Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.7k 244

• Yeni yaşamınız size sağlık, mutluluk getirsin. Her adımınızın arkasında özenle düşünülmüş bir hazırlık süreci var. Oralarda kendinizi yalnız hissettiğiniz her an, buralarda sizi merak edenler olduğunu hatırlayın. iyi gelecektir.

• @Alper-Bayram çok teşekkür ederim Alper Bey. Önceden de söylemişimdir belki 3.5 yıldır bu an için hazırlandım. Sadece plan olarak değiş psikolojik olarak da. Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Bunu burada ziyadesiyle hissediyorum siz ve sizin gibi değerli insanların sayesinde.

• ⭐⭐⭐

@denizci10 ve beklenen seri den yeni bir bölüm daha gelmiş :) eline sağlık abi :)

• @denizci10 Kolay gelsin, hayat hızlı geçiyor gibi görünüyor. Başlık çok sessiz kalmıştı bir süredir. Ben de artık başlığı hareketlendirmek için mesaj mı atsam acaba tek tek ahaliye diye düşünmeye başlamıştım. Devamını merakla bekliyoruz...

• @Alper-Bayram Alper bey size de merhaba, sizde durumlar nasıl? Uzun ve yorucu geçmişti sizin NY deneyimi, yakın zamanda tekrar dönüş için bir niyetiniz var mı?

• @tolgasatir Ve size de merhaba Tolga Bey, sohbet odasında yazacak fırsat bulamamıştım buraya kısmetmiş. Bizde B1/B2 var zaten, hatta 2 ay filan oldu bir kez daha yenileyeli. O açıdan rahatım. Hatta çıkarsa filan hiç burda uğraşmamak gibi bir niyetim bile var açıkçası. Selamlar.

• @daydreamer aynı düşünceylr bende 11 nisan a randevu aldım inşallah verirlerse aynı planlar bende de var :)

• @denizci10 eşyalar pahalı ya da ucuz ben sevdiysem ve mutluysam başkasını ilgilendirmemeli herkesin tecrübesi farklı. Olumlu tecrübeleri foruma aktarmak reklam değil forumdaşlara fayda sağlar. Tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçtede herşeyin olumlu ilerlemesini diliyorum başarılar

• @tolgasatir Hadi inşallah diyelim o zaman 🙏

• ⭐⭐

@daydreamer valla cruise satmiyorum, çalışıyorum sadece :)
    googlelarsanız çok seçenek var.

haziranda avrupadan amerikaya bulmanız zor çünkü bütün gemiler avrupaya mayısta gitmiş oluyor. belki 1 2 tane.

• @charon 😂 Biliyorum ya, takılıyorum sadece. Cruise'cu ibaresi de bana ait değil bu arada, Selly ile yazışmanızdan görmüştüm sanırım. Bayağı bir googlelladım aslında ama bulamadım açıkçası, hatta fiyat limiti koymadım yine de bulamadım. Tekrar bir denerim ama sanki hepsi Mayıs Ekim arası başka rotalara kayıyorlar gibi geldi bana 🤔

• @Muhtaradana çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince detaylı bilgiler vermeye gayret ediyorum. İnşallah birileri faydasını görür. En azından benim yaşadığım zorlukları yaşamaz.

• ⭐⭐

@daydreamer evet genelde o aylarda transatlantik cruiseları olmaz.

• @denizci10 , Orçun Bey değerli bilgiler ve detayli anlatiminiz adina çok tesekkur ederim. Kargo firmasi fikri gayet mantikli bir konu kafama takildi eminim siz o konuda da analiz yapmissinizdir. Kargo sirketine siz kargolari kendiniz paketleyip koli halinde Konyaya gönderdiniz ve frma 5 gun icinde kapi teslim urunleri Amerika adresine ulastirdi. Aklima takilan acaba alternatif olarak 23Kg × 4 bavul seklinde bu malzemeleri Thy ile yaninizda goturseydiniz maliyet olarak daha yuksek mi olurdu. Emin olmamakla birlikte Thy 2. bavul sonrasi her ek bavula galiba $200 aliyor kargo sirketinden esya gonderme durumumuz olursa kendimde fiyat alacagim ama maliyet olarak Thy den daha ekonomik mi oluyor takribi olarak bu opsiyon?

• ⭐⭐⭐

@AE123 onda şöyle de bir risk var , turist vizesi ile giriş yaptığından bavulları kontrol ederler ise ev eşyaları vs şüphe uyandırabilir. Yazı da değerli evrak olan tapu diploma vs bile kargo ile göndermiş bende bir yolcunun bavulunda bunları bulsam turist olarak kalacağına inanmam ve deport ederim. O yüzden thy ile taşıyacaklarınızı buna göre değerlendirmekte fayda var.

• @daydreamer teşekkür ederim en kısa zamanda tekrar yazmaya çalışacağım

• ⭐⭐⭐⭐

@AE123 ben bir çok nedenden dolayı yanımda getirmedim. İlk sebep turist olarak geliyoruz ve valizimizde turist olarak yanımızda bulunması gereken eşyalar haricinde bir şey olmaması lazım. Sorguya alınsaydık bizim için çok büyük sorun olurdu. İkincisi maliyet kilo maliyetine vurunca hiç o kadar ucuz değil Thy. Üçüncüsü taşıma rezilliği. Biz elimize geçen kutuları gönderdik sağolsun Serdar bey deposunda neredeyse 1.5 ay bekletti ve bizden ekstra tek kuruş almadı. Ama diğer türlü ben onları sürekli yanımda taşımak durumunda kalacaktım. Son olarak da kapıya kadar teslimatı. Öyle bir paketleme yapmışlar ki hiçbir şey olmamış. Bunu biz asla yapamayız. Ayrıca yanımızda o kadar ilaç ve yiyecek ürünü getirsek mesela ciddi sıkıntı olurdu. Ama bu durumda hiçbir sorun olmadan getirmiş olduk.

• @tolgasatir kesinlikle öyle.

• @denizci10 , detayli aciklama icin tesekkurler ederim ben turist vizesi durumunu düsünememistim. Peki hazirlanan listeyi sorsam size mahsuru yoksa.

• @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@AE123 ben bir çok nedenden dolayı yanımda getirmedim. İlk sebep turist olarak geliyoruz ve valizimizde turist olarak yanımızda bulunması gereken eşyalar haricinde bir şey olmaması lazım. Sorguya alınsaydık bizim için çok büyük sorun olurdu. İkincisi maliyet kilo maliyetine vurunca hiç o kadar ucuz değil Thy. Üçüncüsü taşıma rezilliği. Biz elimize geçen kutuları gönderdik sağolsun Serdar bey deposunda neredeyse 1.5 ay bekletti ve bizden ekstra tek kuruş almadı. Ama diğer türlü ben onları sürekli yanımda taşımak durumunda kalacaktım. Son olarak da kapıya kadar teslimatı. Öyle bir paketleme yapmışlar ki hiçbir şey olmamış. Bunu biz asla yapamayız. Ayrıca yanımızda o kadar ilaç ve yiyecek ürünü getirsek mesela ciddi sıkıntı olurdu. Ama bu durumda hiçbir sorun olmadan getirmiş olduk.

Yaklaşık nasıl bir maliyeti var bu şekilde eşya göndermenin? En fazla ne büyüklükteki eşyalar için hizmet alınabiliyor?

Benzer Başlıklar

• COVID19 surecinden sonra nasil bir ABD bekliyorsunuz?

16
    0 Oy
    16 İleti
    669 Bakış
    redsat2000R
    @MuratUsa small business dediğimiz devlet destekli bizdeki karşılığı Kobi olan alanlar . Yeteneginize göre yapabileceginiz işler veya Mavi yakalılarin başka işveren altında yaptıkları işler. Sanırım bu krizi en büyük beyaz yakalilar yaşayacak. Etkisi büyük olacak . Harcamalari konusunda küçülmeye gitmezlerse sancılı dönem onları bekliyor. Küçük adımlar atan bizler ise ayağımızı yorganimiza uzattmamiz daha kolay. Büyük denizde bir gemi batar ceviz kabuğu asla batmaz.
  • ABD'deki sinekler, böcekler ve diğer haşereler

97
    1
    0 Oy
    97 İleti
    5k Bakış
    goodluckG
    4 civciv aldik artik bogazlattirma simdi bana 😀 kaderimizde varmis napalim
  • ABD'de şirket açma ücretleri

23
    19 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    N
    @debbieLA77, ABD'de federal devlet tum eyaletlerdeki gelirlerden (sahis yada sirket geliri fark etmez) vergi alir. Bazi eyaletler bu federal hukumete ek olarak eyaletinde gelir elde edenlerden vergi alir, bazi eyaletler ise almaz. Ozetle bazi eyaletler "Federal+Eyalet" bazi eyaletler ise sadece "Federal" gelir vergisi toplar.
  • ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

18
    4 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    D
    @WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir. Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir. Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler. Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım. Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler: İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir. Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir. Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz: Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar. Leasing Ofisiyle Görüşme: Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın. Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz. Yasal Haklar: Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir. Sosyal Medya veya Forumlar: Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir. Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim! leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım: Introduction & Acknowledging the Situation "Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone." Clarifying Our Efforts to Be Quiet "We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors." Mentioning the Noise from the Neighbor Below "However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue." Evidence of the Situation "We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well." Expressing Willingness to Find a Solution "We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully." Seeking Assistance or a Fair Resolution "We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution." Ending on a Positive Note "Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k