Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Hadi yok mu hiç yeni giriş yapan forum üyesi 😂 burası benim okumaktan en çok keyif aldığım konu başlığı burayı canlı tutalım 😂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sytahmt canım abiciğim uçağın a kapısından kalkacak sen b kapısında sıraya girmiş gibisin. Bahsettiğin yazıları aşağıdaki linkten okuyacaksın. Burası giriş yapmış yerleşmiş biraz elini yüzünü toparlayıp hadi yazalım kısmı

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş?_=1665726706981


  • 25 Eylül Pazar günü Houston'dan giriş yapmıştık. 2 haftalığına downtown civarında Airbnb kiralamıştım. Mahallede oturan hiç beyaz yoktu sanırım. Ama ev rahattı ve ev sahibimiz çok ilgiliydi. Herhangi bir şeye ihtiyacınız var mı yada yardım edebileceğim birşey var mı diye sorunca evin adresini posta adresi olarak kullanabilir miyim diye sordum. Sorun değil kullanabilirsiniz dedi, gelip kilitli olan posta kutusunu açtı. Quora'da okuduğum kadarıyla ev sahipleri buna izin vermiyormuş. 26 Eylül pazartesi Bank of America Galleria şubesinden randevu aldık. 1 saat kadar erken gitmiş olmamıza rağmen sorun etmediler. Banka hesabı açtık, yanımızdaki parayı hesaba yatırdık ve debit kart başvurusu yaptık. Şubeye teslim olmuyormuş, Airbnb'in adresini verdik. Telefon olarak Skype'dan numara almıştım onu verdim. Şansımıza müdüre hanım şubedeymiş biraz sohbet ettik. 1-2 gün sonra gelin kart başvuru yapalım dediler. 28 Eylül Çarşamba sabah kredi kartı başvurusunda bulunduk. Perşembe gün sabah kartlar UPS ile elimize ulaştı. İnternet üzerinden ödeme yapmaya çalıştığımda sürekli red verdi. Müşteri hizmetlerini aradım. Skype numarasına sms gelmediği için telefon numarasını doğrulanamıyormuş. Görevli, ya şubeye gidin yada ABD'li bir operatörün hattıyla doğrulama yapın dedi. Cuma günü T-mobile'den 98 dolara 2 tane ön ödemeli hat aldık. 70 dolar tarife ücreti, 28 dolar da hat ücreti sanırım. T-mobile numaralarıyla kartları kullanmaya başladık.
    Birkaç küçük alışverişten sonra kartlar bloke oldu. Tekrar müşteri hizmetlerini aradık birkaç doğrulama sorusundan sonra blokeyi kaldırdılar. 4 Ekim Salı günü kredi kartları için pin istemiştim onlar geldi. Debit kartların şifrelerini şubede belirlemiştik. 6 Ekim Perşembe günü de debit kartlar geldi. ATM hem kredi kartlarını hem debit kartları denedik. Yatırılan para hemen hesaba geçiyor TR'deki gibi. Ama kredi kartıyla hesaplara erişemiyorsunuz. SSN'ler gelmeyince gidip bir soralım dedik. Numaralar belli olmuş, verdiğiniz adrese gelir 1-2 haftaya dediler. Houston arabasız hiç çekilir bir yer değilmiş. Uber ile de olmuyor. Hem maliyetli, hem de arabanıza binip gitmek varken sıcakta Uber bekliyorsunuz. Bazen şoför sizi bulmakta zorlanıyor. Geri dönmek için gün saydık. TR'deki işe devam ettiğim için 8 Ekim Cumartesi 20:45 uçağı ile İstanbul'a geri döndük.

  • ⭐⭐⭐

    @broker sadece meraktan “geri dönmek için gün saydık” neden ? Bir aksilik mi yaşadınız ?


  • @tolgasatir sıkıntı yaşadık sayılmaz, sadece markete giderken siyah bir arkadaş para istedi, nakit olmadığını söyleyince ısrar etmedi. Sürekli pasaport ile dolaşmak ve pasaportun başına birşey gelirmi endişesi vardı. Araba olmadığı için çoğunlukla evde olmak sıkıcıydı. Üstüne TR'deki iş için gece çalışıp gündüz uyumak beklediğimden daha zor oldu.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B broker 
  • ⭐⭐⭐

    @broker kesin ne zaman yerleşmeyi planlıyorsunuz peki merak ettim. Maalesef ABD’de araba su gibi bi ihtiyaç umarım en kısa sürede almak nasip olur 🙃

  • ⭐⭐⭐

    @broker Bir yerden başlamak lazım. Araba da olur ev de inşallah.

  • ⭐⭐

    @broker okumaktan en keyif aldığım başlığa yeni bir yazı yazılmış çok sevindim. Sizin adınıza da çok sevindim umarım kalıcı olarak gittiğinizde düzeninizi kurar, sıkıntı yaşamazsınız. Yeni hayatınızda şans sizinle olsun 🙂


  • @Hopasej hakkınızda hayırlısı olsun inşallah en kısa sürede yazarsınız tüm sürecinizi 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @broker anladım bir an önce istediğiniz gibi bir sürece başlarsınız, sıfırdan bambaşka bir ülkede başlamak her zaman daha zordur.


  • @waterman Linkedin üzerinden iş bulmaya çalışıyorum. İş bulabilirsem hemen bulmazsam Ocak - Şubat gibi kalıcı olarak taşınmayı planlıyorum.

    Çok teşekkür ederim arkadaşlar.


  • @broker Indeed uzerinden de arastirmanizi oneririm. bol sans...


  • Selamlar,

    SSN kartim ulkeye giristen 9, Greencard’im ise 23 gun sonra(dun) USCIS’e belirtmis oldugum adrese ulasti.

    Darisi hayalini kuranlarin basina.


  • @berke1998 usdat size özel mesaj atmıstım bakabilirmisiniz

  • ⭐⭐

    @berke1998 tebrik ederim darısı başımıza 🙂


  • @berke1998 Hayırlı olsun. Starbucksta iş hayatınız nasıl gidiyor memnun musunuz 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @berke1998 vay be daha 2-3 hafta mülakat deneyimini okuyorduk. Hayırlı olsun Allahım sen konuyu biliyorsun:)

  • ⭐⭐⭐

    @berke1998 Tebrikler, darısı bize olsun ✌🇺🇸

  • ⭐⭐

    @berke1998 hayırlı olsun 🙂 1. Ay genel durum değerlendirmesi bekliyoruz sizden.


  • Dun itibariyle Amerika’da 1. ayimi geride biraktim.

    Oncelikle bu guzel ulkeye bana yasama ve calisma hakki verdigi icin minnet borcluyum. Kisa surede duzenimi kurdum ve finansal ozgurlugumu kazanmayi basardim. Bu ulkede gecirdigim her gunde ideallerime bir adim daha yaklastigimi hissediyorum. Daha iyi sartlarda yasayabilmek icin insan kacakcilarina on binlerce dolar odeyip Meksika’dan buraya gelebilmek umuduyla siginmaci kamplarinda aylarca beklemeyi goze alan T.C vatandaslarini gorunce nasil bir sansa sahip oldugumun farkina varmamak elde degil.

    Turkiye’den buraya $7400 ile geldim. Bildiginiz uzere Boston’da yasiyorum. Ilk onceligim dolar kazanmaya baslayarak cepteki paradan cok yememekti. Bu yuzden geldigimin ilk haftasi ise basladim, konaklayacagim yeri ayarladim, Bank of America’dan banka ve secured kredi karti cikarttim, hesap acilisi icin pasaportumu ve sari zarftaki immigrant data summary’i gostermem yeterli oldu.

    Kira ucretim $1000 (elektrik, su, isitma dahil) ve ilk giriste ilk ay + son ayin kirasi + $1000 depozito ve $500 broker fee olmak uzere tek seferde $3500 odedim. $1500 dolar da secured kart icin odedim, $200 lik actirsam da olurmus ama is isten gectigi icin buna takilip kafami mesgul etmedim. Greencard ve SSN kartimi teslim alinca ise bankaya tekrar gidip bilgilerimi guncellettim.

    Selective Service kaydini ise SSN numaram henuz sistemde gozukmedigi icin online yapamadim, o yuzden formu bir FedEx subesinden print ederek elle doldurdum ve USPS’e gidip Palatine, IL’de bulunan SSS ofisine postaladim. Formu teslim aldilar ama henuz bir geribildirim almadim ama ayni islemi yapan arkadasim 2-3 hafta icinde sisteme dusecegini soyledi.

    Boston sehrinden biraz daha detayli bahsedecek olursam, burasi gercekten yasanabilir, guvenli ve huzurlu bir sehir. Diger sehirlere kiyasla daha pahali olmasina ragmen burada insan kalitesi ve gelir seviyesi cok yuksek, asgari ucretin bir tik ustunde kazanmama ragmen gecim derdim yok, 10 gunluk calismamla kirami cikartiyorum. Vergiler de NY ve CA kadar agir degil, ayrica burada vergilerin hizmetlere yansidigini hissediyorsunuz. Amerika’nin en iyi hastaneleri ve universiteleri burada. Sokaklar gayet temiz. Toplu tasima gayet iyi isliyor, haftalik $22 oduyorum ve sinirsiz bir sekilde faydalanabiliyorum. Bu eyalette kendimi maddi ve manevi olarak guvende hissediyorum. Su anda kira disinda buyuk bir giderim yok, kisacasi kenara para koyabiliyorum. Ozellikle tanistigim Amerikalilar bana hep destek oldu ve referans olmak istedi. Copu atik merkezine gotururken “Cok iyi is cikartiyorsun, kolay gelsin.” diyeninden tutun “Burada garsonlar gayet iyi kazaniyor, tanidigimin X adli bir restorani var, calismayi dusunursen adimi verebilirsin” diyenine kadar. Burada gorgusuzluk ve hor gorme yok, kendi ulkemde goremedigim kiymeti burada goruyorum. Havasi ayri bir guzel, burasi geldigimden beri hep gunesli, sonbahar gelince sehir 2 haftada kahverengiye burundu ve inanilmaz guzel bir hal aldi, dogasi gercekten muazzam. Suc orani ise cok dusuk, shiftimin olmadigi gunlerde aksamlari bazen yuruyerek UberEats yapiyorum ve simdiye kadar kendimi hic tehlikede hissetmedim, bir mahalleden baska mahalleye gecince baska bir dunyaya gecis yapma durumu olmuyor. Cesitlilik olmasina ragmen bir NYC ve LA kadar cok genis bir cesitlilik yok, daha cok Beyaz ve Asyali nufus hakim, dolayisiyla mavi yaka islerde ciddi bir acik var.

    Yazacaklarim simdilik bu kadar, vakit ayirip okudugunuz icin tesekkur ederim, tekrar gorusmek dilegiyle.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum