Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caez87 bu konuda şunu aklınızdan çıkartmayın;
    EB2-NIW başvurusunda olay zaten malum dosyanın hazırlanması. sonuçta bu vize türünde bir sponsor bulunmuyor ve en önemlisi sizin abd'ye ve vatandaşlarına bir fayda sağlayacağınıza inanmaları gerek. bunu yapabilmeniz de dosyanızın sağlamlığı ve sorunsuz hazırlanmış olması.

    bu başlıkta bahsedilen firmalar %100 iade politikasıyla çalışıyor.
    yani dosyanızı kabul ettiklerinde zaten size bu vizeyi aldıracaklarına eminler.
    hal böyle olunca, sonucunda garanti olan green card'ı sadece avukatlık masrafı olan 5000$ ile almak sanırım dünyadaki en ucuz göçmenlik masrafı olurdu..

    karar sizin elbette ama buradaki avukatlık ofisleri, başarı oranları %98 civarında.
    eğer sizin dosyanızı kabul ederlerse vize alma şansınız %98 ki bu oran hiçbir göçmenlik başvurusunda yok.
    diyelim ki o %2'lik kısımda kaldınız ve başvurunuz olumuz sonuçlandı. ne kaybedersiniz ki?
    sonuçta paranızı iade alacaksınız.. ama kazanırsanız?
    insanların almak için yüzbinlerce dolar harcadığı green card'ı sadece 5000$ ödeyerek almış olacaksınız..
    neresinden baksanız good deal! 🤞🏻


  • @jesus

    Merhaba hocam, ben bu malum avukatlık sitelerden yaptırdığım free evaluation var, olumlu da döndüler dosyama.

    Orada ben de elimden geldiğince sordum, en azından süreci anlamak açısından. Anladığım şu bireysel olarak başvurduğumuzda I-140 formu ve dosyamızı alarak hepsini birden ABD'deki ilgili Göçmenlik Ofisi'ne postalıyoruz. Tabi postalamadan evvel de 700 dolarlık ücreti yatırıyoruz. Ama tabi o süreci tam olarak net anlayamadım. Yani anladığım kadarı I-140 ve dosyanın birlikte gitmesi ki bence de mantıklı olan o çünkü dediğim gibi bunlar ABD'ye postalanıyor ondan eminim avukatlık ofisi de teyit etti hatta ben adresi de buldum nereye yollanacağını.

    700 dolara dair form nereden dolduruluyor illa ABD kartı mı olması gerekiyor onlardan emin değilim ben online ödeme opsiyonunu da gördüm diye hatırlıyorum öyle olacağını düşündüğüm için açıkçası sormak aklıma gelmemişti.

    Ben içerik ile ilgili sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum dosya hazırlamak da benim için çok zor değil. Referans mektuplarında ne istiyorlar, ABD'ye katkı sağlamanız gerektiğini gösteren statement'ta neler yazabiliriz az çok kafamda var. Gerisi zaten evraklar uğraştırır ama hallederim.

    Benim için iki sorun, süreci tam bilememek ve ikincisi TR'den ABD'ye posta yollamak mecburen. Ama bu ikisini bertaraf etmek için 5000 dolar hala oldukça fazla geliyor bana.


  • @gucarslan

    Teşekkürler kendi adıma handikaplar var açıklamış olayım. Evet avukatlık süreci muhakkak kolaylık sağlayacaktır. Fakat bahsettiğiniz avantaj anladığım kadarıyla dosya hazırlama ve onu kabul alacak şekilde hazırlama. Ben kendi adıma dosyamı hazırlayabileceğimi ve hem referans mektuplarında hem de kendi statement'ımda ABD'ye olan katkıyı belirtebileceğimi düşünüyorum. Tabi benim bu şahsi fikrim.

    Geri kalan kısım yani başvuru süreci nedir nasıl yapılır ve posta ile gönderme sorunu. Anladığım kadarıyla 1 senede çok az başvuru var (ki ben TR'den sadece 200 küsur başvuru gördüm) ve ekseriyeti avukatla başvuruyor hatta ABD'den başvuran çok. Dolayısıyla benim ihtiyacım olan bilgi TR'den nasıl ve hangi aşamalarda başvuru yapacağım. Benim bu ihtiyacım için 5000 USD bana pahalı geliyor açıkçası, tabi yine benim fikrim bu. Ama yüzbinlerce dolar harcayıp Green Card sahibi olma bana çok mantıklı gelmedi ve TR'de yaşıyorsak maalesef 5000 doların bile önemi var. kurdan ötürü Misal ne önemi var derseniz, bu başvuru sponsorsuz ve job offer olmadan başvuracağım. Çıkarsa iş aramam lazım belki olacak belki olmayacak ve ABD'ye gelirken de yanımda nakit olması gerekecek. Bu durumda 5000 doların da önemi artıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caez87 maddi durumlar konusunda elbette yorum yapamam, bu tamamen bireysel durumunuzla alakalı. ben avukat desteğinin neden önemli olduğunu vurgulamaya çalıştım sadece. eğer başvurunuzu kendiniz yapabileceğinize inanıyorsanız elbette yapabilirsiniz, bu maddi açıdan oldukça fayda sağlar günümüz şartlarında.

    göçmen vizelerin psikolojisi farklıdır.
    kimisi için bir kurtuluş / son çareyken, kimisi içinse "olursa olur olmazsa da çok önemli değil" psikolojisinin yansımasıdır. eğer siz ikinci noktadaysanız zaten düşünmeden devam edin planınıza.

    başvuru sürecinizde bol şans.


  • @caez87 hocam ben de kendi tecrübe ve görüşlerimi kısaca aktarayım. EB-1 extraordinary ability kategorisinde avukatla başvuru yaptım. Öncelikle hangi kategoride başvuru yapma konusunda da avukat yol gösterebiliyor. Kategori seçimi sonrasında hangi kriterlerin nasıl sağlandığını ispatlamak gerekiyor. Ayrıca bunları süslü cümlelerle ve "layman terms"lerle uzun uzun anlatmak gerekiyor. Bazı belgelerin İngilizce tercümeleri de gerekebiliyor. Daha önce bir başvuru dosyası görmediğim için bunu tek başıma yapmam uzun sürecekti ve başvurumun olumsuz sonuçlanma ihtimalini artıracaktı. Ödemeyi ve dosyayı avukat gönderdiği için bu konudaki detayları bilmiyorum. Ama eğer Amerikada bir tanıdığınız varsa ondan en azından bu konularda yardım isteyebilirsiniz. Çünkü ben avukata sadece bir mektubu ıslak imzalı olarak gönderdim gerisini avukat kendi çıktı alıp dosyaya ekledi. Başvuru ücretimi de ben avukata gönderdim ödemeyi kendisi benim adıma yaptı. Bu forumda bu vize türünde detaylar konusunda çok fazla bilgi bulamayabilirsiniz ama bir ihtimal yabancı başka forumlarda daha detaylı bilgiler olabilir. İhtiyacım olmadığı için ben bu forumları araştırmadım.

    Bol şans!


  • Evet görebildiğim kadarıyla esas sorunla şimdi karşılaştım Türkiye'den başvuru hususunda. Anladığım kadarıyla I-140 formu, destekleyici evraklardan oluşan başvuru dosyası ve ödeme için kredi kartı bilgilerini gireceğimiz G-1450 dosyası tek bir kalemde ABD'ye postalanıyor. Fakat ödeme sürecinde ABD'den verilen bir kredi kartı istiyorlar ve başkasını kabul etmiyorlar. Yani bunu oldukça saçma buluyorum zira ABD dışından başvuruyorum bunu biliyorsunuz ve eğer orada uzun süreli yaşamadıysam nasıl kredi kartım olacak ve başvuracağım? Aradım taradım ama başka bir yol bulamadım resmen TR'den başvuruyorsan avukatsız olmaz'a geliyor bu iş ya da ABD'de bir yakınınız yoksa. UCSIS'in sitesinde büyükelçiliklerle iletişime geçebilirsiniz diyor şansımı deneyeceğim mail atacağım ama umutsuzum. Bu ödeme hususunda TR'den ödeme için ekstra farklı bilgisi olan var mı? Yardımcı olursa müteşekkir olurum.


  • @Volkan-Büker merhaba hocam acaba sorunuza yanıt bulabildiniz mi? Ben kendim başvurmayı planlıyorum 3 günlük araştırmam sonucunda az çok nasıl başvurabileceğimi anladım. Şu anda tek çözemediğim kısım bahsettiğiniz yer. Gördüğüm kadarıyla ABD bankasından çıkan kredi kartı haricinde kart kabul etmiyorlar. Ama bana oldukça mantıksız geldi. Büyükelçilikte vize kısmına mail attım ama çok umudum yok. Yani ABD'de bir yakınım da yok yerime ödeme yapacak.


  • @caez87 selam tekrar,
    şahsen ben biraz fazla pinpirikli ve panik atağım bu tarz resmi evraklar konusunda... o yüzden avukatla çalışacağım; ancak şu anda bir j1 sürecim var onu riske atmamak adına ABD'ye girdikten sonra süreci başlatacağım.
    Kendiniz yapabiliyorsanız ne ala...


  • @caez87 Benim Amerika'da yasayan bir arkadasim var, kartini kullanmayi ondan rica edecegim, yardimci olur diye dusunuyorum. Aklima baska bir yol gelmiyor. Bir de sanal kredi karti hizmeti veren yerler var, https://www.usunlocked.com/ ve https://wise.com/gb/travel-money/us-dollar-card gibi, buralardan tek seferlik kart olusturulabiliyor ama tabii ki bunlar Turkiye'de yasayanlara hizmet vermiyor, yani wise hizmet veriyor ancak kart uretmene izin vermiyor 😞 Yurtdisinda yasiyorsaniz veya yurtdisinda Almanya ornegin yasayan bir tanidiginiz varsa wise veya usunlocked uzerinden tek seferlik kredi karti urettebilirsiniz onlarin adina. Ve bu kart ile basvurabilirsiniz, aklima gelen cozum bu suanda 🙂


  • Bu arada kart meselesini de bulamama ihtimaline binaen bir alternatif buldum. Önce Shipito diye bir site buldum kargo taşımacılık (https://www.shipito.com/tr/us-unlocked). Yorumlara baktım güvenilir. Bu site aynı zamanda ücretsiz üyelik karşılığında kayıtlı bir ABD adresi veriyor. Yani bize kayıtlı bir adres oluşturuyor kendi depolarında. Sonra yine bu siteden US Unlocked Sanal Kart sitesine yönlendirmesi var. Ona da baktım en iyi sanal kartlardan birisi olarak gösteriliyor ABD'de. Oraya da bu Shipito'dan aldığımız ABD adres bilgisini girerek üye oluyoruz. Burada sanal kart için kayıt ücreti 15 Dolar ve aylık ücreti 3,5 dolarmış. Ondan dolayı hemen üye olmaya gerek yok zaten.

    Sonra yine bu sitede nasıl para yükleneceği yazıyor sanal karta; https://www.usunlocked.com/load-card-bank-transfer/ Bunların çalıştığı bir banka var o bankanın IBAN'ına parayı yolluyorsun ki TransferWise kullanıyorum ben oradan atarım dedim. Burada tek sıkıntı olur da ABD'de Göçmenlik Ofisi parayı çekemedi bir sorun oldu o zaman para içerde kalıyor 🙂 İşte Amazon USA'dan ya da başka Amerika merkezli bir alışveriş sitesinden bir şeyler alınır en fazla 🙂 Ben kart bulmaya çalışacağım ama bulamama durumunda en mantıklı alternatif bu gözüküyor.


  • Herkese selamlar; forumda yeniyim. Akademisyenim ve başvuruyu avukatlar aracılığıyla yapmaya karar verdim. We greened, Ellis porter (forumdan öğrendiklerim)ashley and krishnan (arkadaşımdan öğrendiğim) hukuk firmalarına cvmi yolladım üçü de çalışmak istediklerini büyük bir şansım olduğunu belirttiler. Firma olarak hangisiyle çalışmam gerektiğine karar veremedim. Bu konuda tavsiyesi olan veya sözleşmede dikkat etmemi önerdiğiniz bir nokta var mı?


  • Merhabalar Claudia Hanım,

    Türkiye'de üniversite okudum, ABD'de doktora yaptım ama şu an bir Avrupa ülkesinde çalışıyorum.

    EB-2 NIW ile Green Card sürecine başlamayı düşünüyorum, konsoloslukta vize alacağım fakat mali sponsorluk konusunda kafam karışık. I-140 başvurusu onaylandıktan ve dosya NVC'ye aktarıldıktan sonra ABD'de yaşayan birinin mali sponsorluğuna ihtiyacım olacak mı? Yoksa sadece kendi birikimlerimi gösterip EB-2 vizesi alabilir miyim?

    Sanırım ABD içinde yaşayanların EB-2 için AOS sürecinde ayrı bir sponsor bulmasına gerek olmuyor, konsoloslukta alınacak EB-2 vizesi için de durum aynı mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @goose bu başlıkta iki firma için de deneyimler görmüşsünüzdür zaten. ikisi de alanında uzman ve zaten ücret garantisi veren firmalar. hangisi size daha mantıklı geliyorsa onunla sürece devam edebilrisiniz.

    ben wegreened ile mailleşmiştim ve çok hızlı + doyurucu cevaplar aldım.


  • Bu ileti silindi!

  • Değerli Hocalarım,
    Sizlere kendi sürecimden bahsetmek istiyorum.
    WeGreened ile sürece 23/04/2022 de başladım. Peşin ödemede biraz indirim yaptılar (4250 + 700 USD). 1 Ağustos itibariyle dosyam USCIS'e ulaştı.
    Son zamanlarda vize bültenine baktınız mı bilmiyorum ancak EB-2 için deadline koydular. 1 Aralık 2022 ve öncesi şu anda işlem görüyor. Yeni başvuru yapacak arkadaşlar buna dikkat etsin.
    Dosya hazırlama kısmına gelirsek. Ben çok çok hızlı yanıtlamama, işi gücü bırakıp hazırlık yapmama rağmen 3 ay sürdü. Zor ve meşakatli bir süreç. Avukatın sizi iyi anlaması gerekiyor. Avukatlar çok ilgili sürekli soru soruyor bir hata olmaması için. Sizin enerjiniz ve çabukluğunuz çok önemli.
    Öncesinde free evaluation yaptılar banada ve olma ihtimali yüksek dediler. Zaten olmazsa para iadesi yapacağız dediler.
    Firma genel olarak ilgili ve güzel tavsiye ederim. Kendi başıma asla hazırlayamazdım. Yazdıkları İngilizce bile bizim bildiğimiz gibi değil.
    Şimdi bekleme ve sabretme zamanı. Kişisel tahminim eğer onaylanırsa vize alıp gitmem 2024 yazını bulur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TOK hayırlı olsun, umarım en kısa sürede başarıya ulaşırsınız. zaten kabul ettikleri dosyalara %98,9 başarı oranı veriyolar ki bu da inanılmaz bir oran. şuan sadece beklemek kaliyor sizler için..

    eğer sakıncası yoksa genel olarak alanınızdan da bahsedebilir misiniz?
    bu sayede sizinle aynı alanda, belki kariyerdeki arkadaşlarımız da bu konuda cesaretlenebilir.

    başvurunuz tekrardan hayırlı olsun, güzel haberlerinizi bekliyoruz.


  • @gucarslan güzel dilekleriniz için teşekkür ederim
    Ben veteriner fakültesinde öğretim üyesiyim
    Doçent olarak görev yapıyorum
    32 tane uluslararası makalem var
    Dört yüzden fazla atıfım var
    Bir sürü bildiri özellikle sözlü bildiri uluslararası kongrelerde çok önemli onu çok önemsiyorlar
    Yine patent veya ödül almışsanız onu önemsiyorlar fakat benim patentim yok bir tane uluslarası kongrede ödülüm var
    Genel olarak kariyerin bu şekilde
    Söylediklerinizi çok haklısınız kabul görmeyecek davaları kabul etmiyorlar
    Benim bir arkadaşımı kabul etmediler mesela yayın ve atif sayıları az olduğundan dolayı açıkçası böyle olması beni daha da umutlandırdı
    Firmada bildiğiniz gibi dava kabul edilmezse para iadesi var
    Fakat az önce dediğim gibi parayı iade etmemek için kabul edilecek davaları seçiyorlar


  • @TOK
    Hocam basarilar. En kisa zamanda sonuc alirsiniz umarim. Yakin zamanda gordugum istatistiklere gore USCIS I-140 konusunda yaklasik %95 gibi bir oranla kabul veriyor (https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/data/Quarterly_All_Forms_FY2022_Q4.pdf).
    Son ilerleme raporuna gore son uc ayda (Haziran-Eylul donemi) 88bin dosya karara baglanmis ve bunlardan sadece 4bin civarinda red var. Chen'in istatistikleri de bundan asagi degil. Su anda bekleyen 55bin dosya oldugunu ve 3 ayda yaklasik 80bin dosyayi karara bagladiklarini dusunursek, sizin cevabinizin gelmesi yakindir. Tekrar kolay gelsin.

    Bu arada, Turkiyedeyken yolumuz avukatlara ancak dava durumunda duserdi. Bu nedenle gocmenlik basvuru surecinizi 'Dava' olarak adlandirmaniz cok hos. Her ne kadar ortada herhangi bir dava/mahkeme olmayip, sadece hukuki yollardan gocmenlik elde etmek icin yapilan bir basvuru olsa da, insan "Dava" demeden duramiyor. Keske ulkemizde de hukuk, sadece dava durumunda akillara gelen bir sey olmasa da dilimiz boyle surcmese buralarda. Selamlar tekrar.


  • Selam

    Dosya hazırlamak çok kolay bir mesele değil bence. Avukat sadece şunlar şunlar gerekiyor diyor. Bazı mektupların altlıkları için örnek isteyebilirsiniz.

    4 kişilki bir ailesiniz diylim ki ABD'de iseniz 140+485+765+131 formları ve biyometrik ücreti 85 dolar idi ama yakın zamanda fiyatlar artacak.
    15.000 dolar sadece formlar tutar. Aile için 15.000 dolar alır iyi bir avukat. 2 yıl sürecek bir iş için alır.
    25.000-30.000 dolara mal olabilir süreç.

    Durum bu minvalde.


  • @SAYIM-GÖKYAR USCIS gerçekten hızlı çalışıyor. çeyrek yılda 88k dosya harika bir sayı. Dediğiniz gibi 2023 yılı ilk çeyreğinde bana da bir karar iletilir diye düşünüyorum. Hakkımızda hayırlısı. Artık niyetimiz belli... 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum