sorununu ilk sırada barınma masrafı alır.O da yaklaşık 2 bedroom+1 bathroom bir evin kirası minimum 1000$.Depositosu,kredi skorunun olmaması sebebiyle ilk başlarda ödenen rakam daha fazla olabilir.Daha sonra mutfak masrafı,faturalar ve diğer önemli konu sağlık için sigorta ile beraber,aylık masrafin 2000 $ dan az olmayacağı kanısındayım.Ve 3-4 ay işsiz kalma ihtimalini de göze alırsak en az 10K $ dan aşağıya miktarla gitmek sıkıntı yaratır diye düşünüyorum.Sizler ne dersiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mutlu evin ve arabanin degerini gosteren belgeler de goturmeye calisin. Yeterli olup olmadigina dosyanizi inceleyen konsolos karar verecek ama ilk seferde garanti olmasini istiyorsaniz forumda uyguladigimiz $15.000+$5000 formulune yaklastirmaya calisin birikiminizi. Maddi olarak yeterli bulmazlarsa dosyanizi red etmezler zaten, bir sponsor bulmaniz icin size sure tanirlar.

    Zaten arkadaslar geri kalan uyarilari yapmislar, ben sadece seyi hatirlatmis olayim. Ailenizdeki herkes vize suresi bitene kadar ilk girisi yapmak zorunda. Bilginize.


  • Ben yeni geldim sayılır 14 gün oldu ve eşimi getirmedim çünkü ikimize yetecek para yok malesef iş bulmadan çevre yapmadan 2 mizinde gelmesi saçma olurdu.O yüzden tek geldim 10 bin dolar parayla.
    Tanıdıklarım vardı onlarda kalıyorum geçici olarak ama burada herşey çok yavaş işliyor Türkiye ile alakası yok malesef.1 gün sadece banka hesabı açmak sürüyor 🙂 dvm ye gidiyorsunuz oda günler aylar.Ben randevu alamadım çünkü en erken randevu aylar sonrasına idi ve gittim bekledim 6 saat sonra sıra geldi ve testi geçtim şimdide sürüş testine girmem gerekiyor en erken randevu ocak sonu 🙂 bunu eşime anlatıyorum şakamısın bu kadar sürermi diyor evet sürüyor malesef.
    Birde TR den getirdiğimiz paranın burada hiç bir değeri yok, burada çalışıp para kazanmadıktan sonra o para 2-3 aya bitecektir.Ev kiralamadım bile daha çünkü ona kredi geçmişi lazım tanıdık lazım ilk ay kirası ve deposit + son ayı istiyorlar.Şuan yatıp kalkıp dua ediyorum eşimle beraber gelmediğime paramızla rezil olurduk o parada 1 ayda biterdi hiç bir şeyi halledemeden.

    @ikizbabasi DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Amerika da yaşayan ya da yeni giriş yapan arkadaşlarımız daha net cevap verecektir.
    İlk 6 ayın çok zorlu geçeceği aşikar.Bu dönemde her zaman olduğu gibi insanoğlunun en önemli sorununu ilk sırada barınma masrafı alır.O da yaklaşık 2 bedroom+1 bathroom bir evin kirası minimum 1000$.Depositosu,kredi skorunun olmaması sebebiyle ilk başlarda ödenen rakam daha fazla olabilir.Daha sonra mutfak masrafı,faturalar ve diğer önemli konu sağlık için sigorta ile beraber,aylık masrafin 2000 $ dan az olmayacağı kanısındayım.Ve 3-4 ay işsiz kalma ihtimalini de göze alırsak en az 10K $ dan aşağıya miktarla gitmek sıkıntı yaratır diye düşünüyorum.Sizler ne dersiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betfair39 Hosgeldiniz sayin Betfair38, hangi eyalete yerlestiniz?

    Bence Turkiye'de tum hayatiniza yayarak yaptiginiz seyleri, ABD'de kisitli bir zamanda yapmakla kiyasliyorsunuz o nedenle boyle bir sonuca variyorsunuz.

    Bu arada kucuk bir not, ev kiralamak icin illaki kredi gecmisi+3 aylik kira gerekmiyor. Boyle bir sart ya da yasa yok, bazi eyaletlerin bu konuda bazi regulasyonlari var ama bu uygulamalar tamamen sizin yasadiginiz eyalete, bolgeye ve en onemlisi ev sahibinize bagli 🙂 Kredi skoru sizin ne kadar guvenilir biri oldugunuzu sizi hic tanimayan birine gostermek icin guzel bir yol, lakin tanidiklarinizin bildigi bir ev sahibi, emlakci vs. varsa onlarin tavsiye etmesi halinde size de 'guvenilir' gozuyle bakacaklardir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betfair39 Ben Texas eyaleti ehliyeti için başvuru ve yazılı sınavı iki saat içinde, direksiyon sınavını da yaklaşık bir ay sonra bir saat içinde hallettim. Ehliyet için (başvuru, yazılı ve direksiyon sınavı, göz muayenesi) toplamda harcadığım para 25 dolar. Buradaki sistem çok daha kolay ve ucuz. Türkiye'de iki hafta içinde ehliyet alabiliyor muyuz? Kaça maloluyor?

    Apartman dairesi kiralama konusunda büyük şirketlerin kalabalık apartman komplekslerini öneririm. Biz geldikten bir hafta sonra hiç kredi geçmişi ve iş sahibi olmadan tuttuk. Çok kolay bir süreçti. Küçük firmalar yada şahıslar fazla risk almak istemiyor.


  • @betfair39 işte zaten bu yüzden belirli bir maddi varlık şartı konulmuş (forumumuzda da 15.000+5.000 $ gibi bir rakamdan bahsedilmesinin sebebi bu) Oraya ilk gittiğinizde farklı işleyişe, kültüre, yaşam standartlarına uyum sağlayana kadar devlete yük olmadan ve zaten yeni bir ortama gitmenin stresi üstünüzdeyken birde ekonomik olarak çöküntü yaşamadan olumlu bir geçiş yapabilmek.

    Tabi ben daha TR'deyim, yüksek dosya numaram ve güncel siyasi durumlardan dolayı GC alıp alamayacağımız bile meçhul ama benim fikrim oraya gidildikten sonra eğer 3-5 yıl sonra Türkiye'ye geri dönmek gibi bir plan yok ise TR'de şöyle ABD'de böyle gibi kıyaslamalar yapmak yerine, olana adapte olmak ve işleyişe uyum sağlayarak sistemin gereksinimlerini yerine getirmek göçme işini kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum.


  • @mutlu bizde de şans asil talihli eşim sizin gibi erken git düzen kur zor bu arada 30k bence fazla bile ben 12k ile 4 kişi(ikisi çocuk) gitmeyi düşünüyorum. o kadar zor olmaz yani bence tabi pahalı eyaletlerde biraz zorlar tabi


  • Bu ileti silindi!

  • Acaba 5 aralıkta görüşmeye girenlerin pasaport konusunda bir ilerlemeden haberleri var mı? Görüşmeden ne kadar sonra haber geliyor PTT için?


  • @tırtık 5 aralıkta 9 daydı randevu, şuanda gelmiş görünüyor şubeye.
    Yaklaşık 2 gün diyebiliriz.


  • Sorum her kese. Ben bu forumda yeniyim. Visa Bulletin bu hızla irelilerse case numarası 31xxx olanların mülakata çağrılmama bir ihtimali ola bilirmi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum