Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @daydreamer bakıyorum ara ara.yuksek bir fark yok. Şimdi Orçun beyin yazdığı fiyata bakıyorum da ona da şaşırdım.biz New York jfk planladigimiz için acayip fark var sanki 🙂 iki yetişkin bir çocuk gidiş dönüş 70-75bin TL ,tam iptal ekledigimde o da yaklaşık 30bin TL tuttu.dun kabaca bir baktım.ama sanırım hepsine iptal ekledi,benim galiba dönüş biletine iptal garantisi almam gerek.


  • @Selly Cruise'cu burada.
    gemilerde evcil hayvan yasaktır(service animal hariç). ayrica arabalı yolcu gemisi seyahati de yok.
    cunard'da var sadece evcil hayvan ama çok eski bir şirkettir ve eşek yüküyle pahalıdır(eski ingiliz sistemi var, 5 çayı falan). ayrica ingiltere vizesi almanız gerekir.


  • @denizci10 Teşekkürler Orçun hocam. Aklıma geldi birden aşı gündemimizden çıkmıştı iyice sorun olmsın dedim.


  • @denizci10 , Orçun Bey biletleri 2 kişi vok uyguna almissiniz. Ben 2 kisi icin Ist- Atlanta Mayis ayina baktim tek yön bilet alirsak kisi basi 15 bin e yakin, sizin yaptiginiz gibi gidis - donusu esnek tarihli alirsak 22 23 bin oluyor tek kisi. Siz acentadan vs mi aldiniz veya ne zaman aldiniz biletleri ?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   dytmelek dytmelek 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   dytmelek dytmelek 
  • ⭐⭐⭐⭐

    @AE123 bizim uyguna gelmesi şöyle oldu gidiş dönüş aldık abd ye girince iptal ettirecektik THY ye ulaşamadım sonra da kardan dolayı tam iptal hakkı verdiler 52 dk sonra işlemlerimi tamamladım ve dönüş biletlerinin ücretini tamamen iade ettiler hiç kesinti olmadan ondan dolayı bu fiyata geldi.


  • @charon Sevgili Cruise'cu 😂, bize de Haziran ayında Avrupa'dan Amerika'ya bir cruise line bulsanız hazır el atmışken 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐

    İKİNCİ BÖLÜMÜ BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ

    Cuma günü gelmemize rağmen Çarşamba ev işlemlerini hallettik ve hemen mobilya almak için kuzenimizin de mobilya aldığı bir mağazaya gittik. Evin ölçülerini bildiğimiz için ona göre mobilya seçtik. Diyeceksiniz ki neden IKEA dan almadınız. Orayı gezmiştik ve fiyatlarına bakmıştık. IKEA daha pahalı, ayrıca getirme ücreti alıyorlar ve kurulum ücreti alıyorlar. Yani astarı yüzünden pahalıya geliyor. Ondan hiç gerek yok bence. Şunu da söyleyeyim hiç mi bir şey almadık. Tabii ki aldık. Ufak eşyalarımızı da oradan aldık. Araba ile getirdim ve ben 1 günde kurdum hepsini. Herkes kendi bütçesine göre planlamasını yapar tabii. Mobilyacıdan neler aldık ve kaça aldık. 2 adet 3lü koltuk, 1 adet 6 kişilik yemek masası ve 6 adet sandalye, 1 adet Queen boy yatak ve visco döşek. Toplam vergi dahil 4000 dolar tuttu ama al takke ver külah derken 3500 dolara aldık hepsini. Bazıları pahalı diyebilir herkesin kendi düşüncesi ve bütçesi saygı duyarım. Ama IKEA dan almak isteseydim bunları 5000 dolardan aşağı tutmuyordu maalesef.

    Çarşamba mobilyalarımızı aldık ama cumartesi günü teslim olacağı için daha zamanımız vardı. Aslında daha erken gelecekti ama Dallas ve bölgesinde buzlanma olduğu için 1 gün geç geldi. Zaten cuma günü evin anahtarlarını aldık ondan bizim için pek sorun olmadı. Cuma evi temizledik Cumartesi eşyalar geldi ve tam 8 gece sonra kendi yatağımızda kendi evimizde yattık. Elbette eksiklerimiz vardı ama onları da 2-3 gün içinde çözerek ev düzenimize kavuşmuş olduk. 16 Aralık tarihinde evimizin tüm eşyalarını satmıştık. O tarihten bu yana ya otellerde ya da ailemizin evinde kaldık. Dile kolay tamı tamına 1.5 ayı geçmişti evimiz olmadan. Ondan bunun mutluluğunu size anlatamam. Ne olursa olsun insanın kendi evi kendi eşyası gibisi yok.
    Elektrik, su, internet nasıl açılıyor? Elektrik için kontratı internet üzerinden yapıyorsunuz. Nasıl mı? Burada elektrik için birçok firma var. Araştırıyorsunuz ve ona göre abone oluyorsunuz. 2 gün içinde açılıyor. Bunun için birisi evinize de gelmiyor. Açma kapama işi tamamen online oluyormuş. Evi tutabilmeniz için 2 evrak lazım bunlar elektrik kontratı, diğeri de ev sigortası. Apartman yönetimi genelde firmalar ile anlaşmalılar onların tavsiye ettiği firmalardan yaptırabilirsiniz. Bu firmaları size e-mail üzerinden bildiriyorlar. Siz bakıp karar veriyorsunuz. İnternet için de gidip istediğiniz firma ile anlaşabilirsiniz. Ben Xfinity ile anlaştım. 72 Mbps hızlı 1.2 TB lık kotalı internet paketine ayda vergiler dahil 25 dolar ödeyeceğim. Ama modemi kendim aldım ve kurulumu kendim yaptım. Eğer yapmasaydım modemi ve kurulumu onlar yapsaydı ayda 40 dolar ödeyecektim. Modem cihazı en az 90 dolar olduğunu düşünürseniz kararı siz verin derim. Bu arada yazdığım ücretlerin Houston için olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.

    Fiyatlardan bahsetmişken size evi toplam kaça kurduğumuzdan da bahsetmek isterim. Dediğim gibi mobilyalara 3500 dolar verdim. TV, saç kurutma makinası, elektrik süpürgesi, mutfak aletleri, temizlik aletleri, üçlü prizler, çalışma masası ve sandalyesi, şifonyer, komindin, ampul şu bu bize neredeyse 4500 dolara mal oldu diyebilirim. Bunun içinde Türkiye’den gelen eşyalarda var. Bu konuyu ABD’ye gelecek herkese söylemek isterim. Beni tanıyan arkadaşlar bilirler bir şeyi kullanmadan veya yapmadan asla ama asla başkasına tavsiye etmem. Bir arkadaşımın söylediği bir firma vardı. Kendileriyle Türkiye’de ev eşyalarımızı toplarken konuşmuştuk. Bize ABD’ye neler götürebileceğimizi söylemişlerdi. Önceki ziyaretimizde eşimle not almıştık. ABD’de neler pahalı biz neleri Türkiye’den gönderirsek daha ucuz olur diye. Buna göre kendimiz bir liste hazırladık ve yaklaşık 95 kiloluk 4 koli yaptık. Bunu firmaya 15 Aralık’ta kargo ile gönderdik ve kendilerine 1 Şubat tarihinde ABD’ye göndermelerini istedik. Sağ olsunlar eşyalarımızın bir tanesine bile bir şey olmadan tam 5 günde kazasız belasız bize ulaştı. Öyle bir paket yapmışlar ki maşallah ben bile hayretler içinde kaldım. Ondan sizlere gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum. Firmanın ismi Nil Görkem Ticaret. Konya’da bir firma. Telefonla ulaşabilirsiniz. Aklınıza ne geliyorsa gönderebilirsiniz. Numarasını da vermek istiyorum size kullanacak olanlar aramakla uğraşmasın diye. Serdar beyin numarası +905349237623. Bazılarınız reklam falan diye düşünebilir. Asla böyle bir şey yok dileyen herkese verdiğim paranın dekontunu gösterebilirim. Buraya gelen ürünleri ben almak istesem en az 2-2,5 katını burada rahatlıkla verirdim. Ondan sizlerin bilgisi olsun diye yazdım. Biz ilaçtan, yiyeceğe, baharattan, cam bardağa aklınıza gelen her şeyi gönderdik. Bir çatlak bile olmadan UPS ve Fedex ile kapımıza kadar geldi.

    Bir de buraya turist vizesi ile gelen arkadaşlara tavsiyem asla yanınıza diploma veya onun gibi şeyler almamanız. Ben bu konuyu da şöyle çözdüm. Uçağa binmeden 1 gün önce bütün diplomalarımı ve değerli evraklarımı DHL ile kargoya verdim. 2,5 kiloya kadar olan tüm evrakları DHL 120 Euro ya gönderiyormuş. Ben ne olur ne olmaz diye bir de 4 Euro ya sigortaladım. Çünkü görevli sigortalı olanlara biraz daha dikkat ediyorlar dedi. Belki doğru belki yalan bilemem. Ama risk almamak için yaptırdım. Ve Perşembe yola çıkan kargo salı günü elimdeydi. Bunu da herkese söylemek istedim. Şimdi bazılarınız neden evrakları diğer kargolar ile göndermediğimi düşünebilir. Öncelikle bu evraklar benim için çok değerli ondan risk almak istemedim. Sonra da bu evraklar ile yiyecek maddelerinin aynı yerde gelmesin istedim ondan böyle bir şey yaptım. Ama gerek yokmuş çünkü hepsini tek tek paketlemişler kendileri. Yani böyle bir ihtimal olmazmış zaten. Şimdilik bu kadar yine müsait olunca yazmaya devam ederim...

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   denizci10 denizci10 

  • Yeni yaşamınız size sağlık, mutluluk getirsin. Her adımınızın arkasında özenle düşünülmüş bir hazırlık süreci var. Oralarda kendinizi yalnız hissettiğiniz her an, buralarda sizi merak edenler olduğunu hatırlayın. iyi gelecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Alper-Bayram çok teşekkür ederim Alper Bey. Önceden de söylemişimdir belki 3.5 yıldır bu an için hazırlandım. Sadece plan olarak değiş psikolojik olarak da. Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Bunu burada ziyadesiyle hissediyorum siz ve sizin gibi değerli insanların sayesinde.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 ve beklenen seri den yeni bir bölüm daha gelmiş 🙂 eline sağlık abi 🙂


  • @denizci10 Kolay gelsin, hayat hızlı geçiyor gibi görünüyor. Başlık çok sessiz kalmıştı bir süredir. Ben de artık başlığı hareketlendirmek için mesaj mı atsam acaba tek tek ahaliye diye düşünmeye başlamıştım. Devamını merakla bekliyoruz...


  • @Alper-Bayram Alper bey size de merhaba, sizde durumlar nasıl? Uzun ve yorucu geçmişti sizin NY deneyimi, yakın zamanda tekrar dönüş için bir niyetiniz var mı?


  • @tolgasatir Ve size de merhaba Tolga Bey, sohbet odasında yazacak fırsat bulamamıştım buraya kısmetmiş. Bizde B1/B2 var zaten, hatta 2 ay filan oldu bir kez daha yenileyeli. O açıdan rahatım. Hatta çıkarsa filan hiç burda uğraşmamak gibi bir niyetim bile var açıkçası. Selamlar.

  • ⭐⭐⭐

    @daydreamer aynı düşünceylr bende 11 nisan a randevu aldım inşallah verirlerse aynı planlar bende de var 🙂


  • @denizci10 eşyalar pahalı ya da ucuz ben sevdiysem ve mutluysam başkasını ilgilendirmemeli herkesin tecrübesi farklı. Olumlu tecrübeleri foruma aktarmak reklam değil forumdaşlara fayda sağlar. Tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçtede herşeyin olumlu ilerlemesini diliyorum başarılar


  • @tolgasatir Hadi inşallah diyelim o zaman 🙏


  • @daydreamer valla cruise satmiyorum, çalışıyorum sadece 🙂
    googlelarsanız çok seçenek var.

    haziranda avrupadan amerikaya bulmanız zor çünkü bütün gemiler avrupaya mayısta gitmiş oluyor. belki 1 2 tane.


  • @charon 😂 Biliyorum ya, takılıyorum sadece. Cruise'cu ibaresi de bana ait değil bu arada, Selly ile yazışmanızdan görmüştüm sanırım. Bayağı bir googlelladım aslında ama bulamadım açıkçası, hatta fiyat limiti koymadım yine de bulamadım. Tekrar bir denerim ama sanki hepsi Mayıs Ekim arası başka rotalara kayıyorlar gibi geldi bana 🤔

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince detaylı bilgiler vermeye gayret ediyorum. İnşallah birileri faydasını görür. En azından benim yaşadığım zorlukları yaşamaz.


  • @daydreamer evet genelde o aylarda transatlantik cruiseları olmaz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum