ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
@94ayse hayatinizda basarilar dilerim
-
@smk Merhaba, Tr de hangi sektörde çalışıyordunuz acaba?
-
@serel babamın ev adresini göstermiştim. Airbnb bilmiyorum ama forumda airbnb adresini gösterip işlem yapan çok duydum. Denemekte fayda var. Alternatik yok ise deneyin bence...
-
@mesut1905 Çok teşekkürler..
-
@serel Airbnb evini adres gösterme konusu tamamen ev sahibinize bağlı. Biz rica etmiştik mesela kabul etmemişti normalde yardımsever bir insan olmasına rağmen. Genelde kimse mailbox ının kullanılmasına izin vermiyor eğer yakın arkadaş veya akraba değilseniz.
-
@Redbeard ve @Hamuchera çok teşekkürler cevaplarınız için. kişiden kişiye değişen bir durum demek ki...
-
@Mr-Yavuz Son update olarak, SSN lerden sonra GC ların da adrese ulaştığını öğrendik çok şükür. 42. gün teslim edildiler. Uçak biletleri alındı, 15 günlük ev ayarlandı. Şimdi sırada gidip hayata başlamak var :)
Son olarak, GC case track ederken sizden istenecek OAC vs. olmadan ve takibi bir app üzerinden yaparak kartların ulaştığını öğrendik ve arkadaşımız fotolarını attı bize sağ olsun. Endişeye mahal yokmuş mail bile almadan kartlar teslim alındı. Herkese bol şans :)
-
@Pamulak-Manobo çok iyi hem de Ağustosta almışsiniz bu CN ile
-
@steward59 CN konusunda DV2022’yi referans almanızı önermem. DS submit tarihinin etkisi vardı
-
@hope123 hoşgeldiniz biz de Mountlake terrace da yaşıyoruz. Hangi Türk restoranında çalışıyorsunuz, cafe sabah mı?
-
@Redbeard aos sürecinde de her şey su gibi aksın umarım. Bunlar yeni başlangıçlar yeni heyecanlar eminim çok daha keyifli günleriniz olacaktır. Tadını çıkarın.
-
@icf Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, İnşallah.. Saygılarımla...
-
@steward59 merhaba hocam, ben 2100 ödüyorum 1 bed 1 bath ( su elektrik çöp falan dahil internet hariç)
-
@ridetowild havacılık sektöründe çalışıyordum.
-
@smk Amerika borsasinda hangi şirket komisyon, uygulamavs açısından daha uygun? tecrübeli biri olarak hangisini tavsiye edersiniz E-Trade iyi midir?
-
Dv-2024 çerçevesinde ABD'ye gelecek olan arkadaşlar:
Pek çoğunuz Amerika'da araba su fiyataymiş, televizyon bu fiyataymiş vs bir sürü video izliyor. Amerika'da yaşam masrafları, market fiyatları vs. Geçiniz lütfen. Yapmanız gerektiğini düşündüğüm şeyi aşağı yazıyorum:
Dv-2023 çerçevesinde Amerika'ya geldim. Kalıcı geleli henüz bir ay oldu.
Hem iş gorusmelerine devam ediyorum, hem de doordash, Ubereats, instacart, ve bazı başka uygulamalarla para kazanıyorum.
ABD ile ilgili sosyal medyada gördüğünüz her video hemen hemen doğru. Fakat bu bilgilere burada ihtiyacınız olmayacak.
ABD'de yaşam masrafları ile ilgili de her video doğru. Ama acaba siz o eyalete mi yerleseceksiniz?
Size gereken en önemli bilgi, mutlaka ama mutlaka derdinizi bozuk cümlelerle de olsa anlatabilecek bir İngilizce.
Bu olduğu zaman, gittiğiniz eyaletin yaşam masrafına bakmanıza gerek yok. Onu karşılayacak parayı mutlaka kazanırsınız.
Íngilizceniz yoksa: Arkadaşlar, kimsenin gazına gelmeyin, gidin New Jersey'e yerleşin. Çünkü:
Türk ehliyetini yazılı sinavla ABD ehliyetine çevirebilirsiniz.
Ehliyetiniz varsa, bir de araba aldığınızda, burada aplikasyonlarla biranda para kazanmaya başlar, hazirdan harcamayı bırakırsınız.
Ehliyet, size gereken en önemli ikinci şey. Diliniz yoksa, bir akrabanızın yanına vs gitmiyorsaniz, arkadaşlar New Jersey doğru bir başlangıç noktası.
Bunları şu yüzden yazıyorum:
Aylarca gereksiz ABD market fiyatları ile haşır neşir olduktan sonra, ABD'ye İngilizce bilmeden gelip, hele hele de NJ dışındaki bir yere gidince insanların nasıl sorunlarla boğuştuklarını görüyorum.Ve biliyor musunuz, sadece 3-4 ayda işinizi görecek kadar İngilizce öğrenirsiniz.
Önümüzdeki yıllarda kazananlar okursa: Bir yılları var önlerinde. Oturup İngilizce çalışın. Amerikada aç kalmak bir tercih. Gelince halledersiniz. Rahatınız, dil seviyenizle ilgili. Marketteki televizyonun fiyatıyla değil (gelene kadar... Ona gelince bakarsınız...)
-
@warmgrey güzel paylaşım teşekkürler
-
"Amerikada ac kalmak bir tercih" Bu cumlenizi cok begendim ve kesinlikle cok dogru!!!
-
@bozyuruk hayırlı olsun öncelikle. eğer biz de randevuya girip
vizemizi bastırabilirsek eşimle north carolina'ya yerleşmeyi düşünüyoruz. Güncel ve böyle detaylı deneyimler okumak çok güzel oldu. Vakit buldukça bölgeyi anlatmaya devam edersiniz umarım . Darısı başımıza diyelim :) -
@mustafacankah merhabalar. biz de eşimle NC taşınmayı düşünüyoruz şu an ikimizin de permiti var ben pazartesi road teste gireceğim. size sormak istediğim eşim New York permitiyle orada road teste girebilir değil mi ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
53
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum