Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.8k 244

• Dönüş biletini soruyorlar çünkü eğer yolcu ülkeye kabul edilmez ve geri gönderilirse (deport) uçak biletini getiren havayolu karşılamak zorunda kalıyor, üstüne bir de havayolu firmasına ceza kesiliyor diye biliyorum. Konu hakkında havayolu yer ve uçuş görevlisi kişiler daha net bilgi verebilir. Zorla dönüş bileti aldırabilirler biniş kapısında, ki bu çok daha pahalı olur. Gidiş-Dönüş biletin gidişine bindiğinizde dönüşü iptal edemiyorsunuz. Bu başıma geldi oradan biliyorum. Dönüşü rezervasyon kabul ederlerse o yöntem denenebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Oneirou zaman sorununuz yoksa gidip başka bir ilçeden veya ilden başvurabilirsiniz. yüzde 123 artacağı için her türlü bu maliyetin altında size masraf çıkacaktır. 1800 tl ye yakın zam gelecek. siz 1800 tl ye Iğdır a gidip başvuru yapıp geri gelirsiniz. Iğdır ı da görmüş olursunuz.

• @Not_Born_Yesterday vallahi ben hiç risk almayı sevmem ondan dolayı da kesintisiz bilet alıp sonrasında iptal etmeyi düşünüyorum. kişi başı 500 tl kesinti olacak dediler. o da olsun zaten sorun yok. alacağımız riske değmez asla.

• ⭐⭐⭐

@denizci10 abi sen ne zaman gidiyorsun plan nedir E2ye geçiş varmı 😅

• @waterman ilk gittiğin de E2 tohumunu toprağa atmıştı suyunu verende var. Artık gidince meyvelerini yiyecek.

• @waterman planlar var ama gidince başlayacağız. buradan dükkanları görmeden işlem yapmak istemiyoruz. Bi de tabii neresi olacağına da karar veremedik. Gönlümüz LA den yana ama o zaman da imkanlarımızı çok sınırlı kullanmak durumunda kalacağız. Herhalde uçak bileti alıncaya kadar belirsiz olacak.

• @ayvalik10 :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy: ah be abim keşke dediğin gibi olsa. sadece araştırma potansiyelimi geliştiriyorum. Sağolsun tanıdık bir kaç kişi var onlar bi yandan ben bir yandan bakmaya devam. aklımıza yatanlar da oluyor ama acele etmek istemiyoruz. sonuçta adamlar da para istiyorlar bizden. biz de görmeden bakamadan vermek istemiyoruz. gidince adını koyacağız inşallah.

• @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@ayvalik10 :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy: ah be abim keşke dediğin gibi olsa. sadece araştırma potansiyelimi geliştiriyorum. Sağolsun tanıdık bir kaç kişi var onlar bi yandan ben bir yandan bakmaya devam. aklımıza yatanlar da oluyor ama acele etmek istemiyoruz. sonuçta adamlar da para istiyorlar bizden. biz de görmeden bakamadan vermek istemiyoruz. gidince adını koyacağız inşallah.

Birazcık kıskandırayım 😂

FF977FB9-70C6-4A52-9850-387D922C06DE.jpeg

• @denizci10 sailor's ten shops tabelasına yazarız

• @ayvalik10 hahahaaa çok iyi fikir abi :face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:

• @Ping-PONG iyi gezmeler kral. dikkat et kendine. bu aralar oraya gidip pasaport çaldıran çok. ama diyeyim.

• @denizci10 tabelayı okuyan ahan da yeşilkartforum burada derler.

• @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Ping-PONG iyi gezmeler kral. dikkat et kendine. bu aralar oraya gidip pasaport çaldıran çok. ama diyeyim.

😂
    Pasaport u valizde bırakıyorum otelde.
    En fazla cebimdeki parayı ve telefonu çalarlar.
    O da becerebilirse.
    33 yıllık ömrümde şükürler olsun hiç bişeyimi çaldırmadım.
    Bir tek sefer hariç.
    Otel odasından cebimdeki nakiti alıp giden kız hariç.
    Oha demeyin kafam çok iyiydi 😂

• @denizci10 Başlangıç için pahalı eyalete gerek yok bence. Kaldı ki amaç değil araç . Ne kadar az para yatırılırsa o kadar iyidir, diye düşünüyorum. 😉😉😉😉

• @Pınar-Keser-Binay kesinlikle biz de aynı şekilde düşünüyoruz. Bakalım. Bekleyip göreceğiz.

• @Pınar-Keser-Binay bence bu durum biraz goreceli. cunku eyaletlerin artıları eksileri oluyor. daha pahalı olunca belki maddi olarak zorlasa da uzun vadede daha büyük artıları olabiliyor. ama tabii ki herkesin fikirleri farklılık gösterebilir.

• @Ping-PONG ahahahah hikaye bana üniversitede ev arkadaşımızın başına geleni anımsattı.. kız bunu soyuyo para telefon ne varsa sonra bide sen benim paramı çaldın diye yaygara koparım evi terk etmişti bizde noluyo be diye şaşkın şaşkın bakmıştık😂😂 ve ne tesadüftür onunda kafası çok iyiydi..

• @Pınar-Keser-Binay ne kadar canlı bir şehir okadar iş ben bunu bilir bunu söylerim.. akşam hava kararınca in cin top oynayam bi yerde çokta iş ve ticaret potansiyeli olduğunu düşünmüyorum.. @egesahinkaya yani size katılıyorum.. büyük yerin getiriside büyük olur.. başlamak zor olabilir ama uzun vadeli düşünmek lazım. Bide yatırımı olmadı burda oraya taşı burda olmadı oraya taşı olmaz bence amerikada biyerden biyere taşınmak çok meşakatli bir süreç

• @ahsenaydgdu tam olarak demek istediğim buydu aslında. büyük yerin baslangici daha zor kabul ama sonrası çok daha hizli ilerliyor. bir sehire yerleştikten sonra yer değiştirmek imkansız degil ama çok büyük bir zorluk bence. hele birde cocuk varsa.

• @egesahinkaya ev taşımak zaten zor üstüne yatırım dükkan taşıma falan bence çok daha zor.. los angelesta gerçekten yıkılmak üzere olan tek katlı restoranlar görüyorum hiçte hijyenik görünmemelerine rağmen.. accayip iş yapıyorlar inanamıyorum ve dışarda yemeyi bıraktık diyebilirim 😂 bazı restoranlar var pandemide heralde servisi bırakmışlar sadece pakete çalışıyorlar. Ayakta kalabiliyorsalar demek ki potansiyeli yüksek bir yer burası diye kazındı aklıma.. burda er yada geç gıda üzerine bir iş başlatmalıyım diye düşünüyorum ama tabi şuan mumkun değil uzuuunca bir zaman sonra inşallah 🙏🏼

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k