Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000

    1 yıl sonra Türkiye gelen kişinin videosunu sadece baştan 4:05 kadar kısmını seyretmen yeterli. Böyle bir video 4 yıl sonra Türkiye diye sizden de bekliyoruz. Ondan dolayı bu videoda deniz -meltem anlattıkları Türkiye de yaşayanlar için basit geliyor.

  • ⭐⭐

    @redsat2000 benim için en endişe verici kısım uyuşturucu ve bireysel silahlanma kısmı. Diğerleri aşılabilecek şeyler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @selamibasaran Aynı korku senelerdir benim içinde var. Miami de iken film leri aratmayacak kadar enteresan bir yerde kaldım. Uyuşturucu trafiğinin tam merkezindeydi evim. Her gün evimin önünde polis arabası olurdu.
    Korona nedeniyle 2 yıl kadar önce gece sokağa çıkma yasağı başlamıştı. Tüm halk olası durumlar için peynir ekmek alır gibi Silah almışlardı. Bu durum beni dehşete düşürmüştü . Oturduğum mahallenin durumu nedeniyle ve gece eve gelişimden dolayı çok tırstmıştım. Savannah bu konuda çok emniyetli Az insan öz insan . Her zaman nüfusu düşük ve kaliteli yerler yaşam için daha iyi .

    @ayvalik10 18 ay sonra Türkiye tekrar gideceğim . 1 Mayısta kısmetse istanbuldayım. Benim için enteresan olacak .3 ay kadar Türkiyede olacağım . 1 Ağustos'ta son etap . Gelişten 3-4 ay sonra Vatandaşlık için başvuru zamanı. Hadi bakalım hayırlısı


  • @redsat2000, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    @selamibasaran Aynı korku senelerdir benim içinde var. Miami de iken film leri aratmayacak kadar enteresan bir yerde kaldım. Uyuşturucu trafiğinin tam merkezindeydi evim. Her gün evimin önünde polis arabası olurdu.
    Korona nedeniyle 2 yıl kadar önce gece sokağa çıkma yasağı başlamıştı. Tüm halk olası durumlar için peynir ekmek alır gibi Silah almışlardı. Bu durum beni dehşete düşürmüştü . Oturduğum mahallenin durumu nedeniyle ve gece eve gelişimden dolayı çok tırstmıştım. Savannah bu konuda çok emniyetli Az insan öz insan . Her zaman nüfusu düşük ve kaliteli yerler yaşam için daha iyi .

    @ayvalik10 18 ay sonra Türkiye tekrar gideceğim . 1 Mayısta kısmetse istanbuldayım. Benim için enteresan olacak .3 ay kadar Türkiyede olacağım . 1 Ağustos'ta son etap . Gelişten 3-4 ay sonra Vatandaşlık için başvuru zamanı. Hadi bakalım hayırlısı

    Eşiniz ABD'de yaşamayı düşünmüyor mu hala hocam ? Sanırım sizin vatandaşlıktan sonra TR'ye dönme planlarınız vardı

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Hopes1 O Türkiye’de yaşama konusunda hala ısrarlı . Bende Vatandaşlık sonrası bir süre Türkiyede olacağım. Ondan sonra kararımı vereceğim .


  • @redsat2000 silah alınmasının sebebi sokağa çıkma yasağına uymayacak olan mafyatik tipler hocam.
    +beynini yemiş sjwler ve woke tayfası sağolsun defund the police muhabbetinden dolayı suç oranları da deli gibi arttı.

    bireysel silahlanma tehlikeli değildir. Korkulmasına da gerek yoktur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon Ben Eski bir Subay olarak silahlanmanın tamamına karşıyım. Gerekmedikçe Hiç olmaması beynimizi kullanmamıza izin verecektir. Özellikle o dönemde Afro- Amerikan ların endişe ve korkusu nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilanı ile birlikte artmıştı.


  • Amerika'da yasamak isteyenler silahlarin varligina alismali. Burada siyasi gorusu ne olursa olsun herkesin silahi ya da silahlari var diyebiliriz. Özellikle kirsalda olan kasabalarin kendi kasabalarina ait polisleri yok. Kendi güvenliklerinden kendileri sorumlu diyebiliriz. Polis var, polisler beni suçlulara karsi korur diyorsaniz vay halinize. Amerika'nin her yerinde polis yok, olanlar da sizi kötü insanlara karsi korumuyor. Polisin görevi o kötü insani etkisiz hale getirmek ya da yargiça teslim etmek. Bireysel silahlanma hakki Amerika'da kaldiralaz mi peki? Hayir kaldirilamaz. Silahlanma hakki Amerikalilar'in zihinlerine kazinmis durumda. Amerika kuruldugundan beri insanlar silahlaniyor ve anayasal güvence altinda.


  • @redsat2000 hocam afro amerikalılar herşeyden korkuyorlar zaten, işe alınmazlar racist derler, vıdı vıdı.
    bireysel silahlanma ile beynini kullanma arasında bir bağlantı yok. Şahsen devlet silahı elinden aliyorsa altında kesin başka bir plan vardır ve tarihte bunu gördük hep.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon @sadıkkurtoglu Sizin geçmişinizi veya silaha olan sevginizi bilemem . 15 sene silah ile beraber yatıp kalkan biri olarak , Silah hiç bir şeyin çözümü değildir. İşin çözümü silah olmadan bu işi beynimizle nasıl çözeceğiniz ile ilgilidir. Abd ‘de olan yanlışı doğru gibi düşünmek bence yanlıştır. Çocukluktan beri cowboy filmlerine alışmaktan ve vahşi batı filimlerine hayran olmaktan dolayı normali unutmuş gibiyiz. Eğer hala aynı düşüncede iseniz şehirlerde artık ne vahşi doğa kaldı ne de vahşi batı. Doğal bölgeler için bazı sınırlamalar olabilir. Bulunulan bölge nedeniyle. O zaman Size şu soruyu sormak lazım. 13 yaşında bir çocuğa Siz silah vermek istermisiniz ? Yada şöyle soruyu sorayım. Size çocuğunuz silah doğrultuğunda ne düşünürsünüz? Veya çok gürültü komşunuzun kapısını çaldığında burnuna
    Otomatik tüfek dayandığında ne yapmayı düşünürsün ? Silah sadece Abd geleneği olan Silah patronlarının cebini doldurur. Diyebilirsiniz Abd ‘de yaşıyorsunuz . Uymak durumundasın. Ancak Onunda zamanı geldi. Çok yakında bir gün bu yanlışta düzeltilecek .


  • @redsat2000 Çok merak ediyorum o"yanlistan" nasil dönülecek? ABD halkinin sayisindan daha fazla silah var Amerika'da. Tek tek her evi basarak mi silahlari toplayacaksiniz? Boyle bir sey imkansiz. Hadi yasandi diyelim. Dünya tarihinin en buyuk iç savasi çikar. Hayaller kurulabilir ama bazi seyler degismez. Ayrica çocugumun bana silah çekmesi ile bireysel silahlanmanin ne alakasi var? Cocugumun bana silah çekecek bir duruma geldiyse sorunu ya kendimde ya da çocukta ararim. Silahlanma hakkinda aramam. Dogal yerler diyorsunuz da Amerika'da dogal yerler dediginiz yerlerde 60 milyona yakin insan yasiyor. Birak polisi, adamlarin itfaiyesi yok. . Biz sizin o dogal dediginiz yerde yasiyoruz. Biri silahli bir sekilde evimize girse polisi arayabilecegiz de, polis 20 dakika icinde gelecek. Böyle bir durumda aklinizi kullanin mi tavsiyeniz? Background checkler falan arttirabilir ama bireysel silahlanma hakkinin ortadan kalktigini kimse göremeyecek.


  • Ben bireysel silahlanmanın doğru bir şey olduğunu düşünüyorum. Eve bir hırsız girdi, biri bıçak çekti vs., ne yapacaksınız silahınız yoksa? Polis gelene kadar oohoo... Kişinin kendisini, ailesini ve malını koruyabilmesi bence çok önemli bir şey. O silahın varlığı zaten size zarar verecek kişiyi vaz geçirmeye yeter, sıkmanıza gerek yok. Ha eğer kendinize güvenemiyorsanız pişman olacağınız bir şekilde kullanmayacağınıza, almayın. Çocuklarınızdan da silah konusunda yeterince bilinçlenene kadar saklayın, gidip okulu basmasın.

    Bireysel sikahlanma Türkiye'de yasak, her pisliğin silahı var. Bahçeşehir'de Esenyurt'a yakın oturuyordum. Abartısız her gece silah sesi duyuyordum. Sokağımda çok büyük ihtimalle adam vuruldu, yüksek bir silah sesi sonra aaah diye bir bağırtı duydum. Mafyanın silahı olacak ama bizim olmayacak, öyle mi? Texas'a taşındım, 1.5 yılda sadece 2 el silah sesi duydum, Texas silah konusunda meşhur olmasına rağmen.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Evde veya yanınızda Silah olması sorun için yeterli bir sebeptir. İster bireysel silahlanma olsun isterse toplu halde aile boyu silah kullanın.Silahsız yada Denetimli silahlanma olduğu sürece sorunda olmayacaktır. Doğal ortamın olduğu yerler için durum dediğim gibi hariç. Silahın hayatın içinde olması zaten belayı çeker. Karşındakini korkuttuğunu zannedersin . %99 şans senden yana olsun. Ancak %1 bile ölümün yada yaralanman için yeterli bir sebep. Psikolojik test ve ailenin sabıka kaydı incelenmeden asla silah ruhsatı verilmemeli . Yaş sınırı her türlü silah için 18 yaşın altında olmamalı . Sayı sınırlı olmalı .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadıkkurtoglu @redsat2000 bireysel silahlanma bitmez neden mi wallmart gidiyorsun ki @redsat2000 yönetici olarak çalıştığın için biliyorsun elinde alışveriş listesi var süt yumurta et su tuvalet kağıdı ve dürbünlü tüfek yani markette bile satılıyor. Ayrıca hobi amaçlı silah alan var sadece gidip atış yapıp stres atıyım diye @cancolpan en son silah alan kişi kendisine sorabiliriz neden aldığını


  • @isik Ardıçlı evlerdemi yaşıyordunuz ?


  • @redsat2000 katılmıyorum ve elimizdeki veriler de sizin söylediğinizin tersini gösteriyor bize.
    avrupada en çok silah sahibi olanlar iskandinav ülkeleri. Suç oranları ortada.
    Devlet vatandaşından silahları toplamaya başladığı anda bunun altında başka bir plan ararım ve insanlarda salak değil. Amerikalılara genelde salak denilir ama tarihte bu tür şeyler oldugunda daha sonraki etapta devletin ne yaptığı gayet iyi biliniyor. Kendileri de çok iyi biliyorlar.
    Ayrica anayasada silahlanma bir kanun.
    Beyni sulanmış demokratlar laga luga edebilir, lakin hiçbir zaman değişmeyecek bu hak.

  • ⭐⭐

    @Chromium insallah bir gun senin deneyimlerinde gelir

  • ⭐⭐

    @cafer-mokar dogru diyorsun


  • @charon hocam söylediğinde belki haklısın belki haksızsın, çok ilgilenmiyorum da aslında haklılık durumuyla. Ancak kullandığınız nefret dili, sanıyorum ki bu forumdaki insanların büyük çoğunluğunun vatanını terk etmek istemesinin temel nedenlerinden biri. Bunu kullanmasanız da burada maruz kalmasak en azından.

    Hayır tv kapalı, twitter kapalı, her yer kapalı ben sizin cümlenizi yine aynı adamın sesiyle okuyorum, aklıma geliyor canım sıkılıyor 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum