Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@FreeWoRLD Önümüzde ki ay Raleigh gidiyorum ve nc maliyet örneği dikkatimi çekti, eminim şuan daha farklıdır üzerinden 5 yıl geçmiş ancak olurda iletiyi görürseniz diye soruyorum, saati 14 dolara full- time iş ile orada paylaşımlı evde kalmak ve master için para biriktirmek sizce olası mı, düşüncelerinizi almak isterim.
-
@denizci10 bilgiler için çok teşekkür ederim. Temizlik konusunda biz de pek öyleyiz aslında. Umarım istediğiniz gibi bir ev bulursunuz siz de sonrasında.
-
@tugbaokutan çok teşekkürler buluruz diye umuyorum. Burada çok yakın bir arkadaşımız emlakçı hem de iyi bir firmada. son 2 ay kala kendisine haber vereceğiz bize ev bulması için. Her halde buluruz diye düşünüyorum. Tek sorun Ocak sonunda taşınma olacak hem de 6 aylık çocukla. Onu da bir şekilde hallederiz diye düşünüyorum.
-
@tugbaokutan Seattle da 1+1 evler 1900den başlıyor. 2 odalı evler 2300-3000 arası değişiyor. Eastside biraz daha pahalı.
-
Merhaba,
Houston icin 2023 Niche istatistiklerini buraya birakalim. Houston'a tasinmayi dusunenler asagidaki linki inceleyebilirler.
-
@damladav teşekkürler bilgiler için kiralar biraz yüksekmiş bu bölgede. Önce biraz okulları araştırıp sonrasında da okul yakınına göre 2 odalı evlerden bulmaya çalışacağız.
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@tugbaokutan sizlere de çok teşekkürler sizlerede amerika da hayatınızda başarılar dilerim.
-
Çok detaylı bir maliyet hesabı yapmayacağım ama Florida için 2 çocuk 2 yetişkin olarak 2-3 günde bir walmart alışverişi 100$ tutuyor her seferinde. Sebze-meyve ve diğer genel market alışverişi. Tahminim aylık alışverişimiz 1.200 - 1.500$ civarında olacaktır.
Türkiye ile kıyasla bazı şeyler ucuzken, bazı şeyler pahalı. Sonuç olarak dengeliyor gibi.
Mesela su ucuz ama ekmek pahalı gibi. Toplu alışveriş hesaplı oluyor. Her şey olabilir. Kağıt havlu, diş macunu vs. Tek adedi 1 dolarsa, paket alınca adedi 60-70 cente düşebiliyor. Biz şimdilik her şeyi az alıyoruz çünkü bilmiyoruz bir çok şeyi. Bazen sevmiyoruz o yüzden ilk seferde az alıyoruz öğrenme amaçlı. Toplu alırsak aylık bazda gider azalır kesin.
-
@ahmet_ florida nın neresinde yaşıyorsunuz acaba? bulunduğunuz bölgede 2+2 veya 3+2 daireler için güncel ortalama kira fiyatları ile ilgili bilgi sahibiyseniz paylaşır mısınız rica etsem?
-
@denizci10 Merhabalara, size sormak istediğim şey, Amerika'da da çocuk başına aylık 300 dolar gibi bir destek verilmeye başlandığını duydum.
Doğruluk payı nedir ve eğer doğru ise çocuğun orada mı doğmuş olması gerekiyor yoksa greencard sahibi her çocuk bu destekten faydalanabiliyor mu? -
@MySea Üstadım 4 Temmuzda aldıklarınızı hala bitiremediniz mi?
Aradan 22 gün geçmiş hala güncel alışveriş maliyet listesi yayınlamadınız.
Youtube de market alışverişlerini izlemek burada da sizin listeleri okumak mazoşist bir keyif veriyor bana. -
@damladav Teşekkürler Damla hanım :) Mesajınızı yeni gördüm. Araştırmalarımızdan biz de fark ettik ki en büyük maaliyet ev kiralarıymış. Umarım altından kalkabiliriz :)
-
Nj
Aylık masrafım tek kişi
Oda kirası 950 (faturalar dahil)
Araç taksidi 530
Sigorta 320
Telefon 50
Araç yakıtı 100 (3 defa depo doldurursam)
Market ve diğer genel ihtiyaç alışverişi 500Toplam 2500 diyelim asgari giderler
Ekstra her zaman çıkıyor bir şeyler -
Atlanta da yaşayıp yaşam maliyetleri ile alakalı bilgi verebilecek olan var mıdır?
-Gittiğimde peşin para ile araba almak istemiyorum.
-Taksitli bir araç alabilmek için ne yapmam gerekiyor?
-Ne kadar zaman geçmesi gerekiyor?Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
-
Atlanta da güvenli bölgelerde ev arayışında bulunmak istiyorum. Okul puanına göre ev arayabileceğim bir site var mıdır?
-
@MomisCan bu konu hakkında bilgim yok maalesef.
-
@ibrahimhalılll greatschools.org’dan okul puanlarına bakabilirsiniz. Biz de bugünlerde çocuğumuz için okul bakıyoruz ve çok faydalandık bu siteden. Forumdan bir arkadaş yazmıştı. Okulların 6-7-8-9 şeklinde derecelendirmeleri var. İyi okulların çevresindeki evler de iyi oluyor ya da tam tersi. Kiralar da o oranda biraz daha yüksek oluyor. Biz Seattle için bakıyoruz. En geç Eylül ayında okul konularını ayarlamış oluruz. Deneyimlerimizi burada paylaşırız. Sizin daha zamanınız da var erken başlamışsınız bu konulara ne güzel 😊
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum