ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
Sanırım 2 hafta içerisinde biz de buraya uzunca bir şeyler yazacağız. Okurken bana kızmayın diye şimdiden alıştırma yapmak istedim. Ben buradan çok şey öğrendim, benden de başkalarının öğrenmesi mutluluk kaynağı olacaktır.
-
@EasternStar estağfurullah tam aksine memnun oluruz.
-
@EasternStar new york a taşınmayı planlayan birisi olarak yorumunuzu dört gözle bekliyorum.
-
@denizci10 Çok teşekkür ederim Orçun Bey, çok haklısınız ailecek birbirimize destek olacağız. Zaten tüm bu maceraya bizim ufaklık için çıkıyoruz. O, ne şimdi ne de ileride 2030-2035 Türkiye'sinde genç olmak nasıl bir şey asla anlamayacak ama biz az çok tahmin ettiğimizden onun için iyi bir karar aldığımıza emin olacağız.
New York konusunda ufak bir yanlış anlaşılma oldu sanırım, 2019 yılında oraya gitmiştim çok beğenmiştim. Bu seferki rotamız Houston olacak. Göçmen olarak başlamak nispeten daha kolay diye düşünüyoruz. Henüz bileti almadık ama yüzde 98 Houston diyebilirim. Houston olmazsa da Austin tercihimiz. Ama yine de kafamızda geldiğimizde 1 ay kadar gezip öyle mi karar versek sorusu da var. Vaktimiz bol, bunlara yakında karar veririz diye düşünüyoruz. Şu an biraz flu her şey. -
@agb_48 Yaşayacağınız deneyimler bizlere ışık olacak. En zor olanı başarıp birlikte karar vermişsiniz. Bu çok güzel bir şey. İnşallah sizin ve çocuğunuz için her şey çok ama çok güzel olur. Ben 25 yaşındayım. Daha yeni girdim hatta bu yaşıma ve keşke ailem ben daha küçükken gitmenin yollarını araştırsalardı ya da en azından benim için deneselerdi diyorum. Siz çocuğunuz için bu zor kararı vermişsiniz. Tekrar dediğim gibi her şey dilediğiniz gibi gönlünüzce çok güzel olsun. İnşallah bir gün Amerika'da görüşmek nasip olur :)
-
@agb_48 evet yanlış anlamışım kusura bakmayın. O zaman bekleriz Houston a. Burada yapabileceğim bir şey olursa her zaman yardımcı olurum. Çekinmeden bana yazabilirsiniz. Ufak da olsa insan zorlanıyor. Çünkü her şey kitaplarda, forumda veya YouTube da olduğu olmadığını gelince anlıyor. Kolaylıklar dilerim. Size tavsiyem New York, New Jersey veya Miami den giriş yapın. Nereye gideceksiniz ondan sonra oraya gidin.
Austin de güzel bir yer ama eyalet başkenti olduğu için Houston’a göre biraz daha pahalı hayat. Ayrıca beyaz Amerikalı daha çok orada. Ama gezerek kendinizin karar vermesi daha doğru olacaktır. Biz geçen sene eşimle 28 günde 5 eyalet 62 şehir gezdik. Çok da iyi yaptık bence. Kafamızda soru işareti kalmamıştı. Bir de yerleştikten sonra ve hayata başladığınız zaman gezme fırsatı bulamazsınız. Ondan gezmenizi tavsiye ederim.
-
@denizci10 Austinin pahalı olma sebebi çok fazla kişinin oraya göç etmesi. Özellikle mavi eyaletlerden çok göç oldu Austin'e(californialilar).
Texas içindeki tek demokrat şehirdir ayrica. -
@charon evet özellikle Elon Musk Gigi Tesla fabrikasını açtıktan sonra ve birkaç unicorn şirketin vergilerden dolayı Austin'e taşınacağını açıkladıktan sonra emlak fiyatları ciddi oranda artış gösterdi.
-
@charon evet haklısınız. özellikle teknoloji / yazılım firmaları göç ediyor. Yeni silikon vadisi olarak adlandırılıyor bu yüzden. California ya göre daha avantajlı ve maliyetleri az olduğu için tercih ediliyor firmalar tarafından.
-
@denizci10 Houston'da sizinle tanışıp kahve içmeyi planlıyorduk; ama sanırım biraz ertelememiz gerekecek. Biz emlak piyasasının yüksek olduğu bir yerden başlayacağız, zira evdeki hesap çarşıya uymayacak gibi duruyor. Houston hem mesleğim hem de ekonomik koşullarından ötürü ilk tercihimdi; ama okyanus kıyısına kaymak durumunda kaldık :)
-
@EasternStar sağlık olsun. her zaman bekleriz. çayımız ve kahvemiz 24 saat hazır. ne zaman isterseniz bekleriz.
-
Samimiyetiniz için çok teşekkür ederim, yalnızca 2 kez kısa süreli olarak çevrimiçi görüşsek de sizin orada bulunmanız, aramızda 1.500 km mesafe olunca bile güven veriyor. Belli olmaz belki siz ben Houston'a gelmeden önce Florida'ya gelirsiniz ve kahvemizi içebiliriz :)
-
@EasternStar rica ederim her zaman elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsan sosyal bir varlıktır. Her zaman yardım isteyen veya sohbet etmek isteyen kişiler ile görüşmeye çalışıyorum. Belki bir yardımım olur veya sosyal olarak iletişim kurmak için. İnşallah geliriz de görüşürüz. Çocuk küçük olduğu için şu an pek imkanımız yok ama olursa mutlaka haber veririm.
-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@EasternStar rica ederim her zaman elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsan sosyal bir varlıktır. Her zaman yardım isteyen veya sohbet etmek isteyen kişiler ile görüşmeye çalışıyorum. Belki bir yardımım olur veya sosyal olarak iletişim kurmak için. İnşallah geliriz de görüşürüz. Çocuk küçük olduğu için şu an pek imkanımız yok ama olursa mutlaka haber veririm.
Merhabalar,
10 gün sonra Houston’a geleceğim.Siz sanırım houstonda yaşıyorsunuz. İlk geldiğimde sabit bir iş bulana kadar uber,doordash ile idare etmeye çalışacağım.
Ancak Houston yerine Austin’de delivery işlerinin daha çok kazandırdığı yönünde bir genel duyum aldım. Hatta haftasonları Houstondan Austin’e çalışmaya gidenler bile varmış söylenene göre.
Houstonda yaşayan biri olarak delivery ile ilgili sizin görüşünüz nedir ? Delivery yapılarak ilk planda houstonda geçinilebilir mi ? Yoksa austin daha mı menfaatli olur ?
-
@yigitberberoglu inanın bu konuda bir fikrim yok. austin'e sadece 2 kez gezmek için gittim hiç yaşamadım. Ayrıca delivery işine de hiç girmedim. Ondan ne desem yalan olur.
-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@yigitberberoglu inanın bu konuda bir fikrim yok. austin'e sadece 2 kez gezmek için gittim hiç yaşamadım. Ayrıca delivery işine de hiç girmedim. Ondan ne desem yalan olur.
Yine de çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için.
-
@yigitberberoglu rica ederim.
-
@denizci10 Çok teşekkür ederim tekrar. Sanırım bir kaç kez sizi rahatsız edeceğiz ilk dönemlerde... Doğru söylüyorsunuz her şey yazılanlar gibi olmuyor. Her hikayenin akışı başka oluyor. Biz de yeni bir hikaye yazmaya geleceğiz. Bunu da tüm aşamalarıyla anlatmaya çalışacağım. Özellikle aynı konuları değil de farklı bir gelişme ya da aşama olursa anlatmayı, burayı o anlamda beslemeyi çok istiyorum. Gezme konusunda da biraz çekincelerim vardı ancak yerleşmeden gezmek en iyisi...
-
@agb_48 bence aynı konular da olsa anlatmanız da fayda olacaktır. Farklı bir bakış açısından öğrenmiş olur insanlar. Belki benim anlattığımı ile anlayamayanlar sizin anlattığınız ile anlayabilirler. Bundan dolayı asla kendinizi sınırlamayın.
-
Uzuuun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar. 5,5 aydan sonra sonunda biriken deneyimlerimi yazmaya geldim. Burada zaman gerçekten hızlı akıyor ne ara 5,5 ay geçti hala inanamıyorum ama bir yandan da sanki ben buraya aitmişim, olmam gereken topraklara kavuşmuşum gibi hissediyorum.
Bu 5,5 ayda iyi kötü çok şey yaşadık. Deneyimlerimizin çoğu güzel sonuçlandı ama bir kaç konu var ki hem beni hayatımda hiç olmadığım kadar yaraladı ama büyük de tecrübe kazanmama sebep oldu. Öncelikle güzel deneyimlerden başlamak istiyorum.
Öncelikle ilk planımız Miamiden girip, geze geze boca raton, Orlando sarasotaya gitmek oradan Cumming, GA da biraz durup NCya geçmek en son olarak da Houston’a gidip nerede yaşayacağımıza karar vermekti ama Cumminge geldikten sonra özellikle eşim çok beğendi ve buradaki arkadaşımız çok ısrar etti ve kalmaya karar verdik. Ben kendi adıma buraya 2 yıl vermiştim seversem yaşamaya devam ederim ama sevemezden bereye istersek taşınırız diye konuştuk eşimle. Bu 5,5 ayın sonunda Cumming’i ve oluşturduğumuz küçük ama samimi arkadaş grubumuzu çok sevdim ve bir terslik olmazsa burada devam edeceğimizi düşünüyorum.
Öncelikle geldikten sonra neşet yaptığımızı hatırladığım kadarıyla anlatmaya başlamak istiyorum uzun olursa kusuruma bakmayın lütfen.
Öncelikle buraya geldikten ve tamam burada yaşayalım dedikten sonra hemen ev bakmaya başladık bu süreçte bize boş zamanlarında emlakçılık da yapan Türk bir arkadaş yardımcı oldu 2-3 gün sonra içinize çok sinen evimizi bulduk ama sen ve kredi skoru olmadığı için ev sahibi depozitoya ek olarak 3-6 aylık peşin kira verme teklifimizi kabul etmedi, biz de be de olsa o para zaten bizden çıkacak o zaman yıllık ödeme teklif edelim ve içinize sinen bu evi kaçırmayalım diye düşündük. Ev sahibi bu teklifi kabul etti ve biz bir an önce taşınmak istedik ama ev sahibi o kadar yavaş davranıyordu ki ısrarımızla Cumminge gelişimizin 6 veya 7. Gününde gece evimizde kalabildik 🙏🏻Her ne kadar sonradan bu yaptığımızdan çok pişman olsak da evimize geçinceye kadarki 6-7 günde buradaki arkadaşımız bizi evinde ağırladı sağolsun. Biz eve geçmeden önce ev sahibimiz deep clean yaptıracağını söylemişti ve çok sevinmiştik ama buraların deep cleani bizim günlük temizlik gibi sayılabilir 😅1 hafta hem eşya alma hem de derin ev temizleme ile geçti bu sırada eşim de abonelikleri halletti. Bir yandan da banka hesabı açılışı, okum kaydı gibi gibi şeylerle uğraştık onları detaylı şekilde aşağıda yine yazacağım. Ev konusuna dönersek biz 4+2,5 single Houseu yıllık şekilde çim biçme ve bahçe ilaçlama dahil aylık 2700$ a kiraladık. Başta bana biraz fazla geldi ama ev aradığımız dönem yaz tatili olmadığı için boş ev bulmak daha zordu. 2 yıllık temiz ve kullanışlı, güvenli ve iyi okulların bulunduğu bir bölgede ev bulunca kaçırmak istemedik. Yaz döneminde evlere baktığımızda bizimki gibi evleri 2200-2400 civarında bulabiliyorduk ama olan olmuştu sonraki sene için yapabilirsek sözleşmeyi yaz dönemine getirmeye çalışacağız😅 Evimiz site içinde, çok tatlı komşuların olduğu hemen yol kenarında olmayan kış sesleriyle uyandığımız çok tatlı bir yerde. Merkeze büyük marketlere 12-15dk, kızların okuluna ise 8 dakika mesafede. Evi o kadar seviyorum ki ev sahibi satarsa alabilir miyiz acaba diyorum. Gerçi eşim merkezde daha yakın yerlere gitmeyi istiyor ama bakalım şu yıl bitsin karar vereceğiz. Abonelikler konusuna çok hakim değilim eşim uğraştı ama sanırım sadece doğalgaz aboneliğinde 2-3 firma ssn olmadığı için kabul etmedi ama son görüştüğümüz firma bizi ssn olmadan kayıt yapacak olan bir firmaya yönlendirdi.
Gelir gelmez yaptığımız 2. Şey araba almak oldu eşim marketplace vb yerlerden sahibinden satanlarla görüşerek kiralık arabayı iade ettiğimizin ertesi günü vergilerle 8000$ civarına Hyundai Sonata aldı çok severek kullandık işimizi gördü. Bir süre sonra arkadaşımıza araba almak için gittiği galeride benim hep hayalimdeki arabayı görünce anneler günü de diyerek kendi arabamızı satıp yeni arabamızı aldı. ‘Şimdi buna gerek var mıydı’ diye biraz sitem etsem de güzel bir sürpriz olmuştu benim için 🤩
Neyse arabayı aldıktan sonra sonraki önemli konu banka hesabı açmak oldu. Buradaki arkadaş bizi Wells fargoda tanıdık diyerek oraya yönlendirdi ve banka hesabımızı açtık. Bofa bankamatiği aracılığıyla TEB’den çektiğimiz nakit paraları buraya yatırdık ve trdeki enpara hesabımızdan da parça parça transfer edebildik 🙏🏻 bir süre sonra kredi kartına başvurmak istediğinizde Wells Fargo turist statüsüyle bize kredi kartı veremeyeceğini söyledi. Burada okuduklarımdan Bofadan secure da olda kredi kartı alınabildiğini hatırlayınca Bofa dan randevu alıp oradan eşimle ortak hesap açtık ve paramızı Wells fargodan buraya transfer ettik. Kredi kartı için başvurunca görevli başta olur tabiki dediği halde yine ssn olmadığı için sistemin onay vermediğini söyledi. Bu şekilde alan arkadaşlarımız olduğunu söylediğimiz halde yardımcı olamadılar. Hüsranla bankadan çıktıktan sonra eşime bir de yakındaki başka şubeye de gidip şansımızı deneyelim dedim ve şansımıza çok bilgili ve yardımsever bir görevliye denk geldik. Bizim hem şahsi işlerimizde hem de şirket hesabı vb işlerimizde hep çok yardımcı oldu. Daha sonra yeni gelen arkadaşları da hep o arkadaşa yönlendirdik ve hepsi işini sorunsuz halletti. Yani Amerika’da herşey görevliye göre değişir olayını biz de yaşamış olduk😂 Biz öncelikle sadece eşim için 5000 dolar limitli secure card başvurusu yaptık ve onaylandı o karttan bana da ek kart gibi bir kart çıkardık. Bu sürede bu karttan ev için harcamalar yaptık aradan yaklaşık 1 ay kadar sonra da benim de kredi skorum oluşsun diye benim adıma da kredi kartı başvurusu yaptık ama bana direkt 3000$ limitli normal kredi kartına onay verdi. Hem şaşırdık hem çok sevindik. Sanırım eşimle ortak kattan alışveriş yapıp ödeme yaptığımız için bir güven oluştu ve bana da normal kart verebildiler. Bankacımıza kredi skorunun atabilmesi için ne tavsiye ettiğini sorduk klasik ekstre geldiğinde limitin %30undan fazla borç olmasın dedi ama önmeli bir tüyo verdi ekstre kesiminden önce ise istediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz ama birkaç gün içinde eltre kesilmeden önce harcadığınız miktarı yatırıp limitin %30unu aşmadığınızdan emin okun o durumda hem çok alışveriş yapmış hem de limiti aşmamış olacaksınız böylece kredi skorunuz olumlu etkilenecek dedi. Şimdiye kadar de hep o şekilde kullandık kartlarımızı. Şirketimiz kurulduktan sonra business hesap için fe yine bofayı tercih ettik ve yine secure card aldık ama bizi Amerika’nın bankacılık sistemi çok yordu. Hem çok yavaş hem çok karışık hem de her yüksek meblağlı alışveriş yapmak istediğinizde dolandırıcılık şüphesiyle kartı işleme kapatıyor bankayı arıyoruz bu biziz deyip işlemi yeniden deniyoruz. Şirket kartımızı aktif kullanmak isterken sırf bu yüzden maalesef çok sorun yaşadık. Zamanla banka yüksek meblağlı alışverişimiz normal karşılamaya başlayınca bu olayon kalkacağını söyledi bankacımız ve dediği gibi bu gafta eşim daha az sorun yaşayarak alışveriş yaptığını söyledi. Yine de Türkiye’deki hızlı sistemi özlemedik diyemem 😂 Tabi Amerika’da sabırlı ve sakin olmayı öğrenmek gerekiyor biz epey kıvama geldik bu konuda 😅
Bu işlerden sonra daha önceden okuyanlar biliyordur E2 yöntemiyle devam edeceğimiz için şirket kurulumu için avukatımıza bilgi verdik 1 hafta içerisinde şirketimiz kuruldu 2-3 hafta sonra da ein Number geldi o numara ile birlikte diğer şirketle ilgili evrakları da alarak şirket banka hesabımızı açtırdık. Şirket olarak general trading şeklind evir şirket kuruldu ve burada hangi iş kolunda devam edelim diye araştırmalara başladık. En sonunda tanıştığımız kişilerden de fikir alarak elektronik ve teknolojik ürün alım satımı üzerine bir ticaret işine girdik. Şimdilik işler yolunda gidiyor. Şu anda business planımız hazırlanıyor Eylül başında dosyamızı teslim edeceğiz umarım sıkıntısız bir şekilde onay alırız🙏🏻
Yazdıklarım çok uzadı bir hata yapmadan silmeden diğer yazacaklarımı sonraki postta yazayım…
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum