• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. aysenalkan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 51
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

aysenalkan

@aysenalkan

16
    İtibar
    46
    Profil Görüntülemeleri
    51
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

aysenalkan Takip etme Takip Et

aysenalkan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhaba eşimle onay aldık buraya da detayları yazmak istedim. İlk başları es geçiyorum, bayağı anlatılmıştı.

MÜLAKAT DEĞERLENDİRME FORMU

Mülakat Yeri: Ankara
      Mülakat tarihi : Mart 2025
      Banko no, detay : Güler yüzlü bir kadın 7-8 nolu bankodan birindeydi.

Mülakat dili: Türkçe/İngilizce
      Görüşmeye katılan(lar): Grup, eş ile

Medeni Durumu: Evli

Meslek : Kamuda memur.

İlk yurt dışı çıkış yılı : 2015-2019
      Gezdiği yerler : Schengen bölgeleri, UK, vizesiz Balkan ülkeleri, komşu ülkeler.

İlk başvuru mu : Evet

Tatil planınız? (Tek-grup) Grup
      Kaç gün kalınması planlanıyor 15

Mülakat Sonucu : Onay

Mülakatta sorulan sıkça sorular haricinde bir soru soruldu mu?
      Hayır

Ek belge istendi mi?
      Hayır

Eklemek istedikleriniz ;

Eşimle başvurduk her ikimizde memuruz. Yurtdışına evlenmeden daha öncesinde de çıkmıştık ayrı ayrı.
      İkimizde de schengen geçmişi, komşu ülkeler ve Balkan ülkeleri vardı. Evlendikten sonra beraber UK geçmişimiz ve Schengen gezilerimiz oldu. Yaklaşık 10 yıldır beraberiz. Sabit gelirimiz var. Seyahat geçmişimiz var.
      Mülakata Türkçe başladık, pasaportlarımızı ve profilimizi incelerken niye gitmek istiyorsunuz diye soru geldi, biz de cevap verdik yakın ülkeleri ve coğrafyaları gördük Amerika’yı da görmek istiyoruz diye.
      Nerelere gittiniz dendi schengen ve uk saydıktan sonra yeterli dendi.
      Profili incelerken sanırım dil bildiğimizi gördü ve bundan sonra İngilizce sordu soruları.
      Tekrar nerelere gittiniz dedi İngilizce ve İngilizce cevap verdik.
      İşimizi sordu söyledik.
      Aileleriniz nerede ve çocuğunuz var mı dendi cevapladık.

Ekrana baktı bir şeyler yazdı ve onaylandı vizeniz dendi. Teşekkür ettik ve ayrıldık. Hiçbir belge vs sorulmadı, istenmedi.

Ekstra deneyimlerimiz ;

Biz o etrafta herkesin konuşması duyuluyor neler soruluyor diye beklerken hiçbir şey duyamadık 🙂

Sadece red alanların pasaportla gidişinden anladık. Red olduğunu.

Çok kişi red aldı, eşiyle gidip red alanı da gördük, ailece başvurup belge istenirken anlaşılmadığı için red alanı da.
      Work & travel ya da uni öğrencileri vardı onlara çok sordular ve belge istendi. Sureden tahmin ediyoruz çok sorulduğunu bizimki maksimum 40-50 saniye sürmüştür hızlı hızlı oldu her şey.
      Hiç aaa bu iyiymiş şu gelde dediğimiz olmadı, ne gelirse denk gelip girdik. Sırada herkesi bir yere eşleştirip kendine nerenin geleceğini hesaplayıp yer değiştirenler oldu.
      Biz rahat girdik rahat cevap verdik hiç heyecan yapmadık. Kendimizi net ifade ettik. Onay aldık.

Bence rahat olmak en büyük avantajdı. Herkese telaş yapmamasını öneririm, mülakat provası önemli.
      Buradan çok destek aldım, yardımcı oldu herkes. Tekrar teşekkür ediyorum herkese.
      Danışmanlık vs almadık, her şeyi kendimiz hallettik.

Vize alacak kişilere başarılar diliyorum.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      A
      aysenalkan
    • RE: Florida şehirleri hakkında tavsiyeler..

Merhaba
      ABD'de doğum araştırıyorum karşıma hep Miami'de doğum turizmi yapan ve doğum için yardımcı olan kişiler çıkıyor.

Miami bölgesi için genelde anlaştıkları hastaneler
      Jackson North Medical Center
      Mount Sinai Medical Center
      Memorial Hospital

bu hastanelerin hepsi Miami'de.

Hastaneye yakın olmak için Miami'de kısa süre yaşamak şart.

Miami için tahmini olarak aylık masrafı nasıl hesaplayabilirim? Orada yaşan kişiler yardımcı olabilir mi?

Öncelikle eşyalı ev/kiralık ev ihtiyacı var.
      Sonrasında mutfak ve alışveriş masrafları
      Sonrasında normal yaşam masrafları vs.

Ev tutmak nasıldır orada? Emlakçı üzerinden mi yoksa ev sahipleriyle mi iletişimle mi oluyor? Kira/depozito vs.
      Güvenlikli siteler vardır illaki aileler için onlara nasıl ulaşabiliriz?

Bölge anladığım kadarıyla düz bir bölge ama yine de araç ihtiyacı doğabilir. Kısa süreli 1-2 aylık araç kiralama için nerelere bakmak gerekir?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Florida içinde yayımlandı
      A
      aysenalkan
    • RE: Amerika'da Doğum Hakkında Yardım

Merhaba herkese.

Forumda çoğu konuyu okudum, araştırdım ama aklıma takılan bu konuyla ilgili bir soru-cevap göremedim.

ABD'ye B1/B2 vizesiyle gelenler
      Seyahat sağlık sigortası yaptırmalı bunda sorun yok. Hatta forumda

Premium Seyahat Sigortası

Premium sağlık sigortası önerilmiş. Sigorta kapsamına tam olarak ulaşamadım. Ama 90 gün sınırı olduğunu biliyorum.

Bunun üstüne başka bir konuda ise ;

Amerika da turistler icin en iyi saglik sigortasi?

konusunda visitor insurance'den bahsedilmiş.

bu sigorta türünü yeni gördüm ve araştırmaya başladım.

Bu sigorta daha kapsamlı sanırım.

Merak ettiğim olay ise ;

B1/B2 vizesine sahip birisi ABD'de olduğu süre boyunca en yüksek paketten visitor insurance yaptırsa, doğum öncesi, doğum ve sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyonları kapsıyor mu? B1/B2 vizesiyle gelenler bu haktan yararlanabilir mi sigorta için?

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Sağlık içinde yayımlandı
      A
      aysenalkan

@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@aysenalkan birlikte gittiğiniz, tabi grup olarak, yani randevuyu birlikte aldığınız kişiler için aynı kişi ile görüşmeyi yapıyorsunuz.
      görüşme yaptığınız tüm konsolosluk yetkilileri de gayet iyi Türkçe biliyorlar. görüşmeyi isterseniz İngilizce, isterseniz aynı kişi ile Türkçe yapabilir, hatta İngilizce başlayıp, Türkçe devam edebilirsiniz.

teşekkür ederim. eşimle gideceğim onun ingilizcesi daha iyidir benden 🙂 beraber gireriz o ingilizce ben türkçe konuşurum :). içim rahatladı.

A
      aysenalkan
    • RE: Amerika’ya Yeni Gelenler İçin Faydalı Mobil Uygulamalar

@Rüzgar, içinde söyledi: Amerika’ya Yeni Gelenler İçin Faydalı Mobil Uygulamalar

alt metni
      TURO

Araba kiralamak : Neden Turo?
      SEÇİM
      Her durum ve her bütçeye uygun yüzlerce benzersiz araç arasından seçim yapın
      DEĞER
      İstediğiniz aracı kiralayın - geleneksel acentelere göre% 35 daha az
      ULAŞILABİLİRLİK
      Ne zaman ve istediğiniz yerde evden veya hareket halindeyken bir araba ayırtın
      Arabanızla para kazanın : Ne kadar kazanabilirim?
      FİYATLANDIRMA: Turo, gelirinizi en üst düzeye çıkarmak ve girişinizin rekabet gücünü artırmak için arabanızın kira fiyatını piyasa değeri, konumu, yılın saati ve diğer veri kümelerine göre dinamik olarak belirler. İsterseniz kendi günlük fiyatınızı manuel olarak belirleyebilirsiniz.
      ÖDEME: Turo beş gün içinde size doğrudan para yatırma işlemi yapacak. Seçtiğiniz araç koruma paketine bağlı olarak, seyahat ücretinin% 65 ila% 85'ini kazanacaksınız. Sizi, aracınızı ve müşterilerinizi kapsayacak ticari kiralama sigortanız varsa ve Turo aracılığıyla sağlanan araç korumasından feragat etmek istiyorsanız, seyahat fiyatının% 90'ını kazanırsınız.
      Uygulama: Ücretsiz
      İş imkanı: Kendi aracınızı kiralayarak para kazanabilirsiniz.

alt metnialt metni

Merhaba

Turist vizesi ile ABD'ye gelenler de sanırım Turo kullanabiliyor.

Turo'da kiraladığımız araçların sigortası nasıl oluyor? Turo kendisi sigorta yapıyor mu araçlara yoksa ekstra ücret ile sigorta alıyor muyuz?

Son olarak turist olarak geldiğimiz için Turo ya da eyalet vergilendirmelerinden muaf mıyız?

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      A
      aysenalkan
    • RE: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@ATS16 teşekkür ederim bilgiler için. Evet tek PNR gözüküyor gibi yükseltimiş premium almayı planlıyordum daha fazla bagaj hakkı vs için.

Tek sıkıntı sanırım 55 dakikalık süre, schengen dışı bölgeden ABD uçuşu hem güvenlik hem de pasaport kontrolüne tabii imiş. Her şey tamam bir tek bu durumu detaylı araştırmam lazım sanırım kapılar sabit kalmayabilir farklı bir bölüme geçiş yapılması gerekebilir, havalimanına bir sormak lazım bu durumu.

Tekrar teşekkürler ilginize, araştırayım bir daha.

Yolculuk içinde yayımlandı
      A
      aysenalkan
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Daha önce schengen geçmişimiz var bir vize basılı, halihazirda da uk vizemiz var ve daha önce gittik.

Mülakat zamanında uk vizemiz devam ediyor olacak

Profil 8-9 yıldır çalışan evli 2 memur. Pasaportta schengen + uk + Balkan ülkeleri var.

Tatil için gideceğiz, onay alma şansımız yüksek midir?

A
      aysenalkan

@ATS16, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@aysenalkan yeni gittiğiniz ülkeler Kuzey Kore veya Küba gibi ABD ile siyasi sorun yaşayan ülkeler değilse değiştirmeye gerek yok, sorun olmaz. Mülakat esnasında sorulursa DS160’da beyan ettiğiniz ülkelere ilave olarak yeni gittiğiniz ülkeyi de söyleyebilirsiniz.

yok yok UK'e gittim :))

mülakat yeri istanbul olarak kaldı o sorun olur mu peki ankarada giricez mülakata

A
      aysenalkan

@Serapp evet ücretli. farklı şehirde başvuru olunca tekrar pasaport için gitmemek için bunu seçiyor insanlar sanırım.

daha tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir detaylıca.

A
      aysenalkan

@ATS16, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@aysenalkan

Mülakatınız red ile sonuçlanırsa kurye hizmet ücretini iade talep edilemiyor diye biliyorum, teyide muhtaç bu bilgi.

Kişisel görüşüm PTT şubesinin teslim alma noktası olarak seçilmesi, ben kendi göçmen vize sürecinde ve aile büyüklerimin göçmen olmayan vize süreçlerinin tümünde pasaport teslim olarak şube seçtim. Şube teslim seçtiğinizde eşlerden birisi çocuklarının pasaportunu teslim alabiliyor ama eşler birbirinin pasaportunu teslim alamıyor. Her bir eşin PTT şubesine bireysel gitmesi gerekiyor veya birisi diğerine noterden vekaletname vererek eşlerden birisi teslim alabiliyor.

Teslimat süreci ile ilgili resmi bilgilendirme aşağıdaki gibi.

Ev veya İş Adresine Teslimat Hizmeti

• Kargo paketinizi istenen adrese iki kez teslim etmeyi deneyecektir. Kargo teslimatı yapamazsa, belgelerinizi en yakın kargo şubesinden kendiniz alma seçeneğiniz olacaktır. 30 gün içinde teslim edilmeyen veya alınmayan pasaportlar ilk çıktıkları konsolosluk bölümüne geri iade edilecektir.

• Bir ev adresine teslimat yapılırken, kargo paketi imza yetkisi olan kişiye bırakacaktır.

• Bir iş adresine teslimat yapılırken, kargo paketi imza yetkisi olan kişiye bırakacaktır.

Official U.S. Department of State Visa Appointment Service | United States (Domestic Visa Renewal) | English

şube seçmek mantıklı gibi. yakınlarda şube bakalım.

ev-iş seçebilirim ama o an 2 kişi de evde ya da iş yerinde olmayabilir. noter vekaletname vs uğraştırıcı gibi.

şubeden alman sanki daha mantıklı duruyor.

A
      aysenalkan

aysenalkan tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@BK84 kendi sitesinde 20-25$ lik planlar var. E-sim olarak aliniyor mu bunlar? Turist olarak alabilir miyim?

A
      aysenalkan

@akincetin tesekkur ederim cevap icin.

Florida icin kullanan ve memnun olanlar da yazarsa turist olarak alacagim icin bana uygun olani onerirler.

Bu arada ref kodu vs atarsaniz bu konudan gorup turist olan herkes alabilir kodunuzla, eger varsa oyle bir sey. Yukarida mesajlarda gördüm. Eyalet ve operator yazarsiniz.

A
      aysenalkan

Dunya kupasi zamaninda abd de olacagim. 1-2 ay kalacagim.
      Hangi e-sim tavsiye edersiniz? Florida eyaletinde olacagim.

E-sim kullanip onun internetini kullanmak istiyorum. Whatsapp ve aramalar icin kendi numaram uzerinden islem yaparim. Sadece datasi ve orada ulke ici ihtiyac olursa diye bir e-sim almam lazim.

A
      aysenalkan

Florida/Miami bölgelerinde tavsiye edeceğiniz operatör var mı? 2 aylık kullanım olacak, data kullanımı yoğun olur. 2 hat alacağız.

E-sim / sim farketmez kendi telefonumuzla geleceğiz. Sanırım abd de satılan iPhone larda sim kart girişi yok.

A
      aysenalkan

Bu sorum giriş yapanlara ;

ABD’ye girişte memurların klasik sorularından sonra basılan damga herkes için aynı mı yoksa belli süreli mi basılıyor ?

Misal dönüş bileti istedi gösterdik 10 gün sonrasını öyle bir damga mı basıyor? 10 günlük vs. dönüşü erteledik 1-2 ay kaldık mesela ne oluyor?

Schengen de giriş tarihi olan damga basılıyor abd de bu durum nasıl oluyor b1-b2 için

A
      aysenalkan

Turist vizesi ile ülkeye girince bir form mu veriliyor? I-94 diye? Oraya giriş çıkış tarihi felan mı yazıyoruz?

A
      aysenalkan

Merhaba eşimle onay aldık buraya da detayları yazmak istedim. İlk başları es geçiyorum, bayağı anlatılmıştı.

MÜLAKAT DEĞERLENDİRME FORMU

Mülakat Yeri: Ankara
      Mülakat tarihi : Mart 2025
      Banko no, detay : Güler yüzlü bir kadın 7-8 nolu bankodan birindeydi.

Mülakat dili: Türkçe/İngilizce
      Görüşmeye katılan(lar): Grup, eş ile

Medeni Durumu: Evli

Meslek : Kamuda memur.

İlk yurt dışı çıkış yılı : 2015-2019
      Gezdiği yerler : Schengen bölgeleri, UK, vizesiz Balkan ülkeleri, komşu ülkeler.

İlk başvuru mu : Evet

Tatil planınız? (Tek-grup) Grup
      Kaç gün kalınması planlanıyor 15

Mülakat Sonucu : Onay

Mülakatta sorulan sıkça sorular haricinde bir soru soruldu mu?
      Hayır

Ek belge istendi mi?
      Hayır

Eklemek istedikleriniz ;

Eşimle başvurduk her ikimizde memuruz. Yurtdışına evlenmeden daha öncesinde de çıkmıştık ayrı ayrı.
      İkimizde de schengen geçmişi, komşu ülkeler ve Balkan ülkeleri vardı. Evlendikten sonra beraber UK geçmişimiz ve Schengen gezilerimiz oldu. Yaklaşık 10 yıldır beraberiz. Sabit gelirimiz var. Seyahat geçmişimiz var.
      Mülakata Türkçe başladık, pasaportlarımızı ve profilimizi incelerken niye gitmek istiyorsunuz diye soru geldi, biz de cevap verdik yakın ülkeleri ve coğrafyaları gördük Amerika’yı da görmek istiyoruz diye.
      Nerelere gittiniz dendi schengen ve uk saydıktan sonra yeterli dendi.
      Profili incelerken sanırım dil bildiğimizi gördü ve bundan sonra İngilizce sordu soruları.
      Tekrar nerelere gittiniz dedi İngilizce ve İngilizce cevap verdik.
      İşimizi sordu söyledik.
      Aileleriniz nerede ve çocuğunuz var mı dendi cevapladık.

Ekrana baktı bir şeyler yazdı ve onaylandı vizeniz dendi. Teşekkür ettik ve ayrıldık. Hiçbir belge vs sorulmadı, istenmedi.

Ekstra deneyimlerimiz ;

Biz o etrafta herkesin konuşması duyuluyor neler soruluyor diye beklerken hiçbir şey duyamadık 🙂

Sadece red alanların pasaportla gidişinden anladık. Red olduğunu.

Çok kişi red aldı, eşiyle gidip red alanı da gördük, ailece başvurup belge istenirken anlaşılmadığı için red alanı da.
      Work & travel ya da uni öğrencileri vardı onlara çok sordular ve belge istendi. Sureden tahmin ediyoruz çok sorulduğunu bizimki maksimum 40-50 saniye sürmüştür hızlı hızlı oldu her şey.
      Hiç aaa bu iyiymiş şu gelde dediğimiz olmadı, ne gelirse denk gelip girdik. Sırada herkesi bir yere eşleştirip kendine nerenin geleceğini hesaplayıp yer değiştirenler oldu.
      Biz rahat girdik rahat cevap verdik hiç heyecan yapmadık. Kendimizi net ifade ettik. Onay aldık.

Bence rahat olmak en büyük avantajdı. Herkese telaş yapmamasını öneririm, mülakat provası önemli.
      Buradan çok destek aldım, yardımcı oldu herkes. Tekrar teşekkür ediyorum herkese.
      Danışmanlık vs almadık, her şeyi kendimiz hallettik.

Vize alacak kişilere başarılar diliyorum.

A
      aysenalkan

@mojitomango tamam abd vizesi ile schengen olmadan da aktarma yapabilirsiniz. Konu içinde paylaşılan bir video linki vardı onu bulursanız detaylı bir şekilde acıkliyor videoda

A
      aysenalkan

@mojitomango Schengen ülkelerinden aktarma yapabilirsiniz. + Londra aktarmalı uçuşlarla da gidebilirsiniz.

A
      aysenalkan
    • RE: ABD'de Araç Kiralamak

@okokok @emkey

Peki premium sigorta her eyalette farklı mıdır? Hangi sigorta türünü tavsiye edersiniz?

2 ay kalmayı planliyorum florida’da, 2 aylık seçince araçları fiyatlar gayet makul oluyor, 10-20$ ‘ a bile araç bulunuyor günlük. Son aşamaya kadar gelmedim o yüzden sigorta göremedim. Umarım rezervasyon yapılınca karşı taraf iptal etmez.
      Ayrıca turist vizesi ile gidince vergi oduyor muyuz?

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      A
      aysenalkan