Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Amerika da neden herkes online alışveriş yaptığını bugün anladım. Markete ekmek süt tereyağ almaya gittik onu da alalım bunu da alalım derken yine 65 dolar verdik çıktık. Ya ben neden 24 lü kalem pil aldım bilmiyorum. Hadi onu aldım neden 24 lü ince kalem pil aldım onu hiç bilmiyorum. Sırf indirimde diye aldım geldim. Ayrıca 3 gibi çıkıp 7 gibi geldik. Hem 4 saat zaman kaybettik hem de 65 lik olduk durup dururken. Online alışveriş candır. Öğleden sonra sipariş veriyorsun akşam evinde mis gibi. Ne zaman kaybı ne ekstradan bişey alırım korkusu hiçbir şey olmadan ihtiyacını al bitsin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @datanist yoo Mayıs 2022 de ben ve eşim banka hesabı açtık BOFA dan. Önce debit kart verdiler sonra da kredi kartı aldık hem de normal kredi kartı secure değildi. 1000 er dolar da limiti vardı. Hatta şimdi ben demeden 3000 dolar yapmışlar limiti. Öyle bir şey yok yani. Banka personeli ile alakalı tamamen. Saygılar


  • @denizci10 Ben normal kart vermezler demedim ki 🙂 Tebrikler, sevindim sizin adiniza.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @datanist kusura bakmayın yanlış anlamışım o zaman. Ssn istiyor deyince siz o manada söylediniz sandım.


  • @denizci10 Kusurluk bir durum yok 🙂 Normal checking hesabi acarken BofA’da surec kolay oluyor. Kendim de hesap acarken SSN belirtmemistim.

  • ⭐⭐⭐

    @mexido Oh çok şükür zorlasalar da yine de sıkıntısız geçmişsiniz, sevindim sizin adınıza🙏🏻 Bundan sonraki deneyimleri de yazın lütfen. Bu arada kaç aylık oturum vermişler baktınız mı?


  • @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

    @datanist yoo Mayıs 2022 de ben ve eşim banka hesabı açtık BOFA dan. Önce debit kart verdiler sonra da kredi kartı aldık hem de normal kredi kartı secure değildi. 1000 er dolar da limiti vardı. Hatta şimdi ben demeden 3000 dolar yapmışlar limiti. Öyle bir şey yok yani. Banka personeli ile alakalı tamamen. Saygılar

    Üstad SSNsiz kredi kartını alsak bile ordan yaptığımız harcamalarla kredi skoru üretebiliyormuyuz?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bdiler61 evet. 6 ay sonra Bofa mobilden kredi skorumu gördüm. Hatta 748 di. Ama ssn olmayınca bir işe yaramıyor. Ama ssn gelir gelmez kredi skoru geçerli oluyor.


  • @denizci10 Teşekkür ederim. güzel haber.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 abi deneyimleri dört gözle bekliyoruz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tolgasatir seni mi kıracağım kardeşim yarın bir parça daha yazarım 😂

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 oraya gelelim ilk ağızdan da dinleriz de burda daha heycanlı oluyor roman tadında 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @tolgasatir eyvallah

  • ⭐⭐⭐⭐

    İLK BÖLÜM İÇİN BURAYI OKUYUN LÜTFEN

    Öncelikle 2 hafta önce Cuma günü sabah eşimle beraber yola çıktık. Önce Adana’dan İstanbul’a oradan da Houston’a geldik. Uçağın kalkmasına saatler kala Houston’daki bir arkadaşımın mesajı ile kan basıncım tepelere çıktı. Mesajında yakın zamanda bir arkadaşının girerken deport edildiği, başka bir arkadaşımın eşi ve çocuğuna da 1 ay kalış süresi verildiği yazıyordu. Bana da dikkatli olmamı söylüyordu. O andan itibaren hem ben hem de eşim telefonlarımızdaki ve bilgisayarımızdaki ABD ile ilgili her bilgiyi sildik veya arşivledik. Bunu uçaklarda havaalanında hatta gümrükten girmek için sıra beklerken bile yaptık. Hatta arkadaşım dediği gibi biz sırada beklerken 3 kişiyi polisler alıp götürdü. Bunu gören bizlerin stres seviyesi tavan çıktı. Gerçekten de stres yaptığımız kadar varmış çünkü sanki mülakattaymışız gibi sorular soruldu bize. Neden geldiğimizi sordu önce ben turist dedim. Bu sefer ne yapmak için geldiğimizi sordu bu sefer eşim 2 gün sonra evlilik yıldönümümüz onu kutlamak için geldik dedi. Sonra kaç gün kalacağımızı sordu ben 8 Şubat’a kadar dedim. İlk defa dönüş biletiniz var mı diye bir soru duydum. Hep yazarlardı ama ben hiç şahit olmamıştım. Evet var dedim. Lütfen bakabilir miyim dedi. Tam bu esnada yanındaki diğer polise döndü ve bir şeyler demeye başladı. O an her şey buraya kadarmış diye düşünmeye başladım. Ama eşim sonradan söyledi meğer yine sistem gitti demiş. Ben stresten duymamışım. Sonrasında damga bile basmadan pasaportları uzattı iyi akşamlar dedi. İçeri girmiştik ama acaba kaç ay kalma vermişti meraktan içim içimi yiyordu…

    Bavulları alacağımız yere varır varmaz hemen I-94 den kontrol ettim. Çok şükür onda da sorun kalmamıştı. Artık tek bir engel vardı o da bagajları aldıktan sonraki polislere takılmamaktı. D-Max ta bazen izliyordum nasıl arama yaptıklarını ondan orayı da kazasız belasız geçmek önemliydi bizim için…

    Neyse bavullarımız geldi çok şükür ve kazasız belasız havaalanından çıktık. Bu arada biz valizlerimize havaalanında streç yaptırdık tanesine 130 TL verdik herkese şiddetle tavsiye ederim. 1 tane valize yaptırmamıştım onda sıkıntı yaşadık sadece diğerlerini sorunsuz olarak teslim aldık.
    Evet 3.5 yıllık hayalime ABD’ye sonunda gelmiş olduk. İlk birkaç gece jetlag ile geçti ama sonrasında alıştık hemen. Cuma geldik ayağımızın tozu ile araba bakmaya gittik. Önce ikinci el araç için baktık ama hiçbirini beğenmedik. Bazılarının içi kötü bazılarının motor ışıkları yanıyor. Bize göre araç bulamadık. Biz de sıfır bakalım ne olacak dedik. Tüm bayileri gezmeye başladık. Ben Honda CRV ile Toyota RAV4 istiyordum. Hem Türkiye’deki arabamızın büyüklüğünde olsun, hem uygun fiyata hem de az yaksın istiyorduk. Gittiğimiz ilk 4 bayi SSN olmadığı için suratımıza bile bakmadı. Sonra bir Toyota bayisinde Filistinli birine denk geldik. Sağolsun bize yardımcı oldu. Yalan olmasın 5 saat içeride kaldık. Hem pazarlık yaptık hem incelemelerde bulunduk. Sonunda istediğimize göre bir arabayı bulmuş olduk. Ama arabayı 1 hafta sonra alacaktık. Bu arada burada araba geç gelecekse size kiralık araba veriyorlar. Bu konuyu lütfen dikkate alın ve isteyin. Ben sonradan öğrendim keşke isteseymişim 600 dolar verdim çünkü kiralık araba için.

    Gelelim eve. Houston’da kuzenim var sağolsun o çok yardımcı oldu yönlendirmeleriyle. 1 hafta için hem evi tutmuş hem de arabayı almış olduk. Bu arada biz apartment tuttuk. 2+2 içi yenilenmiş bir apartman dairesi. Kirası 1700 dolar. Bazıları ucuz diyebilir ama buraya göre 170 dolar pahalı. Normalde 1530 dolar a tutacaktık ama ben içi yenilenmiş olmasını istedim. Banyoları ve mutfağı sıfırdan yapılmış, buzdolabı sıfır, halıları sıfır, parkeleri sıfır ve tüm boyaları yeni yapılmış olduğu için tercihimizi bu yönde yaptık. 1700 dolar içinde ne var diye soran arkadaşlar için hemen açıklamak isterim. Buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinası, bulaşık makinası, fırın ve fırın üstü ocak, mikrodalga fırın, iklimlendirme sistemi, avizeler, perdeler, halılar, güvenlik, aidat, havuz, spor salonu, ortak alan ve kapalı otopark kiranın içine dahil. Ne dahil değil. Elektrik, su, internet, çöp dahil değil. Bunlara sonra geleceğim. Kira ayın 1’inde ödeniyor. Başvuru ücreti verdik, depozito verdik ayrıca. Başvuru ücretini geri alamıyorsunuz, eğer evde sorun yoksa çıkarken depozitoyu geri alabilirsiniz. Apartman kiralayabilmeniz için burada banka hesabınızda 1 yıllık kirayı göstermeniz ve pasaportunuzun olması yeterli. Sonrası sadece imza ve ödeme işine kalıyor. Bu arada kira kontratlarının süresi size kalmış. Mesela biz 1 yıllık yaptırdık çünkü en uygun fiyatlı oydu. İsterseniz 3 aylık yaptırırsınız isterseniz 9 aylık tamamen size kalmış. Son ay size yeni bir teklif sunuyorlar kabul ederseniz devam ediyorsunuz kabul etmezseniz evi ilana çıkıyorlar. Bu kadar basit aslında. Neyse lafı daha fazla uzatmayayım sonra yine anlatırım uzun uzadıya. Görüşmek üzere...

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   denizci10 denizci10 

  • @denizci10 valla senin her yazını okurken sanki yaşıyormuş gibi hissediyorum böyle uzun uzun yazmak hele ki orada biraz daha zordur. Zaman ayırdığın için teşekkürler emeğine sağlık abi

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 Orçun o girişteki korkunu resmen yaşadım ya 😅 Neyseki sağ salim vardınız düzeninizi kurdunuz🙏🏻 Bundan sonrası da eminim çok güzel olacak, bekliyoruz devamını🙏🏻


  • @denizci10
    İki hafta içinde hem ev, hem araba işini halletmişsiniz. Bilmeyenler için söyleyeyim bu muazzam bir başarı. Kredi skoru oluşmadan kontrat yapabildiğinize göre kuzeninizin de yardımı olduğunu tahmin ediyorum. Sizin adınıza çok sevindim. Kafası çalışan, dürüst, geleceğe dair planları olan sizin gibi insanların Amerika’ya katacağı çok şey var. İnanıyorum, önünüz çok açık.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yenihayaletadam okuduğunuz için ve güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. İnşallah insanlara bir faydası oluyordur.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dytmelek inşallah sadece bu şekilde yaşamış olursunuz. Burada gerçeğini yaşamak inan çok kötü bir duygu. Allah kimseye o stresi yaşatmasın. Cem Yılmaz'ın 35 yaşından sonra içe doğru diye bir tabiri var ya onu yaşadım resmen.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Alper-Bayram öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Kuzenimizin tabii ki desteği var. Apartment yönetimi ile o tanıştırdı sağolsun. Sonrasında biz hallettik. Eşyaları alacağımız yeri nokta yer verdi gittik oradan biz aldık ama. Araba içinde ilk olarak ikinci el almamıza yardımcı oldu ama sonrasında biz memnun kalmayarak kendimiz hallettik. İlk 1 hafta hatta 10 gün inanılmaz yoğun geçti bizim için ama dediğim gibi buna değdi açıkçası.


Benzer Başlıklar

  • 132
  • 28
  • 8
  • 35
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum