Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 409 208.4k 451

• Herkese merhaba

14 temmuzda Lufthansa ile Antalya- münih - washington DC rotasıyla Abdye giriş yaptım.

İnşaat mühendisiyim. Gelmeden önce işimi ve kalacak yerimi ayarlamıştım.
    Washington DC havalimanına iniş yaptım Herşey iyi gidiyordu derken extrem bir talihsizlik yaşandı.

Bavullarım kayıptı. Oradaki görevliyle konuştuğumda bavullarımın münihte kaldığını öğrendim.

İşyerim Havalimanından beni aldırdı. Ertesi gün hattımı aldım.

Ve geldikten 1 gün sonra washington dc de çalışmaya başladım. Telefon Hattımı aldım. Bavullarım ve SSN im 1 hafta sonra geldi.

İşe gidip gelme vb Araba kullandığım için

Ehliyet alacağım ( Maryland)

Mülakat gelecek mi diye beklerken bir bakmışım ABD deyim. Hayat gerçekten çok garip ve şaşırtıcı.

Buradan herkese bu serüvende bol şans diliyorum. :)

• @Megatron hayırlı uğurlu olsun birde üzülüyordunuz 17k üstündeyse sevinmeyin VS diye yazınızı hatırlıyorum :D hayat her zaman böyle şansla gülsün size simdi bizde 23talihlileri olarak heyecan telaşla mülakat alabilsekde gitsek diye sabırla bekliyoruz sevgiler yeni hayatınızda başarılar :)

• @Emrey34 Eyvallah teşekkür ettim :)

• ⭐⭐

@Megatron Kolay gelsin abi dilerim sorunsuz hayatini devam ettir bundan boyle...

• @Megatron Yeni hayatınızda mutlulukar, sabrın sonu selametmiş, darısı bize olsun. Bol şans.

• @Megatron yeni yaşamınız size sağlık, huzur ve bol şans getirsin

• ⭐⭐⭐

@Megatron Üzüldün, kaygılandın ama şimdi bak Amerika'dasın ve işe de başlamışsın. Hayırlı uğurlu olsun. Biz hala bekliyoruz ve pek de umut yok gibi.

• @Megatron tebrikler, hayirli olsun.

• adres degisikligini henuz yapmayanlar icin bir güncelleme paylasayim istedim. illinois eyaleti icin websitesi uzerinden kontrol ettigimde posta yolu ile beyan konusunda bir detay bulamamistim. baskonsolosluga bir mail atip gelir gelmez calismaya basladigim icin adres beyani icin zaman bulamadigimi, posta yolu ile adres beyaninin mumkun olup olmadigini sordum. hemen cevap verdiler ve bir form gonderdiler. doldurulmus formu, adresi gösteren bir belge fotokopisi (ehliyet, state id, kira sozlesmesi vb), kimlik fotokopisi, eger tasinma tarihinden sonra 20 isgunu gectiyse 10 dolarlik bir money order ve iade zarfi ile birlikte gondermemi söylediler. money order'i usps'ten satin aldim, iade zarfi konusu biraz karisikti. normal posta gonderir gibi bir zarf hazırladiktan sonra ikinci bir zarfi ustune hem alici hem gönderici kismina kendi bilgilerinizi girip ustune posta pulu yapistirtip ilk zarfin icine koyuyorsunuz. geri donen evraklar (alindi belgesi ve makbuz) icin bu ikinci zarf kullaniliyor. postayi gonderdikten bir hafta sonra islem tamamlandi.

• Meraba arkadaşlar papsaportumla istanbuldan direk uçuş ile houstona girişimi aktarmak istiyorum. İstanbuldan THY ile 14 agustos 08:25 uçağına gece den yola çıktım gece 04:00 saatlerinde havalimanina vardim biletimi almak için THY J bloğundan giriş yaptım. İlk etapta orada ki gorevli pasaportumu rica etti ve green cartlımısınız dedi evet dedim kartımı rica etti henuz kartimi almadim ilk girisim deyince sari zarftan teyit amaçli kontrol etti sonra lutfen devam edin dedi bir sonra ki gorevli gidecegim adresi sordu sistemden kayit altina aldi ve devam edin lutfen dedi biletimi almaya gidince tekrar pasaportumu uzattim biletimi kestiler aşı kartı rica ettiler ingilizce bilmeyenler için MAAS diye bir uygulama varmış amerikya varınca çıkış kapısına kadar eşlik ediyorlarmış gruptan okumuştum ancak orada ki yetkili boyle bir uygulamadan haberim yok dedi başka arkadasa sordu oda bilmiyorum deyince konuyu uzatmadim biletimi alip çıktım pasaport kaşe damga vurulan sıraya geçtim polis vizeme bakıp harç pulun veya oturum iznin var mı dedi evet green card var dedim elimde ki sarı zarfı gösterdim indiğim zaman yetkililer tarafindan alinicak açılmaması gerekiyor dedim pasaportumu verdiler geçebilirsin dediler tabi bu arada kameradan resim çektiler. Uçağa binmek uzere son kontrolden geçerken tekrar pasaport ve sarı zarfı kontorl edip uçağa bindim 0 ingilizce ile biniyorum arkadaşlar houstona ilk giriste kalabalığı takip ettim burda ki polisler çok neşeli eğlenceli hoş karşıladılar sıram gelince sarı zarfı ve pasaportumu polise teslim ettim resmimi çekti ancak hic bisey anlamadi baska polise biseyler sordu poliste beni başka birine yönlendirdi kalabaliktan ayri boş bir salonda beklememi soyledi 3 dakika kadar bekledim adımla çağırdılar hic birşey soylemeden pasaportuma damga vurup gönderdiler valizimi alırken narkotik bir köpekle valizleri koklatan bayan bir polis vardı köpek yanima yaklaşınca biraz seveyim dedim başını okşadım polis memuru bana kızdı anlamadim ne dedigini ama jest ve mimiklerinden belliydi kizdigi 😅 şuan 2 gundur arkadasimin yanina geldim pek bisey yapamadım bu yüzden pek fazla aktarabileceğim bişey yok kusura bakmayan ilerleyen zamanlarda daha dolu bilgilerle sizlerleyim kendinize iyi bakin ingilizce bilmiyorsaniz bile burada cok fazla sorun yaşamassınız stres falan yapmaya gerek yok gayet guzel ve keyifli bir yolculuk geçirdim 😊

• Herkese Florida dan selamlar DV 2022 çekilişini ilk kazandığımda bu hesabı kullanıyordum sonra şifremi kaybedince nişanlımın hesabından devam etmiştim şimdi bu hesaba ulaşabildim ve giriş yaptıktan sonraki ilk uzun deneyimimi buradan paylaşmak istiyorum.Biraz uzun uzun aktarmak istiyorum yaşadıklarımı yeni gelecek arkadaşlara umarım bir faydası olur ayrıntılarını merak eden olursa bana her zaman özelden ulaşabilir seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

Mülakat deneyimimi ve Amerika’ya giriş sürecimi diğer hesabımdan aktardığım için ayrıntılarına fazla girmeden kısaca değinmek istiyorum. 2 Şubat akşamı Ankara’nın toplu mülakat ile bende randevu tarihimi almıştım. Bundan sonraki süreç mülakat hazırlıklarıyla geçti ve 10 Mart günü vizemi aldıktan sonra artık yıllardır hayalini kurduğum hayat ile aramda sadece bir uçak bileti mesafe vardı. Bir tanıdığımın Colorado daki arkadaşları bana yardımcı olacaklarını kalacak yer ve iş verebileceklerini söylemesi üzerine İstanbul-New York -Denver uçuşu ile Amerika’ya giriş yaptım . New york genel olarak kontroller aşamasında çok rahattı. New York’ta geçirdiğim 3 saatin ardından Denver uçağına binerek aylardır hayalini kurduğum şehire doğru yola çıktım. Şunu kesinlikle söylenebilirim Denver doğasıyla, insanlarıyla tarihiyle çok güzel bir şehir kesinlikle ileride yaşamak isteyeceğim yerler listesine adını yazdırdı. Denver her ne kadar güzel bir şehir olsada maalesef buradaki yaşadıklarım Amerika hayallerime vurulmuş bir darbeydi benim için yanına geldiğim insanlar vaat ettikleri hiç bir şeyi yapmadıkları gibi hayatıma olumsuz etki etmekten başka bir rolleride olmayınca bir an önce farklı bir arayış içerisine girmem gerektiği kararını aldım. Şu an Florida da yaşıyorum her şey yavaş yavaş yoluna giriyor…

Konaklama

Öncelikle size tavsiyem asla kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemeniz ve her zaman B hatta C planına sahip olmanız gerekliliği
    Buradaki en büyük zorluk yeni gelen bir göçmen için tahmin edersiniz ki konaklama aşaması eğer elinizden tutacak yardım edecek bir dostunuz yoksa çok iyi bir planlamayla gelmenizi tavsiye ederim. Ben kervanı yolda düzerim mantığıyla gelmeyi planlayanlar var ise şans sizinle olsun.
    Apartments.com ve zillow gibi siteleri kullanarak bulunduğunuz bölgede ev arayışlarına başlayabilirsiniz. Hepinizin bildiği gibi bir çok ev sahibi sizin kredi geçmişinizi görmek istiyor ve yeni geldiğinizi gördüklerinde bu büyük bir problem olarak algılanıyor ev sahibi tarafından. Biraz şanslıysanız bir kaç aylık peşin kira + depozito vererek evi tutabilirsiniz. Burada naçizane tavsiyem daha öncede yazıldığı gibi bir cosigner bulmanız bunu kefil gibi düşünebilirsiniz ev sahipleri açısından güvence olarak görülüyor ve evi tutma şansınız yükseliyor. Bu kefil Amerika’da yaşayan herhangi bir arkadaşınız olabildiği gibi iş vereninizde olabilmektedir. Ben bu yöntem ile apartments.com da 1550 dolar a kiralanan daireyi 12 aylık sözleşme ile 1410 dolara kiraladım. Bulunduğum yer büyük bir apartman kompleksi 7/24 açık spor salonu havuzu temizliği vs hepsi site yönetimi tarafından yapılıyor aylık 14 dolar aidat ücreti var evinizde bir problem olduğunda internet üzerinden problemi belirtiyorsunuz 1 gün içinde ücretsiz bir şekilde evle ilgili her sorunu çözüyorlar. Başlangıçta kesinlikle apartmanlarda kalmanızı tavsiye ederim daha az masrafla bir çok şeye sahip olabiliyorsunuz.

Ehliyet

Öncelikle green card ile geliyorsanız Türkiye ehliyetini sadece 1 ay kullanabiliyorsunuz. Ben ilk ehliyetimi Colorado dan aldım. Baştan söylemek istiyorum ben Colorado dan aldığım ehliyeti Florida ya taşındığım zaman hiç bir sınava girmeden 30 dolar karşılığında sınavsız yenilettim.
    Sistem 3 adımdan oluşuyor
    Öncelikle bulunduğunuz şehirdeki DMV (Departments of Motor Vehicle)
    Sitesine girerek bir randevu oluşturmalısınız. Burada şöyle bir ayrıntı var bazı dmv ler çok daha yoğun olabiliyor ve 1-2 ay sonrasına randevu verebiliyor eğer ehliyetinizi hızlı bir şekilde almak istiyorsanız aynı şehirdeki diğer DMV randevularınıda kontrol edin mutlaka yakın tarihli bir randevu bulacaksınızdır.
    Gerekli evraklar eyaletler arası farklılık gösterebiliyor Colorado da sadece SSN ve adres kanıtı ile ehliyet alınabilirken Florida da Green card yanımda olmadan Colorado ehliyetini dahi yenileyemedim. Colorado için Sınav 25 soru ve online şekilde yapılıyor sınav Türkçe olmuyor ancak dilerseniz yanınızda tercüman götürebiliyorsunuz. 25 soruda 20 doğru yapmak zorundasınız aynı gün içeresinde 3 kez sınava girme hakkınız var. Eğer sınavı başarı ile geçerseniz size direksiyon sınavına girebilir tarzı bir belge veriyorlar bu belge ile genellikle DMV lerin yanında özel olarak yer alan kurslardan randevu alarak dilerseniz kendi aracınızla dilerseniz kursun aracıyla (70 dolar) sizi direksiyon sınavına sokuyorlar. Buradan da başarı ile ayrılırsanız size verilen belge ile DMV ye geri dönüyorsunuz sınavı geçtiğinize yönelik belgeyi teslim ediyorsunuz. Kısa bir göz testi ve fotoğraf çekimi ardından ehliyetiniz hayırlı olsun. Eğer şansınız yaver giderse 3 saat içinde tüm bu işlemleri halledebilirsiniz. Ben direksiyon sınavı dahil tüm işlemler için 95 dolar ödedim

Banka hesabı ve kredi skoru

Öncelikle Amerika’ya geldikten sonra banka hesabı açmak için green card a ihtiyacınız yok 2 adet adres kanıtı ve pasaportunuz yeterli oluyor. Bank of America, Chase bank ve Wells Fargo bilindik ve şubeleri Amerika’nın bir çok bölgesinde bulunan bankalar benim şu anda hem Wells fargoda hemde bank of america da hesabım var. Hesap açılırken size belirli bir hesap minimum limiti tanımlamıyor. Mesela benim Wells Fargo hesabımda minimum 500 dolar olduğu sürece hesap işletim ücreti alınmıyor
    Wells Fargo nun secured Credit card ı yok bilginiz olsun. Bank of Amerika’dan secured card çıkartabilirsiniz. Secured card çıkardıktan 1 ay sonra TransUnion ve Equifax skorları oluşuyor Fico score u için ilk karttan sonra 6 aylık bir süre geçmesi gerekiyor. İlk 2 ay ekstra hiç bir karta başvurmanızı tavsiye etmem skor toparlandıktan sonra daha iyi kartlara başvurabilirsiniz.

Telefon ve Hat

Gelmeden önce Türkiye’deki mevcut tarifenizi yurt dışına açmanızı tavsiye ederim ilk indiğinizde hayat kurtarıcı oluyor zaten dilediğiniz zaman bu özelliği kapatabiliyorsunuz. Burada Verizon T Mobile at&t gibi operatörler başta geliyor.
    Amerika’ya yeni gelip hem faturalı hat hemde iPhone almak isteyenler olursa benim yaptığımı yaparak sizlerde hem prepaid olmayan normal bir hat hemde iPhone 13 sahibi olabilirsiniz.
    Ben gelir gelmez T mobildan Prepaid hat aldım ilk ayın sonunda At&t ye giderek t Mobile müşterisi olduğumu ancak memnun olmadığımı at&t ye geçmek istediğimi belirttim. Zaten satış temsilcisi size hattı ve telefonu satmak için elinden geleni yapıyor. Burada telefonu taksitle alabilmek içinde kredi geçmişine ihtiyacınız var ancak 999 dolar altı telefonlarda yeni gelenlere dahi kredi teklifi çıkıyor ayrıca elinizdeki telefonuda trade in ile takas yaparsanız çok daha uygun aylık taksitle hem telefona hem hatta sahip oluyorsunuz ben şuan iPhone 13 + 5G sınırsız internet dahil pakete 65 dolar ödüyorum. Bu yöntemi denemenizi tavsiye ederim.

İş hayatı

Amerika’ya yerleşeli çok uzun bir zaman dilimi olmasada gördüklerim ve tanıştığım insanların deneyimleri size buradaki süreç hakkında bir fikir veriyor Bu konu aslında kritik bir kırılma noktası benim gözümde buradaki hayatınızın nasıl şekilleneceği bu noktada belirleniyor. Tavsiyem kendinize konfor alanı kurmaya çalışmaktan ziyade yeni tecrübeler edinmeye odaklı olun zaten bir şekilde o düzeniniz oturuyor zaman geçtikçe başlangıçta ne kadar çok tecrübe edinirseniz burada ileride o kadar rahat edersiniz diye düşünüyorum.Öncelikle Amerika’da yaşam çok ucuz burası için rekor bir enflasyon olsa dahi Türkiye’den yeni gelen birisi için bir çok ürün çok ucuz ve ulaşılabilir durumda. Yinede başlangıçta ihtiyacınız olup olmasın bir ürün alırken iki kez düşünmenizi tercih ederim hayatınıza çok büyük artısı olmayacak ürünlerden uzak durmak benim için şimdiye kadar çok kârlı oldu.
    Ortalama olarak Florida da gündelik işler için 12 ile 15 dolar arası bir ücret teklif ediyorlar haftada genelde 40 saatten fazla çalışmanızı istemezler( overtime a girmemek için ) bu 40 saatte sizden maksimum verimi almaya çalışırlar.
    Florida için 2000 dolarlık paycheckden vergiler çıkınca elinize kalan 1674 dolar oluyor.
    Ben kendimden ve çevremden baz alarak yazıyorum. Genel ortalama orlando ve çevresinde 1400 dolar kira 125 dolar elektrik 65 dolar telefon hattı gibi kalemleri çıkartırsanız ayda 3500 -4000 dolar evinize girmeli ki rahat bir hayat sürdürebilesiniz.
    Uber doordash grubhub hakkında çok bilgim yok ama şu anda memnunum diyenle karşılaşmadım pandemi sonrası herkes şikayetçi bu işlerden Orlando ve çevresinde. Tampa nın iyi olduğunu söylüyorlar genelde bu işler için ama maalesef net bilgim yok.

Şu anlık aklıma gelen başlıklar bunlar oldu bu hafta sonu daha farklı konularla ilgilide yazarım arkadaşlar sormak istediklerinizi dediğim gibi mesaj atabilirsiniz ordanda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Başta sayın @gucarslan olmak üzere bu formun oluşumunda yardımcı olan tüm herkese sonsuz teşekkürler. Umarım dileyen herkes bu tecrübeleri en güzel şekilde yaşar.

• ⭐⭐

@Megatron, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Herkese merhaba

14 temmuzda Lufthansa ile Antalya- münih - washington DC rotasıyla Abdye giriş yaptım.

İnşaat mühendisiyim. Gelmeden önce işimi ve kalacak yerimi ayarlamıştım.
    Washington DC havalimanına iniş yaptım Herşey iyi gidiyordu derken extrem bir talihsizlik yaşandı.

Bavullarım kayıptı. Oradaki görevliyle konuştuğumda bavullarımın münihte kaldığını öğrendim.

İşyerim Havalimanından beni aldırdı. Ertesi gün hattımı aldım.

Ve geldikten 1 gün sonra washington dc de çalışmaya başladım. Telefon Hattımı aldım. Bavullarım ve SSN im 1 hafta sonra geldi.

İşe gidip gelme vb Araba kullandığım için

Ehliyet alacağım ( Maryland)

Mülakat gelecek mi diye beklerken bir bakmışım ABD deyim. Hayat gerçekten çok garip ve şaşırtıcı.

Buradan herkese bu serüvende bol şans diliyorum. :)

Merhaba, bayağıdır foruma giremiyordum daha yeni gördüm bu iletinizi çok mutlu oldum, haklı olduğunuz gibi yaşadığınız süreç çok sancılıydı acabalarla doluydu.. neyse ki yaşandı geçti bunlar size bir hatıra olarak kalacak umarım yeni hayatınız da çok mutlu olursunuz bol şans.

• ⭐⭐

@isa-seyhan
    Merhaba hayırlı olsun yeni hayatınız da başarılar dilerim.🙏
    Bu arada imzanızı güncellermisiniz

• ⭐⭐

@denttraveller

Merhaba hayırlı olsun yeni hayatınız da başarılar dilerim🙏 imzanızı güncellemeyi unutmayın 😊

• @denttraveller

Selamlar, 40saat çalışma ile 1600$ çok az değil mi hocam bir 40saat daha çalışma gerekiyor ki yani toplamda 80 saat, belirtmiş olduğunuz 3500-4000 bandına otursun.
    Yada Uber, delivery yapmak lazım ki 3bin seviyelerine gelebilsin. Ve yahut evliyse kişi 2 kişi çalışmalı.

• @vermaynen 2 haftalık paycheck döneminde 1600 doları kast etmiştim aylık olarak anlaşılmış sanırım biraz daha ayrıntı versem iyi olurmuş 👍

• @denttraveller, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@vermaynen 2 haftalık paycheck döneminde 1600 doları kast etmiştim aylık olarak anlaşılmış sanırım biraz daha ayrıntı versem iyi olurmuş 👍

Sorun değil :)
    40saatte 3200$ iyi para ozaman yeterli tabikide.

• @vermaynen Yanlis yazmissiniz sanirim.

2 haftada $1600 aslinda 80 saatlik calisma demek. Bu durumda aylik 160 saatlik calisma $3200 yapiyor.

• okul konusunda bir guncelleme paylasmak istedim. daha onceki mesajlarimda 6 yasindaki oglumun burada 1. siniftan okula tekrar baslayacagini yazmistim. haziran ayi sonunda okul kaydini internet uzerinden yaptiktan sonra kirtasiye malzemelerinin satin alinmasi ve bir saglik raporu talebi oldu okulun. okul ihtiyaci olan malzemelerini okul aile birliginin anlasmali oldugu site uzerinden satin almistim, saglik raporunu da ailecek geldikten sonra bir klinikte 190 usd karsiliginda hazirlattik ve okul icin gereken on hazirlik tamamlanmisti.

okullar 18 agustos’ta egitim donemine basladi. bu tarihten onceki hafta bir open house etkinligi yapildi. etkinligin amacini, okulun icerisine ailecek girerek etrafi incelemek, ozellikle yeni baslayan cocuklarin ilk gun stresini azaltmak olarak ozetleyebilirim. 1 saatlik bir zaman dilimi icinde istediginiz kadar iceride kalip bilgi alabiliyorsunuz. 15-20 dakika kadar okulda kalip birkac fotograf cektikten sonra ayrildik. bu tarihte henuz ogretmenler siniflarla eslestirilmedigi icin sadece ilgili sinif grubunu temsilen orada bulunan ogretmenlerle gorusebildik. ayrica aklimizdaki diger soru da okula ulasim konusuydu. biz klasik sari otobuslerle okula gider gelir diye dusunurken okula 1.5 milden daha yakin evler icin servis hizmetinin olmadigini ogrendik. ev bakarken aklima gelen bir durum degildi acikcasi, bizim icin biraz zorluk oldu bu durum. simdilik havalar guzel, esim her gun yuruyerek birakip aliyor, havalarin gidisatina gore farkli bir cozum dusunecegiz belki de onumuzdeki aylarda. calisan aileler icin hizmet veren bazi kurumlar var, sabah oraya birakip aksam yine ayni yerden alabiliyorsunuz cocugunuzu. eger esim de calismaya baslarsa bizim icin tek makul cozum bu gibi duruyor.

okul baslamadan uc gun once de bir meet&greet etkinligi duzenlendi. bu asamada ogretmenimiz belli olmustu ve etkinlik sirasinda okulda ogrencilerini bekiyordu. bu etkinligin amaci da ogretmenlerin ogrenci ve ailelerle bir araya gelmesi, daha once temin edilen okul ihtiyaclarinin teslim edilmesi, ogrencilerin oturacagi masalari gormesi, arkadaslari ile tanismasi. ogretmenimizle tanistiktan sonra abd’de cok yeni oldugumuzu belirtip dil konusundaki endiselerimizi aktardim. ELL yani English Language Learners isimli bir programlari oldugunu, Tuna’nin da bu programa dahil edilecegini belirtti. program hakkinda henuz bir ilerleme olmadi ama dil konusunda eksigi olan cocuklari gun icinde ek derslerle destekledikleri bir program diyebilirim ozetle. ilerlemeyi merakla takip ediyor olacagiz :) ogrencilerin okula nasil gelip gidecegine dair bilgileri doldurmamiz gereken bir evrak verildi, bunu doldurup okul ihtiyaclarini da teslim ettikten sonra bu etkinlikten ayrilip okulun resmen baslayacagi zamani beklemeye basladik.

18 agustos sabahi hep birlikte okulun yolunu tuttuk. okula uc yontemle gelip gidebiliyor cocuklar. servis, sahsi arac ya da yurume. servislerin girip ciktigi alan diger araclardan ayrilmis durumda. aracla gelen aileler tek sira halinde bekliyor, sirasi gelen ogrencisini indirip yoluna devam ediyor, aksam alirken de benzer islem. yuruyerek gelip giden ogrenciler ise okula giris yapmalari icin belirlenen kapida hazir oluyorlar, giris saatinde siniflarina kendileri gidiyorlar. en cok dert ettigimiz ilk gun neyse ki oldukca kolay gecti. okulu ve arkadaslarini cok sevmis bizimki, bu nedenle cok rahatlamis sekilde okuldan aldik. umarim boyle devam eder.

ogretmenimiz zaman zaman google translate yardimi ile tuna’ya yardimci oluyor. ozellikle yemek zamanlari icin destegi bizim acimizdan cok kiymetli. onceki aksam hangi yemegi yiyecegine dair bir mail yaziyoruz, geri kalani hallediyor. okulda kahvalti ve ogle yemegi cikiyor, kahvaltiyi tercih etmiyoruz ancak ogle yemeklerini haftada 2-3 gun okuldan yemesini istiyoruz adaptasyonu biraz daha kolaylastirmak icin. haftalik menu bir internet sitesinden gorulebiliyor, pushcoin ismindeki bir platforma odeme yaparak yemek siparislerini halledebiliyorsunuz.

ilk iki gun daha cok tanisma ve anaokulu seviyesi etkinliklerle gecti. cuma gunu tum ogrencilere chromebook’lar dagitildi, derslerde etkin olarak kullanilacakmis. haftasonu ogretmenimiz bir mail ile ikinci hafta itibariyla matematik ve kelime bilgisi ozelinde odevler ve degerlendirmelerin baslayacagi bilgisini paylasti. ogretmenin ve okulun velilerle iletisimini saglamak icin yesil bir zarf kullaniliyor. her gun cocugunuz bu zarfi yaninda getirmek ve goturmekle siz de her gun bu zarfi kontrol etmekle yukumlusunuz.

simdilik beklentilerimize gore daha iyi basladik diyebilirim. umarim onumuzdeki haftalarda da benzer sekilde devam ederiz.

• @kmryldz Yeni egitim yili hayirli olsun! Genel hatlariyla ogretmenler ve veliler arasindaki iletisim ve iliski benzer sekilde oluyor. Ilk yapilan Ingilizce testlerinden sonra, oglunuzun elde edecegi dereceye gore ELL derslerine baslatirlar. Size zaten baslatmadan once bilgi verirler. Zaten henuz 1st grade oldugu icin, oglunuzun adaptasyonu ve Ingilizceyi gelistirmesi cok hizli ve kolay olacaktir. 2nd grade de arkadaslari ile aradaki farki kapatir...

Benzer Başlıklar

• 21 Yaşında Amerika'ya İlk Giriş?

6
    0 Oy
    6 İleti
    486 Bakış
    Emirhan AlbayrakE
    @charon Güzel ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim
  • COVID19 surecinden sonra nasil bir ABD bekliyorsunuz?

16
    0 Oy
    16 İleti
    669 Bakış
    redsat2000R
    @MuratUsa small business dediğimiz devlet destekli bizdeki karşılığı Kobi olan alanlar . Yeteneginize göre yapabileceginiz işler veya Mavi yakalılarin başka işveren altında yaptıkları işler. Sanırım bu krizi en büyük beyaz yakalilar yaşayacak. Etkisi büyük olacak . Harcamalari konusunda küçülmeye gitmezlerse sancılı dönem onları bekliyor. Küçük adımlar atan bizler ise ayağımızı yorganimiza uzattmamiz daha kolay. Büyük denizde bir gemi batar ceviz kabuğu asla batmaz.
  • ABD 'de Tahtakurusu problemi varmi? Yogun olan bolgeler?

Kilitli Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    1 Oy
    2 İleti
    405 Bakış
    crazycellsC
    @MuratUsa sorunuzu surada sorar mısınız? https://yesilkartforum.com/forum/topic/3371/abd-deki-sinekler-böcekler-ve-diğer-haşereler
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k