Amerika'da Ehliyet Almak
-
peki Sayin @aziz Turkiye ehliyetinin olmasi fayda sagliyor mu? Yoksa sanki hic ehliyetiniz yokmus gibi tum islemleri bastan mi yapiyorsunuz? Delaware bilgilerini de yukariya tasiyayim...
-
@crazycells yeşilkart sahibi için türk ehliyeti 3 ay, turist olarak burada ise 6 ay geçerli. Delaware'de ehliyet alma konusunda kişinin başkaca ülke ehliyeti olmasının hiç bir faydası yok.
-
Merhabalar,
Crazycells bu forumdan haberdar değildim.. Diğer forumda sizi arayıp durdum.. Neyse şükür ki buldum..
2017 süreçlerini bitirerek mart ayında vizeyi almıştık. Eylül 6 da Atlanta'ya giriş yaptık.. Bu süreçleri ilgili başlıklarda ayrıca anlatacağım ancak şu andaki en büyük sorunumu buradaki arkadaşlarla sorup fikir danışmak isterim. Georgiada türkiyedeki ehliyetimiz bir süre geçerli mi değil mi? Bunu bilen var mı acaba? İlgili departmanın web sitesinden 30 gün kullanma hakkımız var gibi anlıyorum. https://dds.georgia.gov/information-non-us-citizens Ancak emin olamadım. Kimisi de yalnız ehliyet değil uluslararası kullanma belgesi de olmalıydı falan diyor. Türkiyede turing adlı kuruluştan alınıyormuş. Ben georgia ehliyetini hemen almak niyetindeyim zaten ama onun için ssn gerekiyor. SSN gelene kadar taksiyle takılamayız! Ne yapmalıyız bilmiyorum. -
Sayin @bobdylan yeni forumumuza hosgeldiniz :)
Evet, dediginiz gibi 30 gun boyunca ehliyeti kullanabilirsiniz diye belirtmis. Uluslararasi olmasi gerekmiyor, ehliyetin uzerinde name / surname vs. diye ingilizce ifadeler var degil mi?
-
@crazycells Evet, bildiğimiz eski tip T.C. ehliyeti. Ön kısmında ingilizce TR çift dilli ifadeler var.
-
@bobdylan tamamdir, bu ehliyeti kullanabilirsiniz.
-
merhaba.
peki hiç araç kullanmamış birinin ehliyet alma süreci nasıldır. direksiyon kursu varmı , direksiyon pratiği için alan falan varmı ?
eşim hiç araç kullanmadı ehliyetide yok şuan.şahsi aracımızda yok öğretebileceğim merak ettim. mutlaka türkiyede öğrensin araç sürmeyimi dersiniz? yoksa orda dahamı kolay olur ?
-
@fatih-zorlu Sürücü kursları tabii ki var ama 26 yaşın üstünde olanlar için zorunlu değil. İnternetten bulunduğunuz bölgeye göre bakabilirsiniz.
-
California veya Texas için 2 fatura veya banka ekstresi olmadan başvuru yapılabilir mi? Ben ilk ay içinde almak istiyorum başarabilir miyim?
-
Boston için de paylaşım yapılabilir mi acaba ? Oldu mersi :)
-
@fatih-zorlu driving school'lar mevcut. Bence Turkiye'de hic ugrasmayin, direkt buradaki sisteme gore ogrensin. Driving school'da ders alinca, sinavda neye dikkat etmeniz gerektigini de soyluyorlar. Driving school'lari size test gunu kullanmaniz icin araba da sagliyor.
-
@crknms Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
Boston için de paylaşım yapılabilir mi acaba ? Oldu mersi :)
Massachusetts: Turist ya da ogrenci olarak gelirseniz TR ehliyeti bir yil gecerli. Resident (green card'la) gelirseniz buradan ehliyet almak zorundasiniz. Kanunda sure belirtilmemis ama resident olmussaniz MA ehliyetine basvurmalisiniz deniyor. Yani green card cebinizdeyken TR ehliyetiyle araba kullaniminda kural ihlali yapmis oluyorsunuz.
MA ehliyeti icin yazili sinav ve driving testi gecmek gerekiyor. Driving test icin yaninizda 21 yasindan buyuk en az bir yillik ABD ehliyeti olan bir sponsor gerekiyor. Ehliyet kurslari ucreti mukabilinde sponsor temin ediyor. Baska sormak istedikleriniz olursa yazin.
-
@sadriabi elinize saglik, ilk firsatta yukariya tasiyacagim bilgileri.
-
@sadriabi abi test olan sınavları zor mu ? ingilizcemiz az oldugu için sıkıntı yaşarmıyız . tekrar tekrar girme sansımız var mi ? ücretler nasıl
-
@yekta Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
@sadriabi abi test olan sınavları zor mu ? ingilizcemiz az oldugu için sıkıntı yaşarmıyız . tekrar tekrar girme sansımız var mi ? ücretler nasıl
Sevgili kardesim, 25 uzerinden 18 dogru yapmak gerekiyor. Bazi sinav merkezleri Turkce sinav yapiyormus. Ben buraya tamamen entegre olmak ve bazi degisik uygulamalari ogrenmek adina Ingilizce calistim, girdim, gectim. Calisinca kolay. Ceza puanlariyla ilgili 4-5 ezber sorusu geliyor onlar biraz zorlayici-ezber gerektirdigi icin. Internet uzerinden arama yapinca ornek sinav denemeleri cikiyor. 5-6 tane ornek sinav yaparak calistim ben.
Yazili sinava tekrar girmek mumkun. Her seferinde 30 dolar ucreti var.
-
@sadriabi Öncelikle teşekkürler. Eşim daha önce Boston'da iki yıl yaşadı ve ehliyeti mevcuttu. Şimdi geçerliliği yoktur muhtemelen. Acaba bu yazdıklarınız onun için de geçerli midir ? Yoksa daha önce ehliyetinin olmasının avantajını yaşar mı ? Şimdiden teşekkürler :)
-
@crknms Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:
@sadriabi Öncelikle teşekkürler. Eşim daha önce Boston'da iki yıl yaşadı ve ehliyeti mevcuttu. Şimdi geçerliliği yoktur muhtemelen. Acaba bu yazdıklarınız onun için de geçerli midir ? Yoksa daha önce ehliyetinin olmasının avantajını yaşar mı ? Şimdiden teşekkürler :)
Rica ederim. Uzerinde gecerlilik tarihini kontrol edin. Bildigim kadariyla uzun sure gecerli ehliyet veriliyor. Suresi gecmis olsa bile sadece yenileme talebi yapmaniz yeterli olur diye dusunuyorum. Hersey burada yaziyor: http://massrmv.com
-
@crknms MA icin bilmiyorum ama NY icin 2 yildan uzun sureli ehliyetler yenilenmiyor. Bir daha bastan basvurmaniz gerekiyor. Buna benzer bir sinir MA eyaleti icinde de olabilir.
-
@crazycells gecerlilik suresi bitmis ve 2 yil icinde yenilenmemis olma durumunu mu kastediyorsunuz?
-
@sadriabi evet aynen oyle. Son tarihi bitmis ve uzerinden 2 yil gecmisse ehliyeti bir daha bastan almak gerekiyor New York'ta.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum