şampuan vb uçak altı valizde sorun yaratır mı?
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@lumos tekrar merhabalar, geçmiş olsun tüm süreci atlattınız sonunda. Kafes olarak ne kullandınız acaba? Pek seçenek de yok sanırım, Skudo marka buldum 6 veya 7 numara alacağım gayette pahalı ürünler, yine yakın bir tecrübe olarak merak ettim tecrübenizi.
-
@Ahmet-0 Secenek az degil aslinda ama ucus firmasina bagli boyut limitlerine dikkat etmelisiniz, bu degiskenlik gosteriyor. Ben Gulliver 7 kullandim mecbuur, daha buyugune izin vermediler.
-
Bu ileti silindi! -
merhaba, 15 gün sonra Miami' ye taşınıyoruz. Orada şu an bir evimiz olmadığından dolayı köpeğimizi 3/4 aylığına iyi bir köpek oteline vereceğiz. Normalde bakacak birini bulmuştuk fakat ne yazık ki iki gün önce bizi yarı yolda bıraktı ve ne yapacağımızı bilemedik. Mutlaka maksimum 4 ay sonra köpeğimizi Amerika' ya alacağız fakat aklımızda birkaç tane soru işareti var. ((CDC Dog Import Permit+microchip and rabies record)) Amerika' ya giriş için yeterli mi? Bizim gibi bir süreci olan başka biri var mı? Çok stresli ve oldukça zor bir durumda kaldık, herhangi bir tavsiyeniz varsa lütfen buraya yazın. Köpek oteli konusunda da ne kadar istemesek de zorunda kaldık, İstanbul' da bu tarz uzun süreli konaklama sağlayan iyi oteller biliyorsanız yazabilirsiniz. Eğer güncel gerekliliklerin olduğu bir başlık varsa da benimle paylaşın lütfen.
-
@gelecegeyatırımcı Merhaba, sizin gibi sureci olan bir cok kimse var, hatta bazi arkadaslar grafiklerle detaylica butun sureci aktardilr..., isterseniz basligin eski mesajlarina bakin. Kolay gelsin.
Lutfen vize surecinizi de imzaniza eklemeyi ihmal etmeyin.
-
@lumos merhaba yorumu yazdıktan sonra baktım çok açıklayıcı olmuş. Biliyor musunuz bilmiyorum ama tüm süreçte gerekli olan fotoğraflar sadece iki portre, bir yandan ve pasaport fotoğrafı mı yoksa başka bir şey var mı? Ayrıca vize almak gerekiyor mu bir türlü bir yerde cevabını bulamadım.
-
@gelecegeyatırımcı Her sey detaylica kaynaklariyla yazmakta, kusura bakmayin ben hala bu sorunun neden geldigini anlamadim. Kopeginizin pasaport fotografi ve CDC'a ileteceginiz dis fotograflari (o iki adet olan) disinda fotograf yoktur.... Evcil hayvanin, bu durumda kopegin, vizesi olmuyor, aktarilan bicimde izin aliniyor.
Vize sureci derken sizinkinden bahsettim, lutfen bu linkten sureci tamamlamaya clisin.
-
@gelecegeyatırımcı Merhaba, keşke köpeğinizle birlikte plan yapabilseydiniz, biryerlere bırakma fikri gerçekten üzücü. İstanbulda wofwof otel var, tamamen kırsalda köpek oteli, çok büyük bir arazide teller ile ayrılmış alanlar ve tek katlı odalarda kalıyor köpekler(kafes falan değil bildiğiniz ev odası hatta mobilya var koltuk döşek). Biz burayı görene kadar köpeğimizi hiçbir yere bırakmamıştık 4 yıldır. Uzun dönem alıyorlar mı bilmiyorum sahibi Filiz hanımın numarasını özelden yazabilirim isterseniz.
Vermeden önce veterinerinize gidip kuduz testi işlemi başlatın, sonrasında köpeğinizle kimse ilgilenmezse alamazsınız yanınıza.
-
Merhaba amerikaya giderken ordaki bi arkadaşımın kedisini yanımda götürmem herhangi bir sorun yaratırmı benden rica etti kendisi ilk kez giriş yapacağım için sorun yaşamak istemiyorum.
-
@gknatak97 kedinin pasaportunda sizin de isminiz olursa iyi olur. Bir veterinere danışın bu konuda.
-
@Ahmet-0 cevap verdiğiniz için teşekkürler. Bizim için gerçekten çok zor fakat orada akrabalarımızın yanında kalacağız ve onlarda hayvan sevmiyorlar. 3/4 aylığına idare etmemiz gerekecek ne yazık ki. İletişim numarasını verirseniz çok sevinirim.
-
@gknatak97 ilçe tarım müdürlüğüne kediyi götürebileceğinize dair Pasaport üzerinde ismi olan kedi sahibinin vekalet vermesi gerekiyor. Aksi halde çıkış öncesi yurt dışı çıkış işlemlerini yaptıramayacağınız için çıkışta sorun yaşarsınız. Bizim de iki kedimiz var ben bir tanesiyle geldim, diğeri eşimle birlikte gelecek. Eşim olmasına rağmen pasaportta benim adım yazdığı için çıkış yapamıyor. Tarım ilçede bunun için özel olarak hazırlanmış dilekçe var. Onu alıp, doldurup altına hayvan sahibinin imza atması gerekiyor. Yurt dışı çıkısından 2 gün önce tarım ilçeye bu dilekçe ve hayvan sahibinin kimlik fotokopisiyle gidip çıkış işlemini yapmanız gerekiyor. Ben gelmeden önce dilekçeyi doldurup, imzalayıp eşime verdim, ancak o şekilde hayvanla ilgili uçuş işlemi yapmasına izin veriliyor.
-
B1/B2 vizesi ile kedisini ABD’ye getiren birileri var mı acaba? Geçtiğimiz Temmuz ayında Miami havalimanı giriş kontrolü sırasında köpeği ile gelenleri gördüm ama kedi getirmek sakınca yaratır mı bu vizeyle? İçimize dert oldu biraz

-
@tufank kedisiyle dünyayı gezen insanlar var
sorun olacağını hiç sanmıyorum ama girişte yine de her türlü soruya hazır olmak lazım. -
@bernat çok güzel açıklamışsınız. Ben kedi pasaportuna ikinci isim yazılıyor diye biliyordum. Sizin dediğiniz en son uygulama.

-
@selamibasaran pasaporta da isim eklenebiliyor ancak onun da yine vekalette birlikte tarım ilçede yaptırılması gerekiyor. Yine yukarıda bahsettiğim prosedüre ihtiyaç var yani. Sizin öneriniz de yanlış değil aslında.
-
Selamlar, CDC onayı bir gün içinde geldi, sitesinde 8 haftaya kadar sürebilir yazıyor ama şu sıralar hızlılar herhalde. Bilgi vermek istedim süreçte olan arkadaşlara, herkese kolay gelsin
-
@lumos ELİNENİZE SAĞLIK
-
Herkese selamlar,
Buradan aldığım bilgiler ve diğer kaynaklardan araştırmalarım sonucunda 11kg'lık köpeğimiz ile birlikte Amerikaya - Kentucky'e olan taşınma operasyonumuzu 7 Ekim tarihinde gerçekleştirebildik.
Burada da tekrardan yaptığım işlemleri ve 11kg köpeğimi nasıl kabinde bizimle birlikte seyahat ettirebildiğimi sizlerle de paylaşmak istiyorum, Eksik bilgilendirme olmaması adına özen göstermeye çalışacağım ancak olası hatalar için şimdiden kusura bakmayınız :
-İlk yaptığım işlem kuduz titrasyon testi için veterinerimize numune vermek oldu.
-Bu test için yanlış hatırlamıyorsam 4bin lira civarında bir tutar ödedim veterinere
-Sonuç tam olarak 6-8 haftada geliyor demişti veterinerim, tam olarak 7 haftada geldi.
-Gelen sonuç ile birlikte CDC'nin gerekli belgelerini doldurup, köpeğimin resimli pasaportunu,mikroçip numaralarını vs dahil hepsini gönderdim.
-CDC'den onayın yaklaşık 8 hafta sürebileceği bilgisi gelmişti, bu nedenle Eylül - Ekim gibi seyahat edecek olmamıza rağmen Temmuz'da başvurdum.
-CDC'den onay tam olarak 2, evet yanlış okumadınız, yazı ile iki günde geldi.
-Onayda, CDC onaylı tüm havalimanlarından ülkeye giriş yapabileceğimiz yazıyordu, biz taşınacağımız yer olan Kentucky'ye en yakın istasyon olarak Chicago'yu seçtik.
-Uçak biletlerimizi almadan önce THY ofisine gidip köpekle kabinde seyahat için uygun olan uçuşa rezervasyon yaptırdık.
-Rezervasyon yapılırken köpeğimin servis hayvanı olduğunu (sadece IST - Amerika uçuşlarında ücretsiz olarak kabinde kabul ediliyor, aktarma uçuşlarında kargo bölümünde gidebiliyor eğer kafes dahil 7kg üstündeyse) belirtip, gerekli belgeleri (THY sitesinden aldığım iki adet US DOT Formu, veterinerden aldığım ihtiyaç giderimine dair yazıyı ve diğer CDC belgelerini ve pasaportunun fotoğrafını) mail olarak gönderdim.
-Köpeğimin SVAN - Servis hayvanı rezervasyonu onaylandı 1 gün sonra.
-Onaylandıktan sonra girip biletleme işlemini gerçekleştirdim. (online yapmanızı önermiyorum, çok uzun ve karmaşık olabiliyor. Ofiste ödemeyi ve biletlemeyi halletmeniz en kolayı olacaktır.)
-Seyahatimizden 1 gün önce Tarım ilçe müdürlüğüne gidip, köpeğimin çıkış belgesini oluşturdum (1300 TL gibi bir tutar ödedim sanırım)
-Seyahat günü, tüm belgelerim ile birlikte check'in kontuarına geldik. İlgili kontuarı hayvan check in bölümüne gidip sorarak bulabildim. Gideceğimiz lokasyona göre kontuarları belirliyorlarmış.
-Kontuarda kendi check-in işlemlerimiz yapıldıktan sonra köpeğimizin işlemini yapabilmek için iki yan desk'e alındık. Burada SVAN belgelerimizi (US DOT, Veteriner,Pasaport,Tarım İlçe müdürlüğü belgesi,CDC onayı) kontrol ettiler. bu kısmı büyük yazacağım çünkü ciddi sorun yaşayabilirdik, MUTLAKA AĞIZLIK GÖTÜRÜN. havalimanında bulmanız neredeyse imkansız.
-Tüm kontrollerden sonra köpeğimizle birlikte ilerleyerek uçak kapısına kadar gittik, 11 saatlik uçuşumuzu gerçekleştirdik.
-İndiğimizde pasaport kontrolümüzde kimse köpeğimizle ilgili birşey sormadı
-Köpeğin belgelerinin kontrolü için kontrollü çıkış kapısına geldik, burada belgelerimizi sunduk, çok yüzeysel bir kontrol sonucu köpeğin çipini bile okumadan geçirdiler ve yolculuğumuz tamamlandı.Süreç ile ilgili herhangi bir sorusunuz olursa memnuniyetle yanıtlayabilirim. Köpeğimin travma geçirmiş, sokağa atılmış ve köpekler tarafından zarar görmüş hassas bir hayvan olması, ayrıca kargo için çok küçük ama kabin için limitin üstüne olması nedeniyle uzun süren araştırmalarım sonucu beyefendiyi SVAN olarak taşıyabilmiş olduk.
İşin diğer bir güzel tarafı da SVAN olduğu için kapalı her alana (AVM,Devlet binası, bar, kafe vs) girebiliyor, ayrıca uçuşu da ücretsiz gerçekleştirdik.
Burada bilgi paylaşımında bulunan herkese tekrardan teşekkür ederim, Selamlar!
-
@md1987 merhabalar geçmiş olsun yolculuğunuz. Köpeğiniz svan mı esa mı acaba? Eğer svan ise nasıl bir yol ile yaptınız bizleri de aydınlatır mısınız? Sadece engelli bireyler için uzun eğitimler sonucu olabiliyorlar diye biliyordum. Teşekkürler
Benzer Başlıklar
134
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k