Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @donmezhamdu hesap dökümü 6 aylık olmalı, ama parayı hesaba 6 ay içinde herhangi bir zamanda atabilirsiniz. tabii ne kadar önceden atarsanız o kadar iyi olur, hesaba mülakata yakın zamanda para girişi olduğu zaman paranın kaynağını sorabilirler. buna doğru ve mantıklı bir cevap verebilirseniz sorun olmaz.


  • @gokayK teşekkürler


  • Bide bu kefalet ya da sponsor mektubu diye bir şey var mı
    Benim abi 3 senedir Amerika'da ve bana mülakat için kefalet mektubu yollayabilir mi hesapta para az göstermek için teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhabalar benim mulakat 3 Ağustos ta ve benim şuan hesabımda para yok yeni yeni aticam hesaba çok mu geç kaldım teşekkürler


  • @donmezhamdu paranın kaynağıyla ilgili soru sorulabilir. Ona göre hazırlıklı olun


  • @Famel merhaba,
    bu listeye göre aşağıdaki numaralar vizelerini alabilmiş değil mi, liste doğru mudur
    2022EU000031XX
    2022EU000033XX
    2022EU000033XX
    2022EU000034XX


  • @bates7 DV2022 excel listesinde 'Vizelerin onaylandığı tarih' sütününda tarih yazanlar vizelerini almış olanlar.


  • Herkese merhaba. Nihayet bizim de DV mülakatımız gerçekleşti. Gerçi henüz sağlık raporu almış değiliz. Almanya'da Frankfurt, Berlin, Hamburg ve Münih'te sağlık alabileceğimiz doktorlar varmış, ama yoğunluktan dolayı hepsi geç randevu veriyor. Bizim mülakat 12 Temmuz'daydı, ama sağlık muayenesi tarihi 10 Ağustos. Yakın bir tarihe kaydımızı alabilmek için Almanya'daki Doctolib uygulamasından boşluk bulmaya çalıştık uzun bir süre, ama nafile. Konsolosluk yetkilileri de yoğunluktan haberdar olduğu için sağlık muayenesi sonra da olabilirsiniz dediler. Efendim, artık mülakat kısmına geçiyorum.
    Mülakat saat saat 07:30 olarak geçiyordu kayıtlara göre. Sabah erkenden Konsolosluğa ulaştık. Toplamda yaklaşık 30 kişilik iki ayrı sıra vardı, yarısı Amerikan vatandaşları, diğer yarısı ise yabancı. Sürekli İngilizce ve Almanca elektronik eşya, büyük çanta vd. ile ilgili uyarılar anons ediliyordu. Bir ara Türkçe ve Ukraynaca da anons yapmaya başladılar. Laptop gibi büyük elektronik cihazlar ve büyük çantalar içeri alınmıyormuş. Cep telefonları ve akıllı saat gibi küçük elektronik aletleri kapalı halde içeri alabiliyorlarmış, ama biz riske görmedik ve Konsolosluğa yakın bir büfede (adresi: Gießener Straße U-Bahn durağı, Imbiss Kiosk) günlüğü 4 avroya emanete bıraktık.
    Bizden sonra kalabalık arttı, ama hızlı ilerledi. Öncelikle dışarıdan randevu tarihimiz kontrol edildi ve bize hizmet bileti (service ticket) verildi. İlgili güvenlik vd. memurları her şeyi adım adım ayrıntılı bir şekilde anlattılar. Güvenlik ve X-Ray cihazından geçerken anahtarlarımı aldılar, bir numara verdiler "çıkışta "iade ederiz" diye. Ana binaya girince önce kasaya yönlendirildik. Kişi başı 330 USD karşılığını Euro ile ödedik. Çalışanlar son derece kibar ve her seferinde yapacağımız bir sonraki adımla ilgili ayrıntılı bilgi verdiler. Kasadan bize numara verdiler ve beklememizi söylediler. 5 dk sonra numaramız yandı ve ilgili bankoya gittik. "Almanca mi İngilizce mi konuşmak istersiniz?" diye sordular, "İngilizce olsun" dedik. Memur ilgili belgeleri teker teker istedi. Bunlar sırasıyla her birimizin pasaportları, doğum belgeleri, diploma (alınan en üst dereceyi göstereni istediler), farklı ülkelerden alınan polis sertifikaları (adli kayıt belgesi), evlilik cüzdanı, askerlik durumu ve bunların tercümeleri ve birer kopyaları. "Varsa banka hesap dökümünüz, onu da alayım" dedi, ama sanki şart değildi. Bizde PDF şeklinde kopyası vardı 6 aylık banka hesap dökümünün. İşin doğrusu ona pek de bakmadı. Ayrıca DS formuna ikinci vatandaşlığımdaki yeni soyadımı ekledi. Ardından bu sefer Konsolos ile görüşme olacağını ve yine beklememiz söyledi. Yaklaşık 10 dk sonra bankolardan birinde bizim numara yandı. Konsolos kendini tanıttı. 14 yaşından büyük aile üyelerini yemin ettirdi ve birkaç soru sordu. Nereye gideceksiniz, ne zaman vd. "DV için mükemmel adaymışsınız, vizelerinizi onaylayacağım, ama 10 Ağustos'taki sağlık raporunu alınca" diye sohbeti sonuçlandırdı.

    Merhabalar. Sağlık muayenesine Frankfurt’tan girecek olanlar için deneyimimizi paylaşıyorum.
    Genel olarak Almanya’dan ABD Göçmen vizesi için sağlık muayenesi yaptıracak olanlar öncelikle Doctolib adlı bir sağlık uygulamasından ABD Frankfurt Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Berlin, Hamburg, Frankfurt ve Münih’te bulunan sağlık merkezlerinden birinden kayıt yaptırarak randevu talep etmesi gerekir. Bizim sağlık merkezi Frankfurt’taydı. İnternetten arama yapılırsa bu sağlık merkezlerinin hangileri olduğu hemen çıktığı için burada adlarını yazmıyorum.
    Bizim sağlık randevumuz vize mülakatından yaklaşık 1 ay sonra gerçekleşti. Sorunun konsolosluğun da haberdar olduğu aşırı yoğunluktan kaynaklandığını öğrendik. Bazen Doctolib uygulamasından daha önceki bir tarihte boşluk oluşabiliyor, tek başına olanlar o boşlukları takip ederek muayene gününü daha önceki bir tarihe aldırabilirler. Biz aile olduğumuz için bizim sayımıza göre boşluk bulamadık Doctolib’i sürekli takip etmemize rağmen.
    Muayene günü ilgili sağlık merkezine sabah 07:50’de geldik. Bizi hemen içeri aldılar, ancak kayıt işleri biraz uzun sürdü, o yüzden muayenenin kendisi saat 09:00 gibi başlayabildi. Her ne kadar ilgili sağlık merkezinin websitesinde “sağlık muayenesi çıplak olarak yapılır” dense de, koridorda “iç giyimini çıkarmayın” diye bir not vardı. Muayene klasik tarzda yapıldı, göz, ciğerler, kalp, tepkiler vd. şeklinde. Sağlık merkezindeki herkes son derece nazik ve yardımseverdi. Büyüklere 390’ar, çocukların her birine ise 300’er avro ödeme yaptık.
    Kendimiz ve çocukların aşılar tamdı, muayeneye kadar eksik aşılarımızı aile hekimine giderek halletmiştik. Ancak meningokok aşısına dikkat! Almanya’da çocuklara meningokok B aşısı yapılıyormuş, oysa ABD’nin istediği aşı “geniş sperktrumlu” meningokok aşısıymış. Doktor eve dönünce ilgili aşıyı çocuklara aldırmamızı ve kanıtları kendisine e-posta üzerinden ulaştırmamızı istedi. Biz de dediği gibi yaptık.
    Konsolosluk bize sağlık raporlarınız bize ulaşır ulaşmaz vize basım işlemlerine başlayacağım ve eksik bir şey yoksa muhtemelen Ağustos’un 20-22’si gibi durumunuz “issued” olur demişti. Ancak öyle olmayınca Frankfurt konsolosluğa e-mektup yazdık, onlar da muayene raporlarının kendilerine henüz ulaşmadığını yazmışlar. Bunun üzerine sağlık merkeziyle irtibata geçtik ve bize mümkünse muayene raporlarını konsolosluğa gönderdiklerine ilişkin bir kanıt göndermelerini istedik. Çocukların eksik aşısı olduğu için sağlık merkezi onların raporunu bizimkilerden 2-3 gün sonra göndermiş. Karışıklık bu yüzden çıkmış. Bu yüzden yeni başvuracak olanlara konsoloslukla irtibata geçmekten çekinmeyin derim.
    Sonuç olarak dün e-posta adresime pasaportlarımızı teslim alabileceğimize dair bir e-posta geldi, bu sabah da göçmen vizemizin basıldığı pasaportlarımız aldık. Herkese yeni yaşamlarında bol şans!


  • @pocketkings7 hayırlı olsun hocam benim mulakatta göstereceğim parayı daha yeni yatırmaya başladım vize Ted olur mu teşekkürler


  • Merhabalar bu hesap dökümü için sahip olduğumuz bankanın herhangi bir şubesinden çıkartabilir mıyız


  • Görüşmeye giderken goturecegimiz belgeler e devlet çıktısı olarak kabul ediliyor mu ? Kurumlardan mı almamiz gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rhyme-Azfendak bu başlığın ilk iletisini dikkatlice inceleyin lütfen.


  • Merhabalar bu ais kaydıni pedf formatında PTT den mi alicaz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @donmezhamdu hesap dökümünü veren banka çalışanının imza sirkülerini veren herhangi bir şubesinden çıkartabilirsiniz.


  • merhabalar,
    13/7/22 tarihli sağlık muayenemiz hakkındatecrübemi paylaşacağım. Mülakata gireceğimiz Tirana konsolosluğu için Arnavutluk'ta yetkilendirilmiş klinikten mülakattan 3 hafta önce olacak şekilde randevu talep ettik(online başvuru ile). birkaç günlük bekleyişin ardından bugün için randevumuz verildi ve randevu saatinden yarım saat öncesinde, çok saygı değer Özgen abimin bizi sağlık kontrolüne getirmesi ile klinikte sıramızı beklemeye başladık. Vesile ile yeşilkart foruma büyük teşekkür etmek isterim. gurbette, birbirine çok yakın mesafede yaşayan, birçok ortak noktasının yanı sıra bu zorlu süreçte en çok ihtiyaç duyulan psikolojik desteğini esirgemeyen, iyi bir dost, iyi bir abi olan Özgen Polatı tanıma vesile olmuştur. Bunun yanında sayın adminlerimizin de süreç boyunca ki sabırları, destekleri içinde ayrıca teşekkür etmek istiyorum. sağlık kontrolü ile ilgili biraz daha detaylı bilgi vermek istiyorum.
    sağlık kontrolü randevu emailin de yanımızda getirmemiz gereken belgeler email ile tarafımıza bildirilmişti. eşim ve benim için $ 380(38 ve 36 yaş; 2x $190), küçük kızım(16 aylık) için $105, büyük kızım içinde $230 lik(4 yaş) banka ödemesinin dekontunun bir kopyasını dosyamıza koyduk. bunun yanında tüm aile bireyleri için aşı kartlarımızı sağlık enstitüsünden kaşelettik. eksik olan aşılarımızı orada tamamladılar. ben Türkiye de aşılarımı olmuş olmama rağmen 600 leke karşılığı asgari dozda aşıları yeniden oldum, tamamladım ve aşı kartımı çıkardılar. eşimde eksik olan aşısını 100 leke karşılığı orada tamamladı. eşim ve ben ameliyat geçmişimize uygun olarak hastane ameliyat raporlarını her ihtimale karşı yanımızda götürdük, tercüme gerekenleri ingilizce ve arnavutçaya çevirttik. sıra bize geldiğinde dosyalarımızı görevli bayana teslim ettik. herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadan sırayla eşim ve benden ciğer filmi çekildi, ardından büyük kızım ve ben kan verdik. kızımdan 3 tüp kan alındı, hiç tedirgin olmadan, ağlamadan görevlilerin oldukça profesyonel yönlendirmeleri ile kan verdi. ardından eşimde kan verdi, küçük kız bu süreç te oldukça yaramazdı fakat görevliler gerçekten çok anlayışlıydı.
    ardından doktorun gelmesini bekledik ve sanırım küçük çocuğumuzun olması nedeniyle bizi bekletmek istemediler, oldukça pozitif bi atmosferde geçen fiziksel kontrolde de doktorumuz herşeyin olumlu olduğunu, dosyayı normal prosedüre uygun olarak konsolosluğa kendilerinin göndereceğini, yalnızca vizeyi aldıktan sonra ciğer filmini almak üzere tekrar kliniğe gelmemiz gerektiğini ifade ettiler. mülakat tecrübelerinden okuduğum kadarı ile maalesef Türkiye'de övündüğümüz sağlık sistemine rağmen ciddi sağlık kontrolü ücretleri alınıyor. insanlar maalesef göç etme ümidi ile bu ücretleri ödemeyi kabul etmek zorunda kalıyor. Bunu gerçekten içtenlik ile söylüyorum, umuyorum göç planı olan herkes hayallerine kavuşur. tekrar tüm forumda ki değerli yorum yazarlara ve adminlere, süreçte kazandığım değerli büyüğüm, abim, dostum Özgen abiye teşekkürlerimi sunarım. Herkese bol şans dilerim


  • Merhabalar bu ais kaydı çıktısı nereden alırız teşekkürler


  • BOSNA HERSEK SAĞLIK MUAYENESİ DENEYİMİM

    Merhaba arkadaşlar. Bosna'da mülakata girecek YeşilkartForum kullanıcılarına yol göstermesi adına 13 Temmuz 2022 tarihinde Sarajevo’da girmiş olduğum sağlık muayenesi deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Mülakat tarihi aldıktan sonra çok geçmeden konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu kurumlardan birisi olan IOM Sarajevo’nun sekreteri Danijela Torbica ile Whatsapp üzerinden iletişime geçtim. Kendisi sağlık muayenesinin mülakattan en geç 10 gün önce yapılması gerektiğini ve raporu konsolosluğa bizzat kendilerinin teslim edeceğini söyledi. O yüzden randevumu mülakattan 15 gün öncesine aldım.

    Daha sonra kendisi şu bilgileri e-mail yoluyla paylaşmamı istedi.

    1)Ad-Soyad
    2)Dosya Numarası
    3)Doğum Tarihi ve Yeri:
    4)Önceki ve şu an yaşadığım ülke:
    5)İkamet Yeri
    6)ABD Adresi
    7)Pasaportun Biyometrik Sayfası
    8)COVID-19 Aşı Kartı
    9)Hepatit B ve Tetanoz Aşı Kartları (Birer Doz Yeterli)

    Zorunlu aşılar sadece “Hepatit B, COVID-19 ve Tetanoz.” Daha önce Hepatit B ve Tetanoz aşılarını olmadığım için çok geçmeden aile hekimime giderek bu aşıları oldum ve aşı kartlarını temin edip Danijela’ya gönderdim. Bu arada evet, Türkiye’deki aşı kartları kabul ediliyor, yeminli tercüme edilmesine de gerek yok. Muayene gününe kadar doktorla bir iletişim kurmadım, bütün yazışmalarımı Danijela ile yaptım ve kendisi bu süreçte bana çok yardımcı oldu.

    MUAYENE GÜNÜ

    Klinik, elçiliğin hemen tam karşısında bulunan Importanne Center’ın içinde bulunuyor. Randevum 09.30’daydı, yarım saat önceden geldim ve AVM’nin önündeki Marcaffe’ye oturdum. Daha sonra içeriye girdim ve hemen ilk soldan dönerek asansöre bindim ve 1. Kata çıktım. Katta birden fazla poliklinik vardı, kapıların üstünde kurumların adı yazılıydı, benim muayene olacağım odada ise “Altamedica” yazıyordu. Kapıyı tıklattım ve Danijela beni karşıladı, içeride muayene olduğunu söyledi ve kan ve idrar tahlili vermem için beni yönlendirdi. Numuneleri verdikten sonra muayene odasının önündeki sandalyeye oturdum. Çok geçmeden içerideki aile ile beraber adını o an öğrendiğim Dr. Melida Hasanagic dışarı çıktı ve kendisi beni güleryüzlü bir şekilde karşıladı. Kısa bir sohbetin ardından evraklarımı teslim aldı, fotokopilerini çekti, aşı formumu doldurmaya başladı, bu sırada Suçiçeği(Varicella) aşısı olup olmadığımı sordu, ben de çocukken olduğumu ama aşı kartımın olmadığını söyledim, sorun yok dedi ve sonra muayeneye başladı. Tansiyonumu ölçtü, göğsümü ve sırtımı dinledi, bu sırada da hastalığım olup olmadığını, daha önce ameliyat geçirip geçirmediğimi, Amerika’da nereye gideceğimi ve ne iş yapacağımı sordu. Daha sonra böbreklerime doğru hafifçe vurarak ağrı olup olmadığını kontrol etti. Daha sonra ayağa kaldırıp kollarımı öne doğru kaldırmamı ve gözlerimi kapatmamı istedi. Yüzümü ve boynumu elle kontrol etti ve boy-kilo ölçümünün ardından muayene sona erdi. Ekstra bir aşı yapılmadı. Muayene sonrası doktor, “Sarajevo University Clinical Center” da yaptırılmak üzere X-Ray sevk raporunu ve oradaki doktorun imzalayacağı Tüberküloz belgesini verdi ve bunlarla birlikte ödeme bilgilerinin yer aldığı evrakı da verip işlemlerimi hallettikten sonra kliniğe tekrar gelmemi söyledi.

    Klinikten çıktım ve taksiyle hastanenin radyoloji bölümüne gittim. Danışmaya evraklarımı uzattım ve 1. Kat Oda 22’ye gitmem söylendi. Odanın önündeki görevli, evraklarımı ve pasaportumu teslim aldı, röntgen çekildi ve yaklaşık 40 dakikalık beklemenin ardından raporu imzalanmış bir şekilde CD ile beraber teslim alıp tekrar kliniğin yolunu tuttum. Kliniğe girmeden AVM’nin sol tarafında bulunan Sparkasse Bank’tan sağlık muayenesi ücretini (325 Bosna Markı) nakit bir şekilde ödedim, bu arada banka 3 Mark komisyon aldı. Dekontu da aldıktan sonra kliniğe tekrar gelip evraklarımı teslim ettim ve sağlık muayenesi sürecim son buldu.

    Şu anda her şey yolunda gidiyor, Sarajevo’yu ve insanlarını çok beğendim, gayet sıcakkanlı ve yardımseverler. Artık mülakat gününü bekliyorum, mülakattan sonra da en kısa sürede foruma deneyimimi aktaracağım. Şimdilik hoşçakalın.


  • Bu ileti silindi!

  • @Guybrush tebrik ederim. istenilen tüm dokümanları yazabilir misiniz?

    • Form I-134 (affidavit of support) istiyorlar mı?
    • Bankada yaklaşık ne kadar gösterdiniz?
    • belgeleri direk edevlet'ten çıkarıp sadece çevirisini mi yaptırdınız?
    • Çeviriyi nerede yaptırdınız?
    • Sağlık randevusuna yer bulmak kolay miydi?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum