Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 202 175.7k 244

• @OrlandoGücü tebrik ederim 👏👏👏👏👏 umarım güzel sonuçlanır, kısa sürede kalıcı bir statüye kavuşursunuz, iyi tatiller

• @Muhtaradana 40 sene boşuna yaşamışım, Robot gibi bir hayat, sadece geçim derdi vs. Yaşamayı unutmuşum resmen. Şuan dünyaya yeni gelmiş gibi hissediyorum, başlangıç seviyesi bile olmayan ingilizcem ile bir sürü iş hallettim, korkunun ecele faydası yok, bazı şeyler ne kadar zor olursa okadar hoşuma gidiyor artık. Yeni nesil gençlerin de dediği gibi Türkiye server'inden kurtulup başka serverlara geçiş yapın biran evvel, hayat geçip gidiyor

• @OrlandoGücü, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Muhtaradana 40 sene boşuna yaşamışım, Robot gibi bir hayat, sadece geçim derdi vs. Yaşamayı unutmuşum resmen. Şuan dünyaya yeni gelmiş gibi hissediyorum, başlangıç seviyesi bile olmayan ingilizcem ile bir sürü iş hallettim, korkunun ecele faydası yok, bazı şeyler ne kadar zor olursa okadar hoşuma gidiyor artık. Yeni nesil gençlerin de dediği gibi Türkiye server'inden kurtulup başka serverlara geçiş yapın biran evvel, hayat geçip gidiyor

Abicim peki şunu diyebilir misin şu an; TR den iş başvurusu yapıyorum ama buraya gelmeden olmuyormuş.

Sorma sebebim Avrupa ülkeleri dahil başvuru yapıyorum, kontrol ediyorlar olumsuz dönüş oluyor. Acaba ülkede bulunmadığım için mi olumsuz dönüş oluyor. Turist vizesiyle gelip mi aramalıyım ikileminde kalıyorum.

• @Rüştü-Gürbüz Aynen, kesinlikle buraya gel başvur. Süper ötesi bir mesleğin yoksa kimse bir türkle çalışmak istemez, geldiğinde anlayacaksın. Hangi vizeyle gelirsen gel ama bi yolunu bul, gelen geri dönmüyor zaten bi şekilde kalıyor

• @Muhtaradana kendilerine tek tavsiyem sadece abd ye gidip 2 hafta kalsınlar. Sonra zaten kendi kendilerini gaza getirirler zaten. Başka bir şeye ihtiyaçları kalmaz.

• @OrlandoGücü Türkiye simülasyonundan çıkan herkesin ilk fark ettiği şey bu, yaşamıyormuşuz. Tahmin etmeye çalışıyoruz ama yaşamadan da tam olarak idrak edemiyoruz. Gerçekten bu kadar fark ediyor mu ?

• @Rüştü-Gürbüz ben de şunu ekleyeyim. Ben buradan yüzlerce kişi ile mesajlaştım konuştum. Ama burada öğrendiklerim ya da bana söylenenler sadece buz dağının üstünde kalanmış. Oraya gidince karşılıklı konuşunca size asıl bilgileri veriyorlar. Siz de bunu ben ilk kez duydum diyorsunuz ve fikriniz veya planınızı değiştiriyorsunuz.

• @Programmer tahmin bile edemezsiniz. Bir yere girerken ya da çıkarken tanımadığınız birisinin sana gülerek "günaydın merhaba nasılsınız" demesi paha biçilemez.

• @OrlandoGücü birileri jetlag ı daha atlatamamış anlaşılan gecenin 4 ünde ayakta olmasının başka açıklaması olamaz😂😂

• @OrlandoGücü Aslında en büyük örneği yaşadım. Geçen ay eşim ile birlikte 10 gün İtalya'daydım. Dönmek istemedik. Enflasyon var ancak TR gibi değil buradan gittiğim için Euro harcayarak bile hissetmedik. Harca harca bitmiyordu. Planları dönüşte değiştirmeye karar verdim @denizci10 sorma sebebim de birinci ağızdan duymaktı :) Teşekkür ederim. Adım atmaya başlıyorum turist vize randevusu alarak (bulabilirsem) :)

• @Rüştü-Gürbüz dün 3 çifte Aralık 2022 ve Ocak 2023 e randevu aldım. Bu aralar Aralık ve Ocak ayına randevu bulunuyor stres yapmayın.

• ⭐⭐⭐⭐

500 üncü ileti benden olsun😎😉

• @Programmer, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@OrlandoGücü Türkiye simülasyonundan çıkan herkesin ilk fark ettiği şey bu, yaşamıyormuşuz. Tahmin etmeye çalışıyoruz ama yaşamadan da tam olarak idrak edemiyoruz. Gerçekten bu kadar fark ediyor mu ?

İnsanın fikrinin,zihninin fakir olması , başka insanlara gözlerimizle bakarkenki olan aşağılık kompleksli olmamız , sürekli kendimizi mükemmel, başkalarını kötü görmemiz bize has bişey sanırım, burda insanlar sadece hayatın tadını çıkarmaya çalışıyor, adamlarda stres denen bişey yok, kaldığım yerlerin resmini atsam ne dediğimi daha kolay anlarsınız. Ev sahibime arabayı hemen alalım şu adamı ara dedim, bana diyorki yavaş ol dostum burda aceleci olunmaz , amerikan insanı meşguldur, sakin ol diyor, 2 gün önce görüştük cumartesiye gel dediler, ben zorla cumaya çektirdim 😂😂 demem oki acele ve boş bir hayat yaşamışız, sürekli bir kaygı,stres, sanki dünyanın sonu gelecek

• @Programmer, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@dytmelek Bence bu ciddi bir karar. Cesaretinizi tebrik ediyorum. Ne olacağını bilmediğiniz bir yola çıkmak için evinizi satmaya karar vermek kolay bir karar değil. Malum artık memlekette ev almak hayal oldu. Son çare olarak benim de aklımda. Allah pişman etmesin.

Evet çok ciddi bir karar ama artık eşim de ben de gitme konusunda emin olduğumuz için korkumuz sadece ilk bir kaç aydaki düzen kurma, iş ayarlama kısımlarındaki süreç. O da tek başımıza olsak belki o kadar zor gelmez ama 2 kızımızı da alıp gitmeyi düşünüyoruz yine de onu da göze aldık.
    'Ne olacağını bilmediğiniz bir yol' demişsiniz ama inanın araştırınca giden, deneyen ve başaran insanlarla konuşunca o korkular endişeler çok azalıyor. Tabii ki buradaki kurulu düzenimizi bozmak, işlerimizden istifa etmek ya da ailemizden ayrı kalmak kolay değil ama eğer istediğin şeyin bu olduğundan eminsen bence denemeye değer. Şimdiye kadar risk almadan yaşadık ama Amerika ile ilgili hayallerimizi bu riski almaya değer görüyorum.
    Birçok kişiye özellikle aileme çok saçma ve gereksiz geliyor ama onlar yaşadıkları yeri ve hayatı seven ya da olumsuzluklara takılmayan insanlar. Ben de eşim de gün içerisinde o kadar çok şeye kızıyor, üzülüyor ve endişeleniyoruz ki gün bittiğinde bütün enerjimiz bitmiş oluyor. Okuduklarıma ve izlediklerime göre oradaki yaşam bizim hayalimizi kurduğumuz yaşam o yüzden çok umutluyuz. Kendini olduğun yere ait hissetmemek nasıl bir şeydir sadece yaşayan bilir, biz de öyle hissediyoruz maalesef. Umarım hiçbirimiz aldığımız kararlardan pişman olmayız sizin de yolunuz açık olsun :folded_hands_light_skin_tone: :folded_hands_light_skin_tone:

• @denizci10 aynen kardeşim uyuyamıyorum 😂😂🤠😅😂😂

• @Muhtaradana bu yazıyı okutursanız belki bir nebze fikirleri degisir: @OrlandoGücü bende bunu dememek için gitmek derdindeyim Türkiye’den. Bakınca ne demografik yapı kaldı ne de eski Türk dayanışması kaldı. Bi 10 yıl öncenin Türkiyesi olsaydı gerçekten gitmek istemezdim. İnsanların cok ufak birikimleri ile ordan oraya gezmesi,genel çalışma şartlarının bizden kat ve kat iyi olması, adalet terazilerinin doğru çalışması aslında olması gerekenleri biz Türk milletinden göremediğimiz için bize bunlar çok mükemmel ötesi geliyor. Aylık çalıştığım maaşı kiraya verdikten sonra ben böyle yaşamı ne yapayım ki? Üstelik kendi çocuklarıma da miras olarak bırakacağım tek şey kesinlikle böyle bi hayat olucak. Çünkü maddi anlamda bu ülkede 40 yıl içinde yapacağım tek şey en fazla bir ev almak olur. O evde 2+1 80metrekare küçük çaplı bi ev olur. Her zaman hayal ettiğim aile yaşantım eşimle beraber / ailemle beraber haftasonlarında tiyatro sinemaya gidip belirli sanat alanlarında ilerlemekti. Hep bunu istedim ama şartlar her zaman istekleri karsılayamayabiliyor maalesef… Ama gel gelelim ki bunu Türkiye’de yapmak cok zor çünkü 45 saat minimum çalışma saati var. Bu saat yeri geliyor 60a çıkıyor. İnsanlar kendi zamanını para karşılığı satmaya başladı. Para dışında hiçbirşey için gayret edemez hale geldik. Ama bunu yüksekteki ne patron tayfa anlar ne de bu ülkeyi yönetmeye çalışan kişi anlar. Cok öfkeliyim gençliğim çalındığı için benim gibi yüzlerce kişi olduğu için. Tek isteğimiz gerçekten refah seviyesinde eğitim görmek, yaşamak,gezmek ve eğlenmek. Bunlar sağlansaydı zaten eminim hiçbir Türk genci kendi ülkesini bırakıp binlerce km ötedeki ülkelerde yaşamak için sıralara girmezlerdi. Her ne kadar zengin ailelerin çocuğu bile olsa bu kaçmaya gitmeye çalışıyor artık. Dvlottery muhtemelen bu yılda hayal olucak bu yüzden pasaport doldurmaya başlıyorum bi iki ülkeye gidip sonrasında da bu başlık altında inşallah deneyimlerimi yazmak bana da nasip olur. Çünkü gerçekten inanılmaz derecede tükendim..

• @denizci10 vardır bunda da bir hayır diyelim🙏🏻

• @OrlandoGücü, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Muhtaradana 40 sene boşuna yaşamışım, Robot gibi bir hayat, sadece geçim derdi vs. Yaşamayı unutmuşum resmen. Şuan dünyaya yeni gelmiş gibi hissediyorum, başlangıç seviyesi bile olmayan ingilizcem ile bir sürü iş hallettim, korkunun ecele faydası yok, bazı şeyler ne kadar zor olursa okadar hoşuma gidiyor artık. Yeni nesil gençlerin de dediği gibi Türkiye server'inden kurtulup başka serverlara geçiş yapın biran evvel, hayat geçip gidiyor

O kadar moral yükseltici bir mesaj ki şartlar uysa yarın bilet alası geliyor insanın. Ben de aynı duyguyu ağustosta Avrupa turuna gittiğimizde hissettim. Ama ABD den beklentim daha yüksek 😂🙏🏻

• ⭐⭐⭐

@OrlandoGücü

Ev sahibime arabayı hemen alalım şu adamı ara dedim, bana diyorki yavaş ol dostum burda aceleci olunmaz , amerikan insanı meşguldur, sakin ol diyor, 2 gün önce görüştük cumartesiye gel dediler, ben zorla cumaya çektirdim 😂😂

Demek ki aceleci yapımız gidince hemen değişmeyecek 😂😂

demem oki acele ve boş bir hayat yaşamışız, sürekli bir kaygı, stres, sanki dünyanın sonu gelecek

İşte bu kaygı ve stres yaş ortalamasını da düşürüyor.

• @OrlandoGücü kesinlikle öyle. Hiç sinir stres yok adamlarda. En sevdiğim özellikleri de bu. Sadece abd değil Avrupa'da da böyle.

Benzer Başlıklar

• 33 yaşından sonra ABD'de yeni sayfa açmak

19
    0 Oy
    19 İleti
    2k Bakış
    denizci10D
    @yalta hayırdır üstad... tüm iletileri değiştirmişsin???
  • ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

18
    4 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    D
    @WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir. Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir. Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler. Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım. Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler: İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir. Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir. Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz: Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar. Leasing Ofisiyle Görüşme: Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın. Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz. Yasal Haklar: Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir. Sosyal Medya veya Forumlar: Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir. Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim! leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım: Introduction & Acknowledging the Situation "Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone." Clarifying Our Efforts to Be Quiet "We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors." Mentioning the Noise from the Neighbor Below "However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue." Evidence of the Situation "We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well." Expressing Willingness to Find a Solution "We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully." Seeking Assistance or a Fair Resolution "We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution." Ending on a Positive Note "Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
  • ABD'de 5 Sene Sonrasi Hedef

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam hedef plan abd de yasam
    50
    5 Oy
    50 İleti
    5k Bakış
    Mehmet Fatih AslanM
    Bende tarihe not düşmüş olayım. 5 yıl sonra Abd vatandaşlığı için son hazırlıkları yapıyorum. Hem Abd de hem Tr de evimiz ve aracımız var. 5 kişilik aile olmuşuz, mutlu ve sağlıklı bir şekilde ülkemize tatile gelmişiz yıl 2029. Bu mesajı 5 yaşındaki oğlumla beraber okuyup gülümsüyoruz 😊 Gelecekten bir gün filmi gibi oldu biraz 😊
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k