Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
-
@TUNCAHM whatsapp bu numarayı kayıt edip kendisine sigorta ilaçları karşılar mı diye sorabilirsin
+1 (954) 980-4000
alper behar
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
@TUNCAHM whatsapp bu numarayı kayıt edip kendisine sigorta ilaçları karşılar mı diye sorabilirsin
+1 (954) 980-4000
alper behar
Tesekkurler
-
@TUNCAHM Amerikada bazi ilaclar cok pahali oldugu icin ozel firmalar bu konularda destek veriyorlar. Esim burada sigortali ve MS hastasi. Kendisinin Turkiyedeki ilaci SGK tarafindan raporlu oldugu icin ucretsiz saglaniyordu. ABd de ise recete yazilsa bile 150-200 dolar bir co-pay cikiyordu. Gelir durumunuz ve devlet tarafından tamam, arsilanmayn bir sigorta sayesinde yani, Kaliforniyadaki medical sistemine girmeden, aylik saglik sigortasi ile bir miktar odeyerek, sponsor bir firmaya basvurduk ve co-payi onlar oduyorla su an. İlacınız ile ilgili bu yonde de bir arastirma yapabilirsiniz.
-
Merhaba, bu başlıkta okumuştum ama emin olmak için sormak istedim. Ailecek (eşim, çocuk ve bebek) 3 kasım'da giriş yaptık. Türkiye'de 2022 yılında çalıştığım sürece yaklaşık $10K gelir elde ettim. Vakit kaybetmeden healthcare.gov'dan 2022'nin kalan kısmı için sigorta yapmak istedim. Çocuklar için henüz medicare/medicaid başvurusu da yapmadım. Kendim için 2022 gelirini (income) girerken, bu yılın kalan günlerinde iş bulup çalışma ihtimalime binaen ortalama $3K income girmek istiyorum. Sorum şu ki, Türkiye'deki kazancım vergilendirilmiş ve ödenmiş olduğu için, $10K'lık kısmı buraya yazmamakla hata yapmış olmam değil mi? Çünkü income olarak ABD için de girersem tekrar vergilendirilecek. $13K yerine $3K yazmalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.
-
Bu ileti silindi! -
@Not_Born_Yesterday, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
Merhaba, bu başlıkta okumuştum ama emin olmak için sormak istedim. Ailecek (eşim, çocuk ve bebek) 3 kasım'da giriş yaptık. Türkiye'de 2022 yılında çalıştığım sürece yaklaşık $10K gelir elde ettim. Vakit kaybetmeden healthcare.gov'dan 2022'nin kalan kısmı için sigorta yapmak istedim. Çocuklar için henüz medicare/medicaid başvurusu da yapmadım. Kendim için 2022 gelirini (income) girerken, bu yılın kalan günlerinde iş bulup çalışma ihtimalime binaen ortalama $3K income girmek istiyorum. Sorum şu ki, Türkiye'deki kazancım vergilendirilmiş ve ödenmiş olduğu için, $10K'lık kısmı buraya yazmamakla hata yapmış olmam değil mi? Çünkü income olarak ABD için de girersem tekrar vergilendirilecek. $13K yerine $3K yazmalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.
2022 nin kalan dönemi sizin için sadece aralık ayı yani 1 ay olacak. 3 bin veya 13 bin farketmez. Her iki rakam da minimum income ın altında olacağı için, sanırım 20 bin gibi bir rakamdı, premium sizin için $0 olacak. Ancak 2022 için tax işleminiz yapılırken de aynı şekilde hareket etmeniz uygun olacaktır.
-
Merhabalar 31 Mart tarihinde Amerika'ya geldim 1 Haziran gibi Walgreens çalışıp 15 Eylül gibi 3-3.5 ay saatlik 16 dolara çalıştım. 4 Kasım ayında Walmart işe başladım sanırım sağlık sigortası iş yeri vasıtasıyla 3 ay sonra almaya hak kazanıyorum ve sağlık sigortası başvurusu yapmamız gerekiyormuş sanırım 15 aralıktan önce bu sebeple bende artık yeterli maddi güce ulaşamadığım için sağlık sisteminden korkuyorum ama ücretsiz veya düşük sağlık hizmeti alma şansım var mı? Birden çeşit sağlık sigorta paketleri var, non profit hastaneler var hepsinin sistemi ayrı sanırım. Benim tek istediğim ücretsiz veya düşük ücretli full coverage alabileceğim bir sağlık sigortası almak istiyorum. Türkiye'ye gidip full check up yaptırmak istiyordum ama yeterli imkanım yok ekstra borça edindim bu sebeple hastaneye gidip şüphelendiğim konularda muayene olmak istiyorum o sebeple hangi paketi seçmeliyim param olmadığı için alabileceğim max limit indirim karşılama detaylarını öğrenmek istiyorum. Bu konuda bilgili olan birileri var mı yakın zamanda halleden
-
@samuraisamet
sana 2 tane isim koyucam onlara sorarsınilker yıldız 949-387-3242
alper behar Cep (954) 980-4000 -
@hasbelkader, ben de aynı dediğiniz gibi yani vergi beyanı verirken tutarsızlık olmasın diye Türkiye’deki geliri hariç tuttum. Texas için $24K gibi bir tutar görmüştüm poverty line olarak o bakımdan 3 ya da 13 sağlık sigortası için fark etmese de vergi beyanında fark edecektir diye 3 girdim.
-
Bu ileti silindi! -
@Not_Born_Yesterday Orada size önümüzdeki yılda kazanmayı beklediğiniz geliri soruyor olması lazım. Geçmiş kazançlar ile ilgilenmez. 2023 yılı için gelir beklentiniz neyse onu yazın.
Vergi açısından, 3 Kasım'dan önceki gelirlerinizi vergi beyanına girmeyin, göçmenlik statüsü kazandıktan sonraki geliriniz geçerli. Ayrıca vergi beyanı yapma dışında herhangi bir yere yazdığınız gelir vs vergilendirilmez.
-
@knnrn, çok teşekkürler.
2023 için açılan Sağlık sigortası başvurularından ziyade, şu önümüzdeki 31 günlük süreç için sigorta almak istedim.
Dediğiniz gibi gelirleri girince otomatik medicaid atadı hepimize. Size bir posta gelecek ona cevap verin dedi ama posta hala gelmedi. Kutu bugün de boştu.
2023 için, beklenen gelir ile, başvurumu 15 Aralık gibi yapmayı planlıyorum. Şu anki işimi değişmek için iş görüşmelerim devam ediyor. Bu işte epey çalışırım dediğim işe geçmeden/işte kalmadan tahmini gelir girmek istemedim. Hoş daha sonra güncellenebiliyor sanırım ama netleşmesi daha iyi olur. -
Merhaba, Seattle a 2 gün oldu geldigimiz.henuz ssn numaramızı bilmiyoruz, fakat 2 küçük çocuğumuz olduğu içinde bir an önce sağlık sigortası yaptırmak istiyoruz.obamacare e kayıt için yetisemiyecegiz gibi sanırım 15 Aralık'ta bitiyor.acil kıymetli tavsiyelerinize ve deneyimlerinizi ihtiyacım var 🙏
-
@uykusuz yakininizda bulunan bir ssn ofisine gidip durumu izah edebilirsiniz belki yardimci olurlar.
-
@uykusuz, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası
Merhaba, Seattle a 2 gün oldu geldigimiz.henuz ssn numaramızı bilmiyoruz, fakat 2 küçük çocuğumuz olduğu içinde bir an önce sağlık sigortası yaptırmak istiyoruz.obamacare e kayıt için yetisemiyecegiz gibi sanırım 15 Aralık'ta bitiyor.acil kıymetli tavsiyelerinize ve deneyimlerinizi ihtiyacım var 🙏
ABD'ye taşınma geçerli bir sebep olduğu için 60 gün süreniz var. Endişe etmenize gerek yok.
https://www.healthcare.gov/glossary/special-enrollment-period/
-
Merhaba arkadaslar gecen yil bir sigortaci aracaligiyla sigorta yapmistim gelirim dusuk oldugu icin 400$ (Advanced Premium Tax Credit) aylik vergi kredisi verdiler. Bu yil gelirim artti ve sorum su bu krediyi gelecek donem alacagim vergi iade miktarindan dusuyorlar mi yoksa bu krediyi devlet mi karsiliyor.
-
@emreonline Eger household income, statunuze bagli olaraktan federal yoksulluk miktarinin 400% uzerindeyse, evet tax return yaparken geri odemeniz gerekiyor.
-
@MySea hane geliri hesaplarken vergileri ve masrafları düştükten sonra kalan miktar mı yoksa toplam aldığım brüt miktar mı ?
-
@emreonline Brut miktar
-
Merhaba arkadaslar,
Saglik sigortasi konusunda zor durumda kaldim. Yardimci olabilirsiniz cok sevinirim.
Marketplace uzerinden health insurance yaptirdim 2023 icin ancak sonrasinda ve Ocak ayi odemesini yaptim Kasim ayinda. Ancak sonrasinda esimin plana dahil edilmedigini ogrendim. Tamamen kendi hatalaridir cunku esimin de tum bilgilerini kendilerine sagladim.Bugun esimi de eklettim. Aylik odemem 100 usd civari artti. 424 usd'ye cikti.
Sigortamizin Subat ayinda baslayacagi soylendi. Cunku degisiklik in enrollment tarihi bittikten sonra yapmisim.
Ocak ayi odemesini yapmistim ama. Marketplace odeme ile alakali United Healthcare ile gorusme yapmam gerektigini soyluyor.
Marketplace i sikayet edecegim bir mail adresi ve ofisi yok sanirim. Varsa da benimle paylasmiyorlar.
Esim calismiyo ama verify income istiyorlar. Calismayan ve 2 ay once abd ye gelen biri bunu nasil saglayabilir.Simdiden cok tesekkur ederim.
Bu konuda bana yardimci olabilir misiniz lutfen?
Tesekkur ederim cok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum