Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @agb_48 öncelikle kararınızın size ve ailenize hayırlı olmasını dilerim. Bu zorlu yolda en büyük destekçileriniz eşiniz ve çocuğunuz olacağını sakın unutmayın. Bizler sadece sizlere bazı bilgileri sağlayabiliriz ama her şey eninde sonunda ailenizden alacağınız destek ile olacaktır. İnşallah pişman olmazsınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun şimdiden.

    New York u seçerek zor bir lokasyonu tercih etmişsiniz. Ama ben bunu sevgili arkadaşım @ahsenaydgdu da söylemiştim başlarda zorlansalar da şimdilerde çok mutlular. Allah mutluluklarını daim etsin. Büyük ihtimalle siz de başlarda zorlanacaksınız ama belirli bir düzen tutturduktan sonra bu da en az 6 aydan başlamaktadır sonrasında işlerin yoluna girmesiyle rahata kavuşursunuz. Zor dememin sebebi tamamen maddi konulardan dolayıdır. Kirası, vergileri, masrafları birçok eyalete ve şehre göre fazla. Ama istedikten sonra altından kalkabilirsiniz.

    Elimizden gelen bir şey olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırız. Ben Houston'dayım burada yardımcı olabileceğim bir durum olursa haber vermeniz yeterli olacaktır. Sağlıcakla kalın.


  • Sanırım 2 hafta içerisinde biz de buraya uzunca bir şeyler yazacağız. Okurken bana kızmayın diye şimdiden alıştırma yapmak istedim. Ben buradan çok şey öğrendim, benden de başkalarının öğrenmesi mutluluk kaynağı olacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @EasternStar estağfurullah tam aksine memnun oluruz.


  • @EasternStar new york a taşınmayı planlayan birisi olarak yorumunuzu dört gözle bekliyorum.


  • @denizci10 Çok teşekkür ederim Orçun Bey, çok haklısınız ailecek birbirimize destek olacağız. Zaten tüm bu maceraya bizim ufaklık için çıkıyoruz. O, ne şimdi ne de ileride 2030-2035 Türkiye'sinde genç olmak nasıl bir şey asla anlamayacak ama biz az çok tahmin ettiğimizden onun için iyi bir karar aldığımıza emin olacağız.
    New York konusunda ufak bir yanlış anlaşılma oldu sanırım, 2019 yılında oraya gitmiştim çok beğenmiştim. Bu seferki rotamız Houston olacak. Göçmen olarak başlamak nispeten daha kolay diye düşünüyoruz. Henüz bileti almadık ama yüzde 98 Houston diyebilirim. Houston olmazsa da Austin tercihimiz. Ama yine de kafamızda geldiğimizde 1 ay kadar gezip öyle mi karar versek sorusu da var. Vaktimiz bol, bunlara yakında karar veririz diye düşünüyoruz. Şu an biraz flu her şey.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    @agb_48 Yaşayacağınız deneyimler bizlere ışık olacak. En zor olanı başarıp birlikte karar vermişsiniz. Bu çok güzel bir şey. İnşallah sizin ve çocuğunuz için her şey çok ama çok güzel olur. Ben 25 yaşındayım. Daha yeni girdim hatta bu yaşıma ve keşke ailem ben daha küçükken gitmenin yollarını araştırsalardı ya da en azından benim için deneselerdi diyorum. Siz çocuğunuz için bu zor kararı vermişsiniz. Tekrar dediğim gibi her şey dilediğiniz gibi gönlünüzce çok güzel olsun. İnşallah bir gün Amerika'da görüşmek nasip olur 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @agb_48 evet yanlış anlamışım kusura bakmayın. O zaman bekleriz Houston a. Burada yapabileceğim bir şey olursa her zaman yardımcı olurum. Çekinmeden bana yazabilirsiniz. Ufak da olsa insan zorlanıyor. Çünkü her şey kitaplarda, forumda veya YouTube da olduğu olmadığını gelince anlıyor. Kolaylıklar dilerim. Size tavsiyem New York, New Jersey veya Miami den giriş yapın. Nereye gideceksiniz ondan sonra oraya gidin.

    Austin de güzel bir yer ama eyalet başkenti olduğu için Houston’a göre biraz daha pahalı hayat. Ayrıca beyaz Amerikalı daha çok orada. Ama gezerek kendinizin karar vermesi daha doğru olacaktır. Biz geçen sene eşimle 28 günde 5 eyalet 62 şehir gezdik. Çok da iyi yaptık bence. Kafamızda soru işareti kalmamıştı. Bir de yerleştikten sonra ve hayata başladığınız zaman gezme fırsatı bulamazsınız. Ondan gezmenizi tavsiye ederim.


  • @denizci10 Austinin pahalı olma sebebi çok fazla kişinin oraya göç etmesi. Özellikle mavi eyaletlerden çok göç oldu Austin'e(californialilar).
    Texas içindeki tek demokrat şehirdir ayrica.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon evet özellikle Elon Musk Gigi Tesla fabrikasını açtıktan sonra ve birkaç unicorn şirketin vergilerden dolayı Austin'e taşınacağını açıkladıktan sonra emlak fiyatları ciddi oranda artış gösterdi.

  • ⭐⭐

    @charon evet haklısınız. özellikle teknoloji / yazılım firmaları göç ediyor. Yeni silikon vadisi olarak adlandırılıyor bu yüzden. California ya göre daha avantajlı ve maliyetleri az olduğu için tercih ediliyor firmalar tarafından.


  • @denizci10 Houston'da sizinle tanışıp kahve içmeyi planlıyorduk; ama sanırım biraz ertelememiz gerekecek. Biz emlak piyasasının yüksek olduğu bir yerden başlayacağız, zira evdeki hesap çarşıya uymayacak gibi duruyor. Houston hem mesleğim hem de ekonomik koşullarından ötürü ilk tercihimdi; ama okyanus kıyısına kaymak durumunda kaldık 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @EasternStar sağlık olsun. her zaman bekleriz. çayımız ve kahvemiz 24 saat hazır. ne zaman isterseniz bekleriz.


  • Samimiyetiniz için çok teşekkür ederim, yalnızca 2 kez kısa süreli olarak çevrimiçi görüşsek de sizin orada bulunmanız, aramızda 1.500 km mesafe olunca bile güven veriyor. Belli olmaz belki siz ben Houston'a gelmeden önce Florida'ya gelirsiniz ve kahvemizi içebiliriz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @EasternStar rica ederim her zaman elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsan sosyal bir varlıktır. Her zaman yardım isteyen veya sohbet etmek isteyen kişiler ile görüşmeye çalışıyorum. Belki bir yardımım olur veya sosyal olarak iletişim kurmak için. İnşallah geliriz de görüşürüz. Çocuk küçük olduğu için şu an pek imkanımız yok ama olursa mutlaka haber veririm.


  • @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @EasternStar rica ederim her zaman elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsan sosyal bir varlıktır. Her zaman yardım isteyen veya sohbet etmek isteyen kişiler ile görüşmeye çalışıyorum. Belki bir yardımım olur veya sosyal olarak iletişim kurmak için. İnşallah geliriz de görüşürüz. Çocuk küçük olduğu için şu an pek imkanımız yok ama olursa mutlaka haber veririm.

    Merhabalar,

    10 gün sonra Houston’a geleceğim.Siz sanırım houstonda yaşıyorsunuz. İlk geldiğimde sabit bir iş bulana kadar uber,doordash ile idare etmeye çalışacağım.

    Ancak Houston yerine Austin’de delivery işlerinin daha çok kazandırdığı yönünde bir genel duyum aldım. Hatta haftasonları Houstondan Austin’e çalışmaya gidenler bile varmış söylenene göre.

    Houstonda yaşayan biri olarak delivery ile ilgili sizin görüşünüz nedir ? Delivery yapılarak ilk planda houstonda geçinilebilir mi ? Yoksa austin daha mı menfaatli olur ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yigitberberoglu inanın bu konuda bir fikrim yok. austin'e sadece 2 kez gezmek için gittim hiç yaşamadım. Ayrıca delivery işine de hiç girmedim. Ondan ne desem yalan olur.


  • @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @yigitberberoglu inanın bu konuda bir fikrim yok. austin'e sadece 2 kez gezmek için gittim hiç yaşamadım. Ayrıca delivery işine de hiç girmedim. Ondan ne desem yalan olur.

    Yine de çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yigitberberoglu rica ederim.


  • @denizci10 Çok teşekkür ederim tekrar. Sanırım bir kaç kez sizi rahatsız edeceğiz ilk dönemlerde... Doğru söylüyorsunuz her şey yazılanlar gibi olmuyor. Her hikayenin akışı başka oluyor. Biz de yeni bir hikaye yazmaya geleceğiz. Bunu da tüm aşamalarıyla anlatmaya çalışacağım. Özellikle aynı konuları değil de farklı bir gelişme ya da aşama olursa anlatmayı, burayı o anlamda beslemeyi çok istiyorum. Gezme konusunda da biraz çekincelerim vardı ancak yerleşmeden gezmek en iyisi...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @agb_48 bence aynı konular da olsa anlatmanız da fayda olacaktır. Farklı bir bakış açısından öğrenmiş olur insanlar. Belki benim anlattığımı ile anlayamayanlar sizin anlattığınız ile anlayabilirler. Bundan dolayı asla kendinizi sınırlamayın.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

41.2k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum