Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @fly_me_to_the_moon Selamlar. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yeni hayatınızda mutluluklar ve başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉


  • 18 Ağustos Perşembe sağlık muayenesi

    17 Ağustos’da Ankara’ya geldik. Best Western Plus otelde 2 günlük rezervasyon yapmıştık. 9:00’daki randevu için sabah 8:30’da yürüyerek Unganlar’a ulaştık. Henüz açılmadığından yarım saat kadar bekledik. 9 gibi açıldı. Randevu saatine göre sırayla çağırıp evrakları almaya başladılar. DS-260, aşı kartı, kullandığım ilaçların listesini ve pasaportları teslim ettik. Fotoğraf çekildi. Sonrasında 5. kata yönlendirdiler. Kan tahlili ve röntgen için 2 kişi toplam 95 dolar kredi kartıyla ödemedik ve kan verdik. Röntgen için 3. kata yönlendirdiler. 3. katta ayrıca bir ödeme almıyorlar. 3. katta film çekildikten sonra tekrar 4. kata çıktık. Fazla beklemeden muayene için içeri aldılar. Önlüğü giyip beklemeye başladım. Burda yarım saatten fazla bekledim. Önlüğü ters giymemeye dikkat edin. Ben ters giymişim, açık olan kısmı öne geliyormuş. Handan Hanım muayene etti. Alkol ve uyuşturucu kullandın mı, yara izi ve dövme var mı diye sordu. Ben de düzenli kullandığım ilaçları ABD’ye nasıl götürebilirim diye sordum ama bilgim yok konsolosluğa sor gibi birşey dedi. 2 tane sağ koldan, 1 tane sol koldan aşı yaptı. 2 kişi toplam 620 doları yine kredi kartıyla ödedim. Çıktığımızda saat 11’i geçiyordu. Ertesi gün tam 3’de tekrar gittiğimizde raporlar hazırdı. 5 dk kadar bekleyip teslim aldık. Raporla birlikte verilen aşı belgesi, röntgen cd’si ve talimatların olduğu sayfa vardı. Talimatlarda sarı zarf haricindekileri zarftan ayırın ve konsolosluğa götürmeyin, ABD’de ihtiyacınız olacak yazıyordu.

    12 Eylül Pazartesi vize mülakatı

    11 Eylül’de Ankara’ya geldik. İstanbulda gittiğim fotoğrafçı 55 yerine 65 çıkarmış fotoğrafları. Pazar günü Kızılayda açık fotoğrafçılar olduğunu görünce riske girmemek için Foto Express diye bir yerde tekrar fotoğraf çektirdim. Tüm konsoloslukların hangi ölçüde fotoğraf istediklerini biliyorlardı. Green Park otelde 1 günlük rezervasyon yapmıştık. Otel ile konsolosluk arası yürüyerek 15 dakika. 8:15’deki mülakat için sabah 7’de otelden çıktık, yürüyerek konsolosluğa vardık. Vardığımızda kimse yoktu. Erken gitmeye gerek yokmuş. Unganlar’da olduğu gibi randevu saatine göre sırayla çağırıyorlar. Önce tüm İranlıları çağıdılar. Sonra Türkleri çağırdılar. Çağırdıklarında çekmece gibi bir bölmeden pasaportu verip yara bandına benzer birşey aldık. İki elimizin avuç içine sürüp geri verdik. Soldaki kapıyı açıp içeri alıp pasaportları geri verdiler ve x-ray’den geçtik. Yanımda ilaç vardı, içeri almadılar. Görevliler görüşmenin yapılacağı binaya yöndendiriyor. Binaya girişteki masada pasaportların arkasına etiket yapıştırılıyor ve okuyup geri vermeniz için bir kağıt veriliyor. Sonra veznenin karışındaki alanda oturup bekledik Görevliler kim önce geldiyse ona göre isimle sesleniyor ve vezneye ödeme yapmanız için yönlendiriyor. Nakit 700 dolar verip 40 dolar para üstü aldım. Pasaportların içine ödeme makbuzu konularak geri verdiler ve yanında farklı ölçülerde I ile başlayan 2 tane sıra numarası vardı. Evrak teslimi ve mülakat için daha büyük bir alana yönlendirildik. 2 numaralı bankoda Amerikalı bir hanıma evrakları teslim ettik. İngilizce bilip bilmediğimizi sordu. Bildiğimi söyledim. Bazı belgelerin isimleri anlayamadığımda hemen Türkçelerini söyledi. Ais kaydına gerek yok dedi almadı. Adres değişimi kağıdını burada verdik. Tapu ve endeksa raporunu da aldı. E-devlet’ten aldığım mezuniyet belgesini bu nedir diye sordu. Açıklamaya çalıştım, onu da alıp sanırım diploma fotokopisine zımbaladı. Belgeleri kişi bazında değil belge türüne göre alıyor. Örnek tüm aile bireylerin sabıka kayıtları, sonra tüm aile bireylerin nüfus kayıt örnekleri gibi. Gördüğüm kadarıyla ilk 6 banko evrak teslimi içindi. Sonrasında numaramız 9 nolu bankoda yandı. Görevli yine Amerikalı bir hanımdı. Sağ elimizi kaldırıp yemin ettik. Önce sol 4 parmak sonra sağ 4 parmak, sonra 2 baş parmak izini aldı. Aşağıdaki soruları İngilizce olarak sordu.
    Evlilik tarihini teyit ettirdi.
    Çocuk var mı?
    Daha önce bir evlilik var mı?
    Başka bir ülkede yaşadınız mı?
    ABD vize başvurusunda bulunduğunuz mu?
    Ne iş yapıyorsun? Nerede yaşamak istiyorsun?
    Orada aile veya arkadaş var mı?
    Herşey iyi görünüyor, vizenizi onaylıyorum, bir hafta içinde pasaportunuz ulaşır dedi. Diploma, evlilik cüzdanı ve doğum belgesi geri verdi. Teşekkür edip konsolosluktan ayrıldık. Otele vardığımızda saat 10’u geçiyordu.

    13 Eylül Salı
    Ceac status AP olarak değişti.

    15 Eylül Perşembe
    11:40’da Ceac status Issued oldu. 17:10’da PTT’den sms geldi.


  • @broker tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun


  • Teşekkür ederim @Muhtaradana

  • ⭐⭐⭐

    @fly_me_to_the_moon Hayırlı uğurlu olsun. Emeğinizin karşılığını aldınız. Tebrik ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @broker Hayırlı uğurlu olsun. Darısı biz bekleyenlere olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @broker Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • Teşekkür ederim @Programmer, inşallah en kısa sürede güzel haberler almanız dileğiyle.

  • ⭐⭐⭐

    @broker İnşallah amin 🙏🏻


  • 8 Mayıs 2021 tarihindeki çekilişte “randomly selected”ı görünce çok heyecanlanmıştım. Tabi o zaman sürecin nasıl olacağı konusunda hiçbir fikrim yoktu. Sadece şunu biliyordum, beklemek yıpratıcı, o yüzden çıkmamış gibi hayatına devam et.

    O gün akşam ne yapmam gerektiğini biraz araştırdım. Resmi sitelere bakarak bunu anlamaya çalıştım. Halbuki yeşilkartforum'a baksaymışım o kadar araştırmama gerek yokmuş 🙂 DS-260 formu doldurmam gerektiğini, en zor kısmının da 16 yaşımdan bu yana yaşadığım adresleri ve tarihleri doldurmak olduğunu anladım. Resmi evrakları kolay kolay elden çıkarabilen bir insan değilim. Bunun faydasını bu aşamada gördüm. 17 yaşımdan beridir ailemden ayrı yaşayan birisi olarak tüm kira sözleşmelerim, elektrik/su vb sayaç kontratlarım hepsi duruyordu. Evin altını üstüne getirip ertesi gün formu doldurmuştum bile. Ancak bir sonraki gün bir haftalığına turistik amaçlı ABD’ye gidiyordum. Formda Abd Giriş çıkış tarihlerini de istendiği için dönüşte o seyahatimi de ekleyip göndermeye karar verdim. Böylece 21 Mayıs’ta DS-260 formunu göndermiş oldum.

    Sonra yeşilkart forumu gördüm. Case number’ın düşük olmasının avantaj olduğunu, geçmiş yıllara bakınca benimkinin çok yüksek olmadığını ama pandemi sonrası için de yeterince düşük olmadığını farkettim. Ondan sonra hep kendime ve bilen arkadaşlarıma çekilişte kazanmış olmama rağmen sonuca ulaşamama olasılığı da olduğunu anlattım. Ayrıca, current olma istatistiklerine de bakıp mülakat verirlerse en erken temmuz 2022 gibi olur diye tahminde de bulundum. Her ne kadar olursa olur olmazsa hayat devam diye kendimi telkin etmeye çalışsam da insan hayalini kurmadan duramıyor bu da ayrı bir konu.

    Sonra 2021 ortasında bir sağlık sorunu yaşamaya başladım. Ciddi ağrılarım olduğu için de green card falan gözümde olmadı. 2022 başında ameliyat, sonrasında iyileşme süreci derken yılın ortası geldi. Foruma da girip takip edemiyordum, arada kardeşimden bakmasını istiyordum. 2022 Haziran geldiğinde halen vize görüşmesi için konsolosluk Türk talihlilere çok az sayıda mülakat veriyordu ve Pandemi öncesi döneme göre az olan mülakatlar DS-260’ı doldurma tarihine göre ilerliyordu. AOS yapma gibi bir opsiyon olduğunu da öğrendikten sonra acaba denesem mi diye düşünüp, sonra daha tam iyileşemedim yapamam diye vazgeçtim.

    Bir şekilde DS-260’ı erken doldurup gönderdiğim için avantajlı olduğumu ve ilk mülakat dağıtımında bana da sıra gelebileceğini düşünürken 28 Haziran’daki dağıtımda o beklenen maili aldım.

    O heyecanla hemen sağlık muayenesi için Unganlardan randevu aldım, baktım ki ertesi güne almışım randevuyu 🙂 Ama mülakattan en fazla 1 ay öncesine randevu alınabileceği için buna uygun 2. Bir randevu daha aldım. Zaten Unganlar ilkini onaylamadı, takvime uygun olan 2. Randevuyu onayladı. Her ihtimale karşı randevuya yakın tarih yerine 3 Ağustos olan randevuma karşılık 5 Temmuza sağlık muayenesi aldım. Çünkü Sonraki hafta bayram tatili nedeniyle Unganlar çalışmıyordu.

    Unganlar:

    Unganlardaki muayenemde yeşilkartforum'da paylaşılan çoğu benzer olan diğer deneyimler arasında rastlamadığım tek farklı deneyimim şu şekilde:
    2 doz hepatit B aşım vardı yakın zamanda olduğum, 3. Doz da Ekime planlı idi. Doktor hanım ne olduğunu bilmediğim ilk aşıyı yapınca, bu aşılar üzerine kalan 3. Doz hepatit B aşımı Ekimde olmalı mıyım diye sordum. O zaman onu yapmayalım, 3. Dozu da ekimde olunca tamamlanır, aşı kartınıza bakayım dedi. Danışmada evraklara işlem yapan arkadaşlara teslim ettiğimi söyledim. İçeriye gidip geldi ve diğer koluma aşı yaptı. Hepatit B aşı tarihlerimi de yaptığı aşılarla birlikte aşı belgeme işledi.

    Konsolosluk Görüşmesi:

    Mülakatın rahat geçeceğini düşünüyordum. Evraklarım tamdı. Daha önce 2 kez aldığım B1/B2 vizem vardı.
    Konsoloslukta numaram yandığında telaşlı bir bayan benden evrakları istedi. Banka hesap dökümü, adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, fotoğraflar, geçerli ve eski pasaportumu, üniversite diploma fotokopisi (orijinali büyüktü, onun almadı, konsolosa göster görüşmede dedi). Sonra başka finansal durum gösteren belge yok mu dedi? Tapu kopyası (orijinali yanımdaydı), endeksadan evin bedelini gösteren belge, araba ruhsat kopyasını (sahibinden.com’dan bedelini gösteren belgeleri istemedi) teslim ettim. Görüşme İngilizce olabilir mi diye sordu, olabilir dedim. Evrakları alışı telaşlı olduğu için umarım eksiksiz konsolosa verir diye içimden geçirerek yerime dönerken aynı banko için yeniden numaram yandı. Geri gidip beni tekrar mı çağırdınız diye sordum. Evet dedi, Annemin kızlık soyadını sordu ve bilgisayara işledi.

    Çok kısa bir süre sonra yeniden numaram yandı, yemin etme, parmak izi alındıktan sonra, eski pasaportumu, tapu kopyası, endeksa raporu gibi belgeleri geri verdi.

    Türkçe olarak Klasik sorular geldi:

    • Daha önce ABD’ye gittiniz mi? Ne için gitmiştiniz, nereye gitmiştiniz.
    • Türkiye'de ne iş yapıyorsunuz ?
    • Hiç evlendiniz mi?
    • Biraz da İngilizce konuşalım, ABD'de nereye gideceksin, ne iş yapacaksın?

    Çok kısa bir görüşme sonrası, tebrikler vizeniz onaylandı dedi. Pasaportun bizde kalacak, turist vizeni iptal edeceğim (bunu söylerken iptal kaşesine elini uzatmıştı bile), 5 iş günü içinde sağlık raporunla birlikte gönderilecek dedi. Teşekkür edip konsolosluktan ayrıldım.

    Onca zaman bu anın gelmesini bekleyen ben, o şaşkınlıkla ben ne yapacağım oralarda tek başıma ailemden, arkadaşlarımdan uzak diye kaygı hissettim.

    İlk şaşkınlığı ertesi gün CEAC’ta durumumu refused olarak görünce yaşadım. Tabi bunun açıklaması da yeşilkartforumda vardı. Sürecin refused-ap-issued olarak CEAC’ta işlendiğini yine forumdan öğrendim.

    2 gün sonra DS-5535 formunu doldurmamı ve göndermemi isteyen bir mail geldi konsolosluktan. Bu da 2. şaşkınlık. Görüşmede vizeniz onaylandı demelerine rağmen AP’ye kalmıştım. O gün işten eve gelip yaklaşık 6 saat bilgisayar başından hiç kalkmadan formu doldurdum. Son 15 sene boyunca tüm yurt dışı seyahatlerimin tarihleri, süresi, nedeni ve masrafları kimin karşıladığı gibi soruların cevaplarını hazırlamak epey zor oldu. Pasaportumun tüm sayfalarının renkli kopyalarını almış olmanın avantajını yaşadım çünkü kendisi konsoloslukta kalmıştı. Pasaporttaki mühürden net okunmayan ve tam hatırlayamadığım bazı tarihleri e-devlet yurt dışı seyahat detaylarından buldum (yine forumdaki arkadaşların yönlendirmesiyle yoksa böyle bir imkan olduğunu bilmiyordum). E-devlet sadece 2009 sonrasını gösterdiği için daha önceki yurt dışı seyahatlerim için tam tarihlerini hatırlayamadıklarıma da hatırlamıyorum, ya xx ya da xx tarihlerde olmalı, pasaporttaki mühürlerden de tarihler net okunmuyor, e-devlet de 2009 öncesini göstermiyor gibi açıkladıklarım da oldu. Bu şekilde gönderdim ama 2009 öncesinin de her ihtimale karşı elimde bulunması için Emniyete başvurup o bilgileri de oradan ayrıca aldım ama göndermedim.

    Formu benden istedikleri günün gecesi cevabı konsolosluğa göndermiştim bile.

    Aradan 2 gün geçtikten sonra “Congratulations, your visa has been issued” ile başlayan maili aldım. AP sürecinin bazen çok uzun sürdüğünü öğrendiğimden bu maili görünce hem çok sevindim hem de acaba bir problem mi var, pasaportumu mu gönderiyorlar ki diye koşarak PTT'ye gittim ki postadan pasaportum ve AP işaretli kağıt çıktı tabii ki. Benden herhangi bir belge talep edilmiyordu.

    Bundan sonrası bekleyiş. Her gün en az 50 kez CEAC’a ve konsolosluk sayfasına girip statümde güncelleme olup olmadığına bakmak dışında beklemekten başka yapacak bir şey yoktu. Benden DS-5535 formu istedikleri tarihten tam 2 hafta sonra AP sürecimin tamamlandığını ve pasaportumu konsolosluğa göndermemi talep eden maili aldım. Hızlıca AİS kaydı yapıp postaneye gittim. Aynı gün pasaportu gönderdim. Sonrasında yine her gün 10’larca kez statü kontrolü olan bekleyiş. Konsolosluğun taşınması, 30 Ağustos tatili, labour tatili derken vize basılmış pasaportum ve meşhur kapalı zarflı sağlık raporum 13 Eylül’de elime ulaştı:)

    Hem foruma hem de telegram grubuna geç üye olabildim ama o dönemden sonra çok faydalandım. Çok ciddi bir zaman ve efor harcayarak herkese yardım eden @gucarslan Bey’e, tüm forum yöneticilerine, deneyimlerini paylaşan herkese ve telegram üyelerine süreçteki destekleri için teşekkür ederim.

    Umarım bu yolculuk herkese şans, mutluluk, sağlık ve huzur getirsin…

    Not: Vizenin üzerinde şöyle bir not var: Annotation: 212 (g) (2) (B) clearance rcv'd on 18-Aug-2022. Bu madde aşı ile ilgili bir waiver maddesi. AP Sürecimin bittiğini belirten ve Pasaportumu isteyen maili 19 Ağustos'ta aldım. Bu Unganlardaki Hepatit B aşı hikayemden dolayı AP'ye kalmış olma olasılığını aklıma getiriyor. O nedenle eğer çok kritik bir konu değilse sağlık muayenesinin rutini dışına çıkmamanızı tavsiye edebilirim.

  • ⭐⭐⭐

    @USkamyon Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.


  • Teşekkür ederim...


  • @USkamyon Tebrikler.Abd deki yaşamınızda başarılar


  • Teşekkür ederim @Erkan-Gürsoy


  • @USkamyon tebrikler vizeniz hayırlı olsun. Detaylı mülakat ve sonrası tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @broker Merhaba, vizeniz hayirli olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim 🙏🗽

  • ⭐⭐

    @USkamyon Merhaba, vizeniz hayirli olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim 🗽🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @broker abd'deki hayatınızda huzur diliyorum, vizeni hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @USkamyon AP süreciniz biraz stresli geçse de sonu güzel bitti.
    ABD'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @USkamyon Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum