ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
@icf Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.
-
@icf dünyanın en güzel üşümesiydi sanırım bu :)
yolunuz açık olsun.. -
@gucarslan gerçekten öyle çok şükür🙈 Tekrardan sonsuz teşekkürler 💐🙏🏻
-
@icf Tebrik ederim. Peki neden San Francisco ? İş amaçlı mı ?
-
@Programmer merhaba; sadece yakın arkadaşlarımız burada olduğu için CA ya yanlarına geldik.
-
@sytahmt çok teşekkür ederiz 💐
-
@tolgasatir çok teşekkür ederiz 💐
-
@Muhtaradana inşallah çok teşekkür ederiz 💐
-
@datanist çok teşekkür ederiz 2 hafta içinde gelmezse mutlaka tekrar kontrol edicez. 💐
-
@dytmelek çok teşekkür ederiz 💐
-
@burcugulsn inşallah darısı başınıza olsun çok teşekkür ederiz 💐
-
@Erkan-Gürsoy çok teşekkür ederiz 💐
-
@icf ABD'de başarılı ve mutlu nice yıllar diliyorum, umarım hayatta hep böyle şanslı olursunuz :)
Kendim için de bir gün buralarda böyle deneyimler yazmayı hayal ediyorum bakalım ama nasip :)
-
Hadi yok mu hiç yeni giriş yapan forum üyesi 😂 burası benim okumaktan en çok keyif aldığım konu başlığı burayı canlı tutalım 😂
-
@sytahmt canım abiciğim uçağın a kapısından kalkacak sen b kapısında sıraya girmiş gibisin. Bahsettiğin yazıları aşağıdaki linkten okuyacaksın. Burası giriş yapmış yerleşmiş biraz elini yüzünü toparlayıp hadi yazalım kısmı
https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş?_=1665726706981
-
25 Eylül Pazar günü Houston'dan giriş yapmıştık. 2 haftalığına downtown civarında Airbnb kiralamıştım. Mahallede oturan hiç beyaz yoktu sanırım. Ama ev rahattı ve ev sahibimiz çok ilgiliydi. Herhangi bir şeye ihtiyacınız var mı yada yardım edebileceğim birşey var mı diye sorunca evin adresini posta adresi olarak kullanabilir miyim diye sordum. Sorun değil kullanabilirsiniz dedi, gelip kilitli olan posta kutusunu açtı. Quora'da okuduğum kadarıyla ev sahipleri buna izin vermiyormuş. 26 Eylül pazartesi Bank of America Galleria şubesinden randevu aldık. 1 saat kadar erken gitmiş olmamıza rağmen sorun etmediler. Banka hesabı açtık, yanımızdaki parayı hesaba yatırdık ve debit kart başvurusu yaptık. Şubeye teslim olmuyormuş, Airbnb'in adresini verdik. Telefon olarak Skype'dan numara almıştım onu verdim. Şansımıza müdüre hanım şubedeymiş biraz sohbet ettik. 1-2 gün sonra gelin kart başvuru yapalım dediler. 28 Eylül Çarşamba sabah kredi kartı başvurusunda bulunduk. Perşembe gün sabah kartlar UPS ile elimize ulaştı. İnternet üzerinden ödeme yapmaya çalıştığımda sürekli red verdi. Müşteri hizmetlerini aradım. Skype numarasına sms gelmediği için telefon numarasını doğrulanamıyormuş. Görevli, ya şubeye gidin yada ABD'li bir operatörün hattıyla doğrulama yapın dedi. Cuma günü T-mobile'den 98 dolara 2 tane ön ödemeli hat aldık. 70 dolar tarife ücreti, 28 dolar da hat ücreti sanırım. T-mobile numaralarıyla kartları kullanmaya başladık.
Birkaç küçük alışverişten sonra kartlar bloke oldu. Tekrar müşteri hizmetlerini aradık birkaç doğrulama sorusundan sonra blokeyi kaldırdılar. 4 Ekim Salı günü kredi kartları için pin istemiştim onlar geldi. Debit kartların şifrelerini şubede belirlemiştik. 6 Ekim Perşembe günü de debit kartlar geldi. ATM hem kredi kartlarını hem debit kartları denedik. Yatırılan para hemen hesaba geçiyor TR'deki gibi. Ama kredi kartıyla hesaplara erişemiyorsunuz. SSN'ler gelmeyince gidip bir soralım dedik. Numaralar belli olmuş, verdiğiniz adrese gelir 1-2 haftaya dediler. Houston arabasız hiç çekilir bir yer değilmiş. Uber ile de olmuyor. Hem maliyetli, hem de arabanıza binip gitmek varken sıcakta Uber bekliyorsunuz. Bazen şoför sizi bulmakta zorlanıyor. Geri dönmek için gün saydık. TR'deki işe devam ettiğim için 8 Ekim Cumartesi 20:45 uçağı ile İstanbul'a geri döndük. -
@broker sadece meraktan “geri dönmek için gün saydık” neden ? Bir aksilik mi yaşadınız ?
-
@tolgasatir sıkıntı yaşadık sayılmaz, sadece markete giderken siyah bir arkadaş para istedi, nakit olmadığını söyleyince ısrar etmedi. Sürekli pasaport ile dolaşmak ve pasaportun başına birşey gelirmi endişesi vardı. Araba olmadığı için çoğunlukla evde olmak sıkıcıydı. Üstüne TR'deki iş için gece çalışıp gündüz uyumak beklediğimden daha zor oldu.
-
B broker bu başlıktan bahsetti
-
@broker kesin ne zaman yerleşmeyi planlıyorsunuz peki merak ettim. Maalesef ABD’de araba su gibi bi ihtiyaç umarım en kısa sürede almak nasip olur 🙃
-
@broker Bir yerden başlamak lazım. Araba da olur ev de inşallah.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum