Amerika'da ikinci el araba almak
-
@Orhan-Cabarov istersen biraz fazla peşinat ve biraz yüksek kredi faizi ile sıfır araba da alabilirsin kendi üstüne. Aşağıdaki videoda turist vizesi ile giden Fatih bey aldı mesela. Hem de abd deki ilk haftasında. Bunu da düşünebilirsin bence. Tabi sen bilirsin. Benim ilk amacım hep sıfır araba olduğu için böyle düşünüyorum.
-
@semavi kadir bey pazarlık var mı ? kol sallamalı , omuz çıkarmalı.
-
@YSNDNZ, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@semavi kadir bey pazarlık var mı ? kol sallamalı , omuz çıkarmalı.
Bir arkadas bu tarz bir sey yapti... Araba satmadim. Simdi bana dusman, heryerde arkamdan konusuyor. Iyi satici oldugum soylenemez. Bu tip seyleri kaldiramiyorum maalesef :)
-
@semavi Araba sattiktan sonra arabasi bozulup dusman olanlar da oluyor mu? Kesin oluyodur...profesyonel satici oldugunuz icin sordum
-
Türkiye’ye araba getirmek başkasına satmak gibi düşüncesi olanlara ufak bir bilgilendirme yapayım.Türkiye’de satışı olan bir model üzerinden gideyim golf R.şuan Türkiye’de sıfırı 1.460.000 lira yani 100bin dolar. ABD fiyatı 45bin dolar.siz bu arabayı getirmek isterseniz ödeyeceğiniz ötv ve kdv 970bin lira yani 70bin dolar civarı diğer vergileri masrafları hiç saymadım bile.1.8-2.0 motor ötv si kdv si bu birde 2500 motor üstü getirseniz 1.100.000 civarı ötv kdv si var. Yurtdışından araba getirmek hiç mantıklı değil. Golf için türkiye fiyatından en az 300bin lira fazla vermiş olursunuz
-
....saticilik bir meslekdir ,satici kisi malini satabilmek icin her dili doker, konusur anlatir, abartir,2,ci el araba alacak sahis eger kendi arabalardan anlamiyorsa en azindan anliyan bir arkadas ile galeriye gidip arabayi inceler inceletir, sahisdan alacaksa da ayni seyi yapmasi lazsimdir,arabalarinda diger esylar gibi hatalari olabilir.....kucuk kizim araba alirken cok tavsiyelerde bulundum ama beni dinlemedi,ban audi istiyorum dedi sehirden 100 km uzak bir kasabada ikinci el bulduk, fiatida normal,eski arabalardan biraz anlarim ama yeni modellerde motor bile dogru durust gozukmuyor,oglum arabalardan anlar neyse gittik ben pek bulasmadim oglum biraz bakti test drive yapti,fena degil dedi,yinede benim icime sinmedi,gel alman arabasindan vazgec japon veya australya arabasi al dedim kiz dinlemedi,bir gun sonra paramizi cebimize koyup gittik ve arabayi aldi getirdik,iki hafta sonra araba devamli ariza cikarmaya basladi,bir tarafini yaptiriyoruz diger tarafi bozuluyor,radyotor problemi var radyotor gozukmuyor eski arabalarda olan radyotoru cikarmak benim icin 10 dakikalik is.velhasil araba kizimi yedi bitirdi,masraf uzerine masraf,sonunda bir kaza oldu ve araba hurdaya cikti,bir nevi ikinci el araba alma talihsizligi.....
...ondan sonra kizim sifirdam mazda araba aldi 7-8 yil kullandi kilometresi cogaldi bir kac kaza yapti bir seferinde yol ortalarinda bulunan beton seride carpti,arabanin onu tamamen gitti,bir kac ayda tamir edildi,,,, sonra satiliga cikardi,bir kac kisi geldi baktilar arabanin bir kac kere boyandigini kaza yaptigini anladilar,almadilar, daha sonra bir genc geldi denedi beyendi,baska bir arkadasini getirdi test drive yaptilar,pazarlik yapilip arabayi satin aldi.
-
@enemy getirdiğin aracın plakasını TR olarak yapacaksan dediğin tüm masrafları yapacaksın. Doğru ancak getiren kişi dışında kimse kullanmayacaksa 2 yıl boyunca amerika plakası ile kullanabilirsin. Daha sonra arabayı yurtdışına çıkarıp tekrar 6 ay sonra içeriye sokabiliyorsun. O zaman bu tutarların hiçbirini ödemiyorsun.
-
@ayvalik10 kuzenim yapıyor onu.Almanya’dan getirdi evinin garajında yatıyor.yazları gelince kullanacak. kaynanası arkasına takılıp geliyordu arabayla gelince.ondan kurtulmak için şimdi uçakla gelip gidecek😂
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@enemy getirdiğin aracın plakasını TR olarak yapacaksan dediğin tüm masrafları yapacaksın. Doğru ancak getiren kişi dışında kimse kullanmayacaksa 2 yıl boyunca amerika plakası ile kullanabilirsin. Daha sonra arabayı yurtdışına çıkarıp tekrar 6 ay sonra içeriye sokabiliyorsun. O zaman bu tutarların hiçbirini ödemiyorsun.
Sayın @ayvalik10 izniyle
Ufak bir detayı açayım yurtdışına çıkarıp girme kısmı illa Amerika olması gerekmiyor en yakın ülkeye çıkarmanız yeterli ama 6 ay önemli bir zaman dilimi :slightly_smiling_face: -
@Rüzgar haklısın yunanistan bile oluyor.
-
forum ailemizden @OrlandoGücü yakını olan 3 yaşındaki kız çocuğu vefat etti bir günlükte olsa destek olması için resmimizi bu şekilde yapabilir miyiz.

-
@denizci10 Teşekkür ederim.
-
@OrlandoGücü Allahtan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

-
@ayvalik10 @OrlandoGücü Allah rahmet eylesin. Çok üzüldüm gerçekten. Rabbim sabırlar versin. Kimseye evlat acısı yaşatmasın.
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
forum ailemizden @OrlandoGücü yakını olan 3 yaşındaki kız çocuğu vefat etti bir günlükte olsa destek olması için resmimizi bu şekilde yapabilir miyiz.

Basiniz sagolsun, sabirlar dilerim.
-
@caner-memiş paranin alabildigi yuksek model ucuz bir japon arabasi almalisin, toyota tercel/toyota echo/ toyota yaris filan isini gorur
-
Sizler sağolun arkadaşlar, başsağlığı için çok teşekkür ederim
-
@ismailayaz kredi skoru iyi olan kisiye arabayi aldirtip , sigortada kendinizi driver olarak ekletebilirsiniz.
Ama gunun sonunda taksit odeyerek kredi skorunuzu yukseltme sansinizi yitirmis olursunuz. Yuksek faizle alip , 1 sene sonra refinance yapabilirsiniz. Veya ufak bi loan cekip onu parca parca odeyip kredi skoru olusturabilirisiniz. -
@OrlandoGücü Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...
-
@ismailayaz Çok teşekkür ederim cevabınız için hemen o arabaları bakıyorum bakalım var mı piyasada.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum