Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    Merhabalar,

    4-26 Kasım arası 22 gün Miami giriş/çıkış tatil planı yaptım.
    Miami havaalanından arabamı alıp geze geze Houston’ a sürücem. Houston’ da biraz kalıp geze geze Miami’ ye sürücem. Tamamen simultane takılıcam. Miami-Houston-Orlando-New Orleans veya yol üstünde oturanlar varsa ziyaret etmek isterim.

    🙃


  • Merhabalar,

    vizem yeni onaylandı ve pasaportumun gelmesini bekliyorum.

    ds160 formunu yüklediğim günün akşamı 6 gün sonrasına randevu buldum ve B1 için onay aldım. bu kadar erken almayı beklemediğim için henüz bir plan yapamadım.

    araştırmaların sırasında foruma denk geldim ve baslıgın yaklaşık 30 sayfasını okudum, önemli bilgiler edindim. öncelikle herkese açık bir forumda değerli bilgilerini bizlerle paylaşanlara çok çok teşekkürler.

    kendimi özetle anlatmam gerekirse 35 yaş, bekar, ileri seviye ingilizce, finansal analiz ve raporlama kariyeri, amerikada kendi işini kurmayı (yada iyi bir fırsat olursa yöneticilik) planlayan , sigara yok, sosyal, girişken.

    bütçem ev-oda kiralama( çok yüksek olmamak kaydıyla), araba alma ve bir müddet işsizliği finanse etmeme yetecek kadar var.

    benim profilimde biri için en iyi başlangıç şehirleri nerelerdir? değerli vaktiniz için teşekkürler şimdiden


  • @bruce81 b1 vizesi ile çalışmasın turist vizesidir o.Yanlızca gezip tozarsın o kadar


  • @bruce81 vizeniz hayırlı olsun. tebrikler. sorduğunuz sorunun cevabını ancak kendiniz belirleyebilirsiniz diye düşünüyorum. çünkü her eyalette saatlik kazançlar farklılık gösterebilir. bununla doğru orantılı olarak giderler de aynı şekilde. kabaca soylemek gerekirse maaşların yüksek olduğu yerlerde yaşam maliyetleri de yüksek oluyor. düşük oldugu yerde de tam tersi. ben remote çalışacağım o şekilde iş bulurum derseniz o zaman fiyatların düşük oldugu bolgeleri tercih edebilirsiniz. bu sorunun cevabını ancak kendiniz araştırdığınız zaman belirleyebileceksiniz hatta belki de abd ye gittikten sonra yapacagınız geziler sonrası bile fikirleriniz değişecek diyebilirim.


  • Bu ileti silindi!

  • @Henry-bloor, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @bruce81 b1 vizesi ile çalışmasın turist vizesidir o.Yanlızca gezip tozarsın o kadar

    evet o sebeple işsizliği finanse edebilirim diye belirtmek istedim.

    @feuerx, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @bruce81 vizeniz hayırlı olsun. tebrikler. sorduğunuz sorunun cevabını ancak kendiniz belirleyebilirsiniz diye düşünüyorum. çünkü her eyalette saatlik kazançlar farklılık gösterebilir. bununla doğru orantılı olarak giderler de aynı şekilde. kabaca soylemek gerekirse maaşların yüksek olduğu yerlerde yaşam maliyetleri de yüksek oluyor. düşük oldugu yerde de tam tersi. ben remote çalışacağım o şekilde iş bulurum derseniz o zaman fiyatların düşük oldugu bolgeleri tercih edebilirsiniz. bu sorunun cevabını ancak kendiniz araştırdığınız zaman belirleyebileceksiniz hatta belki de abd ye gittikten sonra yapacagınız geziler sonrası bile fikirleriniz değişecek diyebilirim.

    daha önce wat ile ny ile nj gördüm. mesela ny yeni bir başlangıç için çok kötü bir tercih onu biliyorum. nj'i de biliyorsunuz zaten.

    amacım deneme yanılma değil de başkalarının tecrübeleri üzerinden bir değerlendirme ile yola çıkmak. deneme yanılmanın maliyeti yüksek maalesef.

    california tercih eden çok olmuş. önerirler mi gidenler? kira yüksekliği ve vergi oranlarını göz önüne alınca kazanç/yaşam kalitesi dengesini nasıl değerlendirirsiniz?


  • Merhaba arkadaşlar,
    tüm bilgi veren bu sayfaya yazan destek veren kişilere teşekkür ederim.
    foruma üye olup sadece bu başlığı okudum diyebilirim 81 sayfası dahil bir çok arkadaşın hikayesine benzer bir hikayeye sahibim vize sürecindeyim olumlu sonuçlanırsa kasım aralık gibi abd de olacağım inş. herkese yeni hayatlarında zorlu mücadelelerinde kolaylıklar diliyorum.
    ben gittikten sonra destek isteyen herkese destekte bulunacağımın taahhüttünü veriyorum 🙂 tabi ki elimden geldiğince


  • @dytmelek Melek hanım iyi akşamlar siz turist vizesi ile gittimizi sanırım dönüş yapmadınız galiba 🙏


  • Selam arkadaşlar,
    turist olarak gidip e2 yada f1 yapanlar güncel durumları hakkında bilgi verse keşke ne güzel olur.
    eb3 yapabileniniz var mı yada eb3 ü f1 le mi yaptınız e2 ile mi
    e2 de hangi sektörleri tercih ettiniz işler nasıl gibi.

    şimdiden teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @Pamuk-0 yok yapmadılar ordalar hala düzenlerini kurdular


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @bevicells yasal olmayan yollarla Abd’ye giriş yapmak niyetindesiniz ve forumda bu girişiminiz için sponsor mu arıyorsunuz? yoksa ben mi yanlış anladım? Eğer öyleyse çok yanlış yerdesiniz diye düşünüyorum.


  • @tufank Yazdığım konuların cevap gelen ikisinde dikkat ediyorum da, ya green card case numarası imzasında var, ya da vize onayı imzası, siz insanları hemen yargılamaya ne kadar meraklısınız, ben size bana sınırda eşlik edin mi dedim, sadece amerika için de ihtiyacım olduğu için bir sosyal yardım sordum.

  • ⭐⭐

    @bevicells, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @tufank Yazdığım konuların cevap gelen ikisinde dikkat ediyorum da, ya green card case numarası imzasında var, ya da vize onayı imzası, siz insanları hemen yargılamaya ne kadar meraklısınız, ben size bana sınırda eşlik edin mi dedim, sadece amerika için de ihtiyacım olduğu için bir sosyal yardım sordum.

    Sizi yargılayan yok. Hayat sizin hayatınız. Ancak bu forum yasal bir şekilde ABD'ye gidenlere yardım için kurulmuş. Yasal olmayan şekilde girenlere yardım mümkün değildir. Üyeliğinizi sonlandırmanızı tavsiye ediyorum.


  • @Serapp Tavsiyenizi gereksiz buldum ve dinlemeye değer bulmadım.


  • Güncel durumları paylaşsanız arkadaş keşke 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mesut1905 hepimiz aynı yaşamaya çalışıyoruz açıkçası 🙂 Evet haklısınız ama ben de zamanında sizin gibi düşünüyordum ama buraya gelince sizler de hak vereceksiniz. ABD'de zaman her şey. Hatta ZAMAN = PARA. Burada insanlar hayatta kalmaya çabalıyor. Çoğu insan belki ayda 1 sosyalleşiyor. Kalan zamanda da ailesine veya kendine zaman ayırmak istiyor. Ben markete bile gidecek zaman bulamıyorum bazen. Çünkü sadece ekmek almak için bile 1 mil uzaklıktaki markete gidip gelmek bana neredeyse 45 dk ya mal oluyor. Bu kadar zamanın değerli olduğu bir yerde 1 dk inanılmaz önemli oluyor.

    Ayrıca ben burada aldığım bazı haksız ithamlardan dolayı artık eskisi kadar bilgi paylaşımı yapmıyorum. Bana ulaşanlara yardımcı oluyorum ama maalesef haksız ithamlara karşı insanın biraz şevki kırılıyor. Kimse kusura bakmasın ben söyleyeyim ama istediğimi alayım olayı artık benim için geçerli değil. Şimdiye kadar gittiğim tuvalete kadar anlatmışım bana burada neler söylendi çıkıp da birkaç kişi haricinde kimse bir şey demedi. O zaman kimse kusura bakmasın gelin benim yaşadıklarımı yaşayın ve deneyimleyin diyorum.

    Buranın çok faydasını gördüm maddi manevi bunu asla inkar etmem emek veren ve yazan herkese teşekkür ederim ama şimdiye kadar kat be kat fazlasıyla verdiğime de inanıyorum. Benden şimdilik bu kadar. Görüşmek üzere.


  • @denizci10 Hocam takmayin kotu ve olumsuz yorum yapanlari. Bana da ilk baslarda neler neler yazdilar, hicbirisini takmadim ve bilgim dahilinde, tecrubem dahilinde paylasimlarima devam ettim. Zaman kusme, kirilma zamani degil, aksine daha fazla paylasim zamani...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea teşekkür ederim desteğiniz için.


  • @denizci10 Konunun ne oldugunu tam olarak bilmesemde Sayin @MySea ye katiliyorum. Bazen bu tür insanları yok saymak gerekiyor. Canınızı sıkmayada değmez, sizin gibi insanları kendi deneyimlerinizden mahrum bırakmanızada değmez. Küserek onlara hak etmedikleri değeri vermiş olursunuz. Yoksayın ve gülümseyerek yolunuza devam edin. Sevgiler…


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

89
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum