Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim
-
Merhaba - Ben de herkese faydası olması açısından son B1/B2 vize görüşmemi anlatayım:
Önceki vizemle hiç ABD'ye gitmedim. (Bunu bana ısrarla sordu ve pandemi v.s. diye cevap vermiştim) Herhangi bir seyahat planım yoktu. (Fuar olursa gideceğim dedim) DV2022 case number 5XX4 ile kazananıyım, ama mülakat sırası gelmeyenlerdenim (Covid döneminden dolayı) (Bunu mülakatta sordu)
Ben üniversiteden mezun olduğumdan itibaren ABD vizesine sahiptim. İlk gidişim J1 vizesiyle "exchange instructor" olarak 1 yıl ABD de kaldım, TR de 2 yıl kaldıktan sonra sonra yüksek lisan için gitme planıyla F1 vizem oldu, gittim, ancak yüksek lisansa başlamadan geri döndüm (üniversitenin bana hazırlık okutmak istemesinden ve benim buna bütçemin olmamasından kaynaklanan nedenle).
Bundan sonra TR'de yeni bir şube açan bir ABD firmasında çalışmaya başladım, bundan dolayı çok fazla B1/B2 vizesiyle ABD'ye sehayat ettim, yaklaşık 2 yada 3 adet B1/B2 vizem oldu, en son B1/B2 vizem ise Kasım 2025 de bitti. Şu anda TR'de yeni bir firmada danışman olarak çalıştığım için uluslararası fuarlara katılacağımdan vize yenilemesi yapmak istedim. Önce mülakata girmeden vize yenileme hakkım olduğuna dair sonuç çıktı, ancak pasaportum konsolosluğa gittiğinde mülakata gitmem gerektiği sonucu çıktı, 2-3 hafta içerisinde mülakat randevusu alabildim ve geçen ay mülakata gittiğimde hayatımda ilk defa vize reddi aldım.(Üstelik pasaportumda yeni Almanya dan alınmış hala geçerli Schengen vizesi vardı)
Vize görüşmesinde çok kalabalık olduğu için İngilizce yapanlar çok beklemiyordu, ben de bunu tercih ettim. 13 numaralı sırada sarışın bir kadın konsolos bana yaklaşık 30-40 adet soru sordu,görüşme 15-20dk. sürdü, şu anda çalıştığım işimin bütün deteylarına kadar sordu, şimdiye kadar hiç bir mülakatımda 2-3 sorudan fazla bir soru hatırlamıyorum. Bu reddin bana göre nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
Bana göre bu 3 nedenden dolayı vize alamadım, o nedenle seyahat planı mutlaka olması gerekiyor.
Konsolosluktan bir arkadaşım aracılığıyla aldığım bilgiye göre konsoloslukta yoğunluk olduğu için ABD'den takviye ekip gelmiş ve red oranları çok yüksekmiş.
Tabi ki tekrar başvuracağım 1-2 ay sonra. -
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
-
@razy kardeşinizin durumu sizi etkileyebilir ama yasa dışı yolla gitseydi böyle bir şey olurdu. Yoksa kardeşi orada olan hiç kimse vize alamazdı. Anneme benimle alakalı hiçbir soru sormamışlar. Sadece neden gidiyorsun ve daha önce yurtdışına çıktınız mı diye sormuşlar. O da oğlumlar ABD'de geziyor ben de onlara katılacağım cevabını vermiş o kadar.
-
Herkese merhaba forumda yeniyim . Ankarada gerceklesen vize görüşmesinden onay aldık. Katkılarından ve desteğinden ötürüsayın @denizci10 a ve mülakat tarihini öne çeken @Rushvisasnow a çok teşekkür ederiz.
-
@sargassum hayırlı olsun vizeleriniz.
-
Vize görüşmesine tek başınıza gitmeyin, mümkünse schengen vizesi alın ardından gidin. Vize görüşmesinde bekar ve tek başına gidenlere karşı sorgusuz sualsiz ret veriyorlar. Zamanınızı ve paranızı heba etmeyin. Güçlü kanıtlar olmasına rağmen keyfi uygulamalar var. Rezalet ötesi. ABD’ye gidip birkaç etkinliğe katılmak istedim, ancak mülakat odasına girince bile ret vereceklerini anlamıştım. 1 dakika sürdü, 1-2 şey sordu, hiç dinlemedi, bilgisayara sürekli bir şey yazdı. Türkler’e yapılacak muamele mi bu? Edepsizlik.
Tekrar randevu aldım. 1 gün içinde uygun bir randevu buldum. Eksikleri tamamlamak için zamanı daha öne çekmek istemiyorum. Yeni, planlar hazırladım. Ret alanlar 2 yıldan önce randevu alamıyorlar yazılmış birkaç yerde. Doğru değil. Alınabilir. Şimdi, tek başına vize görüşmesine katılacak bir bayan arıyorum. Buraya yazmak istemiyorum detayları. İlgilenenler varsa lütfen özelden yazsın. Tur ile gitmeyi de düşünüyorum. Ancak, öncesinde Schengen vizesi almaya çalışacağım. Yaz planlarımı mahvettiler. En azından Avrupa’da birkaç ülkeyi dolaşmak faydalı olacağını düşünüyorum.
-
Öncelikle forumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, çok faydalı bilgiler var.
Pazartesi sabah istanbuldan ankaraya gidiyorum randevum için. Sizlere birkaç sorum vardı, anladığım kadarıyla telefonu içereye alamıyoruz, koyacak yer var mı acaba?Ayrıca, mülakatı İngilizce yapmam mı daha avantajlı Türkçe mi? İngilizce anadilim ama Türkçe bölümündeki görev yapanlar daha rahat davranıyorsa Türkçe yapabilirim, bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi lütfen

Profilim (ilk soruya bu şekilde cevap vermeyi düşünüyorum): bekar 20li yaşlarında bir tıp öğrencisiyim, observership yapmak için gidiyorum ve davet mektubum var. Aynı zamanda iş geliştirmede babamın yanında çalışıyorum kendisi istanbulda hastane sahibidir, ilerde hastanede çalışmak için Amerikan sağlık sistemini görmek ve vizyonumu genişletmek için gidiyorum.
Son 5 yılda Dubai ve Arabistan seyahatım oldu, daha eskileri de var. Orada tanıdığım yok.
Sizce alabilme fırsatım iyimidir?
-
@sanitall konsolosluk girişinde arabaların yanında bekleyen emanetçiler var. Ne kadar güvenilir bilmiyorum ama büyük bir çoğunluk oraya teslim ediyordu. Yine yakında bulunan mekanlar da bu şekilde bir hizmet veriyor olabilir. Biz otelde konakladığımız için orada bırakmıştık.
Eğer turistik gezi amaçlı gidecek olsaydınız hangi dilde daha rahat hissediyorsanız ve kendinizi iyi ifade ediyorsanız o dilde yapmanızı tavsiye edebilirdim. Ama siz observership yapmak için gittiğinize göre İngilizce yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Görevliler arasında bir fark yok sanırım yani böyle bir karşılaştırmayı kimse veremez
Zaten büyük bir kısmı hem TR hem de EN konuşabiliyor.Vizeyi alma ihtimaliz görevliye bunu ne kadar iyi anlattığınıza göre değişir, yorum yapmak zor. Görüşmenizde bol şans diliyorum
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
-
@tufank çok teşekkür ederim cevabınız için.
Bugün öğlen sonradan fark ettiğim bir mail gelmiş, extra information taleb edildi, mailin içinde bir sürü soru vardı bende maili anca akşam fark edebildim, şimdide cevap verdim. Sanırım rutinde olan bir şey değil yalnız randevum Pazartesi sabah olduğu için sizce bir sıkıntı olur mu?? Daha önce bu durumu yaşayan var mı?
Mail:
PLEASE DO NOT CHANGE THE SUBJECT LINE OF THIS EMAIL OR MODIFY THE CONTENT BELOW
PLEASE REPLY TO ALL QUESTIONS IN ENGLISH
ATTACH DOCUMENTS IF REQUIRED (acceptable formats PDF or JPG)
IF POLICE RECORDS ARE REQUESTED, PLEASE PROVIDE AN ENGLISH VERSION
IF COURT DOCUMENT IS REQUESTED, PLEASE PROVIDE ENGLISH TRANSLATION WITH THE ORIGINAL DOCUMENT
Dear Mr. (İSMİM),
You are receiving this email in reference to a recent United States visa application. It has been determined that additional information is required to further complete the application and ensure travel eligibility to the United States.
Bir sürü soru..
-
@sanitall rica ederim. Yardımcı olmak isterim ancak konu hakkında hiçbir fikrim yok. Hangi email adresinden geldi bu istek? İstenilen dokümanları hem mail ile paylaşıp hem de yanınızda götürmemiz gerekebilir.
-
@tufank belge istenmedi ama geçmiş seyahat, diğer pasaport bilgileri, eski adresler vs iş geçmişi vs.. maili kontrol ettim resmi bir maildir..
-
@tufank, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
@sanitall rica ederim. Yardımcı olmak isterim ancak konu hakkında hiçbir fikrim yok. Hangi email adresinden geldi bu istek? İstenilen dokümanları hem mail ile paylaşıp hem de yanınızda götürmemiz gerekebilir.
AP işlemine kalmışsınız mail içeriğinde DS5535 formu gönderilmiş olması lazım bunu en kısa sürede doldurun ve konsolosluga gönderin. Turist vizelerinde süre sınırı olmadığı için genelde uzun süren bi süreç herhangi bi tarih sınırı yok.
( @sanitall )
-
@waterman çok teşekkür ederim. Aynen formdaki sorulara benzeyen sorular geldi mailde cevap mailini de az önce gönderdim. Cuma akşamı olup mülakat pazartesi sabahı olacağı için sizce bir sıkıntı olabilir mi? Ayrıca şu anki durumda red yeme şansım daha mı yüksek oldu, aydınlatabilirseniz çok sevinirim

-
@ScienceNET Merhaba, tekrar randevu nasıl aldınız acaba ? 2 yıldan önce randevu alınamadığını duyduk ve gördük. DS160 formunu doldururken daha önce red aldınız mı sorusuna evet cevabını mı verdiniz? @denizci10 @Rushvisasnow
bilginiz varmı bu hususta?Ayrıca mülakat odasından kastınız bankolar mı? Oraya da girilmiyor önünde duruyoruz.
-
Merhaba gren card kazanan arkadaşlara tebrikler ilk denememde ama bana cikmamiş
artik ne olurse olsun gitmek için eleğimde ne geliyorsa yapacam ben Özbekistan vatandaşiyim 7 senedir turkiyedeyim burden turist yada öğrenci vizesiyle gitmek istiyorum Green card çok hakimim çok araştirdiğim için ama turis öğrenci vize hiç bilgim yok ne önere bilirsiniz ve basil ilerlemem gerekiyor yardimçi olursaniz sevinirim 
-
Merhabalar. 4 mayıs Perşembe günü Ankarada randevum vardı ve vizem onaylandı. Mülakatı Türkçe olarak yaptım, klasik işlemlerin ardından beklerken çoğu başvurunun reddedildiğini gördüm hatta benim sıramın numarasının yandığı bankodaki memur (orta yaşlarda beyaz bir arkadaştı) benden önceki 2 kişiye red verdi. Ben de muhtemelen red alacağımı düşündüm, gerginliğimi belli etmeden görüşmeye başladık. evliyim, 2 çocuğumuz var fakat ben tek başıma başvurdum. ds160 formuna eylül ayında newyorka gideceğimi belirtmiştim. pasaportumda 2024 ortalarına kadar şengen vizem var. 2 hafta önce almanyaya gitmiştim.
iyi günler dedikten sonra, sorduğu sorular; nereye gideceksiniz? evli misiniz? çocuklarınız var mı? eşiniz neden sizinle gelmiyor, çalıştığınız iş yeri ve kaç kişi çalışıyor sorularını sordu ve sürekli klavyeden giriş yapıyordu, bazı sorularda yüzüme baktı, memurun yüzüne bakıp gülümseyerek kısa ve net yanıtlar verdim. görüşme yaklaşık 2 dk. sürdü ve vizeniz onaylandı diyerek görüşmeyi tamamladı. ertesi gün ptt den pasaportun verildiğine dair mesaj geldi.
daha önce almanyaya 4-5 defa kısa süreler girip çıktım, italya, dubai, tayland vizeleri vardı pasaportumda. tek başıma başvuruda bulunduğum için çekincem vardı, bir de ten rengim nedeni ile ırkçılığa mağruz kalabilir miyim diye düşünüyordum. fakat herşey yolunda gitti. -
@Oradaki büyük ihtimalle son 2 yıl içinde ret aldınız sorusuna hayır demiş ve randevu almıştır ama bunu asla tavsiye etmiyorum.
-
@denizci10 Bende öyle tahmin ediyorum da yinede bir gelişme olabilme ihtimaline karşı sormak istedim

-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
B2 bugün red aldım. Yeni B2 randevusu için 2 yıl beklemem gerekiyor diye biliyorum. Fakat diyelimki K1 randevusu alacağım. Yine iki yıl beklemem gerekir mi?
Benzer Başlıklar
141
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum