Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 720.2k 333

• @OrlandoGücü, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@mexido, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Prius araç piyasası neden bu kadar pahalı acaba çok az yakan araç olduğu için mi sadece?
    (camry, coralla daha uygun)

Ayrıca honda civic sizce nasıl delivery için prius a göre daha uygun. Yakıt çok fark var mı?

Son olarak araba alırken araç fiyatında mi tasarruf yoksa yakıttan mi tasarruf daha mantıklı örneğin 1-2sene sonra araç değiştireceğimizi dusunursek artan mil den dolayı hangisi mantıklı olur?

Yeni gelen ve yemek dağıtımı işini düşünenler için en iyi araba hibrit arabalar. Prius güzel araç

Kesinlikle doğru hcam araştırdım bayağı bende. Sanırım piyasası olduğu için ve az yaktığı için fiyatlar diğer araçlara göre bir tık pahalı.

• Bende 2017 Prius var LA trafiginde gunde 80-100mil gidiyorum, 55-58mpg aliyorum..3 sene oldu sanirim alali bu araci konfor falan beklemeyin fiattan hallice artisi bluetooth la baglanan multimedia sistemi var onun disinde iste gidiyor mu gidiyor :)

• Merhabalar Amerikada sorunsuz SIKINTIsiz bir araba alip uzun sure tamirci yuzu gormemek icin ne kadar bir butce ayirmamiz lazim ?

Amacim arabayi aldiktan sonra bana masraf cikarmasin ariza olmasin.

Tecrube edenlere soruyorum Hangi marka ve modelleri kullandiniz tavsiye eder misiniz ?

• ⭐⭐⭐

@Megatron Sanırım bu konuda başı Japon arabaları çekiyor. Tabi düzenli bakım yapılmak şartıyla. Honda ve Toyota.

• Abd Türkiye Almanya vs farketmez tek cevap japon araçları. Mazda toyota honda

• @MySea 2000 tacoma kullaniyorum 290000 mile geldi, sorunsuz calisiyor...Japondan sasmamak lazim

• Kamyon alacam ben

• @ismailayaz Buradaki bir arkadas da Tacoma tavsiye etti.

Hyundai Santa Cruz da fena degil gibi sanki :)

1. el araba alip Risk almak istemiyorum 0 araba almaya calisacagim :) 0 risk @MySea

Tabi bunun icin belli bir zaman gecmesi lazim.

• @MySea Tacoma iyidir, hyundi hic kullanmadim bilemiyorum

• 2019 yilinda yegenim bir china mali minibus aldi cok guzel 7 koltuklu 3 yillik araba 2015model 20.000 dolar odedi, bir kac ay evvel araba guc kaybetmeye baslamis,motor cekisden dusuyor chin arabasi marka ldv,yakin bir tamirciye goturuyorlar, himmm bu beni asar bakamam diyor,baska tamirci bakiyor bir sey anlamiyor sorry diyor,servisi var oaraya gidiyorlar ordada test yapiyorlar,buyuk bir ihtimalle ariza burda , bir parca degistirmemiz lazim deyip bir kacyuz dolar aliyorlar,parca degisiyor ama arabada degisen bir sey yok,yegenin esi biraz soyleniyor sizi sikayet edecegim diyor, aldiklari paranin bir kismini geri oduyorlar.b
    ..bir turk tamirci var,tecrubeliyim getirin arabayi diyor,bizim turk ustada yok arkadas bu beni asar diyor, eh mecburen tekrar servisine gidiyorlar, randevu veriyorlar, araba servise gidiyor servis elemani biz motoru acacagiz acip kapamak bu islem 900 dolar ondan sonra ne cikarsa sansiniza diyor,,,, dun motoru aciyorlar arizayi buluyorlar,galiba timing ile ilgili olabilir,,,, yegene telefon ediyorlar efendim arizayi tesbit ettik, bu parcanin degismesi lazim,parcanin fiati 4000 dolar,australyada yok china ya ismarliyacagiz gelmesi iki ay kadar surer diyorlar, yapacak fazla bir sey yok, ondan sonra bu parcayi takacagiz ama en fazla 80,000 km gider ondan sonra yine yenilemek lazimdir diyorlar.....ucuz chin arabasi chin isi,ucuz etin yahnisi gibi....

..ikinci el veya yeni araba alirken biraz markalari arastirmak lazimdir.

• Amerikada yaşayanlara soruyorum.

0 araç almak mı mantıklı yoksa 2. El mi ?

• @Megatron Bu biraz ihtiyacla alakali aslinda. Biz cocuklu bir aile olarak, en az C segment (mid-size) bir arac ihtiyacimiz vardi. Yaklasik 3 ay once, bir cok sifir ve ikinci el araba satan yerle gorustum. Butcem dahilinde sifir alabilecegim arac sayisi cok azdi ve hicbirisi stokta yoktu, ne zaman gelecegi mechuldu ve bayiye gittigim zaman internetteki liste fiyatindan en az %30 yukarida fiyat cektiler.

Gonlumden gecen arabalarin sifirlari ise yuksek fiyatli ve kredi skoru olusmadigindan yuksek faizli olacakti, yerlesme asamasinda gereksiz maliyet olarak dusundum.

O donemde Kia Forte stokta ve uygun fiyatliydi, en son onda da bayide benzer yuksek fiyat senaryosunu yasayinca, gonlumden gece aracin ikinci elini Carmax'ten aldim. Piyasaya gore biraz fiyatli ancak en azindan belli basli kontrolleri ve bakimlari yapilmis, belli sure garantili olacak sekilde almis oldum.

Bagaj ihtiyaci daha az olsa, farkli seceneklere gidebilirdim belki ama bence mantikli olan butceye ve gelir gider tablosuna gore ihtiyaca en uygun araci almak. Kredi skoru yokken de, cok fazla faiz odemeden biraz da olsa kredi kullanarak kredi skoruna katki saglamak dusunulebilir.

• @Megatron bence finansal durumunuza bağlı. gecen gun araba almaya gittim bende. kimsenin elinde adam akilli sıfır araç yok, olanada çok tok satici takiliyolar. ikinci el bulursaniz istediğiniz bir modeli daha mantıklı olabilir.

• Malesef ister sifir olsun ister ikinci el olsun, piyasada fiyat ivmesi su anda saticilardan yana evrilmis durumda. Yani pazarlik payi artik cok ama cok dusuk veya hic yok!

Eldeki hazir sifir arac sorunu, uretim ve logistik sikintilardan dolayi bircok dealer da bekleme listesi var. Ve dealer fiyatlari internet fiyatlarindan cok daha yukaridalar.

Bence benzer bir durum ikinci el araclarda da var. Sifir araclardaki sikintilar, ikinci el araclarda bir talep artmasina sebeb oldugu icin, orada da alicilar acisindan fiyat durumu cok parlak degil.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

Malesef ister sifir olsun ister ikinci el olsun, piyasada fiyat ivmesi su anda saticilardan yana evrilmis durumda. Yani pazarlik payi artik cok ama cok dusuk veya hic yok!

Eldeki hazir sifir arac sorunu, uretim ve logistik sikintilardan dolayi bircok dealer da bekleme listesi var. Ve dealer fiyatlari internet fiyatlarindan cok daha yukaridalar.

Bence benzer bir durum ikinci el araclarda da var. Sifir araclardaki sikintilar, ikinci el araclarda bir talep artmasina sebeb oldugu icin, orada da alicilar acisindan fiyat durumu cok parlak degil.

Alicilar kismini acalim :)

Bizlerde aliciyiz... Bizler icinde parlak degil...

Uzun uzun yazmaya hic gerek yok... Turkiye'de ki mantigi buraya tasiyanlarin isi cok zor... Yani arabadan zarar etmeye aliskin olmayanlar icin pek ic acici degil durumlar...

Suan sektorun en karli olanlari Drive time, carmax, byrider , carvana gibi franchise dealerlar...

Mesela dun bir arac verdim drive time'a. 2015 Chrysler Town and country... Maliyetini soyleyeyim... Cok sansli ki, bu araba hatasizdi...

11800 Arac bedeli
    400 alim fee
    1000 transportation

arabaya hic masraf yapmasa 13200e mal edecek...

Ayni araci 11950ye satisa koymustum, bir Turk arkadasa 11 bine birakmisti. Abi ben bir dusuneyim demisti :)

Pandemi oncesi bu araci 10binden daha asagiya satiyorduk....

• @MySea evet malesef arac piyasasi kotuye gidiyor, tipki cogu seyde oldugu gibi. Sifir arac zaten yok. Haziran’in basinda full price odeyerek internetten siparis verdigim aracimi Ekim ortasinda ancak teslim alabildim. Pazarlik, indirim bunlar zaten hayal oldu. Arac ben siparis verdikten sonra teslim edilene kadar 2.500$ artmis. Dealerdaki arkadas indirim gibi dusunun deyip dalga gecti :)

• @semavi cogu kiside hala “kurumsal firma” mantigi var. Sizden 10’a almaktansa ayni araci carmax’tan carvana’dan 15’e almayi tercih ediyorlar. Pek anlam veremedigim ama saygi duydugum bir durum :)

• @mara Aldığın aracın marka modeli fiyatı neydi ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mara, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@semavi cogu kiside hala “kurumsal firma” mantigi var. Sizden 10’a almaktansa ayni araci carmax’tan carvana’dan 15’e almayi tercih ediyorlar. Pek anlam veremedigim ama saygi duydugum bir durum :)

Ben anlam verebiliyorum acikcasi. Marka degeri boyle bir sey. Bizim daha cok yolumuz var o deger icin. Operasyonu o seviyeye cikarmamiz lazim, buda hem maddiyat hem de surec isi...

Mesela 5bine bir araba verelim... Arabanin gercek degeri 7bin olsun... Siz ucuza verin, sonra ufak tefek bir sey cikinca 500luk isi 200e yapin vs vs ...

Kisi gelirini yukseltince gidip sifira yakin bir arac alsin... Markali bir yerden , pahaliya ve sacma garanti odemeleri ile vs... Yeni aracta sorun cikmaz genelde...

3 yil sonra bizim arkadas bana ucuza verdi, ucuza tamir etti kalmaz akilda... Ilk aldigim araba da sorun yasamistim ya, sonra buyuk galeriden aldim, temiz arac rahat ettim der bir cokk kisi... Biraz fazla odedim ama degdi der... Cunku geliri de yukselmistir, ilk geldiginde 200 dolar icin kalpten gidecek adam , artik 3-5bin fazla odedim ama rahat ettim diyebilir...

Bu elestiri yada savunma degil, olan resmi cekmeye calistim...

O yuzden marka degeri onemli... Kolay edinilen bir degerde degil... Bu yuzden son 1,5 2yilda ciddi sekilde marka degeri olan firmalara araba satma kanalina yuklendik son kullanici yerine... Son kullaniciya yetisememistik. Simdi bir kac takim arkadasi ile guclendirmeye calisiyoruz...

Ilerleyen donemde farkli bir urun gurubu ile 'madem buyuk oyuncu olmak zor, bari iyi bir butik olalim' fikri ile devam etmeyi planliyorum...

Benzer Başlıklar

• kabahatli araba kazasını temyiz etme başvurusu

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    122 Bakış
    ayvalik10A
    @aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Change of status sürecinde ehliyet almak

Ehliyet ve Araba
    20
    0 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    C
    @mydream tam olarak sormak istedigim sorunun cevabini yorumlari okurken buldum ben de suan da change of status durumundayim b2 den f1 e cevirdim neredeyse 8 ay oldu hala bekliyorum. Yine aktif olarak arac kullaniyorum fakat turk ehliyetimin yaninda international bir ehliyet daha cikarttirdim 25$ bir fiyata bir defa polis tarafindan cevrildim ve ID, International Driver Licence ve Turk Ehliyetimi verip, ceza bile almadan geri birakildim. Benim gibi durumda olanlar en azindan statunuz gelene kadar International Driver Permit alabilirsiniz gecici olarak.
  • Amerika'da sıfır model araba almak

Ehliyet ve Araba
    10
    1 Oy
    10 İleti
    5k Bakış
    celicaC
    Guzel hazirlanmis bir ikinci el arac onerisi tablosu. [image: fIf7a4h.jpg]
  • J1 vizesi ile ABD Ehliyeti Almak

Ehliyet ve Araba
    10
    0 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    M
    @Mustafa-Uğurlu , @crazycells New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum. J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k