Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.7k 244

• @waterman yok onların yaşadıkları yerler öyle. Mesela Chelsea mesela Soho aynı gördüğünüz yerler ve insanlar var. Ama o bölgelerde oturma ve yaşama ihtimalimiz çok düşük.

• @Gökhan-A düşünmesi bile güzel. Ama ben kaptan pilot olmam en fazla rehber olabilirim. Turlarda rehber otobüsün önüne gidip mikrofonu alıp konuşur ya olsam olsam öyle olurum😂😉

• @Alper-Bayram maalesef öyle. THY kimden ne koparırsam mantığı ile yoluna devam ediyor. Bizler de direkt uçuş olduğu için maalesef kendisini tercih etmeye devam ediyoruz. Abd de bu alışveriş rahatlığı bizi de çok rahatlattı. Orada alacağımız her şeyi aksilik olursa iade ederiz düşüncesiyle rahatlıkla alıyorduk. İnşallah en kısa zamanda biz de bu duruma ülkemizde geçeriz.

• @Alper-Bayram bu durum @ahsenaydgdu için de önemli. En az 45 gün kalaymış. Haberin olsun.

• Herkese selamlar,
    Başlığı baştan sona okudum ve benim için çok yararı dokundu. Bu başlık altındaki bir çok insan gibi bende turist vizesi ile bu ayın 13. De Thy ile JFK e uçuyorum. Fakat aklıma takılan bazı şeyler var bunlardan ilki beni arkadaşım karşılayacak kendisi ABD vatandaşı ve onun new jersey de bulunan evinde bir süre konaklayacağım bu sebeple herhangi bir otel rezervasyonu ya da airbnb yapmadım, bu durum gümrük memuru ile herhangi bir sıkıntı yaşamama sebep olur mu?
    Diğer sorum ise her eş dost ziyaretinde olduğu gibi Tr den gıda ( bal ve peynir:))) götüreceğim bavulumda tahmini 1 er kilodan 2 kilo kadar olacak genelde herhangi bir sorun yaşanmadığını biliyorum fakat ben yinede sizlerin tecrübelerinde böyle bir olumsuz durum yaşayıp yaşamadığınız merak ediyorum.
    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Alper-Bayram maalesef öyle. THY kimden ne koparırsam mantığı ile yoluna devam ediyor. Bizler de direkt uçuş olduğu için maalesef kendisini tercih etmeye devam ediyoruz. Abd de bu alışveriş rahatlığı bizi de çok rahatlattı. Orada alacağımız her şeyi aksilik olursa iade ederiz düşüncesiyle rahatlıkla alıyorduk. İnşallah en kısa zamanda biz de bu duruma ülkemizde geçeriz.

Burda iadeyi kısıtlamaya devam ediyorlar eskiden sadece telefonda olan iade yasağını yavaş yavaş tüm elektronik aletler için getiriyorlar, ücretsiz iade yi de kaldırdılar .

• @Muhtaradana, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Bir arkadaşım var eşi ve kendinin B1-B2 vizesi var. Burda hali vakti yerinde, huzurlu bir hayatı var hatta Amerikanvari bir hayatları var bile diyebiliriz İşleride iyi, bu arkadaşıma cesaret verici neler söyleyebilirsiniz. Yazdığınız deneyimler tamamen cesaret verici zaten ama sürekli gemileri yakmaktan bahsediyor bende bu yola çıkanların bir kaç kelam etmesini rica ediyorum

Buradaki tanıma uyan o arkadaşlardan biri de benim. Cesaret verici yazıları ve yol gösterici deneyimleri okumak çok faydalı oluyor. Yakın zamanda o gemileri bana da yaktıracak mantıklı bir yol haritası oluşturup ilk adımı atabilmek umuduyla...

• ⭐⭐⭐

@mitril, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Herkese selamlar,
    Başlığı baştan sona okudum ve benim için çok yararı dokundu. Bu başlık altındaki bir çok insan gibi bende turist vizesi ile bu ayın 13. De Thy ile JFK e uçuyorum. Fakat aklıma takılan bazı şeyler var bunlardan ilki beni arkadaşım karşılayacak kendisi ABD vatandaşı ve onun new jersey de bulunan evinde bir süre konaklayacağım bu sebeple herhangi bir otel rezervasyonu ya da airbnb yapmadım, bu durum gümrük memuru ile herhangi bir sıkıntı yaşamama sebep olur mu?
    Diğer sorum ise her eş dost ziyaretinde olduğu gibi Tr den gıda ( bal ve peynir:))) götüreceğim bavulumda tahmini 1 er kilodan 2 kilo kadar olacak genelde herhangi bir sorun yaşanmadığını biliyorum fakat ben yinede sizlerin tecrübelerinde böyle bir olumsuz durum yaşayıp yaşamadığınız merak ediyorum.

Yolcu uçaklarında normalde bal yasak hadi onu geçtiniz amerikaya bavulda gıda ürünü sokamıyorsunuz diye biliyorum özellikle hayvansal gıdalar.

• ⭐⭐⭐

@mitril öncelikle hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir uçuş olur sizin için.. benimde evim hazırdı ama ben planıma ds te yazdığıma uygun olarak bookingten rezervasyon yaptım çıktı aldım iptal ettim. Sonra olmadı..

• Bu konuyu okumaktan çok zevk alıyorum :) Amerikaya bir şekilde gitmiş arkadaşların paylaşımları çok ama çok değerli, lütfen yazmaya bizi bilgilendirmeye devam edin, burada sizin adınıza sevinen mutlu olan insanların olduğunu unutmayın :) Şimdilik bizim için tek yol gc gibi duruyor. Haberlerinizi sürekli bekliyoruzz

• ⭐⭐⭐

@JesusLord, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Bu konuyu okumaktan çok zevk alıyorum :) Amerikaya bir şekilde gitmiş arkadaşların paylaşımları çok ama çok değerli, lütfen yazmaya bizi bilgilendirmeye devam edin, burada sizin adınıza sevinen mutlu olan insanların olduğunu unutmayın :) Şimdilik bizim için tek yol gc gibi duruyor. Haberlerinizi sürekli bekliyoruzz

şu ara en zevk aldığım konulardan biri benimde :)

• ⭐⭐

@mitril, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Herkese selamlar,

Ben olsam yiyecek getirme riskini almazdim. Annem ve kayinvalidem ziyarete geleceklerinde herhangi bir yiyecek getirmelerini istemiyorum

• Kıymetli dostlar, buraya hangi vize türü ile gelirsiniz bilmiyorum ama korkmamanız gereken tek şey iş bulma konusu, henüz 5 gündür burdayım, 10-15 kişiyle tanıştım. Hepside çalışmak istersen iş bulabilirim dedi, üstelik hiç birinede ben sormadım ve bu insanların hiç biride türk değildi. Bazı şeyleri yapmak için korkmayın artık, hayat geçip gidiyor,

• ⭐⭐⭐

sanırım benim en büyük korkum sosyal hayat sıkıntısı o da kendimden değil ben az zorlasam asosyal olurum da eşim çok sosyaldir ve boğar beni orda sıkıntıdan :)

• @OrlandoGücü ver gazı 😂😂 demedik mi abi her 2 camda 1 mutlaka iş ilanı var diye. Adamlar çalıştıracak eleman bulamıyor. O yüzden de göçmenlere muhtaçlar

• ⭐⭐⭐

@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@OrlandoGücü ver gazı 😂😂 demedik mi abi her 2 camda 1 mutlaka iş ilanı var diye. Adamlar çalıştıracak eleman bulamıyor. O yüzden de göçmenlere muhtaçlar

keşke aldıkları kişi sayısını da arttırsalar

• @tolgasatir, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

sanırım benim en büyük korkum sosyal hayat sıkıntısı o da kendimden değil ben az zorlasam asosyal olurum da eşim çok sosyaldir ve boğar beni orda sıkıntıdan :)

Burdaki insanlar okadar yalnızki, birine selam ver hemen tanışmaya ve sosyalleşmeye çalışıyor. Az biraz yırtık olursan hiç bir konuda korkmanız gerekmez bence 😊

• @denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@OrlandoGücü ver gazı 😂😂 demedik mi abi her 2 camda 1 mutlaka iş ilanı var diye. Adamlar çalıştıracak eleman bulamıyor. O yüzden de göçmenlere muhtaçlar

Hahahaaaa 😊😅😂🙃🤠

• @OrlandoGücü, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@tolgasatir, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Burdaki insanlar okadar yalnızki, birine selam ver hemen tanışmaya ve sosyalleşmeye çalışıyor. Az biraz yırtık olursan hiç bir konuda korkmanız gerekmez bence 😊

Ne bileyim işte orda olmayınca insanın gözünde canlanmıyor, birde eşim benim kadar girişken değil sosyal ama arkadaşları sabittir ailesiyle çok sık görüşür gibi farklı bir ülke de ne kadar girişken olur onu kestiremiyorum sadece, yoksa iş güç korkutmuyor. Türkiye de 15 yılda 11 kere iş değiştirdim hepsi de kurumsaldı çok farklı pozisyonlar gördüm asla iş beğenmemezlik yapmadım o yüzden o konular cepte :)

• @tolgasatir abi bırakın şu greencard çekilişini artık. Satın savın gidin orada ekmekte bulursun iş de bulursun ev de bulursun. Sadece bilet alıp gidin. Bizden birleri var hiç bişey olmazsa. @OrlandoGücü kimi tanıyıp gitti. @ahsenaydgdu kimi tanıyıp da gitti. Yıllar sonra değil aylar sonra bin pişman olacaksınız. Benden demesi.

Benzer Başlıklar

• ABD'deki Türk Telegram Grupları

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    3
    0 Oy
    3 İleti
    10k Bakış
    P
    @Programmer Cok tesekkurler
  • ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

2k
    7 Oy
    2k İleti
    208k Bakış
    salih atillaS
    herkese selamlar 11 mayıs 2026 tarihinde 3 defa kesin yerleşme niyetiyle şikago havalimanından abd ye giriş yaptım her green kartılıda olduğu gibi kafamda kurduğum sorular bu sefer abd den 11.5 ay ayrı kalmıştım süre çok uzundu. ben 2024 talihlisiyim 2024 eylül ayında ilk girişi iowa eyaleti fairfield kasabasına yaptım 15 gün kaldım geri döndüm bize yetişmedi döndükten bir kaç gün sonra green kart geldi ama bana ve eşime ssn gelmedi 2025 yılı mayıs ayında 8.5 ay abd ayrı kaldığım süre sonunda şikagodan giriş yaptım sadece neden bu kadar ayrı kaldın diye sordular yazılı olarak işlerimi tasfiye ettiğimi mali müşavir olduğumu vs beyan ettim ve giriş yaptım oradan iç hat uçuşuyla iowa eyaleti des mioines şehrine geldim 15 gün kalabildim çünkü verilecek beyanlar ve işler vardı sonrası işleri azaltmak danışmanlık seviyesinden bırakmak ve abd takip edilecek şekle getirdim bu arada zaman geçmiş 11.5 ay abd den ayrı kalmışım bu sırada sayın gucarslanla irtibatim oldu onla konuştuktan sonra 11.5 ayı nasıl savunacağım konusunda makul gerekçeleri sıralayan mümkün olan en kısa savunma yazımı hazırladım ihtiyaç olursa gösterecektim şükür olmadı hatta pasaport memuru soru bile sormadı finişh dedi giriş yaptım iç hat seferi ile des moinese uçtum şimdi burada özellikle belirtmek isterim abd 6 aydan fazla ayrı kalma konusu çok döndü ben ilkinde 8.5 ay ikincide 11.5 ay kaldım hiç bir sorun yaşamadım belkide bu benim şansımdı iyi niyetli memurlara denk gelmişimdir DES MOİNES GÜNLERİM des moines havaalanında beni burak ve umut karşıladı ben burakla kalıyorum ilk iş büro işlerini yapmak için düzeni kurmak ayrıca yılan hikayesine dönen ssn işini halletmek ssn için ofise gittiğimde kapıdan girdiğimde kosova priştineli hemşerim görür görmez my friend diyerek karşılaması çok duygulandırdı anneannem kosova priştinelidir. 1 yıl sonra bile hatırlaması güzeldi bize bilgi verdi elinden geleni yaptı ama memurun karşısına çıktığımızda hiç başvuru olmadığı söyledi bakmadı bile yalancı 20 gün sonraya randevu oluşturduk ne ssn miş dedim ben bu işi türkiyede 10 saniyede sistemden alıyordum sonrasında bir sürpriz eski çalışma arkadaşım bir dönem ortağım olan süleyman muhlis aradı bileti aldım bende geliyorum dedi ertesi gün attığım konuma göre kapıda bitti ama talihsizlik yaşamış yolda cüzdani düsürünce kimlik ehliyet ve parasını kaybetmiş pasaportu kaybetmemiş araba kiralık yaptık bir program ssn randevusu gelene kadar çıktık kısa bir abd turuna önce minneeapolise polis karakoluna gittik orada kayıp ile ilgili ifade verdik bir sonuç çıkmadı ama polis memuru aracı kullanabileceğimizi söyledi bize kartını verdi sıkıntı olursa tel aramamızı istedi sonrası atlanta ya doğru yola çıktık atlantada bir gece kaldık çok tedirgin oldum kaldığımız bölge çok güvensiz olmalı ortalık evsizlerle doluydu oradan sout carolina myrt beach geçtik orada bizi erhan bey karşıladı oda bizim gibi green kartlı güzel bir türk kahvaltısı yaptık sonrası arabasıyla şehir turu attırdı kendisine teşekkür ediyorum iki gün otelde kaldık abd folk müziği yapan bir barda takıldık eski günler gözümüzde canlandı denize girmek istedim ama çok dalgalıydı uzaktan baktım tekrar yola çıktık north carolina carry doğru orada benim gibi mali müşavir olan arkadaşım mehmet i 2 yıl sonra görecektim üstadımın attığı konumdan direkt evine gittik özlemişiz ankarada sağlık ve mülakatta 2 günümüz geçmişti sofra hazırdı muhabbet ettim değerli eşi ile benim hanım zaten ankaradan tanışıyor telefonda muhabbet ettiler sonra üstad bize carry turu yaptırdı ben caryy çok beğendim benim ortağın plak sevdası vardı biraz uzaktı ama üstad bizi oraya götürdü bizim ortak abd ilk alışverişini plak alarak yaptı biz caryy de bir gün fazla kaldık ben istedim daha iyi görmek için bu arada serkan a söz sana gelemedik ama telafi edeceğim daha kuzeye çıkıp benim ortağın yakınları filedelfiyadaydı oraya gitmeliydik zamanımız kısıtlıydı son gün üstad bizi bir lokantaya götürdü türk usulü yemek güzeldi sonrasında cafede kahveleri içtik ve geçici olma koşuluyla yolumuza devam etti yolumuz baltimordan geçti hiç durmadan devam ettik sakat bir yer filedelfiyaya geldik ortağım ziyaretini yaptı artık des moinese geri dönüş yoluna girmiştik bu yolculuk belki çok erken oldu ama çok gezenin çok bildiği konusunun doğru olduğunu gördüm abd ye bakış açımı değişmişti ortağımı türkiyeye yolcu ettikten sonra ssn randevusuna gittim memur geçen seneki başvuruyu gördüğünü ssn numarasını olduğunu ekranda gördügünü söyledi bir kağıda yazdı numarayı verdi 10 gün içinde posta ile geleceğini söyledi geldi ve aldık türkiyde 10 saniyelik işi burada 1 ayda halledebildik bunada şükür. Böylece sıra ehliyete gelmişti bu konuda iowa zor bir eyalet sınav ingilizce ve tercüman yok 25 soru soruluyor 20 doğruyu bulduğunda sistem kendini kapatıyor yada 6 yanlışta kalıyorsun gene kapatıyor ben kitapçığı türkçe okudum ve önce sitesindeki soruları defalarda türkçe cevapladım sonra aynı sorulara ingilizce çözerek devam ettim hazır olduğunu hissettiğimde 1 temmuzda sınava girdim çalıştığım hiç bir soru çıkmadı başlangıçta taktik hatası yaparak 9 doğru 3 yanlıştayken nasıl olsa kaldım diyerek soruların hepsini görmeye garanti gördüğümü işaretlemeye kalanını skip etmeye başladım böylece işin sonunda 19 doğru 4 yanlış 2 skip te tabloya kaldım 1 doğru yaparsam geçecektim 2 soru içinde trafik levhasını seçtim belki 10 dakika düşündüm tercüme ettim olumlu olumsuz mu diye soruyu analiz ettim ve işaretledim ekran da 19 doğruyu gördüm ekran kapandı halbuki 1 soru daha hakkım vardı kötü bir başlangıç yapıp1 soruyla kaçırmak beni yıkmıştı kalktım yerime oturdum bu arada benim işleri takip eden hemşehrim dediğim boşnak memur çalıştığı bankodan işaret yapıyor beni çağırıyordu tebrik etti 20 doğruyu bulduğum için ben bu sınavı a2 ingilizce siyle geçtim konuşmakta sıkıntılıyım ama okuduğumu anlamada çok daha iyiydim birde şunu söylemek isterim osmanlı bakiyesi kosova bosna hersek hele ki yakınlığınız varsa hemşerilik abd de geçerli şimdi araba bakıyorum bu ay sonuna kadar direksiyona sınavına gireceğim ehliyeti aldığım gün abd geldiğim gündür şimdilik turistim sevgiler saygılar
  • ABD'de şirket açma ücretleri

23
    19 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    N
    @debbieLA77, ABD'de federal devlet tum eyaletlerdeki gelirlerden (sahis yada sirket geliri fark etmez) vergi alir. Bazi eyaletler bu federal hukumete ek olarak eyaletinde gelir elde edenlerden vergi alir, bazi eyaletler ise almaz. Ozetle bazi eyaletler "Federal+Eyalet" bazi eyaletler ise sadece "Federal" gelir vergisi toplar.
  • ABD'de elektrik ve su kesintisi

Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    1 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Kuzey Delaware 'de en son 2012 de hurricane Sandy geldiginde, gece 10 dakikaligina elektrikler kesilmisti. Suyun kesildigini hic hatirlamiyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k