Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, biz de 5 aydır ABD’deyiz. Eşim ve kızımla Ohio eyaleti, Cicinnati şehrine yerleştik.
    İlk bir ay çok karışıktı; hem yerleş, hem evrak işleri hallet, hem alış derken çok hızlı geçti.
    Eşim geldikten 1 ay sonra markette iş buldu, gece vardiyasında çalışıyor. Türkiye’de memurdu o yüzden eski işini çok özlüyor, gönlü dönmek istiyor çünkü çok iyi şartlarda yaşamıyoruz şu anda. Geldiğimizden beri de hastalık eşimin peşini bırakmadı. Sağlık sigortası da yok, getirdiğimiz antibiyotikler de tükendi.. Kısaca üst üste sıkıntı yaşayınca çok bunaldı haliyle.
    Kızım 2 yaşında, ona baktığım için elim kolum bağlı, 3 yaşına gelince kreşe verip çalışmak istiyorum. Tabi o zamana kadar dayanırsak 😊
    Çok ilham verici bir yazı olmadı farkındayım, ama bir değişiklik olursa buraya güncel durumumuzu yazarım. Umarım daha iyiye gider. O zamana kadar sağlıcakla kalın ✨

  • ⭐⭐⭐

    @vikki_yaan ilk zamanların bu zorluğu geçince eminim eşinizde iyi ki gelmişiz diyecek 🙃


  • @vikki_yaan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    Merhaba, biz de 5 aydır ABD’deyiz. Eşim ve kızımla Ohio eyaleti, Cicinnati şehrine yerleştik.
    İlk bir ay çok karışıktı; hem yerleş, hem evrak işleri hallet, hem alış derken çok hızlı geçti.
    Eşim geldikten 1 ay sonra markette iş buldu, gece vardiyasında çalışıyor. Türkiye’de memurdu o yüzden eski işini çok özlüyor, gönlü dönmek istiyor çünkü çok iyi şartlarda yaşamıyoruz şu anda. Geldiğimizden beri de hastalık eşimin peşini bırakmadı. Sağlık sigortası da yok, getirdiğimiz antibiyotikler de tükendi.. Kısaca üst üste sıkıntı yaşayınca çok bunaldı haliyle.
    Kızım 2 yaşında, ona baktığım için elim kolum bağlı, 3 yaşına gelince kreşe verip çalışmak istiyorum. Tabi o zamana kadar dayanırsak 😊
    Çok ilham verici bir yazı olmadı farkındayım, ama bir değişiklik olursa buraya güncel durumumuzu yazarım. Umarım daha iyiye gider. O zamana kadar sağlıcakla kalın ✨

    Merhaba,
    Zorluklarla dolu da olsa, duzeninizi kurabilmenize sevindim. Umarim bundan sonrasi daha rahat olur. Esiniz 4 aylik is tecrubesi ile, daha iyi kosullarda bir is bulabilir bence. En azindan gece vardiyasi yapmak zorunda kalmaz.
    Eger extra gelir elde etmek isterseniz, evde cocuk bakmayi degerlendirebilirsiniz. 2-3 tane 5 yas alti cocuk bakarak, esinizin kazandigi kadar da siz kazanirsiniz. Care.com ya da nextdoor.com da ilan verebilirsiniz. Eger dusunurseniz, ilani yazmaniza yardim ederim. Baska bir alternatif de bir kreste calismak olabilir, kendi cocugunuza indirim alirsiniz, Amerika da is tecrubesi kazanmis olursunuz. Sizin de calismaya baslamaniz, esinize de moral olur. Bazan insan "hersey benim omuzlarimda, bana birsey olsa halimiz ne olur" gibi dusuncelere dalabiliyor, bu da hem bedensel hem ruhsal direncimizi kiriyor.


  • @Senay-Sirin değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sizce diğer çocuklara bakıcılık yaparken kendi kızımı da getirmeme sorun ederler mi ebeveynler ? Çünkü çok isterim çalışmayı, sadece kızımdan dolayı sanki istemezler gibi geliyor ?


  • @vikki_yaan
    Ben kendi evinizde bakarsiniz diye dusunmustum. Kendi cocugunuzun olmasi sorun olmaz, aileler krese birakir gibi sizin evinize birakirlar cocuklarini, aksam da alirlar. Onemli olan karsilikli guven. Cincinnati cok guvenli bir yer olmadigi icin, siz de secici olun, guvendiginiz kisilerle calisin.
    Ben middle eastern bakkallara gidince hep bir kac ilan gorurum. "I am a Turkish American mother providing loving and compassionate childcare services for ages 6 weeks to 5 years. Email me/Contact me at xyz for more info." gibi bir ilan deneyebilirsiniz cami ya da Arap bakkal gibi yerlerde. Bebek baktiginizi, su an cocuk icin yeriniz oldugunu orada calisanlara soylersiniz. Ozellikle bir yas alti bebekler icin kreste yer bulmak cok zor. Kimseleri taniyormusunuz bilmiyorum ama, bebek baktiginizi esiniz ve siz tanidiklariniza soyleyin. Sizi sahsen tanidiklari icin guven ortami daha rahat olusur. Gunluk haftalik ucreti belirtirsiniz. Isterseniz lunch and snacks included, dersiniz. Goodwill gibi yerlerden cok uygun fiyata oyuncak alirsiniz. Nextdoor veya care.com da hesap acip, cocuklara bakacaginiz odanin bir kac resmi ile ilan verebilirsiniz.

    Ayrica, haftada 2-3 saat de olsa kres disinda baska bir yerde calisirsaniz, ya da ogrenciyseniz, dusuk gelirliler icin cocugunuzun kres parasini bazi durumlarda devlet oduyor. Tek zorluk, once is bulup daha sonra kres parasi alabiliyorsunuz. https://www.hcjfs.org/services/child-care-parents-caregivers/ bu ofis sizin bolgenizde sanirim, daha fazla bilgi alabilirsiniz. Web sayfasinda cocuk American citizen olmak zorunda diyor ama Amerikada green cardla yasadiginiz icin belki sizi de kapsiyordur. Yuz yuze gorusurseniz en azindan baska bir cozum bulurlar.


  • @kolezyum hayatında başarılar yüzünde gülücük eksik olmasın. Hepsini okudum zevk alarak ve yaşayarak. Umarım devamı gelir merakla bekliyorum. Bol şans 👋🏼


  • Merhabalar dv lottery kazananları konsolosluk mülakatında mali durumu yeterli miktar gösterip.Abd ye ilk girişte mülakattakinden daha az bir para ile girerse abdye ilk girişteki memur sorun çıkartıp ülkeye sokmama gibi bir şey yapabilir mi ? Bu tür bir olay yaşayan oldu mu


  • @cemyaman CBP officer yada custom officer yaninizdaki nakit tutari sorabiliyor. 10.000 USD uzerindeki tutari, ulkeye girerken beyan etmekle yukumlusunuz. Konsolosluk mulakati ile bir iliskisi bulunmuyor.


  • @cemyaman Böyle bir şey olmaz. İçiniz rahat olsun. Kimse parasını yanında taşımak zorunda değil. Paranızı ülkeye girip güvenli bir şekilde yerleştikten sonra orada açacağınız banka hesabına Türkiye'deki hesabınızdan aktarabilirsiniz. Kimse niye yanında getirmedin diyemez.


  • @eynar çok teşekkür ederim cevabınız için kafamı karıştırıyordu bu soru 😊


  • @Senay-Sirin biz apartmanda kalıyoruz. Ben tavsiyeniz üzerine ilan vereceğim kesinlikle, ama apartmana bırakmak isterler mi ondan da emin olamadım. Bir de eşim gece çalıştığı için gündüz uyuyor, onu nasıl yapacağız bilmiyorum. Belki çocuk yapmaktan ziyade evlere gidip ütü, temizlik gibi işler yapmayı düşündüm. Sizce denemeye değer mi ?

  • ⭐⭐⭐

    @vikki_yaan bölgenizde ki laundrylere göz atın isterseniz oralarda ilanlar veriliyor günübirlik temizlik işleri için ortalama 2-3 ev genelde stüdyo dairelerin temizliği için günlük 100-150 dolar arası ücret ödediklerini duymuştum.


  • @vikki_yaan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @Senay-Sirin biz apartmanda kalıyoruz. Ben tavsiyeniz üzerine ilan vereceğim kesinlikle, ama apartmana bırakmak isterler mi ondan da emin olamadım. Bir de eşim gece çalıştığı için gündüz uyuyor, onu nasıl yapacağız bilmiyorum. Belki çocuk yapmaktan ziyade evlere gidip ütü, temizlik gibi işler yapmayı düşündüm. Sizce denemeye değer mi ?

    Apartman olmasi kimisi icin sorun olur, kimisi icin olmaz. Ayni sekilde, onlarin evinde cocuk bakacak olsaniz, kendi cocugunuzu da goturmenizi kimisi kabul etmez, kimisi de bir arti olarak gorur cunku kendi cocuklari ile arkadas olacagi, oynayacagi icin.
    Bizim yazismalarimizda dikkat ettigim sey, "karsidaki ya soyle isterse, ya boyle dusunurse" diye kendi kendinize engeller koyuyorsunuz. Bence onun yerine, ben buyum, Turkcem ingilizcemden daha iyi, apartmanda yasiyorum ve gittigim yere kizimi da goturecegim, butun bunlari oldugu gibi kabul edicek bir is bulacagim diye dusunun. Yani onlarin yerine dusunup, kendinizi kisitlamayin. Sizin eksi olarak dusundugunuzu, baskasi ozellikle tercih ediyor olabilir.
    Eger temizlik ya da yemek yapmak icin gidecek olursaniz, bence cocugunuzu goturmeniz zor olur. Ama denemekle birsey kaybetmezsiniz.
    Burda "mother's helper" diye bir is de var. Ozellikle kucuk cocuklu ya da evden calisan anneler, evin icinde biri cocuga, yemege, ufak tefek islere yardim etsin istiyor. Belki onlara da bakabilirsiniz.
    Ingilizceniz nasil? Eger az da olsa varsa, bence bir kreste calismak en kolayi. Part time olarak baslarsaniz, cocugunuzu goturebilirsiniz. CV nizi elden 10-15 krese birakin mesela (cocuksuz gidin ise alinana kadar). Cook ya da assistant teacher olarak is bulabilirsiniz kreslerde. Cook deyince asci diye dusunmeyin, kreslerde hazir gidalari isitip veriyorlar.
    Bir de esiniz, gece calismayi ozellikle mi tercih ediyor bilmiyorum ama, farkli bir markete gunduz calismak icin basvurursa kolaylikla is bulur gibi geliyor. Yani su an yaptigi ayni/benzeri is icin, farkli bir isveren.


  • @Senay-Sirin çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi bir yerden başlamam en doğrusu 🙂 çok sağolun

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • @berke1998 öncelikle değerli bilgiler için çok teşekkürler. Şansınız bol yolunuz hep açık olsun. Sizin adınıza çok sevindim. 2023 talihlisi olarak, dün 6 ocak 2023 tarihine mülakat aldım. İşler yolunda giderse bende Ocak ayında Boston'da olacağım. Verdiğiniz bilgiler çok çok kıymetli, benim için kafamda şehri birazda olsa canlandırmama olanak sağladı. İletişimde olabilirsek çok memnun olurum. Başarılarınızın devamını dilerim.


  • Herkese merhabalar. Öncelikle uçuş tecrübemi paylaşacağım. Ekim ortalarında THY ile Kasım ortalarındaki uçuşlar için baktığım bilet fiyatları 12-13K dolaylarında idi. Ben de hem rehavetten hem de ilk iki üç aylık sürecimi tam planlayamadığımdan dolayı bilet alımını geciktirdim. Kasım ayına girdiğimde aynı bilet fiyatlarının birden 20K ve üstü rakamlara fırladığını görünce "eyvahh napıcaz şimdi" duygusuna kapıldım. Maalesef bir arkadaşımın tavsiyesyle Amsterdam aktarmalı olarak KLM havayolundan biletimi 15 KASIM tarihine aldım 14K bedelle. SAW dan Schipol e Pegasusla uçtuk. Elimde bir el bagajı ve sırt çantam vardı. Diğer valizleri önceden teslim etmiştim. Kabin sorumlusu elimdeki valizi yeterli alan olmadığı gerekçesiyle elimden aldı ve biz bunu alta koyalım dedi. Bu arada elimdeki yarım bilet parçasını da aldı. Schipol de indikten sonra transfer noktasına gitmek benim için zor oldu. Çünkü çok karmaşık bir havaalanı.Bir güvenlik görevlisinin yardımıyla transfer noktasına ulaştım. Bu arada havalimanında görüştüğüm tüm görevlilere el bagajımı nasıl alacağımı sordum. Uçakla birlikte gelir merak etmeyin dediler ama içime kaybolacağına dair kuşku düşmüştü. Havalimanındaki KLM yetkilileri maalesef konuyla ilgili Pegasus ile görüşün dediler. Uçağa binip JFK havalimanına indim. Orada pass kontrolü yapan polis memuru çok yardımcı oldu bana ve immigrant visa olduğu için bizatihi kabinden çıkıp beni ilgili bölüme götürdü. Benden aldığı sarı zarfı bir hanımefendiye verdi ve yaklaşık iki dakika sonra sizin işleminiz tamam diyerek valizlerin olduğu bölüme yönlendirdi. Ve maalesef el bagajımı bulamadım. Beni bir arkadaşım havalimanından aldı ve ertesi gün KLM ye ve Pegasus a durumu bildirdik. Henüz hiç bir olumlu dönüş olmadı maalesef. Bu sebeple belirtmek isterim ki mümkün oldukça KLM den uzak durun ve aktarma yapmayın. Bu arada 13 kasımda aklıma "ya şu bilet fiyatları hala yüksek mi acaba?" sorusu geldi ve THY nin 16 kasım (sadece 3 gün sonrası uçuşu) uçuşlarına baktım. 2 hafta evvel 20K üstü olan biletler 14K ya düşmüştü ve şok yaşadım açıkçası. Neyse 16 Kasımda SSN ofise gittim. Henüz dün gelmişsiniz bu yüzden hiç bir gelişme görünmüyor ekranda dedi. BofA ile görüştük ve hesap açılışı için 18 Kasım a randevu verdiler. Diğer bir şube adres talep ederken randevu aldığımız şube pasaport ve arkadaşımın ehliyetini yeterli gördü. Telefon hattı için de SSN talep ediyorlar ve bu yüzden onu biraz öteleyeceğim. Şimdilik kaybolan el bagajımın dışında bir sorunum yok. Bilgileri zamanla güncelleyeceğim. Herkese sevgiler.


  • @umitaluc Öncelikle geçmiş olsun. Kayıp valizinizi bulursunuz inşallah. Sizin için karışık bir başlangıç olmuş.Umarım devamında sıkıntı yaşamadan düzeninizi kurar ve bizlere de yazarsınız.


  • @cemyaman yapamaz.


  • @Ckfamily çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @umitaluc, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    Herkese merhabalar. Öncelikle uçuş tecrübemi paylaşacağım. Ekim ortalarında THY ile Kasım ortalarındaki uçuşlar için baktığım bilet fiyatları 12-13K dolaylarında idi. Ben de hem rehavetten hem de ilk iki üç aylık sürecimi tam planlayamadığımdan dolayı bilet alımını geciktirdim. Kasım ayına girdiğimde aynı bilet fiyatlarının birden 20K ve üstü rakamlara fırladığını görünce "eyvahh napıcaz şimdi" duygusuna kapıldım. Maalesef bir arkadaşımın tavsiyesyle Amsterdam aktarmalı olarak KLM havayolundan biletimi 15 KASIM tarihine aldım 14K bedelle. SAW dan Schipol e Pegasusla uçtuk. Elimde bir el bagajı ve sırt çantam vardı. Diğer valizleri önceden teslim etmiştim. Kabin sorumlusu elimdeki valizi yeterli alan olmadığı gerekçesiyle elimden aldı ve biz bunu alta koyalım dedi. Bu arada elimdeki yarım bilet parçasını da aldı. Schipol de indikten sonra transfer noktasına gitmek benim için zor oldu. Çünkü çok karmaşık bir havaalanı.Bir güvenlik görevlisinin yardımıyla transfer noktasına ulaştım. Bu arada havalimanında görüştüğüm tüm görevlilere el bagajımı nasıl alacağımı sordum. Uçakla birlikte gelir merak etmeyin dediler ama içime kaybolacağına dair kuşku düşmüştü. Havalimanındaki KLM yetkilileri maalesef konuyla ilgili Pegasus ile görüşün dediler. Uçağa binip JFK havalimanına indim. Orada pass kontrolü yapan polis memuru çok yardımcı oldu bana ve immigrant visa olduğu için bizatihi kabinden çıkıp beni ilgili bölüme götürdü. Benden aldığı sarı zarfı bir hanımefendiye verdi ve yaklaşık iki dakika sonra sizin işleminiz tamam diyerek valizlerin olduğu bölüme yönlendirdi. Ve maalesef el bagajımı bulamadım. Beni bir arkadaşım havalimanından aldı ve ertesi gün KLM ye ve Pegasus a durumu bildirdik. Henüz hiç bir olumlu dönüş olmadı maalesef. Bu sebeple belirtmek isterim ki mümkün oldukça KLM den uzak durun ve aktarma yapmayın. Bu arada 13 kasımda aklıma "ya şu bilet fiyatları hala yüksek mi acaba?" sorusu geldi ve THY nin 16 kasım (sadece 3 gün sonrası uçuşu) uçuşlarına baktım. 2 hafta evvel 20K üstü olan biletler 14K ya düşmüştü ve şok yaşadım açıkçası. Neyse 16 Kasımda SSN ofise gittim. Henüz dün gelmişsiniz bu yüzden hiç bir gelişme görünmüyor ekranda dedi. BofA ile görüştük ve hesap açılışı için 18 Kasım a randevu verdiler. Diğer bir şube adres talep ederken randevu aldığımız şube pasaport ve arkadaşımın ehliyetini yeterli gördü. Telefon hattı için de SSN talep ediyorlar ve bu yüzden onu biraz öteleyeceğim. Şimdilik kaybolan el bagajımın dışında bir sorunum yok. Bilgileri zamanla güncelleyeceğim. Herkese sevgiler.

    öncelikle tebrik eder ve bundan sonra ki yaşantınızda mutluluklar dilerim, sırt çantanız için şimdiden üzgünüm ancak bulunması çok zor bir ihtimal, umarım içinde önemli birşey yoktu. Biletleri de gidiş dönüş alıp dönüşleri açığa aldırırsanız genedle daha ucuza geliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum