ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@Alper-Bayram maalesef öyle. THY kimden ne koparırsam mantığı ile yoluna devam ediyor. Bizler de direkt uçuş olduğu için maalesef kendisini tercih etmeye devam ediyoruz. Abd de bu alışveriş rahatlığı bizi de çok rahatlattı. Orada alacağımız her şeyi aksilik olursa iade ederiz düşüncesiyle rahatlıkla alıyorduk. İnşallah en kısa zamanda biz de bu duruma ülkemizde geçeriz.
Burda iadeyi kısıtlamaya devam ediyorlar eskiden sadece telefonda olan iade yasağını yavaş yavaş tüm elektronik aletler için getiriyorlar, ücretsiz iade yi de kaldırdılar .
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Bir arkadaşım var eşi ve kendinin B1-B2 vizesi var. Burda hali vakti yerinde, huzurlu bir hayatı var hatta Amerikanvari bir hayatları var bile diyebiliriz İşleride iyi, bu arkadaşıma cesaret verici neler söyleyebilirsiniz. Yazdığınız deneyimler tamamen cesaret verici zaten ama sürekli gemileri yakmaktan bahsediyor bende bu yola çıkanların bir kaç kelam etmesini rica ediyorum
Buradaki tanıma uyan o arkadaşlardan biri de benim. Cesaret verici yazıları ve yol gösterici deneyimleri okumak çok faydalı oluyor. Yakın zamanda o gemileri bana da yaktıracak mantıklı bir yol haritası oluşturup ilk adımı atabilmek umuduyla...
-
@mitril, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Herkese selamlar,
Başlığı baştan sona okudum ve benim için çok yararı dokundu. Bu başlık altındaki bir çok insan gibi bende turist vizesi ile bu ayın 13. De Thy ile JFK e uçuyorum. Fakat aklıma takılan bazı şeyler var bunlardan ilki beni arkadaşım karşılayacak kendisi ABD vatandaşı ve onun new jersey de bulunan evinde bir süre konaklayacağım bu sebeple herhangi bir otel rezervasyonu ya da airbnb yapmadım, bu durum gümrük memuru ile herhangi bir sıkıntı yaşamama sebep olur mu?
Diğer sorum ise her eş dost ziyaretinde olduğu gibi Tr den gıda ( bal ve peynir:))) götüreceğim bavulumda tahmini 1 er kilodan 2 kilo kadar olacak genelde herhangi bir sorun yaşanmadığını biliyorum fakat ben yinede sizlerin tecrübelerinde böyle bir olumsuz durum yaşayıp yaşamadığınız merak ediyorum.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.Yolcu uçaklarında normalde bal yasak hadi onu geçtiniz amerikaya bavulda gıda ürünü sokamıyorsunuz diye biliyorum özellikle hayvansal gıdalar.
-
@mitril öncelikle hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir uçuş olur sizin için.. benimde evim hazırdı ama ben planıma ds te yazdığıma uygun olarak bookingten rezervasyon yaptım çıktı aldım iptal ettim. Sonra olmadı..
-
Bu konuyu okumaktan çok zevk alıyorum :) Amerikaya bir şekilde gitmiş arkadaşların paylaşımları çok ama çok değerli, lütfen yazmaya bizi bilgilendirmeye devam edin, burada sizin adınıza sevinen mutlu olan insanların olduğunu unutmayın :) Şimdilik bizim için tek yol gc gibi duruyor. Haberlerinizi sürekli bekliyoruzz
-
@JesusLord, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Bu konuyu okumaktan çok zevk alıyorum :) Amerikaya bir şekilde gitmiş arkadaşların paylaşımları çok ama çok değerli, lütfen yazmaya bizi bilgilendirmeye devam edin, burada sizin adınıza sevinen mutlu olan insanların olduğunu unutmayın :) Şimdilik bizim için tek yol gc gibi duruyor. Haberlerinizi sürekli bekliyoruzz
şu ara en zevk aldığım konulardan biri benimde :)
-
@mitril, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Herkese selamlar,
Başlığı baştan sona okudum ve benim için çok yararı dokundu. Bu başlık altındaki bir çok insan gibi bende turist vizesi ile bu ayın 13. De Thy ile JFK e uçuyorum. Fakat aklıma takılan bazı şeyler var bunlardan ilki beni arkadaşım karşılayacak kendisi ABD vatandaşı ve onun new jersey de bulunan evinde bir süre konaklayacağım bu sebeple herhangi bir otel rezervasyonu ya da airbnb yapmadım, bu durum gümrük memuru ile herhangi bir sıkıntı yaşamama sebep olur mu?
Diğer sorum ise her eş dost ziyaretinde olduğu gibi Tr den gıda ( bal ve peynir:))) götüreceğim bavulumda tahmini 1 er kilodan 2 kilo kadar olacak genelde herhangi bir sorun yaşanmadığını biliyorum fakat ben yinede sizlerin tecrübelerinde böyle bir olumsuz durum yaşayıp yaşamadığınız merak ediyorum.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.Ben olsam yiyecek getirme riskini almazdim. Annem ve kayinvalidem ziyarete geleceklerinde herhangi bir yiyecek getirmelerini istemiyorum
-
Kıymetli dostlar, buraya hangi vize türü ile gelirsiniz bilmiyorum ama korkmamanız gereken tek şey iş bulma konusu, henüz 5 gündür burdayım, 10-15 kişiyle tanıştım. Hepside çalışmak istersen iş bulabilirim dedi, üstelik hiç birinede ben sormadım ve bu insanların hiç biride türk değildi. Bazı şeyleri yapmak için korkmayın artık, hayat geçip gidiyor,
-
sanırım benim en büyük korkum sosyal hayat sıkıntısı o da kendimden değil ben az zorlasam asosyal olurum da eşim çok sosyaldir ve boğar beni orda sıkıntıdan :)
-
@OrlandoGücü ver gazı 😂😂 demedik mi abi her 2 camda 1 mutlaka iş ilanı var diye. Adamlar çalıştıracak eleman bulamıyor. O yüzden de göçmenlere muhtaçlar
-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@OrlandoGücü ver gazı 😂😂 demedik mi abi her 2 camda 1 mutlaka iş ilanı var diye. Adamlar çalıştıracak eleman bulamıyor. O yüzden de göçmenlere muhtaçlar
keşke aldıkları kişi sayısını da arttırsalar
-
@tolgasatir, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
sanırım benim en büyük korkum sosyal hayat sıkıntısı o da kendimden değil ben az zorlasam asosyal olurum da eşim çok sosyaldir ve boğar beni orda sıkıntıdan :)
Burdaki insanlar okadar yalnızki, birine selam ver hemen tanışmaya ve sosyalleşmeye çalışıyor. Az biraz yırtık olursan hiç bir konuda korkmanız gerekmez bence 😊
-
Hahahaaaa 😊😅😂🙃🤠
-
@OrlandoGücü, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@tolgasatir, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Burdaki insanlar okadar yalnızki, birine selam ver hemen tanışmaya ve sosyalleşmeye çalışıyor. Az biraz yırtık olursan hiç bir konuda korkmanız gerekmez bence 😊
Ne bileyim işte orda olmayınca insanın gözünde canlanmıyor, birde eşim benim kadar girişken değil sosyal ama arkadaşları sabittir ailesiyle çok sık görüşür gibi farklı bir ülke de ne kadar girişken olur onu kestiremiyorum sadece, yoksa iş güç korkutmuyor. Türkiye de 15 yılda 11 kere iş değiştirdim hepsi de kurumsaldı çok farklı pozisyonlar gördüm asla iş beğenmemezlik yapmadım o yüzden o konular cepte :)
-
@tolgasatir abi bırakın şu greencard çekilişini artık. Satın savın gidin orada ekmekte bulursun iş de bulursun ev de bulursun. Sadece bilet alıp gidin. Bizden birleri var hiç bişey olmazsa. @OrlandoGücü kimi tanıyıp gitti. @ahsenaydgdu kimi tanıyıp da gitti. Yıllar sonra değil aylar sonra bin pişman olacaksınız. Benden demesi.
-
@tolgasatir abi bırakın şu greencard çekilişini artık. Satın savın gidin orada ekmekte bulursun iş de bulursun ev de bulursun. Sadece bilet alıp gidin. Bizden birleri var hiç bişey olmazsa. @OrlandoGücü kimi tanıyıp gitti. @ahsenaydgdu kimi tanıyıp da gitti. Yıllar sonra değil aylar sonra bin pişman olacaksınız. Benden demesi.
abi bana kalsa bir dk durmam da eşim hiç yanaşmıyor greencard çıkarsa giderim yoksa gitmem diyor, şuan evi arabayı satsam 180-190k dolarla giderim ve bir şekilde bir iş kurup E2 ye geçiş yaparım da ikna edemiyorum işte.
-
@tolgasatir o zaman şöyle yapacaksın. Sen gideceksin her şeyi kuracaksın onu da aile birleşmesi ile yanına alacaksın. Bu kadar basit.
-
@tolgasatir o zaman şöyle yapacaksın. Sen gideceksin her şeyi kuracaksın onu da aile birleşmesi ile yanına alacaksın. Bu kadar basit.
gidiyorum dediğimde beni boşamazsa sorun yok bence :D
-
@tolgasatir benim ki de öyle diyordu ama şimdi benden 1 ay önce gidecek😂😂
-
@tolgasatir benim ki de öyle diyordu ama şimdi benden 1 ay önce gidecek😂😂
valla abi @ahsenaydgdu söz verdi instagramdan ekleyip ikna turlarına başlayacak :) şuan evde satılıyor zaten dolara yatırıp Amerikadaki hesabıma aktarıcam :) herşey hazır aslında :D eşimin ikna olması dışında :) şey bide sanırım amerika vizesi lazım olacak :D
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum