Yaşadığınız Eyaletlerin Olumlu ve Olumsuz Yönleri
-
@MySea Merhaba Tr'deki benzer geçmiş/iş tecrübesine sahip insanlar için sizin tecrübeleriniz doğrultusunda "iş bulma" konusundaki tavsiyeniz ne olurdu. Teşekkürler.
-
@Mr-Planner Merhaba, oncelikle Ingilizcelerini gelistirmelerini tavsiye ederim. Ozellikle kendi alanlarinda islerini yaparken kullandiklari kelimeler, terimler, cumleler uzerine yogunlassinlar. Resmi yazismalari ogrensinler (ABD icin).
Geldikten sonra da maddi getiriye ilk basta takilmadan, bulduklari ilk entry level islere baslasinlar. Mesela finans sektoru icin bookkeeping veya banking isleri olabilir. Ilk is tecrubesiyle birlikte cevre de edineceklerdir. Buna networking deniyor. Bu sayede daha iyi islere gecmeleri veya bulunduklari yerde ilerlemeleri mumkun olur.
-
Florida kesimini çok merak ediyorum ya. Eğer Green card çıkarsa oraya gitmek istiyorum. Ama iklimi kafamı karıştırıyor, bahçede bir anda timsah belirlemesi veya lavabodan çekirge felan çıkması 😂 aklımda deli sorular 😀
-
@ahsenaydgdu ben New York, New Jersey, Florida, Texas ve California için gördüklerimi veya hissettiklerimi yazarım. Ama tabi orada yaşayanlara saygısızlık olmayacaklarsa.
-
Chicago da yaşayan varsa tecrübelerini dinlemek isterim açıkcası gc çıkarsa oraya inşAllah
-
@yenihayaletadam
öyle bir şehirden girdin ki Türkiye de ankara ve daha doğusunda yaşıyorsan bu şehir sana uygun. -
Brandon, Tampa. Bir yildan daha fazla bir sure orada yasadik. Yaklasik 19-20 yil onceki gozlemler olacak.
Apartment da yasiyorduk. 2 odaliydi ve aylik kirasi $550 idi. 2 adet yuzme havuzu ve tennis courtlari vardi. Benim o zaman calistigim yere cok yakindi, o yuzden bazi gunler bisiklet ile ise gidip geliyordum.
Oyle timsah falan hic gormedim ama bisikletleyken ve ayrica sokaklarda spor yaparken (kosu ve yuruyus), birkac defa yilana rastladim. Bir de degisik kertenkelelere. 😄
Brandon bolgesi Tampa'ya yaklasik 20 dakikalik mesafede. Yesillik ve kucuk gollerin oldugu bir yer. Oyle yuksek binalar falan yok. Ortasindan gecen bir ana yol var ve bircok onemli is yerleri bu ana yol etrafinda sayilir.
Brandon da yasayip, Tampa da calisan cok insan vardi o zamanlar. O yuzden rush hourlarda ana yol ve etrafindan gecen I-4 uzerinde trafik biraz agir ilerlerdi. Birde toll odenen expressway vardi, o zamanlar $0.50 cent idi. Simdi bilemiyorum.
3 yil once Florida'ya tatile gittigimizde, Brandon'a da ugradik. Cok fazla degisiklik yoktu. Hatta eski bazi yerleri elimizle koymus gibi bulduk. Bizim eskiden yasadigimiz apartment complex karsisinda hediyelik esya satan bir yer vardi. Hala acikti ve oradaydi.
Tatildeyken AppleBee's, Ihop, Mission BBQ gibi restaurantlarda yemekler yedik. Fiyatlari Delaware'dekilerle hemen hemen ayniydi ve ustelik sales tax vardi. Yine oradayken Walmarttan ve Publixden alisveris yapmistik ve fiyatlar bize biraz yuksek gelmisti, Delaware ile kiyaslama yapinca..
-
@ayvalik10 istanbul da yaşıyorum alışamaz mıyım :/
-
@yenihayaletadam -42 bahsediyorum
-
@ayvalik10 soğuğu sevmeyen birisi olarak sanırım başka eyalet bakmam gerekebilir yada soğuğa alışmam gerekir :frowning_face:
-
@MySea abi tabiri caizse imrenilcek bir hayatin var bilgi icin tesekkurler,amerikan dream gerceklestirmis gibi duruyorsun mutluluklar!
-
@celica Tesekkurler 🙂 Imrenilecek gibi demeyelim de buranin sartlarina gore standard bir hayat diyelim ☺️
-
Bence Washington statein en olumsuz özelliği yılın çoğu zamanı kapalı hava ve sürekli atıştırma şeklinde yağan yağmur. Bol güneşli günleri ancak hazirandan sonra eylule kadar görebiliyoruz. Her ne kadar doğası harika olsa da güneş olmayınca insanın gözüne kasvetli gözüküyor. Ama güneş açtığı günler, ne kadar güzel bi yerde yaşıyorum yaaa duygularıyla coşuyorum 😂
-
Amerika'da yaşayan tecrübeli kişileri bu gönderiyi zenginleştirmeye çağırıyorum , 1 hafta kaldı bir çok kişi için faydalı olabilir. (Florida (Orlando/Tampa) ) beni bekliyor..
-
@MySea ev bulma ve ilk aylarda ara işler bulmak size göre nasıl bir süreç yaşarız biz anne baba ve yetişkin bir oğlumuz var. Teşekkürler başarı ve mutluluk dileriz.
-
New York için ilk 12 saatlik izlenimimi bildiriyorum bana uzak Allah'a yakın olsun...
-
@denizci10 abii bizim memleket Tampa :D
-
@denizci10, içinde söyledi: Yaşadığınız Eyaletlerin Olumlu ve Olumsuz Yönleri
New York için ilk 12 saatlik izlenimimi bildiriyorum bana uzak Allah'a yakın olsun...
Sonraki durak neresi kardeşim
-
@denizci10 Hahaha 🤣🤣
-
@YALNIZEFE Gelir gelmez ev kiralamak oldukca zor. Kredi skoru check ediyorlar ve ayrica duzenli gelir istiyorlar. Genelde heryerde ayni durum var ama Delaware icin durum daha zor. Kucuk bir eyalet oldugu icin kiralik evler ve apartments icin talep cok fazla.
1+1 kiralik apartments en ucuz olarak aylik $1,300 den basliyor. 2+1 olanlar ise $1,500 den basliyor. Guzel bir site icerisinde olsun derseniz, $2,000 ve uzerini kira icin gozden cikartmaniz gerekiyor. Covid sonrasi boyle durumlar...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum