Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 330 299.2k 320

• Bu ileti silindi!

• @divionyedi Evet ShopRite da $3.99

Dana eti $3.75 ile $8 arasinda bircok yerde. Etin ozelligine, kesim bolgesine ve sekline gore degisiyor.

• @MySea sasirtici bir sekilde target te 🤣

• Plano, TX (Dallas’in Kuzeyi)

Kira 1+1 (85m2); $1600 (su $50, pest control $6, trash service $19, car port 1 araba $30, 2 pet fee $50 dahil)
    Elektrik (Coserv) ve Gaz (Atmos); $150
    Internet (Spectrum); $50
    Iki araba (BMW 535i, Honda Civic, pesin alindi) aylik sigorta (Costco); $150
    Iki araba aylik yakit; $500 (Civic ile delivery yapiliyor)
    Iki kisi aylik mutfak&ev alisverisi; $800
    Iki kisi aylik saglik sigortasi; $300
    Iki kedi aylik; $50 (mama, kum, odul, vitamin)

Yemekleri evde yapiyoruz, ogle yemeklerini de ayda birkac kez disinda evden goturuyoruz. Haftada 2 aksam disarda yemek yemeye calisiyoruz, genellikle Asya, BBQ, Turk veya Tex-Mex tercih ediyoruz. Yemeklere genelde alkollu icecekler eslik ediyor, ortalama bir aksam yemegi $80-100.

Kisisel harcamalari da dusunmek lazim; kiyafet, kisisel bakim (kuafor, salon, kozmetik, hijyen vb.), hobby, sinema, konser, mac vb. bunlara da butce ayrilmali. Ornegin; sac kesimi $65, boya $200, pedikur $60. Mac ve konser biletleri etkinlige gore degisiyor. $40’a da aldik, $300’e de.

Bunlara ek olarak aylik ongorulemeyen masraflar mutlaka cikiyor. Saglik, pet ve araba masrafi gibi. Ornegin; arabalarin yag degisimi BMW icin $120, Honda icin $50, lastik degisimi Honda $350 gibi.

Bu masraflari artirip, azaltmak tabii ki herkesin tercihi, rakamlari standartlariniza gore belirleyebilirsiniz.

• Pittsburgh da Aylık yaşam maliyeti , ev kiraları , iş imkanları nasıl bilgisi olan varmı.
    Orada yaşayan arkadaşlar varsa beni bilgilendirebilirse memnun olurum

• @divionyedi Kasım ayında Boca da olacağız detaylar için teşekkürler.

• @burcugulsn Öncelikle tebrik ederim. Boca Raton’da mı yaşayacaksınız bilmiyorum ama eğer öyleyse çok iyi bir seçim yaptınız. Şimdiden hoşgeldiniz diyorum 👍

• @divionyedi çok teşekkür ederim 🙂 Evet uzunca araştırma sonucu Boca Ratonu tercih ettik, seçim önceliğimiz okul 🙂 Umarım herkes için her şeyin en güzeli olur.

• New Jersey (Linden) icin bizim aylik sabit harcamalarimiz icin bir guncelleme yapayim;

Kira: $2,046 (1Br apartman. Kira $2,021 ve cop $25. Her sene $575 senelik amenities fee var; havuz gym falan icin onu katmadim).

Su: $45 civari. Kiraya ek olarak geliyor.

Elektrik: Kisin $90-100, yazin $120-130. Ortalama. (PSE&G)

Ev interneti: $75 ( Xfinity. $15 modem kirasi dagil; sanirim 400mbit)

Mobil: $207 (T-mobile; 3 hat arti iphone 14pro ve 14 pro max taksidi -24 ay)

Arac sigortasi: $213 (Geico - arac 2015 Subaru Forester) tek arac.

Saglik sigortasi: $325 (Calistigim sirket uzerinden, Ben ve esim icin - BSBC)

Evcil hayvan saglik sigortasi: $65 (bunu her kopek sahibine oneririm kesin - Lemonade)

Uyelikler $60 civari (netflix, hulu bundle ve youtube premium)

Benzin: Aylik yaklasik $300 gibi. Benim is-ev arasi mesafe gunluk 75 mil gibi simdi is degistirdikten sonra. Ayda yaklasik 1,500 mil is icin yapiyorum nerdeyse.

Hepsini toplayinca sabit giderler yaklasik $3,500 civarinda.

Geri kalani cok kisisel, mutfak masrafi, ekstra harcamalar falan cok degisken kisiden kisiye, hatta bizim icin aydan aya baya degisebiliyor.

Ama ne olursa olsun o $3,500 aylik cebinizden cikiyor cunku sabit masraf.

• İleti silindi

• @deebee çok yararlı oldu teşekkür ederim
    arabayı nereden aldınız acaba?
    biz de yeni taşınıyoruz Dallasa. araba ve evi şu an facebook marketplaceten bakıyoruz

• @incomprisa ilk arabamiz Camry’ydi, facebook marketplace’den 4. gun almistik cunku arabasiz hareket etmek neredeyse imkansiz. Sansimiza cok temiz cikti ve 9 ay surduk. Temiz cikmasinin sebebi esimin arabalarla arasinin iyi olmasi, arabalardan anladigi icin alirken secici davrandi. Bana craiglist ve marketplaceden temiz araba bulamadik, 1 ay kadar bakinip Honda dealirindan aldik, bir Turk satici baya yardimci oldu. Esim ikinci arabasini da marketplaceden aldi, onda da sorun yasamadik ki BMW riskli arabadir, Turkiyede kullanirken de yaktigi isiklar sebebiyle servis ziyaretimiz oluyordu 🙂 Evi apartments.com’dan ayiklayip, tek tek leasing ofislerine gidip gezerek kiraladik, airbnb’de 1 ay suremiz vardi, 35 complex gezdik ve en cok icimize sineni sectik. Ev konusunda baya zorluyorlar, kredi skoru olusmadigi ve henuz bir isiniz olmadigi icin, onu da fazladan depozito vererek, Turkiyedeki hesap dokumlerini paylasarak veya bir tanidiginiz varsa calisma belgesi alarak asabilirsiniz. Guzel baslangiclar dilerim.

• Merhaba Maryland bolgesi icin tecrubesi olan arkadaslar var midirr? 1.5 yasinda cocugumuz, esim ve ben hep birlikte gitmeyi planliyoruz Aralik ayinda

• merhabalar houston bölgesi için paylaşabilirmisiniz.
    rica etsem ?

• Bir sorum daha olacakti 🙂 biz geldigimizde buyuk ihtimal esim bebege bakacak ve ben calisacam tek basina calisarak bu bahsedilen giderleri karislayabilir miyim? Tr de annem bakiyor biz calisiyorduk annemi de abdye nasil aldirabilirim kalici zor gibi de belli araliklarla kisa donem bile olsa o bebege bakar esim ve ben calisirsak daha rahat ederiz gibi geliyor ve birikim yapma sansimiz da olur. Fikirleriniz bizim icin cok kiymetli simdiden tesekkurler;)

• ⭐⭐⭐⭐

@timtim, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Bir sorum daha olacakti 🙂 biz geldigimizde buyuk ihtimal esim bebege bakacak ve ben calisacam tek basina calisarak bu bahsedilen giderleri karislayabilir miyim? Tr de annem bakiyor biz calisiyorduk annemi de abdye nasil aldirabilirim kalici zor gibi de belli araliklarla kisa donem bile olsa o bebege bakar esim ve ben calisirsak daha rahat ederiz gibi geliyor ve birikim yapma sansimiz da olur. Fikirleriniz bizim icin cok kiymetli simdiden tesekkurler;)

Sizin alacağınız maaş ne kadar olacaksa ona göre bir plan yapın. Kiralık evi ona göre tutun, giderleri minimumda tutmaya çalışın. Gideceğiniz bölgeyi araştırın. Zillow sitesinden kiralık ev fiyatlarına bakın.
    Annenizin turist vizesi varsa yılda en fazla 6 ay yanınızda kalabilir.

• Her zaman aldigimiz organic 24 lu yumurta paketi son bir aydir $8.49 dan $7.99 a dustu. 😉

1 gallon regular benzin $3.20 dan aldim. 3 hafta once $3.55 di.

• Benzin fiyatlarinda bizim oturdugumuz bolgede de dusus var, 3.43 den 3.17`ye kadar geriledi.

• ⭐⭐

@MySea brent petrol %8 düştü bir haftada onun yansıması olabilir. Bizde brent düşsede çıksada hep zam oluyor. 😁

• ⭐⭐

Fiyatlarin genelde yukari yonlu hareketlerine alistigimiz icin amerika'da bazi urunlerde zaman zaman dususler gormek hem sasirtiyor hem de bir tebessum olusturuyor bende. Gas 2.95 , 1 galon portakalsuyu 5.80 , 12li normal yumurta 1.10 , 24lu organic yumurta 7.69.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k