Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @broker @fly_me_to_the_moon @USkamyon Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @broker yeni hayatınızda başarılar dilerim şans sizinle olsun


  • Teşekkürler ederim @gucarslan, @Erkand, @achillesoag, @hasnotben


  • UNGANLAR DENEYİMİM

    23 Ağustos 2022 9.00
    Mülakat aldığımı örendikten birkaç gün sonra doktor randevumu aldım. Mülakatım 8 Eylül’de olmasına rağmen her ihtimale karşı biraz erkene aldım randevu tarihini. Ankara’da yaşadığım ve çalıştığım için de sabah erkene aldım sonrasında işe giderim düşüncesiyle.
    Sabah 8.45 civarı Unganlara ulaştım, daha açılmadığı için 4. Katta bulunan bekleme odasında biraz bekledik. Açılınca görevli gelip bizi çağırdı ve ön kayıt yapmaya gittik. Ön kayıtta belgelerimi aldı ve fotoğrafımı çekti sonrasında da muayene için beni içeri aldılar. O meşhur önlüğü giydim. Önlük gömlek gibi, iç çamaşırları kalacak şekilde soyunup rahatça giyebilirsiniz. Sonrasında Ungan Hanım gelip muayene etti. Klasik kendine zarar verdin mi, başkasına zarar verdin mi tarzı sorular sordu. Soruları sorarken bir taraftan da aşılar yaptı. Toplamda 4 aşı yaptı bana. Sonrasında muayene bitti, üzerimi giyinip tekrar ön kayıt yaptığım yere gittim. Burada benden 310 dolar ödeme istediler. Ücreti önceden dolar olarak çekmiştim. 320 dolar verdim, 10 doları nakit olarak geri verdiler. Sonrasında elime birkaç kâğıt verip üst kata tahliller için yönlendirdiler. 25 yaş altı olduğum için idrar tahlili de istemişler, burada 117.5 dolar ödedim. İdrar tahlili için plastik kap veriyorlar üzerinde bir tüp var. İdrardan sonra tüpü bastırınca idrar tüpe doluyor. İdrardan önce tüpü bastırmayın. Tahlil için kan verdikten sonra röntgen için 3.kata indim. Sıra yoktu hızlıca röntgen çekildikten sonra tekrar 4’e çıktım. Telefon numaramı teyit ettiler ve işlemimin tamamlandığını söylediler. Tahlillerle ilgili bir sıkıntı olursa akşama kadar arayabileceklerini söylediler. Sonrasında çıkıp işe gittim. Çalışırken birkaç kez aklıma geldi acaba ararlar mı diye ama çok şükür aramadılar. Tüm işlemlerim yaklaşık 75 dakika sürdü, 10.15 de çıkmıştım.
    Raporu ertesi gün 15.00-17.00 arasında alabileceğimi söylediler, bende iş çıkışı gidebilmek için en son kaçta gelebileceğimi sordum. Normalde 19.00’da kapatıyorlar ama bazen erken çıkıyorlarmış. 17.45 civarı gittiğimde hala kapatmamışlardı, raporu alıp çıktım.

    MÜLAKAT DENEYİMİM

    8 Eylül 2022
    Ankara Dikimevinde oturuyorum. Ankaray ile Kızılay’a oradan da metro ile Söğütözü’ne gittim. Mülakat için 400 dolar nakit çekmiştim. Ama ne olur olmaz diye 30 doların TL karşılığına yanıma almaya karar verdim. Bu nedenle Söğütözü metro çıkışı yakınlarında bankamatik aradım. Bayındır hastanesinin hemen ilerisinde İş Bankası ATM’si buldum (benim aradığımda İş Bankasıydı). 700 tl çektim bankamatikten.
    Benim müsait olan bir arkadaşım vardı ondan refakatçi olmasını rica etmiştim bana emanetler için. Parayı çektikten sonra onunla yazıştık, o da metro çıkışına ulaşmıştı. Beraber Söğütözü metrosundan konsolosluğa yürüdük. Yaklaşık 6 buçuk dk sürdü.
    Konsolosluğa ulaştığımda 17 civarı kişi sırada bekliyordu ve saat 8.13’tü, bende hemen sıraya geçtim. Evraklarımı alıp tüm emanetleri arkadaşıma verdim. O da Starbucks (ismini hatırlamıyorum) tarzı bir kafeye geçip kişisel işleri ile uğraşmak için konsolosluktan ayrıldı.
    Güvenlik görevlileri kimsenin randevu saatini sormadan sırasına göre içeri almaya başladılar. Benim önündeki 2 hanımefendi görevliler ile biraz problem yaşadı. Görevliler çanta ile içeri alamayacağını söylemelerine rağmen itiraz ettiler. Sonrasında da pasaportumuzu size bırakıp emanetçi arayalım dediler ama görevliler bunu da kabul etmedi. Emanete bıraktıktan sonra sıranın başına alacaklarını söylediler sonrasında hanımefendiler çantalarını emanet bırakmak için ayrıldı. Büyük ihtimalle forumdan hiç haberleri yoktu.
    Dışardaki bu ilk kontrol noktasında güvenlik görevlileri ilk olarak ismimi sordu ve bilgisayardan kontrol ettiler sonra da önlerindeki yoklama listesinden üzerini çizdiler. Pasaportu istediler, akabinde ufak bir parça verdiler ve benden bu parçayı avuç içime ve dosyalarıma çok bastırmadan sürmemi istediler. Bu parçayı makineye okutup sonucunu gördükten sonra geçebileceğimi söylediler. Burada pasaportunuzu hemen yandaki güvenlik kontrol noktasına aktarıyorlar. Görevli sadece pasaportu eline ulaşan kişileri sırayla içeri alıyor. Bu noktada havaalanlarındaki gibi güvenlik kontrolünden geçtim. Güvenlik kontrolü sonrası artık konsolosluğun içerisindeydim. Bahçede biraz ilerledikten sonra mülakatın yapılacağı binaya ulaştım. Girer girmez ilk önce pasaportumu alıp bir işlem yaptılar ama tam hatırlamıyorum ve beni ödeme yapmam için yönlendirdiler. Ödeme noktasında 400 dolar verdim ve bana 70 dolar para üstü verdi görevli. Ödeme noktasında sıra numarası ve ödemeye dair fiş aldım. Sıra numarasını artık iki tane veriyorlar anladığım kadarıyla. Numarayı ezberlemenize gerek yok. (Ödemeye dair fişi sakın atmayın belgelerle beraber istiyorlar.) Sonrasında bekleme alanına oturup sıramın gelmesini bekledim.
    Sıram gelince hemen bankoya gittim. Görevli benden belgelerimi istedi. Belgeler: pasaport, adli sicil kaydı, aile nüfus kayıt örneği, en yüksek dereceli diplomanın aslı ve fotokopisi, mali belgeler, 2 tane 5x5 fotoğraf, sağlık raporu ve ödeme fişini istediler. Bende iş teklifi vardı vermemi ister misiniz diye sordum. İstersen ver dedi ama almaya çok niyetli değil gibiydi ne olur ne olmaz diye verdim ama. Sonrasında adres değişikliği yapacak mısınız diye sordu bende evet deyip adresin yazılı olduğu kâğıdı uzattım. Mülakatı bir gün öncesine kadar İngilizce yapmayı düşünüyordum ama heyecan katsayısı artıkça Türkçe yapmaya karar verdim ve mülakatı Türkçe yapacağımı söyledim. Belgeleri teslim ettikten sonra oturup tekrar beklemeye başladım. Bu bekleyiş biraz uzun oldu. Saati öğrenebilmenin tek yolu oradaki görevlilere sormaktı. Etrafta hiç saat görmedim. Bu arada sıra numarasını artık iki tane veriyorlar. İlkini belgelerle beraber aldılar diğeri bende kaldı. Numaram ikinci kez yandığında mülakat için gittim.
    Mülakatta görevli önce elimi kaldırtıp yemin ettirdi. Sonrasında parmak izlerimi aldı. Mülakatım çok kısa sürdü sorduğu sorular:
    Nereye gideceksin?
    Orda tanıdığın var mı?
    Sonrasında belgelerin iyi gözüküyor vizeni onaylıyorum dedi. Diploma aslını, banka belgelerini ve iş teklifi mektubunu geri iade etti. Forumda mali belgelerin onlarda kalması gerektiğini okumuştum bu yüzden sizde kalmayacak mı diye sordum ama yok dedi. Duygu seli içerisinde konsolosluktan ayrıldım.
    Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Özellikle @gucarslan beye. Bu forum ve telegram kanalı olmasa süreci nasıl takip ederdim hiç bilmiyorum. Hepinize güzellikler, esenlikler ve mutluluklar diliyorum.


  • @celik0202 tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐

    @celik0202 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @celik0202 Merhaba, vizeniz hayirli olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim 🗽🙏


  • @celik0202 merhaba hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim


  • @braveheart-34 detaylı deneyimini paylaştığın için teşekkür ederim. Gitmiş kadar olduk. Yeni hayatınızda başarılar dilerim

  • ⭐⭐

    @berke1998, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    BOSNA HERSEK SAĞLIK MUAYENESİ DENEYİMİM

    Merhaba arkadaşlar. Bosna'da mülakata girecek YeşilkartForum kullanıcılarına yol göstermesi adına 13 Temmuz 2022 tarihinde Sarajevo’da girmiş olduğum sağlık muayenesi deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Mülakat tarihi aldıktan sonra çok geçmeden konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu kurumlardan birisi olan IOM Sarajevo’nun sekreteri Danijela Torbica ile Whatsapp üzerinden iletişime geçtim. Kendisi sağlık muayenesinin mülakattan en geç 10 gün önce yapılması gerektiğini ve raporu konsolosluğa bizzat kendilerinin teslim edeceğini söyledi. O yüzden randevumu mülakattan 15 gün öncesine aldım.

    Daha sonra kendisi şu bilgileri e-mail yoluyla paylaşmamı istedi.

    1)Ad-Soyad
    2)Dosya Numarası
    3)Doğum Tarihi ve Yeri:
    4)Önceki ve şu an yaşadığım ülke:
    5)İkamet Yeri
    6)ABD Adresi
    7)Pasaportun Biyometrik Sayfası
    8)COVID-19 Aşı Kartı
    9)Hepatit B ve Tetanoz Aşı Kartları (Birer Doz Yeterli)

    Zorunlu aşılar sadece “Hepatit B, COVID-19 ve Tetanoz.” Daha önce Hepatit B ve Tetanoz aşılarını olmadığım için çok geçmeden aile hekimime giderek bu aşıları oldum ve aşı kartlarını temin edip Danijela’ya gönderdim. Bu arada evet, Türkiye’deki aşı kartları kabul ediliyor, yeminli tercüme edilmesine de gerek yok. Muayene gününe kadar doktorla bir iletişim kurmadım, bütün yazışmalarımı Danijela ile yaptım ve kendisi bu süreçte bana çok yardımcı oldu.

    MUAYENE GÜNÜ

    Klinik, elçiliğin hemen tam karşısında bulunan Importanne Center’ın içinde bulunuyor. Randevum 09.30’daydı, yarım saat önceden geldim ve AVM’nin önündeki Marcaffe’ye oturdum. Daha sonra içeriye girdim ve hemen ilk soldan dönerek asansöre bindim ve 1. Kata çıktım. Katta birden fazla poliklinik vardı, kapıların üstünde kurumların adı yazılıydı, benim muayene olacağım odada ise “Altamedica” yazıyordu. Kapıyı tıklattım ve Danijela beni karşıladı, içeride muayene olduğunu söyledi ve kan ve idrar tahlili vermem için beni yönlendirdi. Numuneleri verdikten sonra muayene odasının önündeki sandalyeye oturdum. Çok geçmeden içerideki aile ile beraber adını o an öğrendiğim Dr. Melida Hasanagic dışarı çıktı ve kendisi beni güleryüzlü bir şekilde karşıladı. Kısa bir sohbetin ardından evraklarımı teslim aldı, fotokopilerini çekti, aşı formumu doldurmaya başladı, bu sırada Suçiçeği(Varicella) aşısı olup olmadığımı sordu, ben de çocukken olduğumu ama aşı kartımın olmadığını söyledim, sorun yok dedi ve sonra muayeneye başladı. Tansiyonumu ölçtü, göğsümü ve sırtımı dinledi, bu sırada da hastalığım olup olmadığını, daha önce ameliyat geçirip geçirmediğimi, Amerika’da nereye gideceğimi ve ne iş yapacağımı sordu. Daha sonra böbreklerime doğru hafifçe vurarak ağrı olup olmadığını kontrol etti. Daha sonra ayağa kaldırıp kollarımı öne doğru kaldırmamı ve gözlerimi kapatmamı istedi. Yüzümü ve boynumu elle kontrol etti ve boy-kilo ölçümünün ardından muayene sona erdi. Ekstra bir aşı yapılmadı. Muayene sonrası doktor, “Sarajevo University Clinical Center” da yaptırılmak üzere X-Ray sevk raporunu ve oradaki doktorun imzalayacağı Tüberküloz belgesini verdi ve bunlarla birlikte ödeme bilgilerinin yer aldığı evrakı da verip işlemlerimi hallettikten sonra kliniğe tekrar gelmemi söyledi.

    Klinikten çıktım ve taksiyle hastanenin radyoloji bölümüne gittim. Danışmaya evraklarımı uzattım ve 1. Kat Oda 22’ye gitmem söylendi. Odanın önündeki görevli, evraklarımı ve pasaportumu teslim aldı, röntgen çekildi ve yaklaşık 40 dakikalık beklemenin ardından raporu imzalanmış bir şekilde CD ile beraber teslim alıp tekrar kliniğin yolunu tuttum. Kliniğe girmeden AVM’nin sol tarafında bulunan Sparkasse Bank’tan sağlık muayenesi ücretini (325 Bosna Markı) nakit bir şekilde ödedim, bu arada banka 3 Mark komisyon aldı. Dekontu da aldıktan sonra kliniğe tekrar gelip evraklarımı teslim ettim ve sağlık muayenesi sürecim son buldu.

    Şu anda her şey yolunda gidiyor, Sarajevo’yu ve insanlarını çok beğendim, gayet sıcakkanlı ve yardımseverler. Artık mülakat gününü bekliyorum, mülakattan sonra da en kısa sürede foruma deneyimimi aktaracağım. Şimdilik hoşçakalın.

    mrblar dünde yazmıştım ama 2 arkadaş sorun olmaz demişti ama şuan yorumunuzu tesadüfen gördüm ve tekrar tedirgin oldum, green carda başvuracagım ama eşimde hepatit b var ben aşılıyım, olurda çıkarsa sorun olur mu diye sormuştum, ben kesin bir bilgi nerden alacağım bilmiyorum, ankaradaki green cardla ugraşan saglık kuruluşu vardı adını unuttum onu aradım , bilgi vermedi, ben şimdi başvursam mı .. ayrıca turist vizesinde saglık kontrolü yok diye biliyorm dogru dimi


  • Merhaba arkadaslar

    Barbadostan bildiriyorum. basimizdan gecenleri simdi anlatmanın daha doğru oldugunu dusunuyoruz. 1 Eylül perşembe aksami barbados konsolosluğundan We are willing to help you emaili aldık. esim ile hemen karar vermemiz gerekiyordu. Riskli olmasina ragmen gitmeye karar verdik. cuma günü tum gun barbadosa nasil gidiliri arastirdiktan sonra Panama uzerinden barbadosa gitmenin daha mantıklı olacağına karar verdik. En maliyetli bu olmasina ragmen en Hizli bu sekilde gidiliyordu. Uk vize istiyordu ve ona vaktimiz yoktu. Turk hava yolları ile once Panama ya. (Bogotaya gidiyor inmiyorsunuz 1.5 saat bekleyip tekrar kalkıp panamaya gidiyor) sonra da Copa Airlines ile panamadan barbadosa 3 saatlik ucusun ardindan vardik. Panama da 13 saatlik bir aramız vardi 1.5 yaşında bebeğimiz olduğu icin airportta yakin bir motel de kaldık sabah da erkenden geldik. sadece Thy istanbul panama gidis dönüş ucusuna 2 kisi bir bebek 98bin tl ödedik. Panamadan da Barbados gidiş dönüş ucusuna $1500 ödedik. Gidiş dönüş almamızın sebebi havaalanında sikinti cikmasin diyeydi. Ve soruyorlar dönüş biletiniz olması lazım. 7 eylülde barbadosa indik ve direkt saat 3 gibi konsolosluğa gittik bize sabah gelin dediler. Ertesi gun sabah saat 7 de konsolosluğa gittik. Bize gönderdikleri emaili gösterdik ve turkiyeden geldik ve buradayız 90 güne kadar kalabiliriz mülakat verilmesini istiyoruz dedik kapıdaki gorevli bekleyin dedi ve belgeleri alıp iceriye gitti. 10 dakika sonra geldikten sonra bu bilgileri email olarak gönderin size mülakat verecekler dedi. Ve 8 Eylül de bilgilerimizi gönderdikten sonra 13 eylüle mülakat verdiler. Nvc de hicbirsey değişmedi 12 eylulde update geldi NVC ye. Sağlık muayenesi icin 9 eylül sabah 7 de yapilacagi yere gittik. Sonuçları 12 Eylül de aldık 13 Eylül deki randevumuz icin.

    Randevu gunumuz. Sabah 8 deki randevumuza 7:30 da oradaydık gündelikten geçtikten sonra iceriye girdik. Gorevliler cok yardımsever ne samimiydi. İçerisi kucuk bir yer oturuktan sonra belgelerimizi verdik sonra bize once odeme yapın dediler. Ben ve esim icin $890 ödedik toplamda oglumuz usa vatandaşı olduğu icin sadece ikimiz icin ödedik. icerideki vaktimiz cok zorlu gecti çünkü oglumuz sürekli agliyordu ve huzursuzluk cikariyordu bende esimin ingilizcesi orta seviye olduğu icin en basta esim oglumuz ile ilgileniyor mümkün oldugunca ona yardim edebilir miyim bende cevap verebilir miyim dedim gorevli de tabiki dedi. Uzun surdu icerikdei suremiz çünkü belgeleri verirken hepsini tek tek inceledi ilk kez gorur gibiydi türkiyeden geldigi icin alisik olmadıgı belgelerdi. Hatta evlilik cuzdaniniz da neden bu kadar sayfa var daha fazla evlenirseniz kullanmak icin mi deyip gülüştük. Relax lardi ve belgeleri verdikten sonra oturun dediler. en son 1 numaralı camdan ismimiz cagridli ve gittik. Oradaki bayan beyaz amerikaliydi ve Hizli Hizli soru sormaya başladı. Esime ve bana mesleğimi sordu. Sadece bana amerikada yasamissiniz kaç yıl yasadınız diye sordu bende 12 dedim. (Bu arada asil talihli benim esim) genel de esimin belgelerine daha onem verdiler mesela benden diploma falan istemediler. Biz yaklaşık 20 belge hazirlamistik noter li apostille ve hepsini istemediler ne istedilerse onları verdik. esimin diplomasini ve mimarlık bolumun kaç yıllık oldugunu sordu. Sonraki soru calisip calismadigini sordu ve esim hayir dedi. Kaç yıllık evlisiniz? Dugununuz kaç kisilikti ? Kaç çocuğunuz var? Cocugunuz amerikada mi dogdu ve suan nerede yaşıyorsunuz sorularına tek tek cevap verdik. Bu arada tum görusme odada degil bir camin arkasından oluyor. En son butun sorulara cevap verdikten sonra ne kadar daha burdasiniz diye sordu. Yasalara gore 90 gun kalmak hakkimiz var ve bu islem bitene kadar kalabiliriz dedik. Bize verdiginiz belgeleri tekrar incelemek istiyoruz çünkü ilk kez goruyoruz sonuçta turkiyeden geliyorsunuz ve burası barbados dedi ve size email olarak bilgilendireceğiz ve simdi gidebilirsiniz dediler.

    Bir gun sonra durumumuz issued oldu ve 15 eylül de gelip pasaportlarinizi alabilirsiniz diye email geldi. Bizde esimle gidip aldık pasaportlarimizi. Buradaki hikayemiz bu sekilde sonuclanmis oldu cok yorucu ve bilinmezlikle baslayan hikayemiz güzel bir sonucla bitmiş oldu. Basta duygu abla olmak uzere yardimi olan olmayan herkese cok teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    Tebrikler yeni yaşamınızda mutluluklar diliyorum. @LA1907

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @LA1907 buna cesaret edebilmeniz bile çok değerli.
    emeklerinizin karşılığını almanıza çok sevindim, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.


  • cok teşekkür ederim Ugur bey. duygu abla ve sizin gibi degerli insanlarında olması bize yalnız olmadigimizi hissettirdi bu yolculukta tekrar herkes icin ayirdiginiz vakit icin teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐

    @LA1907 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • Tebrikler @LA1907


  • @LA1907 1.5 yasindaki çocuğunuzla dünyanın öbür tarafına bir iğne basi kadar görünen adaya gidip vize almanız takdire şayan..


  • tesekkur ederim evet uçakta vize görüşmesinde sağolsun kendisi bizi rahat bırakmadı 🙂

  • ⭐⭐

    @celik0202 @LA1907 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar.


  • @LA1907 hayırlı olsun, gözünüz aydın. Aynı senaryoyu başka ülkede yaşadık. Evraklarımızı alıp içeri gittiler. 10-15 dakika bekledik. Kız içeriden sevinerek geldi, olumlu dedi. 3 kere sordum, emin olamadım. 🙂 Hepsinde olumlu dedi, zaten sevincimizi de paylaştı. "Şu an sadece mail bekleyeceksiniz" dedi. Bir hafta bekledik, olumsuz mail geldi. Süreciniz çok tanıdık geldi ama bizimki maalesef bir dünya masraf karşılığı edinilen hayat tecrübesi oldu. 😃 Çok güzel hikayeler biriktirdim burada, dönünce uzun uzun "mülakat alamama deneyimi" yazmayı planlıyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum