Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @lumos tekrar merhabalar, geçmiş olsun tüm süreci atlattınız sonunda. Kafes olarak ne kullandınız acaba? Pek seçenek de yok sanırım, Skudo marka buldum 6 veya 7 numara alacağım gayette pahalı ürünler, yine yakın bir tecrübe olarak merak ettim tecrübenizi.

  • ⭐⭐

    @Ahmet-0 Secenek az degil aslinda ama ucus firmasina bagli boyut limitlerine dikkat etmelisiniz, bu degiskenlik gosteriyor. Ben Gulliver 7 kullandim mecbuur, daha buyugune izin vermediler.


  • Bu ileti silindi!

  • merhaba, 15 gün sonra Miami' ye taşınıyoruz. Orada şu an bir evimiz olmadığından dolayı köpeğimizi 3/4 aylığına iyi bir köpek oteline vereceğiz. Normalde bakacak birini bulmuştuk fakat ne yazık ki iki gün önce bizi yarı yolda bıraktı ve ne yapacağımızı bilemedik. Mutlaka maksimum 4 ay sonra köpeğimizi Amerika' ya alacağız fakat aklımızda birkaç tane soru işareti var. ((CDC Dog Import Permit+microchip and rabies record)) Amerika' ya giriş için yeterli mi? Bizim gibi bir süreci olan başka biri var mı? Çok stresli ve oldukça zor bir durumda kaldık, herhangi bir tavsiyeniz varsa lütfen buraya yazın. Köpek oteli konusunda da ne kadar istemesek de zorunda kaldık, İstanbul' da bu tarz uzun süreli konaklama sağlayan iyi oteller biliyorsanız yazabilirsiniz. Eğer güncel gerekliliklerin olduğu bir başlık varsa da benimle paylaşın lütfen.

  • ⭐⭐

    @gelecegeyatırımcı Merhaba, sizin gibi sureci olan bir cok kimse var, hatta bazi arkadaslar grafiklerle detaylica butun sureci aktardilr..., isterseniz basligin eski mesajlarina bakin. Kolay gelsin.

    Lutfen vize surecinizi de imzaniza eklemeyi ihmal etmeyin.


  • @lumos merhaba yorumu yazdıktan sonra baktım çok açıklayıcı olmuş. Biliyor musunuz bilmiyorum ama tüm süreçte gerekli olan fotoğraflar sadece iki portre, bir yandan ve pasaport fotoğrafı mı yoksa başka bir şey var mı? Ayrıca vize almak gerekiyor mu bir türlü bir yerde cevabını bulamadım.

  • ⭐⭐

    @gelecegeyatırımcı Her sey detaylica kaynaklariyla yazmakta, kusura bakmayin ben hala bu sorunun neden geldigini anlamadim. Kopeginizin pasaport fotografi ve CDC'a ileteceginiz dis fotograflari (o iki adet olan) disinda fotograf yoktur.... Evcil hayvanin, bu durumda kopegin, vizesi olmuyor, aktarilan bicimde izin aliniyor.

    Vize sureci derken sizinkinden bahsettim, lutfen bu linkten sureci tamamlamaya clisin.


  • @gelecegeyatırımcı Merhaba, keşke köpeğinizle birlikte plan yapabilseydiniz, biryerlere bırakma fikri gerçekten üzücü. İstanbulda wofwof otel var, tamamen kırsalda köpek oteli, çok büyük bir arazide teller ile ayrılmış alanlar ve tek katlı odalarda kalıyor köpekler(kafes falan değil bildiğiniz ev odası hatta mobilya var koltuk döşek). Biz burayı görene kadar köpeğimizi hiçbir yere bırakmamıştık 4 yıldır. Uzun dönem alıyorlar mı bilmiyorum sahibi Filiz hanımın numarasını özelden yazabilirim isterseniz.

    Vermeden önce veterinerinize gidip kuduz testi işlemi başlatın, sonrasında köpeğinizle kimse ilgilenmezse alamazsınız yanınıza.


  • Merhaba amerikaya giderken ordaki bi arkadaşımın kedisini yanımda götürmem herhangi bir sorun yaratırmı benden rica etti kendisi ilk kez giriş yapacağım için sorun yaşamak istemiyorum.

  • ⭐⭐

    @gknatak97 kedinin pasaportunda sizin de isminiz olursa iyi olur. Bir veterinere danışın bu konuda.


  • @Ahmet-0 cevap verdiğiniz için teşekkürler. Bizim için gerçekten çok zor fakat orada akrabalarımızın yanında kalacağız ve onlarda hayvan sevmiyorlar. 3/4 aylığına idare etmemiz gerekecek ne yazık ki. İletişim numarasını verirseniz çok sevinirim.


  • @gknatak97 ilçe tarım müdürlüğüne kediyi götürebileceğinize dair Pasaport üzerinde ismi olan kedi sahibinin vekalet vermesi gerekiyor. Aksi halde çıkış öncesi yurt dışı çıkış işlemlerini yaptıramayacağınız için çıkışta sorun yaşarsınız. Bizim de iki kedimiz var ben bir tanesiyle geldim, diğeri eşimle birlikte gelecek. Eşim olmasına rağmen pasaportta benim adım yazdığı için çıkış yapamıyor. Tarım ilçede bunun için özel olarak hazırlanmış dilekçe var. Onu alıp, doldurup altına hayvan sahibinin imza atması gerekiyor. Yurt dışı çıkısından 2 gün önce tarım ilçeye bu dilekçe ve hayvan sahibinin kimlik fotokopisiyle gidip çıkış işlemini yapmanız gerekiyor. Ben gelmeden önce dilekçeyi doldurup, imzalayıp eşime verdim, ancak o şekilde hayvanla ilgili uçuş işlemi yapmasına izin veriliyor.

  • ⭐⭐

    B1/B2 vizesi ile kedisini ABD’ye getiren birileri var mı acaba? Geçtiğimiz Temmuz ayında Miami havalimanı giriş kontrolü sırasında köpeği ile gelenleri gördüm ama kedi getirmek sakınca yaratır mı bu vizeyle? İçimize dert oldu biraz 🙂


  • @tufank kedisiyle dünyayı gezen insanlar var 🙂 sorun olacağını hiç sanmıyorum ama girişte yine de her türlü soruya hazır olmak lazım.

  • ⭐⭐

    @bernat çok güzel açıklamışsınız. Ben kedi pasaportuna ikinci isim yazılıyor diye biliyordum. Sizin dediğiniz en son uygulama. 👍🏻


  • @selamibasaran pasaporta da isim eklenebiliyor ancak onun da yine vekalette birlikte tarım ilçede yaptırılması gerekiyor. Yine yukarıda bahsettiğim prosedüre ihtiyaç var yani. Sizin öneriniz de yanlış değil aslında.


  • Selamlar, CDC onayı bir gün içinde geldi, sitesinde 8 haftaya kadar sürebilir yazıyor ama şu sıralar hızlılar herhalde. Bilgi vermek istedim süreçte olan arkadaşlara, herkese kolay gelsin


  • @lumos ELİNENİZE SAĞLIK


  • Herkese selamlar,

    Buradan aldığım bilgiler ve diğer kaynaklardan araştırmalarım sonucunda 11kg'lık köpeğimiz ile birlikte Amerikaya - Kentucky'e olan taşınma operasyonumuzu 7 Ekim tarihinde gerçekleştirebildik.

    Burada da tekrardan yaptığım işlemleri ve 11kg köpeğimi nasıl kabinde bizimle birlikte seyahat ettirebildiğimi sizlerle de paylaşmak istiyorum, Eksik bilgilendirme olmaması adına özen göstermeye çalışacağım ancak olası hatalar için şimdiden kusura bakmayınız :

    -İlk yaptığım işlem kuduz titrasyon testi için veterinerimize numune vermek oldu.
    -Bu test için yanlış hatırlamıyorsam 4bin lira civarında bir tutar ödedim veterinere
    -Sonuç tam olarak 6-8 haftada geliyor demişti veterinerim, tam olarak 7 haftada geldi.
    -Gelen sonuç ile birlikte CDC'nin gerekli belgelerini doldurup, köpeğimin resimli pasaportunu,mikroçip numaralarını vs dahil hepsini gönderdim.
    -CDC'den onayın yaklaşık 8 hafta sürebileceği bilgisi gelmişti, bu nedenle Eylül - Ekim gibi seyahat edecek olmamıza rağmen Temmuz'da başvurdum.
    -CDC'den onay tam olarak 2, evet yanlış okumadınız, yazı ile iki günde geldi.
    -Onayda, CDC onaylı tüm havalimanlarından ülkeye giriş yapabileceğimiz yazıyordu, biz taşınacağımız yer olan Kentucky'ye en yakın istasyon olarak Chicago'yu seçtik.
    -Uçak biletlerimizi almadan önce THY ofisine gidip köpekle kabinde seyahat için uygun olan uçuşa rezervasyon yaptırdık.
    -Rezervasyon yapılırken köpeğimin servis hayvanı olduğunu (sadece IST - Amerika uçuşlarında ücretsiz olarak kabinde kabul ediliyor, aktarma uçuşlarında kargo bölümünde gidebiliyor eğer kafes dahil 7kg üstündeyse) belirtip, gerekli belgeleri (THY sitesinden aldığım iki adet US DOT Formu, veterinerden aldığım ihtiyaç giderimine dair yazıyı ve diğer CDC belgelerini ve pasaportunun fotoğrafını) mail olarak gönderdim.
    -Köpeğimin SVAN - Servis hayvanı rezervasyonu onaylandı 1 gün sonra.
    -Onaylandıktan sonra girip biletleme işlemini gerçekleştirdim. (online yapmanızı önermiyorum, çok uzun ve karmaşık olabiliyor. Ofiste ödemeyi ve biletlemeyi halletmeniz en kolayı olacaktır.)
    -Seyahatimizden 1 gün önce Tarım ilçe müdürlüğüne gidip, köpeğimin çıkış belgesini oluşturdum (1300 TL gibi bir tutar ödedim sanırım)
    -Seyahat günü, tüm belgelerim ile birlikte check'in kontuarına geldik. İlgili kontuarı hayvan check in bölümüne gidip sorarak bulabildim. Gideceğimiz lokasyona göre kontuarları belirliyorlarmış.
    -Kontuarda kendi check-in işlemlerimiz yapıldıktan sonra köpeğimizin işlemini yapabilmek için iki yan desk'e alındık. Burada SVAN belgelerimizi (US DOT, Veteriner,Pasaport,Tarım İlçe müdürlüğü belgesi,CDC onayı) kontrol ettiler. bu kısmı büyük yazacağım çünkü ciddi sorun yaşayabilirdik, MUTLAKA AĞIZLIK GÖTÜRÜN. havalimanında bulmanız neredeyse imkansız.
    -Tüm kontrollerden sonra köpeğimizle birlikte ilerleyerek uçak kapısına kadar gittik, 11 saatlik uçuşumuzu gerçekleştirdik.
    -İndiğimizde pasaport kontrolümüzde kimse köpeğimizle ilgili birşey sormadı
    -Köpeğin belgelerinin kontrolü için kontrollü çıkış kapısına geldik, burada belgelerimizi sunduk, çok yüzeysel bir kontrol sonucu köpeğin çipini bile okumadan geçirdiler ve yolculuğumuz tamamlandı.

    Süreç ile ilgili herhangi bir sorusunuz olursa memnuniyetle yanıtlayabilirim. Köpeğimin travma geçirmiş, sokağa atılmış ve köpekler tarafından zarar görmüş hassas bir hayvan olması, ayrıca kargo için çok küçük ama kabin için limitin üstüne olması nedeniyle uzun süren araştırmalarım sonucu beyefendiyi SVAN olarak taşıyabilmiş olduk.

    İşin diğer bir güzel tarafı da SVAN olduğu için kapalı her alana (AVM,Devlet binası, bar, kafe vs) girebiliyor, ayrıca uçuşu da ücretsiz gerçekleştirdik.

    Burada bilgi paylaşımında bulunan herkese tekrardan teşekkür ederim, Selamlar!


  • @md1987 merhabalar geçmiş olsun yolculuğunuz. Köpeğiniz svan mı esa mı acaba? Eğer svan ise nasıl bir yol ile yaptınız bizleri de aydınlatır mısınız? Sadece engelli bireyler için uzun eğitimler sonucu olabiliyorlar diye biliyordum. Teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum