Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@Senay-Sirin 4k altında kira 1+1 ev için de en az 700k altında ev yok ondan nereden bakarsanız bakın amerika her zaman uygun kalıyor
-
vallahi kuzenim ABD 2+2 bir apartman kompleksinde oturuyor hem de güzel bir konumda kira 1350 dolar. şimdi girmek isterseniz de 1550 dolar veriyorsunuz. bence gayet uygun. 1500 dolarda yeme içme ve diğer harcamalara verseniz 3000 dolara geçinirsiniz. zaten 1 kişi çalışsa standart bir yaşam sürer 3 kişilik bir aile.
-
Normalde heryerde en buyuk gider konut kredi veya kira odemeleridir. Diger faturalar genelde daha dusuk bir paya sahiptir. Ben tum bu aylik harcamalari mecburi harcamalar kategorisine aliyorum. Yani bunlari her ay mecbur odemeniz gerekiyor.
Bir ornekleme yapmak gerekirse (kendi mecburi harcamalarim):
Mortgage: $1350
Internet: $80
Telefonlar: $100
Su: $50
Elektrik/gaz: $150
Cop: $30
Arac sigortalar: $200
Araclar benzin: $150Toplam: $2110 (Yani her ay bizden ortalama olarak mecburi cikan para)
Yukaridaki rakamlarda da gorulecegi uzere, mortgage full odenmis olsa, aylik mecburi masraf $1000 civarlarina dusecek!
Diger harcamalar kisilerin tercihine, onem derecesine ve diger faktorlere bagli. Yani mutfak masrafi bile kisiden kisiye degisir. Az yiyen/icen vardir, cok yiyen/icen vardir. Disarida cok yemege cikan vardir, hep evde pisirip yiyen vardir. Organik yiyeceklere takilan vardir, en ucuz yerden alisveris yapan vardir vs vs....Yine kiyafete eglenceye cok para harcayan vardir, az harcayan vardir.
-
Ben sıralıyım Türkiye de benim aylık sabit yapıtğım giderleri yanlarına fikir olsun diye kaç kişi kaç oda gibi detayları da yazdım
Kira 5500 2+1 ev
Elektrik 550
Su 50
Telefonlar 300 2 hat
Doğalgaz 400-500 arası
İnternet 150
Özel sağlık 1550 eşim ve cocugum ben yaptırmadım
Araç benzin 1350 bir depo 60 lt
Araç kasko + sigorta 750
Kreş+servis 55003 kişilik bir aileyiz tek başıma mümkün değil yetişemem, daha gıdaya cocuğun bezine mamasına girişmedim
-
@tolgasatir araç kasko sigorta aylık olarak hesapladınız değil mi. Yoksa o fiyata sigorta bile yok
-
@enemy, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
@tolgasatir araç kasko sigorta aylık olarak hesapladınız değil mi. Yoksa o fiyata sigorta bile yok
Tabiki 😂 bu fiyata sigortayı sadece yapmıştım 2 yıl önce falandı o da :)
-
Bende yazayım
Mersin 1 kişi / Bekar
Araba Yok / alamadım :)maaş: 14k
Ev Kredisi: 5000
Bes: 3000
İnternet: 140
Su: 60
Elektirik:300
Telefon : 120
Gıda:1500-2000
Genel giderler: 1000Sigara Alkol yok
durum bu …
7 yıldır telefonumu değiştirmiyorum :)
-
@serkanist bes için değerlendirilen fonlarınla ilgilen bu kadar yüksek ödüyorsun direk altın yada dolar alabilirsin. Hem de birinci elden aldığın için kur oranları çok daha düşük oluyor.
-
@serkanist Topragim, sizin aylik masraflarin toplami 11,620 TL yapiyor.
14,000-11,620=2,380 TL Nerede??? :P (ustelik sigara alkol falan da yok!!)
-
@MySea o yayınlamıyor ben yayınlayım bari :) geriye kalan para nereye gidiyor.
-
Turkiye'de organik 10'lu yumurta su anda markette 45 TL; tanesi 4.50 TL yapiyor.
Dun ShopRite'dan organik 24'lu yumurta aldim. $7.62; tanesi $.31 cent yapiyor.
-
@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Turkiye'de organik 10'lu yumurta su anda markette 45 TL; tanesi 4.50 TL yapiyor.
Dun ShopRite'dan organik 24'lu yumurta aldim. $7.62; tanesi $.31 cent yapiyor.
0.31x18,6= 5,76 TL yapıyor bu durumda ne oluyor ameriga bizi gısganıyorrr. Hüloggggg
-
5.500 x 18,6 = 102.300 TL asgari ücret veriyorlar. Bu kısmı söyleyen yok
-
Delaware icin resmi asgari ucret 2022 icin aylik $1,680; yani saat ucreti $10.50.
2025 yilinda resmi asgari saat ucreti $15 olacak, yani aylik $2400.Zaten simdiden bircok isyeri yeni ise baslayanlari $14-15 gibi baslatmaya basladilar. Hatta $18-20 araliginda da cok is ilani var. Asagidaki ilk link Delaware'deki fast food isleri ile ilgili is ilanlari, ikincisi ise tum isler ile ilgili olanlar:
https://www.indeed.com/q-Fast-Food-l-Delaware-jobs.html?vjk=6004f7b3c2307edc
https://www.indeed.com/jobs?q=&l=Delaware&from=searchOnHP&vjk=8a25365832b584aa
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
5.500 x 18,6 = 102.300 TL asgari ücret veriyorlar. Bu kısmı söyleyen yok
bunu söylediğinde hüloggg yada çıkar telefonunu cevaplarını alma ihtimalimiz çok yüksek :D bide kıl konusu var da o başka çirkin bir boyut ona girmiycem :D
-
Yalnız bu maaş hesaplarını yaparken brüt ve net arasındaki farkı iyi hesaplamanız lazım %15 federal % 21 çift vergi eyalet sistemine göre kesinti var . 2400 dolar aylık normalde cebimize 1920 dolar civarı olarak giriş yapıyor. Sigorta ve 401 K ile bu kesinti ile ortalama %25 kesintiye tekabül ediyor elimize geçen 1800 dolar . 1200 dolar civarı kira 100 dolar telefon elinize 500 dolar kalıyor . Bu para ile ye iç dolaş . Eğer cebinden bir para gitmeden başlatabilirsen . Başarılısın demektir. Abd de ayakta kalmakta bir başarıdır sözü boşuna söylememiş . Florida gibi yerlerde tek vergi sistemi var . Ancak oralarda işçi saat ücretleri daha düşük ve kiralar bazı bölgelerde yüksek . Üç aşağı beş yukarı aldığınız para yine aynı civara geliyor. Düşük gelir nedeniyle sigortayı mecburen Obama care yapmak durumunda kalıyorsun. 2. İş olmadan geçinmek zor . Yada aile boyu çalışma ile işi çözebilirsiniz .
-
@redsat2000 bu etkileyici yazıdan sonra tekrar tekrar söylediğimiz bir konu var. Amerikaya ne iş olsa yaparım kafası ile değil elinizde bir konu da tecrübe edinmiş bir şekilde gitmelisiniz. Hala insanlar delivery kafasındalar videoların ne zaman çekildiklerine bakmıyorlar. En yenisi en az 6 ay öncesinden hala 1-2 yıl önce ki kazançları görüp paraya bak be diyorlar.
-
Yumurta düzine 4,5 dolar civarı başlıyor 8 dolara çıkıyor. Ortalama 6 dolar civarı . Bir ekmek 6 dolar oldu. Eskiden ortalama orta boy bir pizza 10 dolar. Şuan aynı pizza 19 dolar . Soğuk gıda pizza min 11 dolar civarı. Bir kişinin ortalama günlük minimum gıda masrafı 7-8 dolar civarı idi. Şuan 11,5 dolar civarı. Şu anki koşullarda dışarıdan yemek işini sadece 2 ye indirmeniz ve evde sulu yemek yaparak sorunu çözmeniz gerekiyor .
-
@redsat2000, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
Yumurta düzine 4,5 dolar civarı başlıyor 8 dolara çıkıyor. Ortalama 6 dolar civarı . Bir ekmek 6 dolar oldu. Eskiden ortalama orta boy bir pizza 10 dolar. Şuan aynı pizza 19 dolar . Soğuk gıda pizza min 11 dolar civarı. Bir kişinin ortalama günlük minimum gıda masrafı 7-8 dolar civarı idi. Şuan 11,5 dolar civarı. Şu anki koşullarda dışarıdan yemek işini sadece 2 ye indirmeniz ve evde sulu yemek yaparak sorunu çözmeniz gerekiyor .
3 yıl önce Ny de Red Baron Pizza, Classic Crust Pepperoni, 3,5-4 $ arasına alıyordum hcam simdi $4.68 olmuş güncel fiyat.
1-1,5$ a da ekmek var. Shoprite, walmart gibi marketlerde bulabilirsin hcam. -
Domino's pizza da coupon var: 2 medium size 2 topping pizza carry-out tanesi $6.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum