ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
@winnie selamlar oncelikle yolun bahtin acik olsun insallah

bank of uygulamasindan kartin limiti bizim gorunuyor aslinda henuz kart gelmemis olmasina ragmen..
bende henuz yeniyim ama kriterlerimiz benzer oldugu icin kendi sectigim yerden bahsedebilirim.
iklimi is imkanlarinin olusu gece gunduz akan bir hayat var heryer geceleride acik ve kimsenin kimseyi umursamadigi genelde herseyin dostu olan ve yasal oldugu eyalet california los angelesa geldim. hava harika bitki ortuusude oyle bortu bocek sinek bile yok.. dogal afet deprem olabilirmis ama evler zaten tahta ya bence bisey olmaz diye dusunuyorum.ingilizcem var diyosun craglist is dolu.. bence suan kuzeninleyken araba surmeyi ogren bu en onemli sey cunku sonrasini burda da halledersin.. los angelesta ulasim diye bisey yok bazen merkezde otobus goruyorum okadar..
okuya okuya gittim yazarken simdi son cumleni gordum tamamdir
buraya gelirsen mutlaka yaz bana oda kiralamada yada aracta yardimci olabilirim yani arkadaslar var onlarin iletisim bilgilerini atarim, kendine iyi bak gorusmek uzere -
@ahsenaydgdu işte budur ya. Helal olsun sana. Yine beni şaşırtmadın.
-
@ahsenaydgdu Dayanışma diye buna denir. Hiç tanımadığın birine yardım eli uzatmak güzel bir erdemdir. Dilerim bu iyi niyetinizin karşılığında iyi insanlarla karşılaşırsınız.
-
@winnie Hayırlı olsun , deneyimlerinizi çok akıcı bir şekilde yazmışsınız bir çırpıda okudum , devamını bekliyoruz.
Yeni hayatında başarı , sağlık ve mutluluk diliyorum. -
@Programmer çok teşekkür ederim bizi bizi yapan şeyleri kaybetmemeye önem veriyorum. Her zaman böyleydim bi kere konuşmayı ve yardımcı olmayı çok seviyorum. Huyum kurusun
e bide olduğumuz yer vergisi algısı pahalı diye çok tercih edilmiyor. Buraya gelmeye niyetli insanları görünce hele hiç tutamıyorum kendimi yardımcı olmak için
cennet gibi biye (floridayı görmediğim için bana burası cennet geliyor) 
-
@denizci10 senin kadar olabilirim inşallah abicim

-
@ahsenaydgdu abla statü değişikliği yapıcak mısın önceki yazılarında var mı acaba okumadım ya
-
Amerika’da hava nasıl
ne gibi
değişiklikler oldu anlatır mısınız biraz
@ahsenaydgdu -
@celica yapıcam evet f1 e geçiricem inşallah
-
@waterman havalar harika sabah uyanıyorum çıkıyorum balkona ağaçların arasından güneş sızıyor diyorum heh dooğdu güneşim
bi kahve bi müzik hemen modumu yakalıyorum. Arkasından sağlam bi kavaltı
bi duş sonra çıkıyorum dışarı 
California cennet gibi venice santa monica çok hoşuma gitti.. bide amerikada kimsenin acelesi yok herkes sakin sakin.. ben kendimi çok aceleci gibi hisssediyorum yürürken bile onların koştuğu tempodayım

-
@ahsenaydgdu anladim kolay gelsin abla oradaa
-
@ahsenaydgdu
[benim de california ile ilgili şöyle bir deneyimim olmuştu] (https://eksisozluk.com/entry/107889796)
Sizinle tamamen aynı fikirdeyim. -
Türkiye’yi kıskanıyor musunuz peki
@ahsenaydgdu -
@waterman bir tek şuan şilayet ettiğim şey sigaranın pahalı oluşu ve hiç biyerde içilmeyişi
onun dışında sorun yok harika gidiyor çok şükür 
-
@Alper-Bayram kesinlikle biz ne kadar çabuk poşetlemeye çalışsak onlar şununla bunu aynı poşete koysam olur mu falan diye sorma ahesteliğindeler.. ayrıca trafik ile ilgili yazdığını şeye okadar katılıyorum ki türkiye trafiğinde ben uzun yola cesaret edemezdim makasçılar yüzünden endişelenirdim..
burda herkes ip gibi gidiyo otoyollar çok geniş şehir içi herkes çok nizami, ben sağa dönerken bazen herkes dururken dönüyorum dönmezsem arada korna yapanlar oluyo çok garip hissediyorum herkes duruyo bende durmalıyım gbi bi his
onun dışında trafik asla sıkışık görmedim yine iyi kötü akıyor 50-60 mil gidilmesede akıyo yani otoyollar biz sevdik burayı bayaa -
@ahsenaydgdu Allah başka dert vermesin

-
@ahsenaydgdu Ahh trafik ah. Sabah işe giderken akşam eve dönerken. Gerilmeden, saymadan geçen bir gün bile yok. Darısı bizlere olsun.
havalar harika sabah uyanıyorum çıkıyorum balkona ağaçların arasından güneş sızıyor diyorum heh dooğdu güneşim
bi kahve bi müzik hemen modumu yakalıyorum. Arkasından sağlam bi kavaltı
bi duş sonra çıkıyorum dışarı 
Yaşamış gibi oldum. Mutluluğunuz daim olsun. Elbet bir gün geliriz inşallah.
-
@waterman Bizi kıskanmayan mı var !
Kaldı mı kıskanmayan ülke ? 
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@waterman bir tek şuan şilayet ettiğim şey sigaranın pahalı oluşu ve hiç biyerde içilmeyişi
onun dışında sorun yok harika gidiyor çok şükür 
bunun da çok basit bir çözümü var
Bırakın 
-
Her türlü zorluğa göğüs germiş, her alanda en zor tecrübeleri yaşamış kısaca Türkiye simülasyonunu başarılı bir şekilde tamamlamış ve yıkılmamış her Türk bence Amerika'da ayakta bir şekilde kalabilir:)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
🧿