Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gokayK Sorular hakkında daha bilgili olan arkadaslar cevap verecektir kesin. ben sadece 5. soru hakkında yazmak istedim. Housewife ile housemaker ayni seyler degil.


  • @egesahinkaya tamamdır çok teşekkürler 🙏


  • Merhaba,
    2023 ilk çeyreğinde vize görüşmem var. Schengen ile 3 Avrupa ülkesi gezdim. Rusya’ya da gitmek istiyorum. Moskova ve st Petersburg

    Oraya gitmek Amerika Turistik vizemi olumsuz etkiler mi çünkü politik gerginliği ve yaptırımları biliyorsunuz. Bu konuda konsolosluğu arasam sıkıntı olur mu?


  • Son donemlerdeki durumlar ne kadar etkiler bilmiyorum ama ben ilk amerika vizemi almadan once , 2018-2019 olması lazım , 10a yakin Rusya vizem vardi. Herhangi bir sikinti yaşamadım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon denemesi bedava. sahne sizin deneyin görelim alıp alamadığınızı... Yani bu kadar detaylı anlatım yaptım içinden bunu anladıysanız benim başka diyecek bir sözüm yok size. Takdiri forum ahalisine bırakıyorum... inşallah hiç kimse okuduğunu anlamada sizin gibi olmaz...


  • @alper41 göçmenlik sorunu nerede soruyordu? SD-160 formu doldurdum ama öyle bir soruya rastlamadım ya da gözden kaçmış.
    Ben de bu sene ilk kez başvurdum Green Card’ta. Turist vizesi için randevu alacağım Ocakta başvurarak. Bir sıkıntı yaşar mıyım? Formda öyle bir seçenek görmedim ki varsa neyi seçmem gerek?
    Yardımcı olursanız sevinirim.


  • @uzaysan Bilgilendirme için teşekkür ederim ama gördüğüm kadarıyla o sayfa talimatları içeriyor, bana şu vize gibi görünen ama bu bir vize değildir yazılı, fotoğraflı confirmation page gerekli. Sizin bahsettiğiniz kısım ilişik resimdeki gibi;
    Adsız.png


  • @waterman uçak bileti satın alıp çıktısını aldıktan sonra iade ettigimizde, o çıktı ile mülakata gidince bir sıkıntı çıkmıyor değil mi? Başka türlü uçak bileti ödeme yapmadan alınmıyor diye biliyorum.

    @denizci10 Ustad size de bir sorum olacak değerlendirirseniz sevinirim.

    2010 dan beri Antalya’da İsveç merkezli medikal ürünler üreten bir şirkette Ekip Lideri olarak çalışıyorum. Evliyim 1 tane kızım var. Eşimle geçen yıl savaş öncesi noelde eşimle Ukrayna’ya gittik. Eşim 7-8 yıl önce iş seyahati için 2 kez Almanya’da bulundu. Ben de 14.12.2022 Çarşamba günü isveç için Shengene başvuracağım Ocak 2023 gidip gelmeyi düşünüyorum. Ha bu arada Eşimle aynı şirkette 2010 yılından beri çalışıyoruz. O da tasarım sorumlusu.
    Eşimlw B1/B2 vizeye başvuru yapmayı planlıyoruz çocuk olmayacak. DS-160 formunu ikimizde doldurduk.
    Sadece Ocak ayını bekliyorum randevu almak için.

    Bu profilimizle vize sonucu sizce ne olur?


  • @Kekw ais ten randevu alırken, başvuru sahibi ekle butonu var kendi bilgilerini girdikten sonra beraberinde gideceğin kişileri ekleyebilirsiniz.


  • @Not_Born_Yesterday bende DV2024 e ilk defa başvurdum. DS-160 formuna “herhangi biri göçmenlik için sizin adınıza başvuruda bulundun mu” sorusuna evet mi yanıtı vermeliyim yoksa hayır mı? Çünkü kendim başvurdum.
    Mülakatta bana Green Card başvurusu yaptınız mı sorusu gelirse evet dersem vize durumunu olumsuz etkiler mi?
    Tavsiyenizi bekliyorum

  • ⭐⭐⭐⭐

    @charon, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @denizci10 o zaman hayalden sirket olusturup antetli kagidina bu arkadas xyz icin gidecek yazip vize alabiliriz?

    Alabilirsin tabi. Amerika beyana bakar. Sen DS 160 da hayali olarak kurduğun şirket bilgilerinle, bir şekilde sahtesini düzenlediğin e-devlet karekodlu işe giriş belgesiyle gidersin vize almaya. Adamın da işkilleneceği tutar, sen ver evraklarını idari işleme tabi tutayım seni der. Banka dökümanları şirket bilgileri senin iş ile ilgili bilgilerinin sahte olduğunu anlayıp sana sistemde bir de sahtekar ibaresiyle red basar. Bir daha sittin (60) sene vize alamazsın. Karşındaki de CIA ajanı değil zaten. Çok kolay kandırırsın. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mr-bozturk bana kalsa alırsınız ama sorun bana kalmıyor işte 😂

  • ⭐⭐⭐

    @mr-bozturk Daha önce Green Card kazanıp DS-260 doldurdunuz mu ? Hayırsa cevabınız da hayır olacak. Green Carda başvurdun mu diye soracaklarını sanmıyorum.


  • @Programmer henüz kazanmadım ilk kez bu yıl başvurdum çekilişe. Mülakatta ekrandan çekilişe katıldığımı görüp soruyorlar sandım


  • Merhaba, vize reddim sonrası birkaç avrupa seyahati yapmak istiyorum. Ancak mevcut kriterlerim sebebiyle (genç ve bekar) shengen ülkelerine gitmek yerine, öncesinde vizesiz seyahat yapsam mı diye düşünmekteyim. Ama merakım şu ki vizesiz seyahatler de pasaporta işleniyor mu işlenmiyor mu bilmiyorum. Vizesiz seyahatler de olsa faydası olur mu sizce?

  • ⭐⭐⭐

    @madmizah, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba, vize reddim sonrası birkaç avrupa seyahati yapmak istiyorum. Ancak mevcut kriterlerim sebebiyle (genç ve bekar) shengen ülkelerine gitmek yerine, öncesinde vizesiz seyahat yapsam mı diye düşünmekteyim. Ama merakım şu ki vizesiz seyahatler de pasaporta işleniyor mu işlenmiyor mu bilmiyorum. Vizesiz seyahatler de olsa faydası olur mu sizce?

    Vizesiz ülkelerde de pasaporta damga basılıyor,vizeli ülkelerde de tabi birkaç ülke dijital sisteme geçtiği için pasaport numarası sorgulandıgında da giriş çıkışlar gözükür diye düşünüyorum.


  • @gokayK bu kadar detaylı olmasina gerek olmadiğini düsünüyorum e devlet üzerinden ulaşabildiğiniz tarihleri yazin. Cok eski tarihlerle alakali incelemıyorlar homemaker=housewife. Amerikada böyle gecer.
    Stay at wife= homemaker= housewife.
    Benim de annem ev hanımıydı bu sekilde işaretlemiştim. Vizesinde bi sıkıntı cıkmadi


  • @lbsryts babamın tarihlerinde e-devletten ulaşamıyoruz, lise gözükmüyor mezun olmadığı için, askerlik de durum belgesinde tarih yazmıyor. ama sanırım annemin formunu tekrar doldurup homemaker olarak işaretleyeceğiz, not employed seçmiş olmak olumsuz etki yapabilir diye düşünüyorum. teşekkürler


  • @ibrahimasar hocam sahte olmasina gerek yok. Sirket kurmak 3 gunluk is.
    Denizci arkadasimiz diyor ki isyerinden kagitla vize aldirdim. Ona istinaden.

    Abimin 2 tane dukkani var mesela toptan mal veriyor otellere/kafelere vs. bu sirkette kendimi calisiyor gosterip, x fuarina gidecegim bahanesiyle sirketten kagit alip, vize almak zor olmasa gerek. Sonucta karekodlu ise giris belgesi var, sirketin banka hesaplari var,var oglu var.


  • @madmizah balkan ulkeleri damga basmiyor(karadag basmamisti 2017de).
    Istenirse basiyorlar gerci.

    Damga basmayan ulkelerin birbiriyle veri paylasimi anlasmasi yapmis olmasi lazim,yoksa elcilik goremez.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum