Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @chemistontheroad Yaşam masrafları pahalı deniliyor. Diğer takıntı ise 3 yılın sonunda ne olacak. Eğer kalıcı oturum almazlarda nasıl kalacaklar.


  • @lattecoffee
    Yaşam pahalı iki kişi kalifiye bir işte çalışırsa, uygun bir daire de oturup ortalama yaşayabilir.
    3 yıl kalınırsa geçmiş Kanada iş tecrübesi ve mevcut iş teklifi olduğunda Express Entry ile kalınabilir.


  • @chemistontheroad express entry için puanlama sistemi varmış. Puanlar yetersiz olursa ne olacak ? ayrıca diğer yollar nedir.?
    Yani 3 yıl sonunda her hangi bir yol yoksa kalamıyormuyuz ? Hep bir mücadele ve aşamalı , bir sonraki adımın ne olacağı belli olmayan ilerleyiş gibi. 3 yıl uzun bir süre ve bu süre içinde kanada içinde yaşayan bir kişi üç yılın sonunda herhangi bir kalıcı oturuma otomatik olarak sahip olamıyor mu ? Yani bu 3 yıl boşunamı geçmiş olacak ?


  • 1 Aralık'ta eşimle başvurduğumuz OWP, bugün sonuçlandı arkadaşlar. Toplam 11 günde çıktı. Biz de 11 gündür Kanada'dayız, doğu yakasını fazlasıyla deneyimle şansı bulduk, %80 ihtimalle Kanada'da kalmayacağız diyebilirim. Hiç bir şekilde ülkeyi beğenemedik, belki de Amerika'yı gördüğümüzdendir bilmiyoruz. Ayrıca bu 11 günlük süreçte maalesef Montreal'de araba hırsızlığı vakası da yaşadık, hepten soğuduk. Söylenecek çok da bir şey yok, hayalleri olan varsa dilerim onayı alır ve Kanada'da kalıcı olur.


  • @lattecoffee
    Durumunuzu bilmiyorum tabii ki ama, express entry için IELTS, Eğitim, yaş gibi puanlama kriterleri var. Evliyseniz eşinizin durumu da katkı sağlayabiliyor. Canada resmi sitesinden puan hesaplayabiliyorsunuz. Bu saydıklarımda ortalama puanlarınız varsa iş teklifiniz olduğunda bu puan zaten üst seviyeye çıkıyor.


  • @chemistontheroad bu puanlama sistemi herkes için uygun olmayabilir. Yaş gibi kriterler puan almaya yetersiz durum olabiliyor. Esas bilinmesi gereken 3 yılın sonunda bu work permit süresi bitince ne olacak ? pr-kalıcı oturum için kriterleri tuturamayanlar ne olacak ? Esas bu önemli.
    Herkes bir pr-kalıcı oturum almaktan bahsediyor ama herkes buna uygun olacak diye bir durum yok. Mutlaka farklı yollar olmalı


  • @negahkon Herşeyden önce 3 yıllık oturum ve çalışma iznini aldığınız için tebrik ederim. Hayırlı ve uğurlu olsun.

    Birçok kişi bu şekilde oturum ve çalışma iznini alıp geri dönüyor. İyi bir finans ve bütçe ile gitmek en güzeli oraya. Ayrıca konforlu konaklama bulmakta önemli.
    Elbette herkesin kendi bakış açısı ve yasam tarzı. Kimileri için farklı beklentiler ve planlar oluyor. Bence bu oturum ve çalışma hakkınızı kullanmasanız bile her zaman elinizin altında bulunsun en azından aklınızda kanada her zaman gidebileceginiz ve çalışabileceginiz yer olur. Veya iyi bir plan yapıp size uygun olan şehirlerine daha sonra yerleşirsiniz ve yaşarsınız.
    Bu oturum ve çalışma iznine sahip olmak bile kişiye ayrı bir pozitif enerji ve özgüven verir. Mutlaka kullanacaksınız diye bir şart yok. Elinizde altında yedekte dursun.
    Bir dahaki sefere belki batı taraflarını gezersiniz . vancouver, victoria, calgary gibi yerler belki hoşunuza gider. Hemen karşısı amerika zaten. seattle, los angeles, san fransisco gibi yerlere yakın ve vancouver en yaşanabilir yerler arasında her zaman listede ilk beş içinde.
    Tekrar hayırlı olsun 3 yıllık oturum ve çalışma izniniz. Gerçekten normal şartlarda bu oturum ve çalışma iznini almak kolay değil. Bu fırsat ile bunu değerlendirdiniz ve sahip oldunuz. Süper bir durum. Herşey gönlünüzce olsun.


  • @negahkon çok geçmiş olsun. 3 hafta sonra eşim ve 1 yaşında çocuğum ile Montreal'e geleceğiz ve yazdıklarınızı okumak biraz tedirgin etti açıkçası. Tekrar geçmiş olsun. Kiraladığınız araç mı çalındı yoksa kendi aracınız mı acaba? Lokasyon merkezi miydi downtown vs yoksa farklı bir yer mi? Biraz daha ayrıntı verebilir misiniz rica etsem Montreal hakkında?

    Amerika hakkında düşüncelerinize ve Kanada kıyaslamanıza kesinlikle katıldığımı belirtmek isterim. DV21 talihlisiyiz. Davamız sonuçlanıp green kartımıza kavuşabilirsek hiç düşünmeden ABD'ye geçeriz.


  • @negahkon bizede ts2023 ile 3 yıllık OWP çıktı ve bizde kanadayı gördükten sonra kararımız değişti ve yaşamayı çok düşünmedik.
    Belki bir zaman sonra fikrimiz değişirse tekrar gidebiliriz. Ama pek ısınamadık oraya.
    Zaten onay mesajını alır almaz geri döndük. Pahalı yer ve çalışarak kira ödeme gibi masrafları karşılamak zor görünüyor. Üstelik iş bulması problem ve uber gibi işleride yapmak istemedik işin açıkçası çünkü masrafları karşılamıyor. Anca kıt kanaat geçindirir


  • @chemistontheroad o kadar kolay değil kalıcı oturum almak. Herşeyden önce duyumlarımıza göre NOC kodu denilen meslek gruplarından birinde minimum 9-10 ay (1560 saat ) gibi çalışma şartı var deniliyor. Bundan sonra yabancı dil bilgisi test skoru ve diğer şartlarıda yerine getirmek lazım. Eger 40 yaşından üzeriyseniz bizim gibi bu zamandan sonra meslek grubundan iş bulmak zor. Ancak 20'li yaşlarda ögrenci olarak gelip okul bitirip sonra 1 sene calısıp ancak kalıcı oturuma başvuru olabilir. Onun dışında uber kuryelik yemek dağıtımı gibi işler yapıp kalıcı oturuma basvuru olmuyor. Yani kanada tecrübesi sayılmıyor.

    Yada iş fikri olup kanadaya daha gelmeden kanada dışından start-up başvurusu yapıp kalıcı oturum alınır ( Bunun içinde belirlenmiş sponsorlardan destek mektubu isteniyor )

    Diğer yol olarakta eger sanatçı sporcu gibi bir yetenekli iş dalında başarılı biriyseniz self-employed olarak başvuru oluyormuş.


  • 10 Kasım’da başvurdum. 2 Aralıkta dönüş yaptım Türkiye’ye 11 Aralıkta onaylandı çalışma iznim.


  • @lattecoffee tr'ye hemen dönmüyoruz, niyetimiz gelip tüm kanadayı gezmekti. Öyle de yapacağız. Doğu yakasını bugün itibariyle bitirdik ve alberta + british columbia tarafına geçiyoruz. ülkeye karşı inanın ön yargım yok ama yerellerle sohbetlerimizden buranın bizi asla tatmin etmeyeceğine eminiz maalesef.


  • @Ghost yani bakın bugün 12. günümüz bitti ülkede. sırasıyla niagara falls, toronto, montreal, old quebec ve ottawa'yı bitirdik, gezdik. en sevmediğimiz 2 yer montreal ve quebec. şaşkınız çünkü biz gitmeden bu iki şehri öve öve bitirememişlerdi.

    bir kere her yer fransız 🙂 yani ingilizce biliyorlar evet ama ontario'dan quebec eyaletine geçtiğiniz an tabelalardan ingilizce dahi kalkıyor. restorantların menülerinden tutun, alışveriş yapılan marketlere kadar her şey farklı resmen. eşimle iyi derece ingilizcemiz var, hep global çalıştık, bir sürü ülkeye gittik kaldık, yaşadık. ve gerçekten sosyal insanlarız, özellikle eşim. şu ana kadar montreal'de yaşadığım zorluğu ben hiç yerde yaşamadım. ırkçılık demek istemiyorum, direkt olarak hiç bir şey görmedim, haklarına giremem ama bir soğukluk var insanlarda, ve bu bizi rahatsız etti. insanları da anlıyorum son zamanlarda ciddi manada göçmenlerden şikayetçiler, şehirde tuttuğumuz evin sahibi robert isimli bir fransız'dı, direkt söylemese de bunu açıkça ifade etti ki, montreal'in göbeğinde kiralık olan Honda CRV olan aracımızın o gece çalınmasıyla, gerçek bir şok yaşattı bize.
    bakın ben 4 farklı kıtada çalıştım, türkiye'de -belki ağır olacak ama ortadoğu'da- büyümüş biriyim. bir kere bir şeyim çalınmış değil ve bu beni gerçekten sarstı maalesef. sabah uyandım, polisi aradım geldiler ve çok yardımseverlerdi. beni sakinleştirdiler ve dedikleri şu aynen şuydu "bugün 4.vakasınız. alman ve japon araçlarını yazılımla çözüp, porta götürüyorlar hemen". yahu sen madem bunu biliyorsun, yolu biliyorsun, e çöz o zaman? allahtan aracı sigortalamıştım, gittim firmaya onlar da rahat 🙂 sigortan varsa takma, çok yaygın bu aralar çalıyorlar arabaları dedi. sonra bize "ford escape" verdi, "bunu çalmazlar" diye 🙂 5 saat içinde yeni arabam elimdeydi anlayacağınız. Fakat ya araba benim olsaydı? bu kadar kısa sürede çözülür müydü, inanın bilmiyorum.

    şimdi siz gidersiniz çok güzel şeyler yaşarsınız, inanın bilemem. ama ben maalesef oldukça kötü şeyler hissettim ve maalesef yaşadım. umarım sizin ve ufaklık için güzel bir hayatınız olur.

    bu hırsızlık durumunu anlatan bir youtube videosunu da aşağıya ekliyorum, giderseniz mümkünse japon ve alman araçlarından uzak durun, tek önerim bu olur 🙂


  • @Seda-Uysal-Avcı ben work yazdım sorun olur mu acaba?


  • @negahkon Vancouver’s görmeden gitmeyin bence burada kime sorsam Vancouver çok iyi diyorlar ama ülkenin en pahalı şehri orası da ayrı tabi. Kötü bir başlangıç olmuş üzüldüm sizin adınıza gerçekten de. Zaten Kanada’ya gelenlerin asıl amacı ABD yolunu açabilmek 3 sene içerisinde fırsat oluşursa gitmek istiyorum ben de ama Abd de öyle güllük gülistanlık değil ki. S Francisco’dan geldim ben 3 gün önce gerçekten çok kötü durumda. İmkan varsa çok güzel yerleri var büyük, fırsatlar ülkesi ama imkan/kazanç az ise hayatta kalmak bile zor.


  • @mrme12 bu owp ile ilgili doğru düzgün bilgi paylaşan yok ki kaç yere baktım herkes farklı yapmış optional documents kısmına hiç birşey eklemeyen de var ekleyip formu dolduran da anlamadım. bir de red alanlar oluyor, süre dar 3 Ocak'tan sonra açıklanırsa ne yapacağım bilmiyorum. ben askerlik kısmını da doldurmadım gerçi yapmadım zaten. Opsiyonel dökümanlara da birşey eklemedim zorunlu evrakları doldurdum gönderdim bakalım ne olacak..


  • @Sozer Vancouver şehri kanada için en kaliteli yaşanacak yer deniliyor. Hatta bu şehir her sene dünyada en yaşanacak yerler arasında listede ilk beş içinde yer alıyor.
    En belirgin özelliği insan sağlığı için temiz hava, %100 saf oksijene sahip olan ve pasifik denizine kurulmuş harika bir şehirmiş. Şehir planlama müthiş deniliyor.
    Özellikle spor ve bisiklet kültürü ön planda olan bir yaşam tarzıymış. Her yerde koşan, bisiklete binen ve spor yapan insanlar varmış ve daha bir çok güzel yanları var deniliyor. İklimi ılıman ve çok soğuk olmuyor deniliyor.

    Özellikle grandville island , kitsilano, yale town gibi yerler oturmak ve ev kiralamak için çok iyi deniliyor. Ama yüksek bütçeler isteyen durum. Bunun yanısıra amerikanın en canlı ve sosyal şehirlerine yakın olmasıda avantajmış. Kaliforniya eyaletinde los angeles, san fransisco ve seattle gibi yerlere yakın. Hava değişimi ve tatil içinde vancouverdan bu şehirlerede gidilir. Mesela seattle hemen yan komşusu veya san fransisco los angeles uçak ile yakın.

    Vancouver island - victoria gibi daha küçük ve güzel yerlerde ayrica gezmek için ideal deniliyor. Kısaca bir yerde deniz varsa orası iyidir diye düşünüyorum


  • @Seda-Uysal-Avcı TS2023 ile 3 yıllık çalışma oturum almanın avantajı yok gibi. Çünkü 3 yılın sonu belirsiz.
    Herşeyden önce kalıcı oturum almak için kanada tecrübesi ve skill worker denilen kalifiye meslek kodlarındaki bir işte çalışmak gerekecek.
    Eğer kişi bu nitelikli ve kalifiyeli iş kollarında çalışamazsa ve uber yemek dagıtım gibi nitelik istemeyen işler ile kanada'da yaşamına devam ettirirse nasıl kalıcı oturum alacak ? Bu konuda bilginiz var mı ?


  • @negahkon kanada'da karavan alıp içinde yaşasak olabilir mi ? Bunun için uygun yerler var mı ? ev kiraları çok aşırı yüksek deniliyor. Karavan bunun için çok iyi bir çözüm olabilir. Konaklama en uygun karavan yöntemi ile çözülür.. 7-8 bin dolara satılan karavanlar var.


  • @MYANGEL inanın hiç bilmiyorum. yaşayanlara sormanız daha doğru olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum