Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @MySea Kendi ülkemde 111 birimle markete girerim kredi kartına 250 birim daha girer çıkarım 😂🗽


  • @MySea Bandırma'da yaşıyorum. Aldığınız ürünleri birebir olmaya yakın şekilde en uygun ama en uygun fiyatla belirledim. Toplamda 800 TL ediyor. Bundan aşağısı imkansız:)


  • @marti2771 Esim arada sirada Migros gibi Turkiye'deki marketlerin websitelerinden degisik urunlerin fiyatlarina bakiyor. Bu yaz tatile gidecegi icin en azindan fikir edinmek amaciyla. Bircok urunun fiyati hemen hemen her hafta veya iki haftada bir degisiyor, zamlaniyor. Ayrica bazi urunlerin satis fiyatlarini dollara cevirerek karsilastima yapiyor ve buradaki benzer urunlerden daha pahaliya geliyor.


  • Bizim buradaki ürünlerin fiyatları dolara çevirdiğinizde hemen hemen ABD deki fiyatlara denk geliyor.
    Aradaki küçücük fark şu, burada maaşları dolara çevirirsen ortalama 400-500 dolar, orada 4000-5000 dolar.


  • Aslında TL kazanıp DOLAR veya EURO olarak harcıyoruz.


  • Yeni ogrendigim bir seyi paylasayim: Yillik geliriniz, fakirlik sinirinin %135'i veya daha azsa, internet faturaniza her ay $30 indirim alabiliyorsunuz. Programin ismi ACP, affordable connectivity program. Devlet destegi. https://www.usac.org/ adresinde daha detayli bilgiler var. Orada bir basvuru olusturuyorsunuz, eger eligible iseniz internet sirketinizi arayip ACP programina enroll olmak istediginizi belirtiyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Senay-Sirin, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

    Yeni ogrendigim bir seyi paylasayim: Yillik geliriniz, fakirlik sinirinin %135'i veya daha azsa, internet faturaniza her ay $30 indirim alabiliyorsunuz. Programin ismi ACP, affordable connectivity program. Devlet destegi. https://www.usac.org/ adresinde daha detayli bilgiler var. Orada bir basvuru olusturuyorsunuz, eger eligible iseniz internet sirketinizi arayip ACP programina enroll olmak istediginizi belirtiyorsunuz.

    sayin @Senay-Sirin , su baslikta dediginiz bilgiler mevcut:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4330/emergency-broadband-benefit-aylik-50-internet-faturasi-yardimi


  • @crazycells tahmin ettim bu konunun acilmus olabilecegini, "internet" diye search yaptim forumda, ama goremedim, gozumden kacti herhalde. Benim iletiyi silebiliriz isterseniz, ya da iki yerde daha gorunur olur belki 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Senay-Sirin, içinde söyledi: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

    @crazycells tahmin ettim bu konunun acilmus olabilecegini, "internet" diye search yaptim forumda, ama goremedim, gozumden kacti herhalde. Benim iletiyi silebiliriz isterseniz, ya da iki yerde daha gorunur olur belki 🙂

    kalabilir 🙂 hicbir sakincasi yok 👍

    Bu tur devlet destek ve yardimlarini konusmak icin su kategoriyi olusturduk, bilginize:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/143/devlet-yardım-programları


  • BJ's alisveris:

    Havlu kagit (12li): $14.99
    Organic yumurta (24 adet): $5.99
    Mantar (680 gr): $4.29
    Karpuz: $5.99
    Kahve (2 lbs): $13.49
    Tereyagi (2 lbs): $10.99
    Camasir deterjani (7.4 litre): $16.99
    Sivi sabun (3.8 litre): $6.99
    Dondurma (1.9 kg): $4.99
    Zeytinyagi (3 litre): $18.99
    Parmesan peynir (1 lbs): $7.99
    Organic sut (1.9 litre): $3.99
    Tavuk (5 lbs): $16.84
    Dana eti (3.6 lbs): $19.60
    Dana eti haslamalik (6 lbs): $24.06

    Coupons: $6.50
    Toplam: $169.68

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea birkac malzeme haricinde fiyatlar Savannah ile ayni. Yeni zam.dalgasi haftaya geliyor.


  • @MySea Türkiye' de minimum 1500 tl


  • iki kisilik arti kopekli bir aile icin bizim kaba giderlerimiz su sekilde;

    Linden, New Jersey icin;

    Kira: $1985 - 1BR, guzel guvenli bir site icerisinde. Su ve cop kiranin icinde degil. Cop toplama aylik $25, su da $20 civari geliyor. Genelde bu uc kalem icin $2025 gibi oduyorum.

    Araba sigortasi: $180 ($205 ile basladim, bu ay ilk 6 aylik surem dolmustu, otomatik yenilediler policeyi fiyati dusurup. Tembelligime geldi acikcasi diger firmalardan fiyat almadim henuz, bu 6 ayi da doldurmayi planliyorum bu policeyle. Firma GEICO. Arac 2015 Subaru Forester.

    Elektrik: $55-60. Kisin hic isinma amacli kullanmadim, nedense oturdugum daire kisin disarisi sifirin altindayken bile gayet ilikti. Bu ay hafif hafif klima yakmaya basladik sicaklar dolayisiyla, fatura henuz gelmedi.

    Gaz: $10-15. Gaz sadece ocakta kullaniliyor. Sicak su vs elektrikli.

    Internet: $55 - Xfinity sinirsiz 300mbps. Sanirim bu $55'in $15'i modem kirasi. Yani modem kendimin olsa daha ucuz olacak.

    Telefon: iki hat prepaid $85 sinirsiz. Post-paid'e gececegim ama su ana kadar prepaid'in bir sikintisini gormedim, tembelligimden gecmiyorum acikcasi. Ayrica calistigim sirket $100'a kadar telefon faturami reimburse ediyor. Yani bu kalem bedava aslinda benim icin.

    Mutfak alisverisi; degisiyor, kisisel bir kalem zaten, kisiden kisiye degisir. Biz genelde her iki haftada bir turk marketine gidiyoruz, her seferinde $100-150 arasi tutuyor. Iki sefer de costco'ya gidiyoruz o da ayni sekilde. Arada farmer's markete gidiyoruz dereotu vs almaya, o kadar detayina ineyim :). Toplamda aylik ortalama $600 falandir heralde $100 artar azalir yerine gore.

    Disarda yemek icmek; Arada sirada pizzasidir osudur falan aylik $100-150 gidiyordur. Bu da cok kisisel. Ben kilomu kontrol etmeye calistigim icin is yerinde yiyecegim ogle yemegini bile evden getirmeye calisiyorum hep. Bi de arada sirada sigaram var, en cok koyan o; Marboro kirmizi $10-11 paketi.

    Tolls; her gun ise giderken parali yol kullaniyorum (su anki santiyem sebebiyle, sabit bir calisma yerim yok aslinda benim). Gunde git gel $7-10 arasi toll veriyorum (saatine gore, giris cikis yaptigim yere gore degisiyor - Sirket benim is icin kullandigim tolllari oduyor gerci, direk bir gider degil benim icin)

    Benzin: benim araba otoyolda 30-33, sehir ici tafikte 25-27mpg yakiyor. genelde ortalamam 29-30mpg oluyor. Benzinin galonu bu aralar $4.8/gallon New Jersey'de. Ama yine sirket is icin yaptigim mile'lari reimburse ediyor. Mil basina $0.585. Bu aralar ayda $160-200 arasi oduyorum benzine, santiye ile evim arasi git gel 50 mil. Tabi ne olursa olsun bu reimbursement yuzunden hep artida oluyorum.


  • @eire Paylasim icin tesekkurler! Subaru hakkinda sormak istiyorum. Memnunmusunuz? + veya - leri neler?


  • @MySea Subaru'dan cok memnunum acikcasi. Benim arac aldigimda 91,000 mildeydi Kasim 2021'de aldim. Suan 101,000 mildeyim. Klima kompresor arizasi disinda hic bir sorun yasamadim henuz ki o kompresor arizasi da zaten arabayi aldigimda olan bir durummus, ben yaz sicaklari geldiginde farkettim.

    Sanirim Subaru ozellikle kuzeydogu eyaletlerinde cok daha fazla tercih edilen bir arac. Burada kiminle konustuysam "Subaru basini agritmaz, yagini duzenli degistir 200,000 mil bile yapar" dedi bana hep. Amerikalilarin gozunde de yeri cok iyi, guveniyorlar.

    Ilk once en buyuk eksigini soyleyeyim; Subaru araclarda boksor tipi motor kullanildigi icin kabin icinde motor sesi diger arabalara kiyasla daha yuksek. Yani gurultulu bir araba acikcasi, yalan yok. Ama sanirim bir sureden sonra alisiyorsunuz o sese, artik benim dikkatimi bile cekmiyor diyebilirim. Anca baska bir araba kullanirsam arada anliyorum benim arabanin gurultu yaptigini.

    Onun yaninda cok fazla eksi sayamayacagim sanirim. Eksi diyebilecegimiz bir ayni fiyattaki benzer araclarla karsilastirildiginda Subaru'nun donanimlari belki biraz daha dusuk olabilir. Atiyorum benim aracta bluetooth var, var ama baya ilkel. Araca bindigimde otomatik baglanmiyor, her seferinde manuel baglamam gerekiyor bluetooth'u. Bunun gibi ufak tefek seyler.

    Artilarina gelince, bir kere araba cok dengeli. En cok sevdigim ozelligi o. Yolu cok guzel tuttugunu hissediyorum. Dedigim gibi simdilik 10,000 mil kullandim araci, ve arac 101,000 milde ve bana en ufak bir sorun cikartmadi. Kabin ici malzemeler ve iscilik bence cok guzel. Vites gecisleri cok guzel, araba zorlamiyor.

    Tamir ve yedek parca olarak, benim diger araclarla olan bilgisizligim sebebiyle karsilastirma yapamayacagim ama yukarida bahsettigim kompresor arizasi ile ilgili bilgi vereyim. Tamirci kompresor'u yenisi ile degistirdi. Kondansatorde sizinti varmis, onu da yenisi ile degistirdi. Yani yeni kompresor arti yeni kondansator arti tamircinin isciligi toplam 1100 dolar tuttu. (Garanti yaptirmistim araca alirken, garanti odedi benim)

    Subaru Forester ozelinde konusmak gerekirse de, ic hacmi cok guzel aracin. Icinde iken hic bunalmiyorsunuz, sanki tarla gibi. Gorus acilari, camlar cok iyi. Outback kullanmadim, ama Forester Outback'e gore daha yuksek tavanli ve uzunlukta daha dar. Bagaj hacmi gayet tatmin edici.

    Dedigim gibi genelde trafiksiz sehiricinde 27-28, trafikli sehir icinde 24-25 MPG yakiyorum. 15 dakikadan uzun otoban suruslerinde de ortalama 55-60mph arasi hizda yumusak kullanislarda 30-34 MPG yakiyor ki daha bu sabah ise gelirken yollar baya bostu, ben de acele etmeden baya yumusak kullanarak 38MPG yapti.

    Subaru'nun duydugum en onemli bakim ipucu, yagini ve filtresini eksik etmemekmis. Ben arabadan cok anlamiyorum, yanlisim varsa arkadaslar duzeltsinler ama sanirim Subaru'daki motor V motor degil de boksor tipi motor oldugundan, ve bu motorda pistonlar yatay hareket ettiginden yag cok oneliymis asinmayi engellemek icin V motorlara nazaran. Full sentetik yag kullanilmasi gerekiyor. Dedim ya burdaki yerliler "Yagini duzenli degistir, cocugunun mezuniyetini bile gorur" diyorlar.

    Uzun yazdim ama, kissadan hisse; ben cok memnunum. Gurultulu sadece birazcik kerata!


  • @eire Zaman ayirdiginiz icin cok tesekkurler! Oldukca faydali oldu benim icin.


  • Orlando - 2022 Mayis

    Ev kirasi - 1400$
    Elektrik su cop - 120$
    Internet Telefonlar- Spectrum 55$- At&t prepaid 50$/2
    mutfak masraflari - 400$-600$
    Araba kredisi - 2021 Sportage 500$
    Araba sigortasi 2 araba icin 135 dolar
    Yakit masraflari 2 araba icin ayda toplamda 250$
    Sosyal Akt. - Yemek Icmek Gezi 300$
    2 kisi icin Toplamda
    2.85K$-3.2K$

  • ⭐⭐⭐⭐

    Savannah
    Ev kirası 1200 usd (Elektrik -Su ve çevre vergisi dahil)
    Gıda 450 usd
    Ulaşım Scooter - Elektrik bedava Ulaşım Bedava
    Sağlık - Hayat ve Kaza Sigortası 120 usd
    401k 48 usd
    Dışarıda yemek ve gezi ara sıra 100usd
    Cep telefonu - İnternet 100 usd


  • Ne iş yapıp aylık kazançlarınızi da belirtseniz oraya gelenler adına yaşam masraflarini rahat karşılayıp para biriktirebilecekler mi görmüş olurlar diye düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn

    Bizim gider tablosunu şu şekilde güncelleyebiliriz:

    ★★→ Bellaire Bölgesi , Houston TX - ( Yıl = 2018 )
    ★★→ Sugar Land Bölgesi , Houston TX - ( Yıl = 2020 )
    ★★→ Sugar Land Bölgesi , Houston TX - ( Yıl = 2022 )

    4 kişi

    Aylık Gider 2018 (Apartman dairesi, Bellaire) 2020 (Müstakil ev kira, Sugar Land) 2022 (Müstakil ev mortgage, Sugar Land)
    Ev Kirası 1380 $ (Çöp+Su Dahil) 1700$ 1650 (mortgage) 220$ sigorta dahil
    Elektrik 80-100 $ (Depozito 350 $) 100-150 $ 100$ (yıllık ortalama)
    Su+çöp -- 70$ 80$
    Doğalgaz -- 25$ 35$ (yıllık ortalama
    İnternet 55 $ (15mbt Sınırsız) 50 $ 100 megabit sınırsız, Xfinity 60$ 200 mbit sınırsız Xfinity
    Kiracı Sigortası 11 $ (Lemonade) State Farm paketine dahil Mortgage ödemesine dahil
    Araç Tercih 2017 Corolla + 2018 Toyota RAV4 2020 Kia Soul + 2018 Toyota RAV4 2020 Kia Soul+2022 Toyota Sienna
    Araç Taksit 345 + 475 = 820$ 300 + 300 = 600 $ 280+650 = 930$
    Araç Sigortası 150 $ ( 2 Araç , 2 Sürücü ) (Root Ins, 2 Araç , 2 Sürücü, Liability, Comprehensive, Collision, UM) State Farm 145 $ (aynı kapsam, kiracı sigortası da dahil) State Farm 130$ (aynı kapsam)
    Eğlence Amazon Prime 14 $, Netflix 17 $ Amazon Prime 14 $, Netflix 17 $, Hulu 13 $, Youtube Premium 19 $ Amazon Prime 15$, Netflix 20 $, YT Premium 19$
    Cep Telefonu 24 $ (2 Hat+2 GB DataAylık Dahil) 50 $ (Xfinity Mobile, 5 hat, 1 cihaz taksidi ve 3 GB data) Verizon 137$ (2 hat sınırsız+1 Samsung S21 Ultra taksidi, Disney+Hulu dahil)
    Benzin 100 $ ( 2 Araç ) 80-120 $ 100-150$
    Market 500 $ 500$ 700-800$
    Çocuk Extended Day 280 $ (3:20-05:30 arası) Yok Yok
    Sağlık Sigortası (vergi öncesi kesinti) 550 $ 550 $ 550$
    Diş Sigortası (vergi öncesi kesinti) Yok 180 $ 180$
    Göz Sigortası (vergi öncesi kesinti) Yok 25 $ 25$
    İşyeri Otoparkı (vergi öncesi kesinti) 70 $ 110 $ 110$
    TOPLAM 3500 $ (+620$ vergi öncesi) 3500 $ (+865$ vergi öncesi) 4100$ (+865$ vergi öncesi)

    Aylık net gelir 7000$ (11 yıl Türkiye+6 yıl ABD deneyimli hemşire)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

66
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum