@aysenalkan yurtdışı doğum olarak teminat yok. Sadece yurtdışı yatarak tedavi olarak teminat var.
-
Bu konuyu tekrar gün yüzüne çıkartmış olacağım fakat bu konuda ciddi bir bilgiye ihtiyacımız var. Oğlumuz Tip-1 Diyabet ve Alerjik Astım hastası. Novarapid-Lantus gibi insülinler ve Dexcom G6 Glukoz Takip Cihazı kullanıyor. Bunlara Amerika-Kaliforniya özelinde ulaşmasında herhangi bir problem yaşar mıyız ? Bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
-
@bkio, içinde söyledi: Medicaid Vs. Medicare
Herkese merhaba,
18 Şubat itibariyle San Diego'ya yerleştik. Yani henüz bir ev kiralamadık ancak o tarihten bu yana buradayız 🙂
Sağlık sigortası ile ilgili kafamı karıştıran bir durum var.
Medicaid ( California'da medi-cal deniyor sanırım ) programından faydalanmanın public charge olarak değerlendirilip değerlendirilmediğiyle ilgili farklı bilgiler okuyorum. Burada da aynı şekilde. Public charge'a sebebiyet vermez diyor herkes ancak riskli bir şey yapmak istemiyorum.
Mantıklı olan, eyaletin marketplace'inden bir sigorta planı satın almak mı? Deneyimi, bilgisi olan varsa fikir verirse memnun olurum.
Herkese tekrardan merhaba. Benim gönderime bir yanıt gelmedi ancak kendimiz ne yaptık bunu paylaşayım. Belki sonradan bakanlar için bir faydası olur. Kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir. 4-5 günlük düşünme ve araştırma sonucu kendi uygulamamızı aktarmaktan ibarettir.
Public charge meselesi kafamı karıştırdığından, öncelikle Covered California sitesindeki resmi danışma numarasını aradık ve henüz bir gelir elde etmediğimizi ancak birkaç hafta içinde gelir elde etmeye başlayacağımızı belirterek nasıl ilerlememiz gerektiğini sorduk. "bugün itibariyle bir gelir elde etmediğiniz için bunu bu şekilde sisteme girin, sistem sizi medi-cal'e yönlendirecek, gelir elde etmeye başladığınızda yine aynı siteden güncellersiniz, medi-cal'den faydalanmak public charge'a sebebiyet vermez" dedi.
İkna olmadığım için "find local help" bölümünden Türkçe konuşan acentelerden biriyle görüştüm. Acentedeki beyfendi de public charge'a sebebiyet vermeyeceğini, mantıklı olanın medi-cal ile ilerleyip sonra güncelleyerek gerekirse marketplace planı almak olduğunu söyledi.
Ben yine ikna olmadığım ve bu kez yine sitede yer alan ancak destek hattı olarak geçenlerden birini aradık. Buradaki hanımefendi de an itibariyle gelir elde etmediğimiz için hanehalkı gelirinin olmadığını belirtmemizi, gelir elde etmeye başladığımızda 30 gün içinde güncellemeleri yaparsak bir sorun olmayacağını, gelirimizin medi-cal için ön görülen sınırın üzerine çıkması durumunda sistemin zaten covered california üzerinden marketplace planlarına yönlendireceğini söyledi. Kendisine, medi-cal'in iptal edilip marketplace planına geçilmesi durumunda güvencesiz bir dönem olup olmayacağını da ayrıca sordum ve güvencesiz kalma riskinin olmadığını söyledi.
Hâla tam olarak ikna olmadığımdan ve aman public charge filan ileride başımıza iş açmayalım endişesinden dolayı ben aslında marketplace'ten bir silver paket almaya karar verdim. Ancak covered california'da gerekli bilgileri doldurarak ilerleyip, beklenen yıllık gelire ortalama bir meblağ yazdığınızda şöyle sorular geliyor "bu geliri aylık/yıllık mı elde ediyorsun?" "bu geliri hangi tarihte elde ettin?" "bu gelir hâla devam ediyor mu?" gibi gelirin detaylarına ilişkin cevaplar istiyor. Bir adım sonrasında da gelire ilişkin kanıt yüklüyorsunuz. Bu sebeple, şu an tahmini gelire ilişkin beyanda bulunmak da hatalı olacak gibi geldi ve mecburen gelirimiz olmadığını beyan ederek ilerledik.
Başvuruyu dün tamamladım. Bugün medi-cal için uygunluğa ilişkin bir yazı geldi. Ancak bu bir tür ön yazı olarak anladım. Gelişmeleri aktarırım.
Bu ay sonuna doğru muhtemelen ilk gelirimizi elde edeceğiz ve nisan ayı içinde bunu güncellemeyi planlıyorum. Her ay güncelleme yapacağım daha doğrusu. Zaten gelen her belgede de, hane halkının büyüklüğünde ya da gelirinde herhangi bir değişiklik olursa 30 gün içinde bildirmekle yükümlü olduğu yazıyor. Zaten başvuruda da bunu taahhüt ediyorsunuz.
Gelir artışını zamanında bildirirsek bir sorun olmayacağını umut ediyorum.
-
@denizezgi Yaptırın. Public charge, ABD göçmenlik hukukunda, bir kişinin devletin geçim desteğine bağımlı olup olmadığına bakılan bir değerlendirmedir. Ama her kamu desteği public charge değildir. Healthcare gov’da kullanılan premium tax credit (PTC) public charge değerlendirmesine girmez, sosyal yardım (welfare) sayılmaz ve ileride vatandaşlığınız için (naturalization) bir sorun teşkil etmez. Bu durum USCIS tarafından açıkça belirtilmiştir. Çünkü bu destek nakit yardım olmadığı için kişiyi geçindirme amacı taşımaz, vergi sistemi üzerinden verilen bir vergi indirimi veya sübvansiyondur.
Ancak bazı sağlık yardımları public charge olabilir, karıştırılmaması önemli, bunları iyi öğrenmek lazım.
Public charge olanlar:
• Medicaid yani uzun süreli bakım için örneğin huzurevi, nursing home vs.
• Cash assistance (SSI, TANF gibi)Benim örneğim de şu:
Ben DC’de yaşıyorum, burası eyalet statüsünde olmadığı için Healthcare gov burda geçmiyor, DC Health diye kendi sağlık sistemi var. Şuanda çalıştığım işyerim Nisan ayı gibi beni sağlık sigortası kapsamına alacağı için bu arada (3-5 ay) sigortasız kalmamak adına bir başvurayım bakayım dedim, tüm belgelerimi yükledim (residency, paystub, immigration etc). Önce $680 tax credit onaylandı, sonra yanlışlık yapmışız, halen değerlendiriyoruz diye notification yolladılar ve tax crediti iptal ettiler, şaka gibi 😃
Bende bunun üzerine Türkiye’deki aile hekimi/sağlık ocağı sistemine benzer, oturduğum eve 0.5 mile uzaklıkta MedStar diye bir klinikten ücretsiz üyelik aldım, Healthy DC Plan böyle mini bir plan da sunuyor, tamamen ücretsiz, 0 deductible, copay, vs vs. Yani örnek veriyorum, grip oldunuz - antibiyotik mi yazdırmanız lazım, acil fenalaştınız mı, parmağınız mı kırıldı, mideniz mi zehirlendi gibi gibi ayaklı tedavi ve rahatsızlıklarda ve rapor yazdırmada gayet iş görecek bir plan. Sizde Healthcare’den bakınız, eğer böyle planları varsa yaptırabilirsiniz, zira PTC kullansanız bile fark ödeyebilirsiniz, deductible vs yani o kadar hastane kullanan biri misiniz onu düşünün.Şüpheli bir hastalık durumunda zaten basar Türkiye’ye giderim diye düşünüyorum, Allah’tan Türküz ve böyle bir imkanımız var, elin Amerikalısı napsın, bu sömürü sistemine mahkum.
-
@zge Ben mumkun oldugu kadar organic ve dogal olanlari tercih ediyorum. Omega 3 fish oil, vitamin D, calcium, vitamin C, magnesium ve GABA supplements aliyorum. Florida'ya tasindiktan sonra vitamin D azalttim.
Gida olarak da bircok urunun organic veya dogal olanini tercih ediyoruz. Hazir ve paketlenmis gidalardan, dondurulmus gidalardan, fast food urunlerden, gazli iceceklerden mumkun oldugu kadar uzak durmak en iyisi.
-
@MySea Gectimiz hafta ve bu hafta toplamda 18 Ailenin vizesini iptal ettiler Konsolosluga cagirip bu konu ile alakali . Ayrica 4 Kasim tarihi icinde bircok Aile gorusmeye cagirildi ayni konu icin. .Aslinda tamda bu yeni Olay icin bilgi tecrube duyumu olan varmi diye sormak istemistim .
-
Yakin zamanda B1/B2 vize turu ile Amerikaya gelip Dogum yapmis Aileleri Konsolosluga cagirarak , bu gerekce ile vizelerinin iptal edildigi duydum , yaklasik 10/15 Ailenin . Sanirim bir o kadar Ailede 4 Kasim gibi ayni amacla Konsolosluga cagirilmis . Bu konu hakkinda bilgisi , tecrubesi , duyumu vs olan varmi acaba ?
-
Merhaba, eşimin kronik bir rahatsızlığı olduğu için biz de benzer süreci yaşadık. Sigorta yaptırırken MS gibi mevcut hastalıkları mutlaka beyan etmeniz gerekiyor, çünkü sigorta şirketi risk değerlendirmesini buna göre yapıyor. Bazı poliçeler kronik hastalıkları tamamen kapsam dışı bırakabiliyor ama bazı şirketler ek prim karşılığında dahil edebiliyor. Yani doğrudan fiyat artışı değil ama teminat sınırlaması olabiliyor diyebilirim.
Amerika’ya gitmeden önce özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneklerine mutlaka bakın, özellikle yurt dışı teminatı olan poliçeleri tercih etmek çok önemli. Biz Türkiye’deyken yaptırdık, sonrasında bazı giderleri burada da kullanabildik. Şirket seçerken danışman desteği almak işinizi baya kolaylaştırıyor çünkü her poliçenin kapsamı farklı oluyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir 💛
-
@FreeWoRLD bizim gibi periyodik olarak tahlil yaptırması gerekenler için çok faydalı, sağlık konusu biraz bilinmez bizim için haliyle..
Kızımın 2 yaşından beri, yılda bazen 2, bazen 4-5 kez yaptırmamız gereken tahlil paketini ekledim sepete totali görebilmek için (ki bazıları paket olduğu için fazladan kalemler de var içinde, mesela alt ast tek kalem olarak yoklar, hepatic paket yapmışlar, bilirubin albümin vs de var, bunların hepsi ayrı ayrı ücretli burada). 66.84 tuttu hepsi. Bence gayet uygun. Teşekkürler, kıymetli bir paylaşım olmuş. -
Welcome to the Health Insurance Marketplace® Welcome to the Health Insurance Marketplace®
Welcome to the Health Insurance Marketplace®. Official government website.
-
-
@TUNCAHM hocam ilaclari kargo Ile gonderiyorlar miymis ogrenebildiniz mi?
-
@evr42 merhabalar Medicaid e başvurduk internet üzerinden başvurup bir de onların ofislerine gittik onlarda başvurumuzu gözden geçirdiler. Ssn istiyorlar bu arada, başvurumuz sonuçlanmadan geçen hafta buradaki hastaneye gidip muayeneyemizi olduk oradaki görevli size fatura gelecek ama merak etmeyin medicaid çıkınca biz onlarla halledeceğiz dediler. Henüz fatura gelmedi. Ben kontrolümü oldum gayet ilgililerdi.
-
Herkese merhaba, ben Fatih. Istanbulda yasiyorum daha once baska baslikta bahsetmistim. Disotonomi/POTS hastasiyim uzun suredir. Oregon eyaletinde Northwestern Functional Neurology kliniginde alternatif tedavi icin tedavimi karsilayabilecek dernek/organizasyon vb ariyorum.
Yasadiginiz eyalette boyle bildiginiz Turk dernke veya organizasyon var mi?
-
Aradaslar merhaba. Newyork tayim . Turist vizemi F1 a cevirdi ve su an süreç pending asamasinda.. Sorum su, ücretsiz veya uygun fiyata check up yaptırabileceğim yerler varmidir acaba? Tecrubelerinizi paylasirmisiniz lütfen?
-
ABD'de doğum ile ilgili merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1799/amerika-da-doğum-hakkında-merak-edilenler
IR5 vizesi, ABD vatandaslarinin anne veya babalari icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yoludur. Anne veya babaya sponsor olabilmek icin ABD vatandasinin en az 21 yasinda olmasi gerekir. Bu konu ile ilgili de merak ettiklerinizin cevaplarını aşağıdaki konu başlığında bulabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir-5-vize-süreci-abd-vatandaşlarının-anne-ve-babası
-
-
@aysenalkan yurtdışı doğum olarak teminat yok. Sadece yurtdışı yatarak tedavi olarak teminat var.
Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
-
@TUNCAHM bu kişiye sorabilirsin. Amerika da eczane de çalışıyor.
-
@ayvalik10 COK TESEKKURLER
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
@TUNCAHM bu kişiye sorabilirsin. Amerika da eczane de çalışıyor.
Malesef bu soruyu arkadasımıza ilettim ama yanıt alamadık henüz.
Yardımcı olabilecek veya yorumlarınız varsa çok memnun oluruz.
Selamlar -
@TUNCAHM kendisine ulaşayım
-
@TUNCAHM GoodRx üzerinden ilgili ilaçların sigortasız fiyatına bakabilirsiniz. Bazen sigorta ile almak daha pahalıya gelebiliyor. İlaç raporunuzu ve bir epikrizi İngilizce olarak yanınızda getirebilirsiniz, ancak ilaçları almak için ABD'deki bir hekim tarafından yazılması gerekiyor.
Sigortanın ne şekilde karşılayacağı poliçenizde yazar. Deductible tutarına bakmanızı öneririm. -
@knnrn, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
@TUNCAHM GoodRx üzerinden ilgili ilaçların sigortasız fiyatına bakabilirsiniz. Bazen sigorta ile almak daha pahalıya gelebiliyor. İlaç raporunuzu ve bir epikrizi İngilizce olarak yanınızda getirebilirsiniz, ancak ilaçları almak için ABD'deki bir hekim tarafından yazılması gerekiyor.
Sigortanın ne şekilde karşılayacağı poliçenizde yazar. Deductible tutarına bakmanızı öneririm.Tesekkurler Hocam, cok selamlar
-
@TUNCAHM ömerin cevabı
İlaç almak için doktordan reçete almalısın
Burda Türk doktorlar var Yazarlar sorun olmaz
Ama Amerika da ilaç pahalı ordan ilacını al gel
Ve ordaki sigorta belki hastanede geçer ama eczanede geçmez -
new jersey de yaşayanlar bu eczaneye yolunuz düşerse ömeri sorun sizlere yardımcı olur
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
@TUNCAHM ömerin cevabı
İlaç almak için doktordan reçete almalısın
Burda Türk doktorlar var Yazarlar sorun olmaz
Ama Amerika da ilaç pahalı ordan ilacını al gel
Ve ordaki sigorta belki hastanede geçer ama eczanede geçmezHocam malesef yanımıza 4 aylık ilaç alabiliyoruz, SGK 4 aylık ilaç veriyor, yazmadığımız yer kalmadı.
Amerikada reçeteyi söylediğiniz gibi doktora yazdırdıktan sonra, sigorta şirketi ilacı karşılaması gerekmiyor mu, çünkü fiyatı yüksek ilaçlar, kutusu 5000 USD civarı. -
@TUNCAHM whatsapp bu numarayı kayıt edip kendisine sigorta ilaçları karşılar mı diye sorabilirsin
+1 (954) 980-4000
alper behar
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
@TUNCAHM whatsapp bu numarayı kayıt edip kendisine sigorta ilaçları karşılar mı diye sorabilirsin
+1 (954) 980-4000
alper behar
Tesekkurler
-
@TUNCAHM Amerikada bazi ilaclar cok pahali oldugu icin ozel firmalar bu konularda destek veriyorlar. Esim burada sigortali ve MS hastasi. Kendisinin Turkiyedeki ilaci SGK tarafindan raporlu oldugu icin ucretsiz saglaniyordu. ABd de ise recete yazilsa bile 150-200 dolar bir co-pay cikiyordu. Gelir durumunuz ve devlet tarafından tamam, arsilanmayn bir sigorta sayesinde yani, Kaliforniyadaki medical sistemine girmeden, aylik saglik sigortasi ile bir miktar odeyerek, sponsor bir firmaya basvurduk ve co-payi onlar oduyorla su an. İlacınız ile ilgili bu yonde de bir arastirma yapabilirsiniz.
-
Merhaba, bu başlıkta okumuştum ama emin olmak için sormak istedim. Ailecek (eşim, çocuk ve bebek) 3 kasım'da giriş yaptık. Türkiye'de 2022 yılında çalıştığım sürece yaklaşık $10K gelir elde ettim. Vakit kaybetmeden healthcare.gov'dan 2022'nin kalan kısmı için sigorta yapmak istedim. Çocuklar için henüz medicare/medicaid başvurusu da yapmadım. Kendim için 2022 gelirini (income) girerken, bu yılın kalan günlerinde iş bulup çalışma ihtimalime binaen ortalama $3K income girmek istiyorum. Sorum şu ki, Türkiye'deki kazancım vergilendirilmiş ve ödenmiş olduğu için, $10K'lık kısmı buraya yazmamakla hata yapmış olmam değil mi? Çünkü income olarak ABD için de girersem tekrar vergilendirilecek. $13K yerine $3K yazmalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.
-
Bu ileti silindi! -
@Not_Born_Yesterday, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
Merhaba, bu başlıkta okumuştum ama emin olmak için sormak istedim. Ailecek (eşim, çocuk ve bebek) 3 kasım'da giriş yaptık. Türkiye'de 2022 yılında çalıştığım sürece yaklaşık $10K gelir elde ettim. Vakit kaybetmeden healthcare.gov'dan 2022'nin kalan kısmı için sigorta yapmak istedim. Çocuklar için henüz medicare/medicaid başvurusu da yapmadım. Kendim için 2022 gelirini (income) girerken, bu yılın kalan günlerinde iş bulup çalışma ihtimalime binaen ortalama $3K income girmek istiyorum. Sorum şu ki, Türkiye'deki kazancım vergilendirilmiş ve ödenmiş olduğu için, $10K'lık kısmı buraya yazmamakla hata yapmış olmam değil mi? Çünkü income olarak ABD için de girersem tekrar vergilendirilecek. $13K yerine $3K yazmalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.
2022 nin kalan dönemi sizin için sadece aralık ayı yani 1 ay olacak. 3 bin veya 13 bin farketmez. Her iki rakam da minimum income ın altında olacağı için, sanırım 20 bin gibi bir rakamdı, premium sizin için $0 olacak. Ancak 2022 için tax işleminiz yapılırken de aynı şekilde hareket etmeniz uygun olacaktır.
-
Merhabalar 31 Mart tarihinde Amerika'ya geldim 1 Haziran gibi Walgreens çalışıp 15 Eylül gibi 3-3.5 ay saatlik 16 dolara çalıştım. 4 Kasım ayında Walmart işe başladım sanırım sağlık sigortası iş yeri vasıtasıyla 3 ay sonra almaya hak kazanıyorum ve sağlık sigortası başvurusu yapmamız gerekiyormuş sanırım 15 aralıktan önce bu sebeple bende artık yeterli maddi güce ulaşamadığım için sağlık sisteminden korkuyorum ama ücretsiz veya düşük sağlık hizmeti alma şansım var mı? Birden çeşit sağlık sigorta paketleri var, non profit hastaneler var hepsinin sistemi ayrı sanırım. Benim tek istediğim ücretsiz veya düşük ücretli full coverage alabileceğim bir sağlık sigortası almak istiyorum. Türkiye'ye gidip full check up yaptırmak istiyordum ama yeterli imkanım yok ekstra borça edindim bu sebeple hastaneye gidip şüphelendiğim konularda muayene olmak istiyorum o sebeple hangi paketi seçmeliyim param olmadığı için alabileceğim max limit indirim karşılama detaylarını öğrenmek istiyorum. Bu konuda bilgili olan birileri var mı yakın zamanda halleden
-
@samuraisamet
sana 2 tane isim koyucam onlara sorarsınilker yıldız 949-387-3242
alper behar Cep (954) 980-4000 -
@hasbelkader, ben de aynı dediğiniz gibi yani vergi beyanı verirken tutarsızlık olmasın diye Türkiye’deki geliri hariç tuttum. Texas için $24K gibi bir tutar görmüştüm poverty line olarak o bakımdan 3 ya da 13 sağlık sigortası için fark etmese de vergi beyanında fark edecektir diye 3 girdim.
-
Bu ileti silindi! -
@Not_Born_Yesterday Orada size önümüzdeki yılda kazanmayı beklediğiniz geliri soruyor olması lazım. Geçmiş kazançlar ile ilgilenmez. 2023 yılı için gelir beklentiniz neyse onu yazın.
Vergi açısından, 3 Kasım'dan önceki gelirlerinizi vergi beyanına girmeyin, göçmenlik statüsü kazandıktan sonraki geliriniz geçerli. Ayrıca vergi beyanı yapma dışında herhangi bir yere yazdığınız gelir vs vergilendirilmez.
Benzer Başlıklar
109
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum