Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tekruno Bu konuya açıklık getirilse keşke. Emin değiliz tam olarak. Sırf bu yüzden red aldıysak çok üzülürüm. Biri lütfen kesin bi şey diyebilir mi bu madde için?


  • @gucarslan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    posta yoluyla, mülakatsız B1/B2 vize yenileme deneyimi

    1,5 yıl önce biten ve DV süreci devam ederken yenilemediğim B1/B2 vizem için 5 kasım'de sistem üzerinden DS160 formunu doldurdum. burada önemli konu, daha önce göçmenlik başvurusu yapıp yapmadığınız sorusu. ben "evet" cevabı verip gerekli açıklama kısmına ingilizce olarak "mali yıl bittiği için sürecimi tamamlayamadım" şeklinde açıklama yaptım.

    sonrasında AIS sisteminden gerekli bilgileri doldurdum.
    çıkan ekranda 48 ay içinde biten vizemi yenilemek istiyorum seçeneğini seçtim.
    AIS kaydının son sayfasında size 10 sayfalık bir soru çıkıyor. bu sorularda en son ne zaman vize aldığınız, vizenizin ne zaman bittiği vb. sorular soruluyor. bunlara verdiğiniz cevaplara bianen sistem size zaten ilgili gereksinimleri sağlıyorsanız gerekli evrakları posta yoluyla göndermenizi istiyor.

    📤 5 kasım cuma günü;

    • DS160 - Confirmation Page
    • eski vizenizin olduğu ve vizenizin basılacağı pasaport
    • 1 adet fotoğraf
    • evli iseniz evlilik cüzdanınız ilk üç sayfası ve varsa eşinizin abd vizesinin taranmış çıktısı
    • ais kaydı sırasında verilen bir sayfalık geri gönderi evrağını

    PTT ofisinden istanbul konsolosluğu'na gönderdim.

    📥 9 kasım salı günü;

    CEAC sisteminden vizemin basıldığı bilgisini görüntüledim.
    aynı gün PTT'den mesaj aldım, 1 gün sonra da vize basılı pasaportumu şubeden teslim aldım.

    işlem bu kadar basit.
    deneyimin ilgilenen kişiler için faydalı olması dileğiyle.

    @BerryLisrap burada daha önce @gucarslan'ın paylaştığı mülakatsız yenileme tecrübesi vardı. Mülakatta birebir muhattap olmak farklı bir durum olabilir. Bu soruya evet yanıtı verip de mülakatta olumlu sonuç alan oldu mu henüz göremedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BerryLisrap doğru cevap vermişsiniz.


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim. 🙏


  • @gucarslan kusura bakmayın iyice kafam karıştı bu konuda, DS-160 doldurma sürecindeyim. Tecrübenizde evet diyip açıklama yaptığınızı belirttiğiniz soru "Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the United States Citizenship and Immigration Services?" değil miydi? Ben soruları mı karıştırdım yoksa.


  • @tekruno; bunun çevirisi ve anlamı şu: birisi sizin için abd göçmenlik dairesine başvuru yaptı mı? Örneğin kardeşim benim için green card sponsorluk başvurusu doldurdu. O zaman cevap evet olacak. Ya da annem, babam, eşim aynı şekilde benim gelmem için dosya doldurup sisteme yükledi. O zaman da cevap evet olacak.

    Şahsi fikrim kendi adıma yaptığım green card lottery başvurusunun bu kapsama girmeyeceği yönünde. Yani çekilişe başvuran biri buna hayır demeli çünkü ortada bir “file” yani dosya yok. Kendim öyle cevaplayıp mart 2022 de b1/b2 aldım.
    Bana da sordu green card a başvurmuşsunuz (ekranda görüp) ne zaman başvurdunuz diye. Evet, 2020 de diye cevapladım. Gitmeyi düşünüyor musunuz diye sordu. Bilmiyorum case no yüksek sıra gelmez gelirse düşüneceğiz karar vereceğiz diye cevapladım.
    Sonra vizemi onayladı. Ne bir evrak aldı ne de fotoğrafımı.


  • @celal-zümrüt aktif vizeniz varsa bizden daha yüksek şansınız. Bugün eşinde aktif vizesi olan arkadaşım onay aldı.


  • @BerryLisrap Böyle bir aile profine vize verilmemesi çok üzücü, sırf lotary kazandınız diye Abd'ye turist olarak da almıyorlar.


  • @Not_Born_Yesterday teşekkürler yanıtınız için. Mülakat tarihinde süreci devam eden aktif bir DS-260'ınız olduğundan bizim için de emsal teşkil ediyor bu durum.


  • @celal-zümrüt şu an bende aynı tereddütdeyim. Şu an aktif vizem var. Olurda çıkarsa bizede olan mevcut vizesinden de olmayalım. Bugün de başvuru için son gün


  • @BerryLisrap

    Formda verdiginiz yanit kesinlikle formun akisina, kamuya acik yonetmeliklere, onceki basvuru tecrubelerine uygun ve bence de dogru. Son soyleyecegimi en bastan yazayim, ben de olsam sizin gibi yanitlardim. Umarim bundan sonra onunuzde daha ferah ve sizin icin iyi yollar acilir!

    Sn @Not_Born_Yesterday yorumuna da katiliyorum.

    Formdaki ilgili soruda, sizin icin USCIS'e Aile(Family) veya Is (Employment) destekli/sponsorlugunda bir gocmenlik basvurusu yapildi mi diye soruluyor. Bu basvurular gocmen adayi tarafindan degil de sponsorlugunu yapan kisi/sirket tarafindan gerceklestirildigi icin soru bu sekilde kurgulanmis. Genel kabul, Diversity Visa Program'in (Department of State) USCIS'e (Department of Homeland Security) yapilan bir "Immigration Petition" olmadigi yonunde.

    Maalesef gocmen olmayan vize formlarinda Diversity Visa basvurusuna dair bir soru yok. Ote yandan, bu durum anlasilabilir zira cekilise katilmak gocmenlik basvurusu veya niyetini tam olarak kanitlamiyor. Bunun icin gocmenlik basvurusu alma ve kabul/red etme yetkisi olan bir kuruma (USCIS) basvurulmus olmasi gerekiyor. Department of STate ancak cekilisi kazanan bir sahsin ilgili formlari doldurup belgeleri teslim etmesinden sonra sureci USCIS'e (Department of Homeland Security) ilettigine gore o ana kadar gocmenlik niyetini kanitlayacak bir durum soz konusu degil. Surec tam da bu noktaya gelindiginde biraz "gri" alan olusturup konsoloslarin sahsi insiyatif kullanmasina zemin hazirliyor olabilir. Ancak yine de DS-160'ta bu surec sorulmadigindan yine de "Hayir" cevabinin verilmesi gerekiyor.

    Hep vurguladigim(iz) bir konuya dikkat cekmek isterim ki her ne olursa olsun U.S. ile ilgili her turlu isleminizde ve durumda -soruldugunda- durust ve dogru cevap verilmesi cok onemli (kendinize zarar verecegine inandiginiz ve "pleading the Fifth" yolunu izleyeceginiz durumlar haric). Muhtemelen sizin saklamaya calisacaginiz cevap zaten biliniyordur. Dolayisiyla dogrudan "Greencard kurasina katildin mi?" diye soruldugunda vereceginiz cevap net, evet.

    Son olarak - biraz Nasreddin Hoca fikrasi gibi olacak ama- DS-160'taki ilgili soruya, konuyla alakasi olmamasina ve o sorulmamasina ragmen "Evet" diye cevap verip "DV cekilisine katildim" diye not dusmenin bir zarari olmayacagini soyleyen gocmenlik avukati yorumlari da duymustum. Saniyorum bu konu bu yil biraz daha netlesecek.

    P.S. Bir gozlemim de basimiza (Akdeniz ve Ortadogu kulturu) ne geliyorsa sorulan sorulara, cevabi disinda, ek bir yigin detay ve alakasiz bilgi ile yanit vermemiz sebebiyle gelmesi. Lutfen bu notumu konsolosluk mulakatlarinizda, sinir gecislerinizde, sinir guvenlik veya trafik polislerinin karsisinda ve hatta yoneticilerinizin sorularinda aklinizda bulundurun 🙂 Bize sanki "daha net" bilgi veriyormusuz gibi geliyor sadece 🙂


  • @Sharm hoşgeldiniz sayın @Sharm ❤️ sizin yazınızı görmek beni ziyadesiyle mutlu etti.


  • Merhaba,
    Ben ve eşim green card sahibiyiz. Eşimin annesi ve 12 yaşındaki kız kardeşi için turist vizesi başvurusu yapacağım ama tüm anlatımlar hep tek kişi için yapılmış. Forumda baya aradım ama bir türlü bulamadım. Annesi ve kardeşi için tek tek ds160 formlarını doldurdum. ais.usvisa-info.com üzerinden hesap açtım ve her ikisinide hesaba ekledim. Fakat her ikisi de farklı başvurularmış gibi görünüyor. Ben bu aşamada her ikisi içinde devam diyip ödemeleri yapıp ayrı ayrı mülakat tarihi mi alacağım? 12 yaşındaki kardeşi mülakata gidecek mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    ds.png


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @melih-savdert önce birini ekleyin sonra başka birini başvuruya ekle deyip diğerini de ekleyin. böylece beraber randevu alırsınız. aynı anda mülakata girerler.


  • Arkadaşlar sorum saçma gelebilir ama hala anlamadığım şeylerden birisi biz evrakları ptt'ye teslim edip ptt mi gönderiyor konsolosluğa belgeleri yoksa biz mülakat günü yanımızda getirip öyle mi veriyoruz ?


  • @Türker-0 Mülakata giderken pasaport ve destekleyici belgeleri yanınızda götürüyorsunuz vize onayı halinde pasaportunuzu görevli alıyor ve vize basım işlemlerinden sonra ptt ile belirlediğiniz adrese ya da seçmiş olduğunuz ptt merkezine gönderiliyor. İdari işlem durumunda sizden istenirse belgeleri ptt ile elçiliğe ya da konsolosluğa gönderiyorsunuz.


  • @Muhtaradana

    Tesekkur ederim, hos buldum 🙂
    YesilkartForum ayni samimiyeti ve nezaketi koruyarak daha da buyuk bir aile olmus tum forumdaslarin ellerine yureklerine saglik!


  • Merhabalar babam yaklaşık bir ay onca kabul aldı ama pasaportu henüz gelmedi bu durumda ne yapmalıyım?


  • @denizci10 Bu dediğiniz işlemi ds160 sırasında mı yoksa https://ais.usvisa-info.com/ sitesinde hesabıma login olduktan sonra mı yapacağım? Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 19
  • 187
  • 6
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum