Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @razy kardeşinizin durumu sizi etkileyebilir ama yasa dışı yolla gitseydi böyle bir şey olurdu. Yoksa kardeşi orada olan hiç kimse vize alamazdı. Anneme benimle alakalı hiçbir soru sormamışlar. Sadece neden gidiyorsun ve daha önce yurtdışına çıktınız mı diye sormuşlar. O da oğlumlar ABD'de geziyor ben de onlara katılacağım cevabını vermiş o kadar.


  • Herkese merhaba forumda yeniyim . Ankarada gerceklesen vize görüşmesinden onay aldık. Katkılarından ve desteğinden ötürüsayın @denizci10 a ve mülakat tarihini öne çeken @Rushvisasnow a çok teşekkür ederiz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sargassum hayırlı olsun vizeleriniz.


  • Vize görüşmesine tek başınıza gitmeyin, mümkünse schengen vizesi alın ardından gidin. Vize görüşmesinde bekar ve tek başına gidenlere karşı sorgusuz sualsiz ret veriyorlar. Zamanınızı ve paranızı heba etmeyin. Güçlü kanıtlar olmasına rağmen keyfi uygulamalar var. Rezalet ötesi. ABD’ye gidip birkaç etkinliğe katılmak istedim, ancak mülakat odasına girince bile ret vereceklerini anlamıştım. 1 dakika sürdü, 1-2 şey sordu, hiç dinlemedi, bilgisayara sürekli bir şey yazdı. Türkler’e yapılacak muamele mi bu? Edepsizlik.

    Tekrar randevu aldım. 1 gün içinde uygun bir randevu buldum. Eksikleri tamamlamak için zamanı daha öne çekmek istemiyorum. Yeni, planlar hazırladım. Ret alanlar 2 yıldan önce randevu alamıyorlar yazılmış birkaç yerde. Doğru değil. Alınabilir. Şimdi, tek başına vize görüşmesine katılacak bir bayan arıyorum. Buraya yazmak istemiyorum detayları. İlgilenenler varsa lütfen özelden yazsın. Tur ile gitmeyi de düşünüyorum. Ancak, öncesinde Schengen vizesi almaya çalışacağım. Yaz planlarımı mahvettiler. En azından Avrupa’da birkaç ülkeyi dolaşmak faydalı olacağını düşünüyorum.


  • Öncelikle forumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, çok faydalı bilgiler var.
    Pazartesi sabah istanbuldan ankaraya gidiyorum randevum için. Sizlere birkaç sorum vardı, anladığım kadarıyla telefonu içereye alamıyoruz, koyacak yer var mı acaba?

    Ayrıca, mülakatı İngilizce yapmam mı daha avantajlı Türkçe mi? İngilizce anadilim ama Türkçe bölümündeki görev yapanlar daha rahat davranıyorsa Türkçe yapabilirim, bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi lütfen 🙂

    Profilim (ilk soruya bu şekilde cevap vermeyi düşünüyorum): bekar 20li yaşlarında bir tıp öğrencisiyim, observership yapmak için gidiyorum ve davet mektubum var. Aynı zamanda iş geliştirmede babamın yanında çalışıyorum kendisi istanbulda hastane sahibidir, ilerde hastanede çalışmak için Amerikan sağlık sistemini görmek ve vizyonumu genişletmek için gidiyorum.

    Son 5 yılda Dubai ve Arabistan seyahatım oldu, daha eskileri de var. Orada tanıdığım yok.

    Sizce alabilme fırsatım iyimidir?

  • ⭐⭐

    @sanitall konsolosluk girişinde arabaların yanında bekleyen emanetçiler var. Ne kadar güvenilir bilmiyorum ama büyük bir çoğunluk oraya teslim ediyordu. Yine yakında bulunan mekanlar da bu şekilde bir hizmet veriyor olabilir. Biz otelde konakladığımız için orada bırakmıştık.

    Eğer turistik gezi amaçlı gidecek olsaydınız hangi dilde daha rahat hissediyorsanız ve kendinizi iyi ifade ediyorsanız o dilde yapmanızı tavsiye edebilirdim. Ama siz observership yapmak için gittiğinize göre İngilizce yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Görevliler arasında bir fark yok sanırım yani böyle bir karşılaştırmayı kimse veremez 🙂 Zaten büyük bir kısmı hem TR hem de EN konuşabiliyor.

    Vizeyi alma ihtimaliz görevliye bunu ne kadar iyi anlattığınıza göre değişir, yorum yapmak zor. Görüşmenizde bol şans diliyorum

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Rüştü Gürbüz Rüştü Gürbüz 

  • @tufank çok teşekkür ederim cevabınız için.

    Bugün öğlen sonradan fark ettiğim bir mail gelmiş, extra information taleb edildi, mailin içinde bir sürü soru vardı bende maili anca akşam fark edebildim, şimdide cevap verdim. Sanırım rutinde olan bir şey değil yalnız randevum Pazartesi sabah olduğu için sizce bir sıkıntı olur mu?? Daha önce bu durumu yaşayan var mı?

    Mail:

    PLEASE DO NOT CHANGE THE SUBJECT LINE OF THIS EMAIL OR MODIFY THE CONTENT BELOW

    PLEASE REPLY TO ALL QUESTIONS IN ENGLISH

    ATTACH DOCUMENTS IF REQUIRED (acceptable formats PDF or JPG)

    IF POLICE RECORDS ARE REQUESTED, PLEASE PROVIDE AN ENGLISH VERSION

    IF COURT DOCUMENT IS REQUESTED, PLEASE PROVIDE ENGLISH TRANSLATION WITH THE ORIGINAL DOCUMENT

    Dear Mr. (İSMİM),

    You are receiving this email in reference to a recent United States visa application. It has been determined that additional information is required to further complete the application and ensure travel eligibility to the United States.

    Bir sürü soru..

  • ⭐⭐

    @sanitall rica ederim. Yardımcı olmak isterim ancak konu hakkında hiçbir fikrim yok. Hangi email adresinden geldi bu istek? İstenilen dokümanları hem mail ile paylaşıp hem de yanınızda götürmemiz gerekebilir.


  • @tufank belge istenmedi ama geçmiş seyahat, diğer pasaport bilgileri, eski adresler vs iş geçmişi vs.. maili kontrol ettim resmi bir maildir..

  • ⭐⭐⭐

    @tufank, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @sanitall rica ederim. Yardımcı olmak isterim ancak konu hakkında hiçbir fikrim yok. Hangi email adresinden geldi bu istek? İstenilen dokümanları hem mail ile paylaşıp hem de yanınızda götürmemiz gerekebilir.

    AP işlemine kalmışsınız mail içeriğinde DS5535 formu gönderilmiş olması lazım bunu en kısa sürede doldurun ve konsolosluga gönderin. Turist vizelerinde süre sınırı olmadığı için genelde uzun süren bi süreç herhangi bi tarih sınırı yok.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/5817/fy2023-fy2024-background-check-nncp-ap-durumu-i̇dari-işlem

    ( @sanitall )


  • @waterman çok teşekkür ederim. Aynen formdaki sorulara benzeyen sorular geldi mailde cevap mailini de az önce gönderdim. Cuma akşamı olup mülakat pazartesi sabahı olacağı için sizce bir sıkıntı olabilir mi? Ayrıca şu anki durumda red yeme şansım daha mı yüksek oldu, aydınlatabilirseniz çok sevinirim 🙂


  • @ScienceNET Merhaba, tekrar randevu nasıl aldınız acaba ? 2 yıldan önce randevu alınamadığını duyduk ve gördük. DS160 formunu doldururken daha önce red aldınız mı sorusuna evet cevabını mı verdiniz? @denizci10 @Rushvisasnow 🙂 bilginiz varmı bu hususta?

    Ayrıca mülakat odasından kastınız bankolar mı? Oraya da girilmiyor önünde duruyoruz.


  • Merhaba gren card kazanan arkadaşlara tebrikler ilk denememde ama bana cikmamiş😥 artik ne olurse olsun gitmek için eleğimde ne geliyorsa yapacam ben Özbekistan vatandaşiyim 7 senedir turkiyedeyim burden turist yada öğrenci vizesiyle gitmek istiyorum Green card çok hakimim çok araştirdiğim için ama turis öğrenci vize hiç bilgim yok ne önere bilirsiniz ve basil ilerlemem gerekiyor yardimçi olursaniz sevinirim 🙏🏽


  • Merhabalar. 4 mayıs Perşembe günü Ankarada randevum vardı ve vizem onaylandı. Mülakatı Türkçe olarak yaptım, klasik işlemlerin ardından beklerken çoğu başvurunun reddedildiğini gördüm hatta benim sıramın numarasının yandığı bankodaki memur (orta yaşlarda beyaz bir arkadaştı) benden önceki 2 kişiye red verdi. Ben de muhtemelen red alacağımı düşündüm, gerginliğimi belli etmeden görüşmeye başladık. evliyim, 2 çocuğumuz var fakat ben tek başıma başvurdum. ds160 formuna eylül ayında newyorka gideceğimi belirtmiştim. pasaportumda 2024 ortalarına kadar şengen vizem var. 2 hafta önce almanyaya gitmiştim.
    iyi günler dedikten sonra, sorduğu sorular; nereye gideceksiniz? evli misiniz? çocuklarınız var mı? eşiniz neden sizinle gelmiyor, çalıştığınız iş yeri ve kaç kişi çalışıyor sorularını sordu ve sürekli klavyeden giriş yapıyordu, bazı sorularda yüzüme baktı, memurun yüzüne bakıp gülümseyerek kısa ve net yanıtlar verdim. görüşme yaklaşık 2 dk. sürdü ve vizeniz onaylandı diyerek görüşmeyi tamamladı. ertesi gün ptt den pasaportun verildiğine dair mesaj geldi.
    daha önce almanyaya 4-5 defa kısa süreler girip çıktım, italya, dubai, tayland vizeleri vardı pasaportumda. tek başıma başvuruda bulunduğum için çekincem vardı, bir de ten rengim nedeni ile ırkçılığa mağruz kalabilir miyim diye düşünüyordum. fakat herşey yolunda gitti.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Oradaki büyük ihtimalle son 2 yıl içinde ret aldınız sorusuna hayır demiş ve randevu almıştır ama bunu asla tavsiye etmiyorum.


  • @denizci10 Bende öyle tahmin ediyorum da yinede bir gelişme olabilme ihtimaline karşı sormak istedim 🙂


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • B2 bugün red aldım. Yeni B2 randevusu için 2 yıl beklemem gerekiyor diye biliyorum. Fakat diyelimki K1 randevusu alacağım. Yine iki yıl beklemem gerekir mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

63
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum