Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Erdoğan-0 Kisiden kisiye farklilik gosteriyor. Buyuk cogunluk 2 ay icerisinde aliyor. Nadirende olsa 2 ayi gectigi oluyor


  • @fenercag Bilgilendirici bir yazi olmus tesekkurler.


  • @Erdoğan-0

    Merhaba, SSN ve Green Card'lerin elimize gecis sureci su sekilde.

    17 Kasim da Miami'den giris. Girerken havalimaninda adres degisikligi yaptik.
    SSN'lerin gelisi —> 28 Kasim
    USCIS kartlarin basima gecisi —-> 8 Ocak
    USCIS Web sitesinden her birey icin ikinci adres degisikligi + adres degisikligi formunun doldurulup gonderilmesi..
    Kartlarin yeni adreste bize ulasmasi 20 Ocak (Bugun)


  • @erdemslife deneyiminizi detayli paylasiminiz icin cok tesekkur ederim 🙏


  • Amerika'ya (Portland, OR - Seattle, WA aktarmalı) 14 Haziran 2023 tarihinde giriş yaptım. Portland ve Seattle'ı ayrı ayrı belirtmemin sebebi, ülkeye ilk giriş yaptığınız yerin önemli olmasıdır. Çünkü vizenizi aldıktan sonra size verilen kapalı sarı zarfı ilk orada teslim ediyorsunuz.

    Pasaport Kontrol:
    Pasaport kontrolüne Seattle Havalimanı'na indikten sonra girdim. Pasaportumu verdim ve memur vizeyi kontrol etti. Sarı kapalı zarfı sordu ve teslim ettim. Ardından arkadan başka bir polis memuru geldi, hem pasaportu hem de sarı zarfı alarak kendisini takip etmemi istedi. İçeri girdim ve oturup beklerken yaklaşık 5 dakika sonra polis tekrar geldi ve tebrik etti. Elimde bulunan vizenin oturma izni olduğunu ve kartımın da ileriki süreçte belirttiğim adrese geleceğini söyledi. Sonra oradan çıktım.

    Telefon hattı ve State ID başvurusu (44.5$) için ertesi gün işlemlerimi tamamladım. State ID için gecici bir belge verdiler ve gerçek kimligin 1 hafta içinde gelecegini belirttiler ve geldi. Bu belge ile hem sürücü belgesi başvurusu yapabilir hem de eyalet içinde kimlik gibi kullanabilirsiniz. Eyalet kimliği için DMV'den başvuru yapabilirsiniz.

    Ehliyet için Amerika'ya giriş yaptıktan 1 hafta sonra DMV'ye ehliyet test sınavı için başvurdum. Aynı gün sınava girdim ve sınav PC başında gerçekleşti. 35 soru vardı ve en az 28 doğru cevap talep ediliyordu. 28 doğru yapınca sınav kendiliğinden sonlanıyor ve geri kalan soruları cevaplamadan bırakıyorsunuz. Sonra hemen tekrar DMV'de sıraya giriyorsunuz ve sınavı bitirdiğinizi söylüyorsunuz. Kontrol edip klasik göz kontrolünü yapıyorlar. Soldan sağa okumanızı istiyorlar. Ayrıca sınav için 5$ ödedim. Sonra uygulamalı sınav için randevu oluşturabileceklerini ilettiler. Ancak randevuyu 2 ay sonraya verebiliyorlardı. Çok geç olduğu için özel kurumların yaptığı uygulamalı sınavlara yönlendirdiler. Oradan alınacak belgeyi bize getirin dediler. Önümüzdeki hafta bu süreci devam ettireceğim.

    SSN ve Green Card konusunda hala bir gelişme yok. Hafta içinde ofise gitmeyi düşünüyorum. Gelişmelerle ilgili güncellemeleri size bildireceğim. Şimdilik sağlıkla kalın.


  • @medmax usa'daki hayatınızda başarılar inşallah herşeyi kolay ve sorunsuz halledersiniz. Tecrübelerinizi aktarmaya devam edin lütfen.


  • Yaklaşık 3 hafta önce girişimizi yaptık. İnanılmaz yoğun bir dönem geçirdik. Nerdeyse kafamızı kaşıyacak zaman olmadı şimdiye kadar.

    Köpek ile yolculuk yaptık. Türkiye'den çıkana kadar bir çok izin ve belge almak gerekti. Kan testi, Cdc izni, ilçe tarımdan çıkış evrağı vs. Fakat Abd'ye girişte herhangi bir kontrol olmadı.

    İlk 2 gün giriş yaptığımız şehirde konakladıktan sonra kiralık bir araçla yaşayacağımız bölgeye gittik. Yerel rent a car şirketleri sadece şehir içi alış-bırakış imkanı verirken, havalimanındaki sixt gibi firmalar farklı şehirde bırakma imkanı sunuyor. Böylelikle ulaşımı sağladık.

    2 hafta kadar otelde konakladık. Şirketlerden apartman dairesi kiralama konusunda şöyle tecrübelerim oldu:

    Genelde herkes 3 aylık banka dökümü istedi. Aylık olarak kiranın 2.5 veya 3 katı olacak şekilde "deposit" yazan girdiler olmasını istediler. Bu sebeple bir çok yer TR'den gelen banka dökümlerini kabul etmediler. Giren paraların transfer olduğunu söylediler. Bazı yerler ise uluslararası bankaları her türlü kabul ederiz dediler.

    Bazı yerler ise bankada, kiranın 3 katı çarpı 12 ay olacak şekilde bir para göstermenin yeterli olacağını söyledi. Bu şekilde bir ev tuttuk. Yani kira 2 bin ise, 6x12 = 72 bin toplam.

    Banka hesabı açma konusunda ise biraz zorlandık ilk başta. Her şube adres istedi. Adres olmadan kimse yardımcı olmadı. En sonunda mülakat sırasında konsolosluğa verdiğimiz arkadaşımızın adresini bizim adresimiz olarak verdik. Bir belge istemediler. Debit kartlar arkadaşın adresine gitti. Böylelikle önce banka hesabı açtık, sonrasında ise evi tuttuk. Banka hemen 2bin dolarlık bir kredi kartı da verdi. Tr kartlarıyla harcamalar yüksek kurdan olduğu için Abd kartı ile harcamaya geçtik.

    Çocukları okula yazdırmak için kira kontratı, doğum belgesi, aşılar ve doktor muayenesi istendi.

    Biz mülakatı Viyana'da yapmadan önce çocukların aşı kartlarını İngilizce'ye tercüme ettirmiştik. O tercümeyi burda da kabul ettiler. Eksik bir iki doz aşıyı da ücretsiz tamamlayacaklar ve sisteme işleyecekler haftaya. Diğer hafta da doktor muayenesi sonrası okula kayıt yaptırabileceğiz.

    Ülke hakkında gözlemlerimiz şimdilik genelde olumlu.

    Günler ilerledikçe bir kaç "update" daha yaparım. 🙂


  • @ahmet_ Faydalı bilgiler için teşekkürler. Bundan sonraki günleriniz daha kolay geçer umarım. Şans yanınızda olsun.

  • ⭐⭐

    @ahmet_ Kopecik ve kucuk cocuklarla seyehat yeterince macera olmustur, kalan surede daha konforlu sureclere denk gelirsiniz umarim. 🤞


  • @ahmet_ Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Herşey gönlünüzce olsun.


  • @ahmet_ değerli bilgiler için teşekkürler, özellikle okul kayıtları ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. yeni yaşamınızda mutluluklar.


  • Green Kartımı iade edip Turist Vizesi ile ABD'ye gelmek istiyorum. Elçilik Green Kartı biz alamıyoruz diyor.
    Olduğunu pek sanmıyorum ama bu konudaki prosedür nedir bilen kimse var mı?



  • merhaba, abd den en ucuz tc ye nasıl para gönderebilirim sanırım bununla ilgili bi başlık vardı ama bulamadım


  • @Neslihan-Yaşar, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    merhaba, abd den en ucuz tc ye nasıl para gönderebilirim sanırım bununla ilgili bi başlık vardı ama bulamadım

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/70/abd-türkiye-arası-para-transferleri?page=1


  • @Ryback çok teşekkür ederim


  • keyifli bir başlık olmuş, gittikten sonra yazmak nasip olur umarım


  • State id nereden basvrabiliyoruz teşekkürler


  • @ahmet_ Bey yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olur umarım. Ev ararken çalışmıyor olmak sorun oluyor mu hiç? Bizim de ilkokula yeni başlayacak çocuğumuz var ve iş bulmadan ev tutup çocuğun okul kaydını yapabilecek miyiz diye endişeleniyoruz.


  • @mehmetizmirli dmv. bulundugunuz eyaletin dmv sayfasina bakin.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum