Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @bozyuruk Hayırlı olsun güle güle oturun şansınız bol olsun🧿
    Forumdaki deneyimler o kadar işe yarıyor ki elinize sağlık🙏
    İş bulma sürecini de yazarsanız çok memnun olurum.


  • @dpdemir ehliyet almak İçin araca, araç almak içinde ehliyet ya da id ye ihtiyaç var. Ben ilk önce id aldım onunla araç aldım ve Türk ehliyetime sigorta yaptırdım sonra da gidip ehliyet aldım. Türk ehliyeti 60 gün geçerli burada.


  • @Serapp teşekkür ederim. İş bulduğumda onu da yazacagim.


  • @Yıldıray81 Orasını hiç bilmiyorum ama buraya bizden önce gelen bir arkadaşın 18 tane ev gezdiğini duydum. O kadar dolaşıp çoluk çocuk otellerde kalmak istemezdim. Ve şöyle bir durumda var her şey için adres gerekli. Çocuğu okula yazdırmak ehliyet almak araba almak adres bildirmeden bunları yapamıyorsunuz. Bizimde burada hiç tanıdığımız yok. Bizim arkadaşımız nj de ama biz orayı istemedik. 6 aylık kira ilk başta çok gibi görünebilir ama birde bu konulara dikkat etmek gerek. Hem 6 ay kira düşünmeyeceğiz.
    Ben her deneyimde farklı hikayeler okudum kefil gösteren bir yıllık kira ödeyen 2 aylık peşin veren. 2 ay ev tutamayan. Herkese farklı deneyim sunuyor Amerika


  • @bozyuruk anladım. Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @bozyuruk tebrikler,eviniz arabanız hayırlı olsun.. Çok güzel anlatmışsınız. Gelecekte o bölgeye yerleşeceğiz(sürecimiz bitince).O nedenle bu bilgiler altın değerinde.


  • Bir güncelleme yapayım konudan konuya atlarken unutmuşum. Burada Ata-nc diye bir Türk grubu var ve burada yaşayan Türkler çoğu bir birini tanıyor ve destek oluyor. Hatta bir hafta önce buradaki çocukların Türkçe öğrenmesi ve unutmaması için bir sınıf açmışlar bizde kızımızı yazdırdık. Bizim amacımız Türk çocuklarıyla iletişime geçip onlarlada rahat konuşup oynaması. Bizim kız zaten yeni geldiği için Türkçe de sorun yok henüz:)


  • @selamibasaran En kısa sürede vizenizi alır ve hayallerinize kavuşmanızı dilerim. Elimden geldiğince aktarmaya çalışacağım. Gelirseniz buraya elimden geldince yardımcı olmaya da çalışırım.


  • 17 Eylül’de ABD’ye göçmen vizesiyle (E21) Chicago’dan giriş yaptım. İki haftalık deneyimimi paylaşmak isterim.
    İlk hafta boyunca Chicago’da apartman araştırması yaptım. Chicago merkezde metro durağına yakın bir apartman tuttum ama Kasım başında taşınacağım. Kasım başına kadar iş seyahatlerinde olacağımdan bu sıkıntı oluşturmadı. Apartmanı tutabilmem için çalışma arkadaşımın da anlaşmaya imza atması (co-signer) gerekti. İşveren mektubu da göndermemi istediler. Co-signer olmasaydı diğer seçenek olarak ilk 6 aylık kirayı ödemem gerekecekti. Apartmanı bir seneliğine tuttum. Mobilya, elektrik, su, internet ile ayrı ayrı uğraşmak istemediğim için hepsi dahil olacak şekilde anlaşma yaptım. Chicago’dan bir sene sonra ayrılacağımı bildiğim için bu şekilde bir yol izledim.
    SS kartımın postalandığından emin olmak için ilk hafta SS ofise gidip kartımın postalanıp postalanmadığını sordum. Kartımın postalandığını söylediler. Nitekim dedikleri gibi verdiğim adrese on gün sonra kartım varmış.
    Yeşil kartım henüz ulaşmadı, 3. Haftada ulaşacağını umut ediyorum çünkü Ekim ortasında Kanada’ya iş seyehatine çıkmam gerekiyor. Anladığım kadarıyla bana verdikleri vizeyle ABD dışına çıkıp tekrar girebiliyorum ama yine de risk almak istemiyorum. Kanada’ya gidip gelmek için yeşil kartın gelmesini bekleyeceğim.
    Bankalardan PNC ve Fifth Third Bank ile hesap açmak için neler gerektiği ile ilgili görüştüm.
    PNC Bank’ın istedikleri:
    • İşveren adresini kabul etmiyor, yaşadığın adres olması gerekiyor. Yaşadığın adres için anlaşma ve ya elektrik, su, internet faturası göstermek gerekiyor.
    • Yeşil kart ve ya göçmen vizesi
    Kredi geçmişi olmayanlar için güvenli kredi kartı seçeneğini 2500 USD limite kadar sunuyorlar.
    Fifth Third Bank’in istedikleri:
    • İşveren adresini kabul ediyor. Bunun için işveren mektubu da istiyor olabilirler.
    • Yeşil kart ve ya göçmen vizesi
    Kredi geçmişi olmayanlar için güvenli kredi kartı seçeneğini 300 USD limite kadar sunuyorlar.
    Kredi kartı limiti yüksekliği benim için önemli olduğu için PNC’den hesap açtıracağım sanırım. ABD'de çok yaygın olan Bank of America ve Wells Fargo ile de görüşeceğim.

  • ⭐⭐⭐

    @veli hayırlı olsu, yerinizde olsam hiç bu iki banka ve secured kartıyla uğraşmazdım. Direk BofAdan hesap açıp içine birikiminizi koyup 1-2 hafta sonrada direk normal kredi kartına başvuru yapardım. Hatta hesap açma işlemini direk giriş yaptığınızın ertesi günü halletmiş olsaydınız şimdiden normal kredi kartına başvurun bir deneyin derdim


  • @Emre-Kurtulmuş dediğini birebir destekliyorum ben aynı şekilde yaptım ve normal kredi kartı aldım. Muhtemelen bu işlemi yapan en güncel kişiyim şu anda. Yeni gelecek arkadaşlara tavsiye olsun bu yöntem.


  • @Emre-Kurtulmuş @bozyuruk Cevaplarınız için teşekkürler. BoA'ya uğrarım Chicago'ya geçince. Bana şirket kredi kartı çıkaracakları için bu konuda çok acelem yok, o yüzden çok detaylı araştırmayıp önüme ilk çıkan bankalara girip sormuştum.

  • ⭐⭐⭐

    @veli şirket kredi kartı sizin adınıza mı oluyor ve sizin kredi skoru oluşturmanızı sağlıyor mu bunu kesinlikle öğrenin ama


  • Taşınmış olan deneyimli göçmenlerin tavsiyesine ihtiyacım var. Bir yıla yakın süredir BoA'da savings account'um var, düzenli hesap hareketi oluyor bu hesapta.

    1- Bu savings account'a istinaden secured credit card veya direkt normal kredi kartı için yapacağım bir turistik seyahat esnasında kart başvurusu yapabilir miyim DV2024 mülakat sonucu belli oluncaya kadar?
    2- Bankaya başvuru sonucu kredi kartı alabileceksem hangisine (secured veya normal) başvurmamı önerirsiniz?
    3- Başvuru sonucu olumlu olur ve kart verilirse, bu kart ile Türkiye'de yapacağım harcamalar ve yapacağım düzenli ödemeler şimdiden Amerika'ya yerleşeceğim zamana kadar kredi skoruma olumlu yansır mı?

    Türkiye'de yaşıyorum, SSN'im yok, DV2024 talihlisi olduğum için mülakat tarihi bekliyorum. Teşekkürler


  • @ATS16 ssn yoksa verification yapamazlar hiç deneme bile ciddiye almazlar.Bende ssn gc adres para herbirşey var kanadalıyım sallamadılar boş history diye seni hiç ciddiye almazlar 2 october olarak yazıyorum.Ekonomik kriz enflasyon vs berbat olduğu durumlarda bankalar credit line ları iptal etme hesapları kapatma çok yapar. Mesela 2020 21 olsa şimdi 10 tane kartın olmuştu. Kolay gelsin

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   nevadasfault nevadasfault 

  • Uzun bi aradan sonra herkese selam🌸
    3 Eylül’de Miami’den ülkeye giriş yaptıktan sonra süreç bizim için çok hızlı ilerledi. İlk hafta ev tutma, araç satın alma, çocuğu okula kaydetme, banka hesabı açma ile geçti. Sonraki 2 hafta ehliyet işlerimizi hallettik. İngilizce bilen kişi olarak hemen iş aramaya başladım ve 2.görüştüğüm restaurantla anlaşarak Server olarak işi kaptım ☺️ Başlangıç için iyi olacağını düşündüm, eşim de Ubereats ile ufak ufak gelire katkı sağlamaya başladı. Fakat ilk aylarda normal olarak giderimiz çok gelirimiz az 🙂 gerçekten uzaktan tatlı pembe hayaller kurmaya benzemiyor gerçek hayat. Şimdilik her şey yolunda ama kaygı büyük, tutunmaya çalışma, kültüre adapte olmaya çalışma, dil bariyerini aşma derken 3 kişilik ailem için epey zorlu bir süreç başlamış oldu. Hayırlısı diyelim, bu yolda şansımız bol kazancımız bereketli olsun dilerim 🙏🏻 Şimdiki günlerde sağlık konusunu çözmeye çalışıyorum. Zira çalıştığım yer 1 yıldan önce sağlık sigortası sağlamıyor. Florida’da bulunduğumuz için Floridakidcare ve Medicaid başvuruları yaptım ama eksik evrak olarak paystub falan talep ediyorlar, daha fazla uğraşmadan pes edeceğim sanırım 😅
    Uzun lafın kısası hızlı bir girişten sonra 2.ayımızda kaygılar baş göstermeye başladı. Birazda yorulduk tabi, yeni bir yaşama başlamak gerçekten büyük bir cesaret ve efor gerektiriyormuş.
    Yeni gelişmeleri fırsat buldukça yazarım dostlar, herşey gönlümüzce olsun🙏🏻🌸
    Sevgiler


  • @evrimooloji Size bol şans diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Birkaç sorum olacaktı, müsadenizle. Miami’e giriş yaptıktan sonra Florida’da başka bir şehre mi geçtiniz yoksa Miami’de mi kaldınız? Bir de evin kira bedeli ne kadar acaba?


  • @evrimooloji Evrim inanki sen anlattıkça rahatlıyorum yolunuz açık işleriniz rast gitsin 🙏🏻


  • @evrimooloji yeni yaşamınız hayırlı olsun 🙂 Bence ilerlemeniz çok iyi. Bir çok şeyi halletmişsiniz. Geriye kalan şeyler çorap söküğü gibi ilerleyecektir. Kaygıya endişeye çok kapılmayın her şey yavaş yavaş rayına oturacaktır 🙂


  • @evrimooloji Her şey çok iyi görünüyor, ileriki günlerinizde de her işiniz aksamadan yolunda gider umarım. Siz elinizden gelenin fazlasını yapıyorsunuz. Kaygılarınızı, korkularınızı heyecana dönüştürün. Tebrikler 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

37
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum