DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba, Şubat ayında ABD ye gelme planım var ve E2 yapmak için çaba sarf edeceğim iş planını ise orada değerlendirmek istiyorum. Öncelikle buradan öğrendiğim negatif bilgi var o da abd den e2 yapılınca çıkışta değil fakat tekrar girmek isteyince engellendiğin...Kalabalık bir ailem var bir cenaze olduğunda hiçbir şekilde gidememek büyük bir problem benim için ve sanırım bunu da aşmak için eb3 üzerinden green karta yönelmek yani her halükarda en iyi ihtimal 5 sene abd de kilitlisin.
    abd ye b-1-2 vizesi ile gelince eb3 e sponsor firma bulursam başvuru yapabilir miyim,yaptım diyelim kaç yılda green kart alabilirim ?
    ben şubat ayında gelirsem ve 7 ay da e2 alırsam sanırım eş ve çocukların da bundan yararlanması için 4-5 geçmesi gerekiyor yani ortalama 1 yıl sonra eşim ve çocuklarım gelebiliyorlar. Buda okul dönemine denk geliyor...şubat ayında abd de çocukları okula yazırmak mümkün değil galiba ağustos ayını mı beklemek lazım ?
    e2 yi eşimin üstüne devir yapıp ben eb3 için çalışma yapabilir miyim ? mümkün mü ?
    e2 sürecini beklerken 5-6 ay bir yerde ssn olmadan çalışmak mümkün mü ? tşklr


  • @MFirat-A E-2 süreci devam eden birisi olarak dilim döndüğünce yanıt vereyim. E-2 vizenizi büyükelçilikten alırsanız 5 yıl süreli göçmen olmayan vize kategorisinde sınırsız giriş çıkış hakkına sahip olursunuz; lakin bu süreç daha uzun sürelidir. B1/B2 statüsünden E-2 statü değişikliği yaparsanız, ABD dışına çıktığınızda, belirttiğiniz gibi bir daha giremezsiniz. Bunun önüne geçmek için hibrid başvuru (hem statü değişikliği hem vize başvurusu) yapabilir, vize mülakat gününüz geldiğinde İstanbul'a gidebilirsiniz. Tabii bunun için iş planınızın sağlam olması, işinizin iyi ilerlemesi ve avukatınızın da vize başvurusunun uygulanabilir olduğunu onaylaması gerekir. ABD'de E-2 statüsü elde etmeniz vize alabileceğiniz anlamına gelmez.

    EB-3 sürecini ABD'ye gelir gelmez başlatabilirsiniz, forumda E-2 statüsünü değiştirmekle kalmayıp bir de uzatan ve aynı zamanda EB-3 süreci devam bir katılımcımız da var. Ben de şahsen hem E-2 hem de EB-3 başvurusu yapan birini tanıyorum. Sizin E-2 statünüz onaylandıktan sonra SSN almanız bölgesine göre 2-3 hafta sürmektedir. 4 gün içerisinde alan da gördüm. Eşiniz E-2S statüsünü (E-2 Spouse) ise yanlış bilmiyorsam 1 hafta içerisinde alır, o kadar kısa süre içerisinde olmasa da 4 ay kadar uzun sürmüyor.

    Şubat ayında, adrese sahip olduktan sonra turist statüsü ile bile çocuğunuzu Kindergarten ve üzerindeki sınıfta ise adresinizin kayıtlı bulunduğu okula yazdırabilirsiniz. Zaten eğer statü değişikliği yapacaksanız eşiniz ve çocuğunuzla beraber gelmenizi tavsiye ederim, zira sizin statünüz değiştikten sonra eşinizin ve çocuğunuzun buraya girişinde sorun çıkarabilirler. En azından eşinizin geri döneceğine ilişkin ciddi belgeler ile gelmelisiniz. Yanlış anlamayın sizi kötümser bir duruma sokmak için değil en kötüsüne hazır olmanız için uyarıyorum. Yoksa hiç soru sorulmadan ellerini kollarını sallayarak da geçebilirler, bu durum kontrolü gerçekleştiren personele bağlı.

    E-2 statüsü alan kişi yalnızca kendi işi için çalışabilir, başka yerde ve şekilde çalışamaz. E-2S statüsü sahibi ise EAD (Employment Authorization Document) belgesini aldıktan sonra çalışma hakkına sahip olur. SSN çalışma izni sağlamaz.

    Son sorunuz için ise, kaçak çalışmak her halükarda mümkün ama adı üzerinde "kaçak" çalışmak. Etrafımda kaçak çalışan insanlar görüyorum, saati 10-11$ ücretle çok ağır işlerde çalışıyorlar ve çoğu da ücretini yarım yamalak alıyor. İşveren düşük ücret önermekle haklı zira ödedikleri parayı gider gösteremedikleri için vergi borçları artıyor; ama ödeme yapmadıkları zaman kaçak çalışan kişinin bir hakkı, işverenin de sözünün önemi kalmıyor. Dolayısıyla kaçak çalışmanızı tavsiye etmem.


  • @MFirat-A Hocam abdye giriş çıkış yapmak için pasaportta basılı vizenin olması gerek. ABD içinden yapılacak her başvuru sadece statü değiştirir(green card hariç).
    Vizeleri de elçilikler verir sadece.

    EB3 zaten 2-3+ sene sürüyor rahat.

    E2'nin avantajı eşin sınırsız çalışabilmesi. Eşin şirketi green carda başvurabiliyor, böyle bir durum olduktan sonra sizde eşten green card alıyorsunuz mesela.


  • @EasternStar Cevaplarınız için çok tşklr...ABD den e2 yapacağım ve eşimle birlikte (öğretmen olduğu için) ocak sonunda yarı yıl tatilinde Atlantada bir yakınımızın yanına uğrayacağız.Gözlem görüşme yapmak için...ABD ye ilk girişimiz olacak.
    2 seçeneğim olacak ya ben orada kalıcam eşim Tr ye dönecek tüm işlemleri e2 izni ev vs tutup onları 1 sene sonra çağıracağım yada beraber Tr ye dönüp Haziranda tüm aile ile ABD ye gidip e2 ye başvuru yapacağım...ama şöyle bir sorun var biz şubatta abd den dönüp haziranda tekrar turist vizesi ile abd ye gidişte sorun yaşayabiliriz...sorun yaşamayacağımı bilsem böyle yapıcam ama 4 ay sonra tekrar abd ye tüm aile ile giriş sıkıntılı olacak.
    Hocam,abd vizesi alırken bir tanıdığımızın olmadığını söyledik şimdi ocak sonunda bu arkadaşımızın adresini kalacak yer olarak göstermek problem olur mu ? ve biletleri ikimizde gidiş dönüş mü kesmeliyiz ? ABD ye ilk giriş yeri olarakta wsh Dc çıkışta NWyrk gösterdik.Bizim atlantaya girişimiz çıkışımız olursa problem olur mu ? tşklr
    birde siz e2 yi abd de mi yapıyorsunuz ? önerebileceğiniz avukat var mı ?


  • @MFirat-A Ne demek, ben bu forumdan öğrendiklerimle gelip yerleştim, burada aldığım bilgiler için avukatlar 2-3k$ para talep ettiler. Karşılıksız olarak edindiklerim neticesinde bildiklerimizi paylaşmamak vefasızlık olur. Öncelikle şöyle söyleyeyim; Atlanta'daki yakınınızın Trabzonlu ve az saçlı olmamasını temenni ederim.

    ABD'ye ilk geldiğinizde kaldığınız süre çok uzun değilse ve aynı takvim yılı içerisinde tekrar gelmenizde yasal olarak bir sakınca yok, çocuğunuzun okulundan ötürü ilk seferde güneyi, ikinci seferde de kuzeyi gezeceğiz diyebilirsiniz; ancak bu tercihler sizin ailecek yapmanız gereken tercihler. ABD'ye turist vizesi ile gelen herkes geri çevrilebilir ya da sorguya alınabilir. Burada işler yavaş ilerliyor, bugün şirket kurayım deseniz en az 1 ay sürecektir. Şirkete uygun işletmenin aktif hale getirilmesi de yine en az 1 ay daha sürer. Karar verirken bunları da göze alın.

    ABD vize başvurularında sizden kesinliği olan bilgiler istemez. Seyahat planınız değişmiş olabilir, sizi ABD'de ağırlayacağını söyleyen arkadaşınız vazgeçmiş olabilir vs. Bunlar önünüzde çözüm bekleyen sorunlar yumağında size cidden sorun çıkarma ihtimali çok düşük olan şeyler. Biletlerinizi gidiş dönüş almalısınız ki sınırda sorulduğunda gösterebilesiniz. Yalnızca THY'den gidiş biletini esnek olmayan dönüş biletini de esnek olarak almayın, dönüş biletinizi iade etmiyorlar.

    E-2 konusunda herkes kendi hikayesini yazıyor, ben vebal almamak için tavsiyede bulunamıyorum; ancak yapacağınız kısa bir araştırma ile bir çok avukat ismine erişebilir, onlar hakkında forumda veya özelde bilgi sahibi olabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    Edit: Bülent bey ile telefonda görüştük. Yazdığım iletiyi tekrardan okuyunca biraz fazla ağır olduğunu fark ettim. Zaten kendisi ile yaşadığım olumsuz bir deneyim yoktu. E2 tarafında da bir yorum getirmemiştim. Özellikle dikkat çekmek istediğim izlediğim videolarda yer alan EB3 sponsorluğu kısmıydı ancak eleştirimi daha yapıcı bir şekilde kendisini kırmadan / üzmeden yapmam daha yerinde olurdu. Bunu kendisine de ilettim ve özür diledim. Sağolsun kendisi de samimi bir şekilde fikirlerini benimle paylaştı.


  • @tufank Bir ilave yapmamda fayda var, benim de iş danışmanım var, yaptığı işe ciddi vakit harcamış, yolunu çizmiş birisi. Onun hakkında da bu tip söylentiler vardı, aradım ve ingilizce konuşmak istedim, yapacağımız işle ilgili teknik detayları sordum, bıkmadan usanmadan yanıt verdi. Sonra anlaştık, kendisinden bir hizmet aldık ve hizmetin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Seçim yaparken danışman hakkında kim ne diyordan ziyade, yapmayı planladığımız işe hakim mi, bu konuda gerçekten işimizi kolaylaştırır mı gibi soruların cevabını alarak ilerledim. Siz de (E-2 düşünen tüm forum ahalisi) kendinize bir danışman seçerken dil bilmesine ve size danışmanlık vereceği işte danışmana ihtiyacı olmamasına dikkat ederseniz daha faydalı olur.

    Daha geçen hafta Florida'ya gelen bir aile, havalimanından kalacakları otele transfer, ev bulmak için emlakçıyla tanıştırma, araba almak için galeriye götürme gibi danışmanlık(!) için 3.000$ ödemiş. Haydi buna deriz ki ortada zorlama yok, bir hizmet ve o hizmet için ödenmesi talep edilen yüksek ücrette anlaşma var. Daha sonra öğreniyorlar ki danışmanları emlakçıdan, galericiden %25 komisyon talep etmiş (Florida'da ev kiralarken emlakçıya komisyon ödenmez). Bu gibi şeyleri duydukça cidden çok üzülüyorum, Türkiye'de kolay para kazanmadık, kazandığımız parayı da böyle ucuz hizmetlere kaptırmamak gerekir. Detaylı hukuki/teknik işlemler haricinde geri kalan her şey için forumun bizlere sunduğu bilgiler fazlasıyla yeterlidir. Forumdan haberdar olmayan vatandaşları da bu şekilde fısıltı gazetesiyle uyarmaya çalışıyorum.

  • ⭐⭐

    @EasternStar tabi ben de katılılıyorum buna. biri hakkında "çok iyi" de denilebilir ya da o şekilde pazarlama yapılması mümkün. önemli olan işe ne kadar hakim olduğu ve bizim işimizi ne kadar kolaylaştırdığı. dediğiniz gibi danışmana dünya kadar danışmanlık parası verdikten sonra, kendi yapacağımız işleri kolaylaştırmak yerine bir de üstüne maliyetini yükseltiyorsa bunun ismi danışmanlık olmaktan çıkıyor farklı bir noktaya gidiyor. danışmanın çevreyi iyi tanıması, dile hakım olması ve bizim yapacağımız işi zaman ya da maliyet olarak düşürmesi gerekiyor ki alınan hizmete değsin. paralar kolay kazanılmıyor, kendini uyanık zanneden kişilere kaptırmamak gerekiyor. buna iş bilmez, işi çözmekten çok paraya odaklı bazı avukatlar da dahil.


  • @EasternStar, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

    @tufank Bir ilave yapmamda fayda var, benim de iş danışmanım var, yaptığı işe ciddi vakit harcamış, yolunu çizmiş birisi. Onun hakkında da bu tip söylentiler vardı, aradım ve ingilizce konuşmak istedim, yapacağımız işle ilgili teknik detayları sordum, bıkmadan usanmadan yanıt verdi. Sonra anlaştık, kendisinden bir hizmet aldık ve hizmetin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Seçim yaparken danışman hakkında kim ne diyordan ziyade, yapmayı planladığımız işe hakim mi, bu konuda gerçekten işimizi kolaylaştırır mı gibi soruların cevabını alarak ilerledim. Siz de (E-2 düşünen tüm forum ahalisi) kendinize bir danışman seçerken dil bilmesine ve size danışmanlık vereceği işte danışmana ihtiyacı olmamasına dikkat ederseniz daha faydalı olur.

    Daha geçen hafta Florida'ya gelen bir aile, havalimanından kalacakları otele transfer, ev bulmak için emlakçıyla tanıştırma, araba almak için galeriye götürme gibi danışmanlık(!) için 3.000$ ödemiş. Haydi buna deriz ki ortada zorlama yok, bir hizmet ve o hizmet için ödenmesi talep edilen yüksek ücrette anlaşma var. Daha sonra öğreniyorlar ki danışmanları emlakçıdan, galericiden %25 komisyon talep etmiş (Florida'da ev kiralarken emlakçıya komisyon ödenmez). Bu gibi şeyleri duydukça cidden çok üzülüyorum, Türkiye'de kolay para kazanmadık, kazandığımız parayı da böyle ucuz hizmetlere kaptırmamak gerekir. Detaylı hukuki/teknik işlemler haricinde geri kalan her şey için forumun bizlere sunduğu bilgiler fazlasıyla yeterlidir. Forumdan haberdar olmayan vatandaşları da bu şekilde fısıltı gazetesiyle uyarmaya çalışıyorum.

    Florida için ben de biriyle görüştüm. Danışmanlık hizmet iş için 12 bin diğer hizmetler için 3.500 dolar istedi… tabi tam bilemiyorum oralarda bu işler nasıl oluyor ama keşke birbirimizi öpmeye çalışmasak…


  • @hascerob 12.000$ yapacağınız iş ile ilgilidir, içeriğini ve sektörü bilmediğim için bir şey diyemem. İşiniz ile ilgili danışmanlarla iyi ya da kötü gibi bir yönlendirmede de bulunamam; ama başımdan geçenlerden bahsedebilirim. 3.500$ dedikleri şeyin içinde ne var bilemem; ama ihtiyacınız olmadığını söyleyebilirim. Elbette eğer birisi sizi havalimanından konaklayacağınız yere götürecek, araba almak için satıcıları gezdirip vakit ve mesai harcayacak ise ödeme yapmalısınız; ama bu 3.500$ olmamalı.


  • @EasternStar Yok dediğiniz kişi değil :))) ama çok yardımcı oldun dostum. İyilik insanın içinde vardır kötülük gibi, kimse uzun süre rol yapamaz. Bilet konusunda da ekstra bilgi verdiğin içinde ayrıyeten teşekkürler. selam saygı


  • @EasternStar
    Memnun olduğunuz danışmanı bize de önerebilir misiniz?


  • @Ferhat-ŞENER yani dediğim gibi ben tavsiyede bulunup vebal alamam ama yalnızca deneyimlerimi özelden paylaşabilirim. Anlaşıp anlaşmamak size kalmış.


  • Merhabalar! Ben ABD'de yaşıyorum ve ailem de yanıma gelmek istiyor. E2 vizesi almak istiyoruz fakat bazı sorularımız var:

    1. Babam ve bir akrabamız birlikte bir şirket kurup E2 vizesi almayı düşünüyorlar. E2 vizesi iki ortağa (ve ailelerine) vize imkânı sağlıyor mu?
    2. Eğer ortaklık oluyorsa, ABD hükümetinin finansal beklentileri neler?
    3. Türkiye'den ürünler getirerek (konteyner vasıtasıyla) E2 vizesi alabilir miyiz? Veya, babam ve ortağı bir tractor alsa, kendileri CDL alıp sürebilirler mi? Amerikan vatandaşlarını da istihdam edebilirler.

    Çok teşekkür ederim!!!


  • @zekoreis34 Öncelikle, ABD ortaklık yoluyla E-2 vizesi verse bile tek tır ile e-2 almanız neredeyse imkansız, zira ortakların şirketin faaliyet alanlarına göre farklı roller icra etmeleri beklenir. Tek tır ile bu işi yapmak neredeyse imkansızdır. Bir ofis personeli bir de şoförün çalışabileceği işletme için iki ortak biraz fazla gelebilir.

    ABD hükümetinin belli bir yatırım sınırı yoktur, sizden beklenen işin niteliğine uygun miktarda yatırım ile aktif ticaretin içerisinde yer alan bir işletme kurmanız ve istihdam sağlamanızdır.

    Türkiye'den ürün getirerek de E-2 başvurusu yapabilirsiniz; ancak öncesinde bir yatırım yapmanız gerekir. Bunun için de ürünleri depolayacak/satacak uygun bir yer hazırlamalı ve oraya "yatırım" yapmalısınız.

    E-2 sahibi olan kişi yalnızca kendi işinde çalışabilir; ancak bu çalışma CDL sahibi olarak tır sürebilmeyi kapsar mı emin değilim. Uygun bir kişiye sorup emin olayım.


  • @zekoreis34 iki ortak E2 vizesine başvuru yapılabiliyor ama eğer işin kapsamı çok büyük değilse (bir kaç şubesi yoksa), sadece bir kişiye yönetici olarak E2 vizesi ile oturum hakkı veriliyor diye biliyorum. Yani küçük çaplı bir işletmeyi tek bir kişi yönetebilir mantığı ile karar veriliyor.


  • @zekoreis34 Yukarida yazilanlara ek olarak, oncelikle size en saglikli cevabi e2 icin calisacaginiz avukat verecktir. Yukarda sordugunuz sorularin cevaplari icinde bulundugunuz gore olumlu veya olumsuz olabilir. Ornegin ailemi getirmek istiyorum dediniz, esiniz ve cocugunuz ise sorun yok fakat anneniz, kizkardesiniz vs ise bu bildigim kadari ile mumkun olmuyor. Ortak olarak 2 kisi yatirim yapabilir fakat yukarida bahsedildigi gibi isletmenin buyuklugu, yapilacak yatirimin miktari, isletmenizde calistiracaginiz kisi sayisi ve bir cok duruma gore bu degisebilir. Ama dedigim gibi sorulariniza en saglikli uzman bir avukat cevap verebilir.


  • @Müberra-Dikici Hayırlı uğurlu olsun. Umarım her şey yolundadır ve yolunda olmaya devam eder🙏 E2 sürecinde çalıştıgınız avukatı ögrenebilir miyim¿ Avukat araştırması yapıyorum tavsiyeniz o yüzden kıymetli🙏


  • @selins Çok teşekkürler, şimdilik yolunda gidiyor herşey. Avukat olarak Muhammed Üzüm le çalıştık.


  • @Müberra-Dikici Anladım çok duyuyorum bu ismi teşekkürler🙏🌿


Benzer Başlıklar

  • 20
  • 49
  • 6
  • 31
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum